ΕΣΘΟΝΙΑ: O Uku Suviste ετοιμάζεται για το Eesti Laul 2021!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενό μας άρθρο, η Εσθονία ήταν από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 με νέο καλλιτέχνη καθώς το Eesti Laul, ο εθνικός τελικός της χώρας, θα διεξαχθεί κανονικά και την ερχόμενη χρονιά.

Ο τηλεοπτικός φορέας ERR έδωσε στο φετινό νικητή, Uku Suviste, το δικαίωμα να είναι ένας εκ των 24 φιναλίστ που θα διαγωνιστούν στους 2 φιναλίστ. Ως είθισται, μια επιτροπή ειδικών κρίνει όλα τα τραγούδια και καταλήγει στα 24 τα οποία μέσω των δύο ημιτελικών θα διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό του Eesti Laul.

Το Eesti Laul

Η Εσθονία χρησιμοποιεί το εθνικό τελικό Eesti Laul αδιαλείπτως για την επιλογή της συμμετοχής της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το 2009. Πρώτοι νικητές ήταν οι Urban Symphony με το“Rändajad”. Συνολικά από το 2009 και μέχρι σήμερα η Εσθονία μετράει 7 προκρίσεις στον τελικό της Eurovision ενώ έχει αποκλειστεί 4 φορές.

Τα σχέδια του Uku Suviste

Ο Uku Suviste φιλοξενήθηκε στο Estonia R2 όπου και αναφέρθηκε στα σχέδια του αναφορικά με τη συμμετοχή στο Eesti Laul 2021. Σύμφωνα με τον ίδιο, το να γνωρίζει ότι έχει μια σίγουρη θέση στους ημιτελικούς μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο θα συνθέσει την επόμενη συμμετοχή του.

Όταν γράφουμε μια ιστορία για ένα διαγωνισμό, υπάρχουν μικρά φίλτρα στο μυαλό μας με βάση τα οποία φανταζόμαστε ποιος ακούει την ιστορία μας και πως την αναλύουν.

Ενώ για το ότι δε θα εξεταστεί η συμμετοχή του από την κριτική επιτροπή ανέφερε

Φυσικά για μια καλογραμμένη δουλειά ή για ένα καλό συνθέτη αυτό είναι κάτι πολύ μικρό. Αλλά φυσικά, είναι μια παράμετρος λιγότερη.

Σύμφωνα με τον Uku η πιο δύσκολη φάση του Eesti Laul είναι η φάση των προκριματικών. Τα περισσότερα τραγούδια δυσκολεύονται να προκριθούν στη φάση των ημιτελικών. Φυσικά, για τον ίδιο υπάρχει μια σίγουρη θέση στους ημιτελικούς.

Είναι γραμμένο. Θα ήταν χαζό να μην γράψεις.

ανέφερε ο Uku χαμογελώντας

Με τι ασχολείται αυτή την περίοδο ο Uku

Ο Uku μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης του διαγωνισμού της Eurovision 2020 εξαιτίας της πανδημίας του covid-19, συμμετείχε όπως πολλοί καλλιτέχνες στα Eurovision Home Concerts όπου παρουσίασε μια εναλλακτική εκδοχή της φετινής συμμετοχής του “What Love is” με τη συνοδεία του Alexander Rybak, όπως και ένα cover του “Euphoria“.

Ακόμα, πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι “Müüdud ja Pakitud“.

Θυμίζουμε ότι ο Uku Suviste ήταν ο νικητής του Eesti Laul 2020 και θα συμμετείχε στο δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού της Eurovision 2020 με το τραγούδι “What Love is“.

Πως σας φαίνεται η απόφαση του Uku Suviste να συμμετάσχει στο Eesti Laul 2021;

[Πηγή/ φωτογραφία: menu.err.ee/ eurovision.tv]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Suviste φαίνεται και χαρισματικός και επιπλέον έχει και καλή μουσική (Και όχι μόνο) παιδεία. Μακάρι να έχει κάτι καλό στο eesti laul και γιατί όχι να τον δούμε και στη σκηνή της Eurovision τελικά

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ