EUROVISION 2021: Θα επιτρέπονται τα ηχογραφημένα φωνητικά!

Ο Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στις 18, 20 και 22 Μαίου στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η επιτροπή έργου, σε συνεργασία με την EBU θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να το φέρουν εις πέρας και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα αντίστοιχα με την πανδημία του covid-19, της οποίας ο κίνδυνος είναι ακόμα ορατός, και μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε ματαίωση του ίδιου του διαγωνισμού.

Για αυτό το λόγο, η EBU ανακοίνωσε σήμερα ορισμένες σημαντικές αλλαγές στο διαγωνισμό.

Η άποψη του Martin Österdahl

Τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την άνοιξη του 2020 είναι ότι πρέπει να σχεδιάσουμε μια παγκόσμια κρίση και να έχουμε προσαρμόσει τους κανόνες του Διαγωνισμού προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να είμαστε σε θέση να είμαστε πιο ευέλικτοι και να κάνουμε αλλαγές ακόμη και στην ίδια τη μορφή και τον τρόπο οργάνωσης της εκδήλωσης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές,

Ως διοργανωτές της μεγαλύτερης ζωντανής μουσικής εκδήλωσης στον κόσμο είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι στην αποστολή μας. για να επαναφέρουμε έναν Διαγωνισμό, έναν νέο νικητή και μια διοργάνωση στον επόμενο τηλεοπτικό φορέα. Αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο DNA μας και αποτελούν μέρος της κληρονομιάς μας,

Martin Österdahl, executive supervisor

Οι αλλαγές στους κανονισμούς

Οι Κανόνες για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 έχουν εγκριθεί από το Reference Group, το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαγωνισμού και έχουν διανεμηθεί στα Μέλη της EBU που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση του επόμενου έτους.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το  Reference Group αποφάσισε σε δοκιμαστική βάση ενός έτους να άρει την απαγόρευση των φωνητικών υποστήριξης (αρμονιών) από τα από τα ήδη ηχογραφημένα κομμάτια του τραγουδιού.

Κατά την αλλαγή του κανόνα, η διατήρηση της αυθεντικότητας και της δικαιοσύνης ήταν πάντα στο μυαλό μας

Τι οδήγησε στην αλλαγή των κανονισμών

Η ιδέα πίσω από την αλλαγή είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς τη δυνατότητα να εξερευνήσουν νέες δημιουργικές ιδέες, να ταξιδέψουν με μια μικρότερη αντιπροσωπεία για το 2021 και να μειώσουν τα τεχνικά βάρη του διοργανωτή τηλεοπτικού φορέα.

Επιτρέπει επίσης στους μουσικούς και τους παραγωγούς να παρουσιάζουν το έργο τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική τους σύνθεση και, το σημαντικότερο, διασφαλίζει ότι ο Διαγωνισμός εξελίσσεται με την πάροδο των χρόνων.

Το 2013 και το 2016, όταν ήμουν Εκτελεστικός Παραγωγός για το Διαγωνισμό στο SVT στη Σουηδία, εφαρμόσαμε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο επιλέγεται η τρέχουσα σειρά των τραγουδιών και αργότερα στον τρόπο παρουσίασης της ψηφοφορίας, Και οι δύο αυτές προσαρμογές σε μια από τις παλαιότερες μορφές ψυχαγωγίας της τηλεόρασης βοήθησαν στη δημιουργία μιας πιο συναρπαστικής εκπομπής για τους θεατές.»

αναφέρει ο Martin Österdahl

Τι θα ισχύσει το 2021

Η χρήση των ηχογραφημένων υποστηρικτικών φωνητικών θα είναι εντελώς προαιρετική. Κάθε αντιπροσωπεία μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει τραγουδιστές υποστήριξης, είτε εντός είτε εκτός σκηνής. Επιτρέπεται επίσης ένας συνδυασμός ζωντανών και ηχογραφημένων υποστηρικτικών φωνητικών.

Όλα τα κεντρικά φωνητικά που εκτελούν τη μελωδία του τραγουδιού, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης χρήσης του λεγόμενου lead dub, θα εξακολουθούν να είναι ζωντανά πάνω ή εκτός σκηνής στην αρένα.

Μετά την κατάργηση της ζωντανής ορχήστρας αλλά και τον άρση του περιορισμού στη χρήση της μητρικής γλώσσας το 1999, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovison υφίσταται τη μεγαλύτερη αλλαγή στους κανονισμούς των τελευταίων ετών.

Πώς σας φαίνονται οι αλλαγές στους Κανόνες του Διαγωνισμού;

[Πηγή/Φωτογραφία: eurovision.tv]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωχ ωχ ωχ…
    Μαύρα τα μελλούμενα…

    Ας ελπίσουμε ότι αφορά μόνο το 2021.

  2. Πάντως πιστεύω αν ήταν έτσι και το 2019 θα είχαμε πάρει καλύτερη θέση… Αλλά γενικά δεν ξέρω αν θα είναι καλό ή όχι…

  3. Τι καλο νεο ηταν αυτο στα καλα του καθουμενου?? Επιτελους… Τα φωνητικα σε πολλα τραγουδια ακουγονταν πολυ ασχημα πραγματικα, και χαλουσαν ολο το τραγουδι… Παραδειγματα ελβετια 2019, ελλαδα 2018 και αλλες συμμετοχες που ειχα παρατηρησει κατα καιρους αλλα τωρα δεν θυμαμαι.. Αυτη η αλλαγη επρεπε να ειχε γινει χρονια. Εξαλλου απο την στιγμη που δεν υπαρχει ζωντανη ορχηστρα αυτο ηταν περιττο.

  4. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν το θεωρώ καλή αλλαγή ή όχι. Μάλλον αφού το δω στην πράξη θα ξέρω. Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πώς σιγά σιγά, όλο το concept της eurovision, αρχίζει και παίρνει τη μορφή του Melodifestivalen. Πρώτα με τη σειρά εμφάνισης που αποφασίζεται από την παραγωγή, μετά με τον τρόπο ανακοίνωσης της βαθμολογίας, τώρα με τα ηχογραφημένα φωνητικά. Θα έρθει μέρα που θα έχουμε 4 ημιτελικούς και Andra Chansen και στη Eurovision!!! 😛

  5. Μια χαρα! Αυξανονται οι χορευτες με αυτον τον κανονισμο εφοσον θα αδειασουν τα φωνητικα. Καλυτερο σοου. Why not.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ