Η EUROVISION 2020 ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

Δυστυχώς το σενάριο πού όλοι απεύχονταν έγινε πραγματικότητα. Με επίσημη ανακοίνωση από την EBU, ο 65ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ακυρώθηκε οριστικά. Η πανδημία του κορονοϊού (Covid-19) δεν άφησε ανέγγιχτη ούτε τη διοργάνωση του αγαπημένου μας διαγωνισμού.

Η ανακοίνωση λέει:

Με βαθιά λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες ψάξαμε πολλές εναλλακτικές ώστε να επιτρέψουμε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να συνεχίσει.

Ωστόσο η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 σε όλη την Ευρώπη – και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και από τις ολλανδικές αρχές – σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) πήρε τη δύσκολη απόφαση ότι είναι αδύνατο να συνεχίσει με το ζωντανό γεγονός όπως σχεδιαζόταν.

Είμαστε υπερήφανοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ενώνει το κοινό κάθε χρόνο, δίχως διακοπή για τα τελευταία 64 χρόνια και εμείς, τα εκατομμύρια οπαδών σε όλο τον κόσμο είμαστε τρομερά λυπημένοι που δεν μπορεί να λάβει χώρα τον Μάιο.

Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις σχετικά με τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2021.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να δείξει υπομονή μαζί μας όσο εργαζόμαστε για τον αντίκτυπο αυτής της πρωτοφανούς απόφασης και περιμένει υπομονετικά για περισσότερα νέα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες.

Θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλη την ομάδα του διοργανωτή ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Ολλανδία και στα 41 μέλη μας που δούλεψαν τόσο σκληρά σχεδιάζοντας το φετινό γεγονός.

Πονάμε όλοι το ίδιο όπως αυτοί που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα μπορέσει να διοργανωθεί τον Μάιο και που ξέρουμε ότι ολόκληρη η οικογένεια της Eurovision, σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να παρέχει αγάπη και υποστήριξη για καθέναν σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα.

EBU
Eurovision Song Contest 2020 cancelled - ESCDaily

Πληροφορίες ήθελαν στη χθεσινή συνάντηση του Reference Group (Ομάδα Αναφοράς) της Eurovision να συζητήθηκαν οι εξής 3 επιλογές:

  • να διεξαχθεί ο διαγωνισμός δίχως κοινό·
  • να αναβληθεί για το καλοκαίρι·
  • να αναβληθεί ο διαγωνισμός για το Μάιο του 2021 (συνεπώς ακύρωση για το 2020).

Οι «προάγγελοι» της ακύρωσης

Η αρχή έγινε με την ακύρωση του ταξιδιού στην Ολλανδία της Eden Alene από το Ισραήλ και του συγκροτήματος The Roop από τη Λιθουανία για το γύρισμα των καρτ ποστάλ των συμμετοχών τους.

Χθες στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ισραηλινού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού KAN ανακοινώθηκε από την ανταποκρίτρια πολιτιστικών θεμάτων, Shani Nachshony, ότι «από τις επιλογές της αναβολής ή της ακύρωσης φαίνεται ότι ο διαγωνισμός φέτος θα ακυρωθεί» και ότι «η EBU θα κάνει την ανακοίνωση πιθανόν την Τετάρτη».

Νωρίτερα ακόμη από αυτό, από ισλανδικό μέσο ενημέρωσης είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι η Eurovision θα ακυρωνόταν. Τόνισε όμως ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Θα ήταν εξαιρετικά θλιβερό αν συνέβαινε αυτό», είπε. «Απλά πρέπει να περιμένουμε τι θα βγει από τη συνάντηση σήμερα.

Δεν θα πω περισσότερα λόγια γι’ αυτό, αλλά δεν πιστεύω ότι θα την ακυρώσουν. Δεν μπορώ να το πιστέψω.

Felix Bergsson, Head of Delegation της Ισλανδίας

Επίσης στο γαλλικό talk-show Touche pas à mon poste ο παρουσιαστής Matthieu Delormeau ανέφερε ότι δεν θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός φέτος εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα pre-parties

Τις τελευταίες ημέρες ετήσιες διοργανώσεις / πάρτι που σχετίζονται με τη Eurovision είτε αναβλήθηκαν είτε ακυρώθηκαν εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού:

  • Το Eurovision in Concert 2020 αναβλήθηκε
  • Το Israel Calling 2020 ακυρώθηκε
  • Το Amsterdam Calling 2020 ακυρώθηκε
  • Το London Eurovision Party αναβλήθηκε
  • Το PrePartyES 2020 ακυρώθηκε

Η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη καθώς ένα γεγονός που λάμβανε χώρα ανελλιπώς από το 1956 για πρώτη φορά στην ιστορία ακυρώνεται. Οι λόγοι φυσικά είναι ευνόητοι και κατανοητοί. Αυτό που ευχόμαστε είναι να ξεπεραστεί όσο πιο σύντομα γίνεται αυτή η δοκιμασία που βιώνει ο πλανήτης μας. Το σίγουρο είναι ότι η αισιοδοξία δεν χάνεται ποτέ και κυρίως η αγάπη μας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Βρισκόμαστε σε αναμονή για οποιοδήποτε νέο για να σας ενημερώσουμε έγκυρα και έγκαιρα όπως τόσα χρόνια.

πηγή: eurovision song contest facebook, esc-kompakt, wiwibloggs

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς σήμερα ζούμε μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του διαγωνισμού !!!

  2. Κρίμα!!!!! Τώρα θα περιμένουμε μεχρι του χρόνου τον Μάιο???????.Τι θα γινει με τους καλλιτέχνες???Δεν ειναι αδικο για αυτους;;;;; ΚΡΊΜΑ.Είναι για το καλο όλων αλλά είναι κριμα!

  3. πωπω τόσα τραγούδια πάνε χαμένα…λυπηρό..
    βέβαια ελπίζω να γραφτούν καλύτερα από κάποιες χώρες χαχα
    πολύ στενάχωρο όλο αυτό..αν και ήταν σίγουρο ότι κατά εκεί πήγαινε η κατάσταση..
    γενικά λυπηρό όλο αυτό που συμβαίνει στον κόσμο φέτος..μακάρι να διαγραφόταν τελείως αυτή η χρονιά….
    πολύ κρίμα..στενοχωρήθηκα….υγεία σε όλον τον κόσμο μόνο!
    και Eurovision 2021 δυστυχώς! …….

  4. Περιμένουμε έναν χρόνο ολόκληρο για να δούμε τον αγαπημένο μασ διαγωνισμό και ξαφνικά γίνεται αυτό!
    Τι να πω ρε παιδιά μεγάλη ξενερα
    Πάντως πιστεύω οτι θα μπορούσαν να μετακινήσουν την ημερομηνία 1 μήνα μετά δεν είναι και κάτι τόσο τρομερό
    Θα Μπορούσαν επίσης να πάρουν σκληρά μέτρα ασφαλείας η και ακόμα χωρίς κοινό
    Απο οτι φαίνεται κατι αλλο παίζει απο πίσω και το ακύρωσαν
    Θλίψη μόνο σήμερα με αυτα τα νέα
    Απίστευτο ?

  5. Αναμενομενο αλλα κ παλι ποναει οταν το βλεπεις επισημως.Κριμα για ολους αυτους τους καλλιτεχνες που δουλευαν ολον αυτον τον καιρο για το τιποτα.Ευχομαι να επιστρεψουν του χρονου στο Ροτερνταμ!

  6. Κρίμαααααα κριμα κριμα

    Καλα γιατι να μην μεταφερόταν τον Ιούλιο ας πουμε;;; Ποιο είναι το πρόβλημα;;;

    • Γιατί για να το οργανωθεί τον Ιουλίο θα πρέπει να μπορούν να λειτουργεί φυσιολογικά ο πλανήτης τουλάχιστον από Μάιο. Και αυτό, δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να γίνει. Δε ξέρω εάν το έχετε καταλάβει, αλλά τα προγνωστικα λένε ότι θα είμαστε κανένα 4μηνο ακόμη σε αυτη την κατάσταση.

  7. ειμαι απιστευτα στενοχωρημενος και θελω καποιος να μου απαντησει αν ξερι αμα θα παρουν καινουργιους καλιτεχνες η καινουργια τραγουδια απαντηστε μου γιατι αμα ισχυουν κατοι σχολια που διαβασα θα πεσω σε καταθλιψη

    • Δεν νομίζω ότι θα δούμε όλους τους φετινους καλλιτέχνες και του χρόνου…πχ στη Σουηδία υπάρχει το Melodifestivalen…. Δεν γίνεται να ακυρωθεί ολόκληρο το Melodifestivalen και να πάνε απευθείας οι Mamas… Μόνο εάν δηλώσουν συμμετοχή με ένα άλλο τραγούδι και κερδίσουν ξανά.. Αυτό λογικά θα ισχύσει και για άλλες τέτοιες διοργανώσεις..

    • Νομίζω ότι καραντίνα θα σου είναι χρήσιμη για να μάθεις ορθογραφία. Μην σκας και πολύ μέχρι του χρόνου κάτσε διάβασε!

  8. Αμφιβάλλω αν και οι συμμετοχές θα διατηρηθούν οι ίδιες μέχρι του χρόνου. Πολλοι καλλιτέχνες έχουν υποχρεώσεις και συμβόλαια στις καριέρες τους για να μπορούν να κρατιούνται δεσμευμένοι με τον διαγωνισμό για έναν ολόκληρο χρόνο.

  9. Ήταν αναμενόμενο. Να είμαστε όλοι καλά να τον απολαύσουμε του χρόνου. Λυπάμαι το Supergirl, διότι ήταν ένα τραγούδι με πολλές προοπτικές. Ελπίζω τουλάχιστον να μας εκπροσωπήσει του χρόνου η Στεφανία. Δεν θέλω να πάει το όνειρο της χαμένο.

    Κοντοπουλε, έχεις 1μιση χρόνο να γράψεις τραγουδαρα. Μην μας απογοητεύσεις σε παρακαλώ .

    • Ναι ναι του κοντοπουλου κ δυο δεκαετιες να του δωσεις ενα συγχρονο τραγουδι δεν μπορει να γραψει,μην τον λυπασαι ουτε αυτον ουτε τον φωκα (τον μαγο τρομαρα του) καποια αλλη βαλκανικη χωρα θα ταλαιπωρησουν του χρονου.

  10. Κατ’ εμέ λανθασμένη απόφαση του φορέα. Θα έπρεπε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός χωρίς κοινό και ας ήταν το αποτέλεσμα “κονσέρβα”. Αδικία προς τους καλλιτέχνες, αδικία προς τους συντελεστές, αδικία προς τα team πίσω από τις συμμετοχές.
    Κρίμα. Μακάρι να επιστρέψουν του χρόνου οι περισσότεροι τουλάχιστον.

  11. Θεωρώ ότι η απόφαση είναι λανθασμενη και καπως βιαστική για μια άγνωστη κατασταση που δεν ξέρουμε πως τα εξελιχθεί ως τον Μάιο η ως τον Αύγουστο (είχε αναφερθεί ότι σκέφτονταν τη μεταφορά του διαγωνισμού για τότε!) Φυσικά στενάχωρο για όσους αγαπούν τον διαγωνισμό, και ακόμα πιο άσχημο για τους εμπλεκόμενους (τραγουδιστές, συνθέτες κλπ).
    Ενδεχομένως του χρόνου να υπάρχουν και αρκετές υποχωρήσεις χωρών αλλά σίγουρα ελάχιστοι από τους καλλιτέχνες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και του χρόνου λόγω άλλων υποχρεώσεων.
    Μαύρη σελίδα για την ιστορία του διαγωνισμού και γενικά για την ανθρωπότητα….
    Κρίμα…

  12. Δυστυχώς, επαληθεύτηκε αυτό που λογικά αναμένονταν ότι θα συνέβαινε (αν όχι μια επ’ αόριστον αναβολή)… Υπομονή ένα χρόνο λοιπόν, τί να κάνουμε. R.I.P. Eurovision 2020. Η υγεία προέχει όλων

  13. Κριμα Κριμα Κριμα Κριμα.Καλα δεν μπορουσαν να πανε τον διαγωνισμο καλοκαιρι;πιστευω οτι τελη Μαιου θα ειναι ολα οκ με τον κορωνοιο,βιαστικαν λιγακι.
    Εστω δεν μπορουσαν να κανουν μια διοργανωση διχως κοσμο,ποσο θα βγαζαν κ απο αυτα τα εισητηρια που οι περισσοτεροι θα ηταν ολλανδοι.

  14. Για πρώτη φορά η Eurovision ακυρώνεται μετά από 65 χρόνια, ένας θεσμός που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 με στόχο να ενώσει τις χώρες της Ευρώπης μεσω του υπέροχου κόσμου της μουσικής και από τότε μέχρι το 2019 το ζούμε κάθε χρόνο και το γιορτάζουμε
    Και φέτος το 2020 μια χρονιά που με το ξεκίνημα της έφερε παγκόσμια προβλήματα, είχαμε τα γεγονότα στη Αυστραλία και πλέον έχουμε αυτόν τον ιό που θερίζει ζωές και έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας… Η Eurovision δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται στα θύματα του.
    Η κατάσταση ήταν δύσκολη και πάρα τη δυσκολία που θα είχε η φετινή διεξαγωγή της κρατούσα μια ελπίδα ότι θα γίνει με κάποιο τρόπο…
    Στεναχωριέμαι για όλο αυτό το διάστημα που παθιαστηκαμε,που αγαπήσαμε τραγούδια, που διαφωνούσαμε, που τραγουδούσαμε! Πιο πολύ στεναχωριέμαι για τις 41 χώρες και τους καλλιτέχνες που συνειδητοποιουν ότι το όνειρο τους χάθηκε
    Περισσότερο στεναχωριέμαι για αυτό το πλασματάκι και την Ελλάδα που έχασαν την ευκαιρία να λάμψουν δε άξιζε ούτε στη Stefania ούτε σε κανένα καλλιτέχνη αυτό που έγινε
    You are a Supergirl!!!
    ??????

  15. Σωστή απόφαση αν με ρωτάτε. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτή την στιγμή για τίποτα σχετικά με ημερομηνίες κτλ και από το να έχουν καλλιτέχνες και αποστολές σε αναμονή επ΄αόριστον και μια διοργανώτρια χώρα να μην ξέρει αν πρέπει να κάνει κάτι ή όχι και πότε καλύτερα του χρόνου οργανωμένα και σωστά. Λογικά με τις συμμετοχές θα δοθεί η δυνατότητα στις χώρες όσες θέλουν να τις κρατήσουν και όσες θέλουν να αλλάξουν. Του χρόνου κάποιοι καλλιτέχνες μπορεί να μην είναι διαθέσιμοι για παράδειγμα οπότε δεν μπορεί να επιβάλει να είναι οι ίδιες.

  16. Θα μπορουσαν παντως να το κανουν με live stream και να ψηφιζει ο κοσμος ετσι απο τον υπολογιστη

  17. χαχαχαχαχχαχαχαχ
    καλα να παθεις στεφανιτσα. τραβα πισω στην ολλανδια τωρα και μοκο.

    • Έχασες το κοπάδι σου νομίζω και μέλλον θα μπερδεύτηκες, θα νόμιζες ότι είσαι άνθρωπος! Άντε πίσω γρήγορα!!

    • Αξιολύπητο σχόλιο.
      Χαίρεσαι που ακυρώνεται ο διαγωνισμός επειδή η Στεφανία δεν ήταν της αρεσκείας σου. Κατα τ’ άλλα δηλώνεις φαν της Eurovision. Μάλιστα…

    • Πολύ πιθανόν η Στεφανία να επιλεγεί και του χρόνου από την ΕΡΤ όπως ήδη κάνουν πολλές χώρες. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να βρει ένα καλύτερο τραγούδι και να βελτιωθεί. Δυστυχώς όμως εσύ όσο και να προσπαθήσεις την εμπάθεια και την σκατοψυχια δε θα την βελτιώσεις από ότι φαίνεται.
      Εδώ ο κόσμος καίγεται, άνθρωποι πεθαίνουν ακυρώνονται γεγονότα, καταρρέει η οικονομία η υγεία και η εκπομπή και τα κομπλεξ βαρανε στον Θεό.
      Κρίμα,μόνο για λυπηση είσαι και εσύ και οποιοι σκέφτονται σαν εσένα. Άλλο να μην αρέσει ένα τραγούδι και άλλο αυτή η εμπάθεια υπό τέτοιες καταστάσεις κιόλας! Αλλά όπως προ είπα η Στεφανία μπορεί να βρει ένα καλύτερο τραγούδι εσύ όσο και αν ψάξεις δε θα βρεις τον άνθρωπο μέσα σου.
      (Καθόλου) φιλικά.

  18. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που ακόμη βρίσκονται στη σφαίρα των φημών, η Ολλανδική τηλεόραση πρότεινε ο διαγωνισμός να γίνει κανονικά στο διάστημα από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο! Μάλιστα στην πρόταση τους, είπαν ότι τα κρατικά κανάλια θα μπορούσαν αν ήθελαν, να αλλάξουν τη συμμετοχή τους μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Η EBU απέρριψε την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η χώρα που θα κέρδιζε, δεν θα είχε επαρκή χρόνο για να διοργανώσει το διαγωνισμό του 2021. Τότε και πάλι οι Ολλανδοί πρότειναν να αναλάβουν και τη διοργάνωση του 2021, ακόμη κι.αν έπρεπε να γίνει μόλις μετά από 5 μήνες (υπήρχε και το προηγούμενο της διοργάνωσης του 1980, πάλι από τους Ολλανδούς). Όμως η EBU δεν δέχτηκε ουτε αυτή την πρόταση!… Ακόμη και στην τελευταία του πράξη, ο Jan Ola Sand αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων…

  19. Αδιανόητο το 2020 η EBU να μας λέει ότι δεν μπορεί να διοργανώσει έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού χωρίς να είναι όλοι οι καλλιτέχνες στο ίδιο μέρος. Οι ολλανδοί διοργανωτές δεν ήθελαν να χάσουν τα έσοδα από τον τουρισμό στο Ρότερνταμ οπότε έβαλαν βέτο στο να γίνει ο διαγωνισμός μέσω δορυφορικών συνδέσεων.

    Πραγματικά ντροπή που για πρώτη φορά στην ιστορία ο διαγωνισμός ακυρώνεται χωρίς κανείς να νοιάζεται για το τι συμβολίζει μια τέτοια διακοπή σε μια έως τώρα αδιάκοπη χρονοσειρά. Το μόνο που έχει σημασία είναι το κοινό που θα ουρλιάζει και θα γιουχάρει μέσα στην αίθουσα και τα λεφτά που θα τους φέρουν.

  20. Στην απορία γιατί δεν πήγε καλοκαίρι η απάντηση ειναι ΑΠΛΗ
    Όταν τελειώσει το θέμα του κορωναιου θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πραγματικότητα ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για τραγούδια
    Επίσης ξεχνάτε οτι η ΓΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ
    Το νότιο ημισφαίριο μπαίνει στο ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ και εμβόλιο δεν υπάρχει./…

  21. Κρίμα καθότι υπήρξε δουλειά σε όλες τις χώρες για την ανάδειξη συμμετοχής & video clip κλπ κλπ και κυρίως στην Ολλανδία. Είχαμε διανύσει τα 2/3 της διαδικασίας…
    Βέβαια ήταν μια αδύναμη χρονιά σε μουσικές επιλογές και στυλ. Ελπίζω του χρόνου ν’ ακούσουμε ‘κάτι άλλο’.

    Κάθε εμπόδιο για καλό λοιπόν.

    Κι ας ελπίσουμε ότι η κρίση αυτή δε θ’ αφήσει όσον το δυνατόν περισσότερα οικονομικά κουσούρια σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες απ’ ότι έχουν για το ’20 – ’21. Γιατί no money no honey…

    Εις το επανιδείν! Τα λέμε Οκτώβρη πάλι!

    Γειααααααααά σας ?

  22. Λυπηρό αλλά λογικό. Η υγεία προέχει. Εγείρονται ερωτήματα με τις συμμετοχές. 1ον οι καλλιτέχνες θα είναι οι ίδιοι; 2ον τα τραγούδια θα αλλάξουν; τι θα γίνει με τις συμμετοχές;
    Παρακαλώ στον Ogae όπως μας ενημερώσετε.
    Καλή συνέχεια!

  23. Εγώ για την Λιθουανία λυπάμαι η οποία μια φορά έστειλε ένα καλό τραγούδι και δεν θα μπορέσει να πάρει την θέση που τις αξίζει.

  24. ahyrothyle oTo Eurovision song contest alla oxi oi olympiakoi afones sto Tolyo!!!!Afto kai an deinai koroidia!!!!!!!!!!Tha borouse na ginei ton Ioulio esto Avgousto,teleia epoxi kai na oxi tha borousan na ton akyrosoun,alla amesos amesos i proti lysi i teleios anavoli
    Stin Arena tou Rotterdam tha eitan to poly 30.000 atoma.sto yperstadio tou Tokay stin Enaexi ton Olymiakon agonon 120.000 xil atoma….den boro na to dianooitho afto.

  25. akyrothyke To Eurovision song contest alla oxi oi olympiakoi agones sto Tokyo!!!!Afto kai an den einai koroidia!!!!!!!!!!Tha borouse na ginei ton Ioulio esto Avgousto,teleia epoxi kai a tha borousan na ton akyrosoun argotera an pigene kati strava ,alla amesos amesos i proti lysi i teleios anavoli???
    Stin Arena tou Rotterdam tha eitan to poly 30.000 atoma.sto yperstadio tou Tokyo stin Enarxi ton Olymiakon agonon 120.000 xil atoma….den boro na to dianooitho afto.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ