https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

Eurovision 2021: Η νέα περίοδος του διαγωνισμού ξεκινά!

Μαζί με το φθινόπωρο – ημερολογιακά – σήμερα ξεκινά και η περίοδος της Eurovision 2021! H 1η Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί ως ημερομηνία-ορόσημο για το μεγάλο μουσικό διαγωνισμό καθώς, από εδώ και πέρα, κάθε τραγούδι που κυκλοφορεί είναι δυνητικά μια πιθανή συμμετοχή!

Επίσης, οι Εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί – μέλη της EBU – καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς, ενώ αρκετοί από αυτούς δημοσιοποιούν τις διαδικασίες επιλογής της συμμετοχής τους και κάποιοι ξεκινούν και επίσημα την αναζήτησή της! Έτσι, πολλοί φανς του διαγωνισμού έχουν χαρακτηρίσει την ημερομηνία αυτή ως “πρωτοχρονιά” της Eurovision!

Επιμέλεια άρθρου: Ιωάννης Δανιήλ – Κωνσταντίνος Παππάς| Φωτογραφία: Κρικόρ Κεβορκιάν

Τι θα γίνει με τη Eurovision 2021;

Η πανδημία του SARS-Cov-2 έχει δημιουργήσει νέα, παγκόσμια δεδομένα, που οδήγησαν φέτος στην ακύρωση του διαγωνισμού. Τόσο η EBU όσο και οι διοργανωτές επιθυμούν διακαώς να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του χρόνου στο Ρότερνταμ. Κάποιες πρώτες κινήσεις έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή και η EBU εξετάζει δύο κυρίαρχα σενάρια. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν τίθεται θέμα ακύρωσης για το 2021 και δεν εξετάζεται σε καμία περίπτωση το σενάριο διεξαγωγής του διαγωνισμού διαδικτυακά.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη υπάρξει και οι αναγκαίες αλλαγές – προσαρμογές στους κανονισμούς του διαγωνισμού της Eurovision. Πλέον αίρεται η απαγόρευση των ηχογραφημένων φωνητικών στα τραγούδια. Φυσικά, η χρήση των ηχογραφημένων υποστηρικτικών φωνητικών θα είναι εντελώς προαιρετική. Κάθε αντιπροσωπεία μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει τραγουδιστές υποστήριξης, είτε εντός είτε εκτός σκηνής. Επιτρέπεται επίσης ένας συνδυασμός ζωντανών και ηχογραφημένων υποστηρικτικών φωνητικών.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας όλο αυτό το διάστημα μέχρι τον ερχόμενο Μάϊο που θα διεξαχθεί η Eurovision 2021. Ωστόσο, κάποιες πρώτες προθέσεις – ίσως και αποφάσεις – θα έχουμε στην προσεχή Γενική Συνέλευση της EBU τον Οκτώβριο. Η EBU αποφάσισε να ακυρώσει την 84η Γενική Συνέλευση που επρόκειτο να διοργανωθεί από τις 25 έως τις 26 Ιουνίου στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου με τη διαδικτυακή παρουσία όμως των αξιωματούχων των εθνικών τηλεοπτικών οργανισμών που είναι μέλη του δικτύου της EBU.

Η Ελλάδα με τη Stefania στη Eurovision 2021

Η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2020 “SUPERG!RL” με τη νεαρή Stefania μπορεί να μην παρουσιάσθηκε στη σκηνή του Ρότερνταμ λόγω της ακύρωσης του διαγωνισμού, όμως η Stefania έχει επιλεγεί και πάλι από την ΕΡΤ για να μας εκπροσωπήσει στη Eurovision 2021! Η ταλαντούχα Stefania αφού απόλαυσε τις διακοπές της στον τόπο καταγωγής της στον Έβρο και στην Χαλκιδική, όπου και έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο site του OGAE Greece, επέστρεψε στην Ολλανδία και αναμένεται να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την συμμετοχή της στη Eurovision 2021.

Με όπλο τη φρεσκάδα της 17χρονης Stefania, η χώρα μας θα προσπαθήσει να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετάσχει ο συνθέτης των επιτυχιών Δημήτρης Κοντόπουλος, ο οποίος μαζί με τους Arcade θα αποτελέσει τη δημιουργική ομάδα πίσω από το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Θετικός να αναλάβει και την επόμενη χρονιά τη σκηνική παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός. Κατά δήλωση της Ελληνίδας εκπροσώπου ήδη υπάρχει ένα υποψήφιο τραγούδι χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να ακολουθηθεί κάποια άλλη διαδικασία επιλογής.

Οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην ΕΡΤ τόσο σε θέσεις ευθύνης και αρμοδιότητες όσο και σε άτομα τα οποία τις αναλαμβάνουν δημιουργούν ένα ρευστό τοπίο σχετικά με τον τρόπο επιλογής του τραγουδιού, με τις πρώτες αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν το προσεχές διάστημα. Τη θέση της Διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας, όπου ανήκουν οι Διεθνείς, οι Δημόσιες Σχέσεις και το Γραφείο Τύπου έχει αναλάβει η κα. Δώρα Χειράκη, η οποία θα είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια του project Eurovision. Η κα. Μαρία Κουφοπούλου, που κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ και ήταν Head of Delegation τις προηγούμενες δυο χρονιές, ανέλαβε τη θέση της Προϊσταμένης Τμήματος Συμπαραγωγών, της Διεύθυνσης Προγράμματος, της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Υπενθυμίζουμε ότι στις συμπαραγωγές της ΕΡΤ συμπεριλαμβάνονται τα διεθνή project, όπως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ο οποίος διοργανώνεται από την EBU. Επίσης, Προϊσταμένη του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, στη θέση της κας. Κουφοπούλου, τοποθετήθηκε η κα. Σοφία Δρανίδου, που ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τον διαγωνισμό από επιτελική θέση και τον γνωρίζει πολύ καλά.

Τι μέλλει γενέσθαι με την Κυπριακή συμμετοχή;

Σύμφωνα με πληροφορίες του OGAE Greece, η Κυπριακή αποστολή έχει ξεκινήσει να εργάζεται για τη συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό του 2021. Προς το παρόν γίνονται σχεδιασμοί, ενώ αναμένεται σύντομα να αποφασιστεί η στρατηγική στη βάση της απόφασης του Δ.Σ. του ΡΙΚ. Σύμφωνα με αυτή η εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision 2021 θα γίνει είτε από γνωστό καλλιτέχνη από τον Ελλαδοκυπριακό δισκογραφικό χώρο, είτε από καλλιτέχνη με Κυπριακές καταβολές.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ότι αρκετοί καλλιτέχνες έχουν ήδη επιδείξει ενδιαφέρον και η αποστολή προτίθεται να εξετάσει τα διάφορα ενδεχόμενα σε συνεργασία και με τις δισκογραφικές του Ελλαδοκυπριακού χώρου, όπως πράττει άλλωστε κάθε χρόνο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα ονόματα σχετικά με τον διαγωνισμό, τα οποία προέκυψαν είτε από δηλώσεις των ίδιων των καλλιτεχνών είτε από τις διάφορες δημοσιογραφικές ομάδες. Η λίστα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τους γνωστούς “ύποπτους” Βαγγέλη Κακουριώτη, Χρήστο Μάστορα και Ελένη Φουρέιρα, αλλά και αυτό της Κατερίνας Στικούδη, η οποία σε συνέντευξη της δήλωσε πως είναι θετική ως προς μια συμμετοχή στον διαγωνισμό, αρκεί να υπάρχει στα χέρια της καλό υλικό το οποίο θα νιώθει η ίδια ότι μπορεί να υποστηρίξει.

Η τοποθέτηση της κας Εύης Παπαμιχαήλ, της Αρχηγού της Κυπριακής αποστολής, στο “TV Έθνος” πριν ένα μήνα ως προς τη λίστα αυτή δεν ήταν ούτε θετική αλλά ούτε και αρνητική, εξηγώντας μάλιστα πως το ΡΙΚ είναι πάντα ανοιχτό στο να εξετάζει σοβαρά τη κάθε πρόταση. Συγκεκριμένα η αρχηγός αποστολής της Κύπρου ανέφερε:

“Ελλάδα και Κύπρος είναι, όπως γνωρίζετε, μια ενιαία μουσική και δισκογραφική αγορά, και αυτή η συνεργασία αλλά και οι άλλες που επιδιώξαμε με εξαίρετους επαγγελματίες στους τομείς της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, του χορού κ.λ.π. είχαν ως αποτέλεσμα να είμαστε όλοι περήφανοι για το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών μας.” 

Το μόνο επίσημο που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι ότι στο ίδιο πόστο που είχε προσληφθεί από το ΡΙΚ για φέτος, θα εξακολουθήσει να δουλεύει και για του χρόνου ο Marvin Dietmann. Ο διεθνών προδιαγραφών χορογράφος και σκηνοθέτης θα ανήκει στο δυναμικό της Κυπριακής ομάδας για τη Eurovision 2021 εκτελώντας χρέη Καλλιτεχνικού Διευθυντή, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ!

Τι έχουν αποφασίσει οι χώρες για τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2021;

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της ακύρωσης του διαγωνισμού της Eurovision για το 2020, πολλές ήταν οι χώρες που έσπευσαν να ανακοινώσουν τη συμμετοχή στον επόμενο διαγωνισμό διατηρώντας τον ίδιο εκπρόσωπο, ενώ κάποιες το έκαναν σε ύστερο χρόνο. Σημαντικός παράγοντας για την απόφαση αυτή φαίνεται πως ήταν ο τρόπος επιλογής του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπούσε τη χώρα του στο διαγωνισμό. Οι περισσότερες χώρες που επέλεξαν για το 2020 την απευθείας ανάθεση, θα πορευτούν με τον ίδιο καλλιτέχνη και το 2021, ενώ όσες επιλέγουν μέσω ανοιχτής διαδικασίας επέλεξαν στην πλειοψηφία την πραγματοποίηση εκ νέου εθνικού τελικού. Ας δούμε αναλυτικά τι έχουν αποφασίσει μέχρι στιγμής οι 41 χώρες.

Ο Άγιος Μαρίνος θα εκπροσωπηθεί το 2021 από τη Senhit, η οποία διατηρείται ως εκπρόσωπος του κρατιδίου και τη νέα χρονιά. Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει από τις 15 Ιουλίου το #FreakyTripToRotterdam, το ιδιαίτερο promo tour.

Το Αζερμπαϊτζάν θα στηριχτεί και πάλι στη “βασίλισσα” του Samira Efendi για ένα καλό αποτέλεσμα στον διαγωνισμό του 2021.

  Η γειτονική μας Αλβανία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος για τη Eurovision του 2021. Μοναδικό δεδομένο η διεξαγωγή για ακόμα μία χρονιά του Festivali i Këngës, επομένως είναι πολύ πιθανό η Arilena Ara να πρέπει να ξαναπροσπαθήσει για να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision.

Η Αρμενία παραδοσιακά είναι από τις τελευταίες χώρες που ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της Eurovision. Αν και πέρσι διοργανώθηκε εθνικός τελικός “Depi Evratesil 2020”, για φέτος οι ευχές όλων μας είναι με την περσινή νικήτρια Athena Manoukian, η οποία θα θέλαμε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να βρεθεί στο Ρότερνταμ και το διαγωνισμό της Eurovision.

 Η Αυστραλία αν και τα τελευταία δύο χρόνια διοργάνωνε το “Eurovision: Australia Decides” για την ανάδειξη του εκπροσώπου της, επέλεξε να διατηρήσει τη Montaigne σαν εκπρόσωπο για την επόμενη χρονιά.

 Η Αυστρία, η οποία είχε βρει στο πρόσωπο του Vincent Bueno, τον εκπρόσωπό της για το διαγωνισμό του 2020, αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, επομένως ο νεαρός καλλιτέχνης ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για το Ρότερνταμ.

 Το Βέλγιο έχοντας φέτος σαν εκπροσώπους τους Hooverphonic, το πιο γνωστό συγκρότημα της χώρας, θα έκανε έγκλημα αν δεν τους ξαναέστελνε στο διαγωνισμό. Το “ναι” ειπώθηκε άμεσα και το τρίο μας υπόσχεται μεγάλα πράγματα καθώς εκμεταλλεύτηκαν την περίοδο της καραντίνας για να ετοιμάσουν τη συμμετοχή τους.

 Η Βόρεια Μακεδονία είχε επιλέξει για το διαγωνισμό του 2020 τον Vasil Garvanliev. Άγνωστο παραμένει αν το MRT θα εμπιστευτεί το χαρισμάτικο καλλιτέχνη για το 2021.

 Η Victoria έλαβε το χρίσμα για να εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία το 2021 και ήδη έχουν ξεκινήσει οι ετοιμασίες για τη συγγραφή του τραγουδιού με την ίδια να λαμβάνει μέρος σε ένα bandcamp με τη συμμετοχή πολλών άλλων γνωστών καλλιτεχνών.

Η Γαλλία αποφάσισε να μην επενδύσει πάνω στον Tom Leeb για το διαγωνισμό τραγουδιού του 2021 αλλά να επαναφέρει τον εθνικό τελικό και μάλιστα ανανεωμένο. “Eurovision France – c’est vous qui décidez” θα λέγεται ο εθνικός τελικός και ήδη αρκετά ονόματα ακούγονται ως υποψήφιοι.

 Νέος εκπρόσωπος και για τη Γερμανία, η οποία θα πατήσει στα χνάρια της περσινής διαδικασίας επιλογής του εκπροσώπου. Φυσικά ο Ben Dolic θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει τις εντυπώσεις των υπευθύνων του NDR και να είναι αυτός που θα πάρει το εισιτήριο για το Ρότερνταμ.

Η Γεωργία αν και για το 2020 επέλεξε το δρόμο του Georgian Idol, οι φωνητικές ικανότητες του Tornike Kipiani, ώθησαν την κρατική τηλεόραση να ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

 Η Δανία ανήκει στην κατηγορία των χωρών που παραδοσιακά επιλέγουν τον εκπρόσωπό τους στο διαγωνισμό της Eurovision μέσω εθνικού τελικού. Για το 2021, το DMGP, θα είναι για ακόμα μια φορά ο τρόπος επιλογής με αποτέλεσμα τα όνειρα των Βen & Tan  να τελειώνουν εδώ.

 Ο Gjon’s Tears ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στο διαγωνισμό της Eurovision για το 2020. Το SRF, ο ελβετικός τηλεοπτικός φορέας δε θα μπορούσε παρά να τον επιλέξει σαν τον εκπρόσωπο της Ελβετίας και για το 2021.

 Η Εσθονία θα διεξάγει το Eesti Laul κανονικά και το 2021. Ως εκ τούτου, ο Uku Suviste θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσει για τη νίκη ώστε να εκπροσωπήσει τη χώρα της Βαλτικής στη Eurovision. Το θετικό για αυτόν είναι ότι έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση στους ημιτελικούς.

 Το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια από τις Big 5 έχει εξασφαλισμένη μια θέση στο μεγάλο τελικό του 65ου διαγωνισμού της Eurovision. Εξασφαλισμένη όμως δεν είναι η θέση του  James Newman του χρόνου στο Ρότερνταμ. Αναμένουμε εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό.

 Η πολυνίκης του θεσμού Ιρλανδία εμπιστεύτηκε τη Lesley Roy για να την εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό του 2020. Η ίδια θέλει να έχει την ευκαιρία να βρεθεί στη σκηνή του Ahoy Arena το 2021. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ιθύνοντες του RTÉ.

 Η Ισλανδία είχε φέτος την ευκαιρία να κατακτήσει την κορυφή με το “Think about things” του Daði Freyr το οποίο βρέθηκε να σαρώνει στα charts. Μέχρι αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό του 2020. Αναμφισβήτητα, η ώθηση από την ταινία του Netflix θα δώσει άλλο αέρα στον επόμενο εκπρόσωπο της χώρας είτε είναι ο ίδιος ο Daði Freyr είτε προέλθει μέσα από τον εθνικό τελικό Söngvakeppnin.

Αποτέλεσμα εικόνας για flag of Spain Η Ισπανία ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να ανανεώσουν τον εκπρόσωπο τους για την επόμενη χρονιά. Ο Blas Cantó, ο οποίος επιλέχτηκε μέσω απευθείας ανάθεσης θα κυνηγήσει ένα καλό αποτέλεσμα μετά από χρόνια για τη χώρα της Ιβηρικής και ίσως σε αυτή του την προσπάθεια να έχει την πολύτιμη βοήθεια κάποιου ήδη νικητή της Eurovision.

Η χαριτωμένη Eden Alene θα έχει στη διάθεση της 16 τραγούδια, από τα οποία θα επιλεγεί η συμμετοχή του Ισραήλ στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

 Η Ιταλία κρατάει ως συνήθως τα χαρτιά της κλειστά. Η συνταγή του Σαν Ρέμο είναι πάντα η επικρατούσα για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision, εντούτοις αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Diodato αξίζει και πρέπει να πάρει την ευκαιρία να βρεθεί στη σκηνή του Ρότερνταμ.

Αν και αρχικά ο Damir Kedžo είχε δηλώσει πως θα βρεθεί στο Ρότερνταμ εκπροσωπώντας την Κροατία το 2021, οι ιθύνοντες του HRT αποφάσισαν τη διεξαγωγή του εθνικού τελικού Dora.

Η Λετονία αν και παραδοσιακά επέλεγε τον εκπρόσωπό της μέσω του εθνικού τελικού “Supernova”, αποφάσισε για το 2021 να κάνει μια εξαίρεση και έτσι η Samanta Tina θα έχει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα συμμετέχοντας στον αγαπημένο της  θεσμό.

Η Λευκορωσία δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικά με τη συμμετοχή της στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και έτσι παραμένει άγνωστο αν οι Val θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους.

 Η Λιθουανία, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση με τους The Roop και το “On fire” στον διαγωνισμό του Ogae International, θα πορευτεί το 2021 με τον εθνικό τελικό “Pabandom iš naujo”. Το συγκρότημα έχει λάβει πρόσκληση για τη συμμετοχή στον τελικό, αλλά ακόμα κρατά τα χαρτιά του κλειστά σχετικά με την απόφαση του.

 Η Μάλτα, η χώρα των ιπποτών έχει βρει στο πρόσωπο της Destiny, της νικήτριας της Eurovision Junior το 2015, την εκπρόσωπό της για το διαγωνισμό του 2021.

Η Μολδαβία συγκαταλέγεται στις χώρες που εγκατέλειψε τον εθνικό τελικό για χάρη της περσινής νικήτριας. Η Natalia Gordienko θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί για δεύτερη φορά στο διαγωνισμό της Eurovision εκπροσωπώντας τη χώρα.

Η Νορβηγία είναι μια ακόμα από τις χώρες που θα διοργανώσουν τον εθνικό τους τελικό για την ανάδειξη του εκπροσώπου τους στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Το MGP θα διεξαχθεί κανονικά και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες. Όσο για τη φετινή εκπρόσωπο, η γλυκύτατη Ulrikke, αν και δέχτηκε την πρόταση από το NRK να είναι απευθείας στο μεγάλο τελικό αρνήθηκε.

 Η διοργανώτρια Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα που ανανέωσε τον εκπρόσωπό της για το 2021. Έτσι ο Jeangu Macrooy θα έχει την ευκαιρία να υποδεχτεί τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους στην Ahoy Arena.

 Η Ουκρανία εγκαταλείπει τη διεξαγωγή του εθνικού τελικού Vidbir, μέσω του οποίου επέλεγε τον εκπρόσωπό της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, και εμπιστεύεται το φολκλορικό συγκρότημα  Go-A το οποίο αναδείχτηκε νικητής το 2020. Οι  Go-A έχουν ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την επόμενη χρονιά.

Η Πολωνία είναι μια από τις λίγες χώρες που δεν έχουν αποκαλύψει τα σχέδια τους αναφορικά με τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Επιθυμία της Alicja Szemplińska είναι να βρεθεί το 2021 στο Ρότερνταμ εκπροσωπώντας τη χώρα της, άλλα οι πιθανές εξελίξεις αναμένονται μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Junior Eurovision.

 Η Πορτογαλία διοργανώνει παραδοσιακά το “Festival Da Canção” για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στο διαγωνισμό της Eurovision. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο τρόπος που θα ακολουθηθεί το 2021, η αντικατάσταση της Elisa είναι τελεσίδικη.

 Η Ρουμανία, με τις ευλογίες της Global Records, επέλεξε το 2020 τη Roxen σαν εκπρόσωπο για το διαγωνισμό του 2020. Όπως ήταν αναμενόμενο, η νεαρή τραγουδίστρια θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στο Ρότερνταμ για το διαγωνισμό του 2021.

Η Ρωσία βρήκε στο πρόσωπο των Little Big τον εκπρόσωπο της χώρας για το διαγωνισμό του 2020. Η συμμετοχή της χώρας “Uno” έγινε το βίντεο με τις περισσότερες προβολές στην ιστορία του διαγωνισμού στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube. Αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, η επιστροφή τους θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή.

 Όπως όλα δείχνουν, η Σερβία, αποφάσισε να διατηρήσει τις Hurricane, το εκρηκτικό τρίο που κέρδισε το “Beovizija 2020” σαν εκπροσώπους της χώρας για το 2021. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται.

 Άλλη μια χώρα των Βαλκανίων που θα διατηρήσει την ίδια καλλιτέχνη σαν εκπρόσωπο είναι η Σλοβενία. Το RTVSLO έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση τραγουδιών για την Ana Soklič.

 Η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του εθνικού τελικού της, του περίφημου Melodifestivalen, σχεδόν ταυτόχρονα με την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision για το 2020 ήταν η Σουηδία. Άγνωστο παραμένει αν οι Mamas θα προσκληθούν στον τελικό του Melodifestivalen έχοντας έτσι την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Αν και για το 2020 η επιλογή του καλλιτέχνη στην Τσεχία αλλά και του τραγουδιού έγιναν μέσα από εθνική επιλογή, για το 2021 ο Benny Cristo θα είναι ο εκλεκτός της χώρας διατηρώντας τη θέση του. Για το τραγούδι που θα ερμηνεύσει, θα έχει λόγο και το κοινό της Eurovision.

Η Φινλανδία διατηρώντας την παράδοση των χωρών της σκανδιναβικής χερσονήσου θα επιμείνει στη διεξαγωγή του εθνικού τελικού. Συνεπώς, το Φεβρουάριο του 2021 θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας UMK21 (Uuden Musiikin Kilpailu) με το φετινό εκπρόσωπο, Aksel Kankaanranta να σκοπεύει να υποβάλει εκ νέου συμμετοχή μετά και την υπογραφή συμβολαίου με τη Warner Music.

Υπάρχει η πιθανότητα επιστροφής κάποιας χώρας;

Στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020 θα λάμβαναν μέρος 41 χώρες συνολικά. Η EBU για το 2021 έχει απευθύνει πρόσκληση και στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς που είναι μέλη τους με σκοπό να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Προς το παρόν, καμία από τις χώρες που δε συμμετείχαν το 2020 έχει εκφράσει επίσημα την πρόθεση για επιστροφή, χωρίς κάτι τέτοιο να αποκλείεται.

Το 2021 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά

Η πανδημία του covid-19 έχει δημιουργήσει μια κατάσταση η οποία σίγουρα είναι πρωτόγνωρη. Μέσα στη ρευστότητα των δεδομένων που αλλάζουν καθημερινά, η Eurovision προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες για να διατηρηθεί ακέραιο το πνεύμα του μακροβιότερου διαγωνισμού τραγουδιού της Ευρώπης. Τόσο οι υπεύθυνοι της EBU, όσο και οι εθνικοί τηλεοπτικοί φορείς, οι καλλιτέχνες που θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία να βρεθούν στη σκηνή του αγαπημένου τους διαγωνισμού, αλλά και οι νέοι που θα κυνηγήσουν το όνειρο τους, οι απλοί φανς του θεσμού, αλλά και όλος ο κόσμος που συντονίζεται εκείνο το Σάββατο του Μαΐου μπροστά από τον τηλεοπτικό του δέκτη, θέλουν αυτό το εγχείρημα επιστροφής της Eurovision να πετύχει. Ας το ευχηθούμε όλοι! Καλή Eurovision-χρονιά!!!

Ο OGAE Greece μέσα από την ιστοσελίδα του και τα social media θα σας μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα αυτής της νέας περιόδου, υπεύθυνα και σοβαρά.

Για όλα τα νέα, λοιπόν, και τις εξελίξεις σχετικά με το διαγωνισμό της Eurovision μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούςEuroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν και η χρονια ειναι περιεργη με τον διαγωνισμο να φανταζομαι να μπαινει σε δευτερη μοιρα στους ραδιοτηλεοπτικους φορεις, θεωρω πως η επιστροφη του Μαυροβουνιου ειναι ιδιαιτερα πιθανη..

    • Το στηριζω στο οτι το 2020 ανεφεραν ως λογο αποχωρησης τους το γεγονος οτι ξοδεψαν το budget που ειχαν για τον διαγωνισμο σε αλλον σκοπο… Αρα συμφωνα με την λογικη, το 2021 θα επιστρεψουν

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ