“Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” – Κυκλοφόρησε η ταινία!

Story of Fire Saga-Netflix

Η ταινία “Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” είναι από σήμερα διαθέσιμη στο Netflix. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του δικτύου-κολοσσού με την EBU και υλοποιεί την ιδέα του Αμερικανού κωμικού Will Ferrell. O Ferrell είναι ένθερμος φαν της Eurovision εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια.  Θυμίζουμε ότι είναι παντρεμένος με τη Σουηδέζα ηθοποιό Viveca Paulin, η οποία τον μύησε στον διαγωνισμό το 1999.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Will Ferrell και η Rachel McAdams υποδύονται τους Ισλανδούς Lars Erickssong και Sigrit Ericksdottir, ένα πραγματικά τραγικό ποπ ντουέτο με την ονομασία “Fire Saga”.  Το όνειρό τους είναι να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στη Eurovision. Αν και δεν χαίρουν εκτίμησης από τους συμπατριώτες τους (ή κανέναν άλλον), όλως παραδόξως καταφέρνουν να επιλεγούν για τη Eurovision! Η ταινία παρακολουθεί την ένδοξη ιστορία αυτής της τραγικής εκπροσώπησης, που λαμβάνει χώρα στο Εδιμβούργο. Σε προηγούμενα άρθρα μας μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το καστ και τις cameo εμφανίσεις πολλών eurostars στην ταινία.

Fire Saga 2 - Netflix

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Ανάμικτες ήταν οι αντιδράσεις μετά τα πρώτα previews της ταινίας σε δημοσιογράφους και κριτικούς. H κριτική του ‘Guardian’ αναφέρει ότι πρόκειται για μια περίεργη ταινία με πολλές αστοχίες, η οποία όμως ‘στέκεται με συμπάθεια απέναντι στη Eurovision και δεν την κοροϊδεύει’. Από την άλλη, στη δική του κριτική το ιστορικό μουσικό περιοδικό NME περιγράφει την ταινία ΄σαν το Glee σε κεταμίνες’:

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Εδιμβούργο, σε μια φανταστική Eurovision του 2021. Από εκεί καταλαβαίνουμε ότι η ταινία δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, μια που για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κριτική του ΝΜΕ καταλήγει ότι, παρ΄ολα τα κενά στην πλοκή και τα αποτυχημένα αστεία, συνολικά διασκεδάζεις και νιώθεις καλά. Η βαθμολογία τους είναι ‘douze points’ για τα κυρίαρχα κωμικά στοιχεία και 3-4 για όλα τα υπόλοιπα.

Fire Saga 4 - Netflix

Η ‘Washington Post’ πάλι δίνει 2 στα 4 και εκφράζει ανάμεικτα συναισθήματα, θεωρώντας ότι λίγοι Αμερικάνοι θα ‘πιάσουν’ τα αστεία, αφού δεν ξέρουν τι είναι η Eurovision. Ο Ευρωπαίος αρθρογράφος του ιρλανδικού RTE δίνει 3 στα 5. Διασκέδασε με την ταινία, αλλά επισημαίνει τις αδυναμίες. Τέλος, εύχεται ολόψυχα να δει το καστ της ταινίας ως interval act της Eurovision 2021! Το΄δυνατό χαρτί’ της ταινίας σύμφωνα με την κριτική του ‘Time’ δεν είναι οι πρωταγωνιστές της αλλά ο Dan Stevens, που υποδύεται τον Ρώσο Alexander Lemtov. Ο ‘Lemtov’ και η συμμετοχή του ‘Lion of love’, σύμφωνα με τον κριτικό, είναι αποκάλυψη και σώζει την ταινία.

Fire Saga 3 - Netflix

Παρ’ όλες τις διαφορετικές απόψεις, φαίνεται ότι οι γνώμες συγκλίνουν στο ότι η ταινία προσεγγίζει με συμπάθεια και σεβασμό τον αγαπημένο μας διαγωνισμό. Μπορείτε να δείτε παρακάτω την ‘αποκλειστική’ συνέντευξη που παραχώρησαν οι ‘Fire Saga’ στο eurovision.tv:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ SOUNDTRACK ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια που πλαισιώνουν την ταινία εδώ:

Πηγή: Netflix /  eurovision.tv / Time / Washington Post / NME / RTE / The Guardian – Φωτογραφίες: Netflix


Εσάς πώς σας φάνηκε η ταινία; Ανυπομονούμε να διαβάσουμε την κριτική σας!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την είδα την ταινία, πολύ ωραία ήταν! Επίσης η Ελλάδα παίζει να βγήκε 2η; Και την προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει το Η.Β.; Μόνο σε ταινίες γίνονται αυτά…?

  2. Γέλασα αρκετά μπορώ να πω. Τις εντυπώσεις πάντως κλέβει ή φωνάρα της Ρέιτσελ Μακ Άνταμς και ή απίστευτη γενικά παρουσια του Dan Steven’s στο ρόλο του Ρώσου εκπροσώπου (τρελό γέλιο η ρωσικη συμμετοχη lion of love?).

  3. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η ταινία! Ήταν σαν να βλέπαμε μια διαφορετική Eurovision στα χρόνια της Πανδημίας. Τα τραγούδια εξαιρετικά ειδικά το Husavik με τη φωνάρα της Ρειτσελ ΜακΑνταμς ήταν ότι καλύτερο! Με λίγα λόγια φανταστικό!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ