EUROVISION 2021: Ποιοι δηλώνουν από τώρα παρών και ποιοι όχι! [ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ]

Μετά την απόφαση της EBU και των Ολλανδών διοργανωτών για ακύρωση της Eurovision 2020 που ήταν να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ στις 12, 14 και 16 Μαϊου και το δικαίωμα να διοργανώσει η ίδια πόλη τη Eurovision 2021, τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, καθώς είναι στην ευχέρεια κάθε ραδιοτηλεοπτικού φορέα να επιλέξει πρώτα εάν θα συμμετάσχει και του χρόνου και δεύτερον εάν θα εκπροσωπηθεί από τον ήδη επιλεγέντα καλλιτέχνη ή θα προχωρήσει σε διαδικασία επιλογής νέου εκπροσώπου. Τα τραγούδια σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό του διαγωνισμού, δεν μπορούν να είναι τα ίδια και θα πρέπει να επιλεγούν καινούργια. Αυτό, ωστόσο, θα αποσαφηνιστεί με νέα απόφαση του Eurovision Reference Group!

Ήδη οι πρώτες χώρες που συμμετείχαν στη φετινή Eurovision έχουν λάβει τις αποφάσεις τους! Σας παρουσιάζουμε ποιες είναι αυτές μέσα από το άρθρο αυτό που θα ανανεώνεται συνεχώς κάθε φορά που θα γνωστοποιείται η απόφαση κάθε χώρας:

Οι επιβεβαιωμένες συμμετοχές για τον διαγωνισμό του 2021

 

Αποτέλεσμα εικόνας για flag of Spain ΙΣΠΑΝΙΑ

To RTVE ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει και του χρόνου όπου κι αν γίνει ο διαγωνισμός και με τον ίδιο εκπρόσωπο τον Blas Cantó! Το RTVE τονίζει ότι η απόφαση αυτή για την ακύρωση της Eurovision 2020 ήταν η ενδεδειγμένη γιατί προέχει η υγεία, αλλά και ότι δεν θα μπορούσε να γίνει ο διαγωνισμός χωρίς κοινό! Γιατί η Eurovision είναι οι fans!

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Με τον Jeangu Macrooy θα εκπροσωπηθεί και του χρόνου η Ολλανδία!

https://www.instagram.com/p/B94LocvAGmB/?utm_source=ig_embed

ΚΡΟΑΤΙΑ

Ο Damir Kedžo, εκπρόσωπος της Κροατίας, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram την παρουσία του στον διαγωνισμό της Eurovision 2021.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο Γενικός διευθυντής του UA:PBC, Zurab Alasania, επιβεβαίωσε την συμμετοχή του συγκροτήματος Go-A, στην Eurovision 2021.

ΛΕΤΟΝΙΑ

Η Samanta Tina με ανάρτησή της στο twitter ανακοίνωσε ότι θα εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision 2021.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Απ’ότι φαίνεται η νεαρή και ταλαντούχα Victoria, θέλει να βρεθεί στην σκηνή της Eurovision 2021, εκπροσωπώντας την Βουλγαρία. Παρόλα αυτά το κρατικό κανάλι της χώρας δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση.

MΑΛΤΑ

Ο Gordon Bonello, μάνατζερ της Destiny Chukunyere, ανακοίνωσε ότι η τραγουδίστρια θα είναι h εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2021.

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μια ακόμα χώρα που επιβεβαίωσε ότι ο φετινός της εκπρόσωπος θα βρεθεί του χρόνου στο Ρότερνταμ είναι η Γεωργία. Ο Tornike Kipiani θα δώσει το “παρών” στη Eurovision 2021.

https://www.facebook.com/EurovisionGeorgia/posts/3587136188026653

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Η Samira Efendi, μέσω του λογαριασμού της στο instagram ενημέρωσε τον κόσμο ότι το ITV, της έδωσε το χρίσμα να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ.

https://www.instagram.com/p/B98zvhHHLuH/?utm_source=ig_web_copy_link

ΕΛΒΕΤΙΑ

Η χώρα της κεντρικής Ευρώπης θα εκπροσωπηθεί και αυτή στο διαγωνισμό της Eurovision 2021 με τον καλλιτέχνη που θα συμμετείχε το 2020 στο Ρότερνταμ. Με ανάρτηση του στο instagram, ο Gjon’s Tears ανακοίνωσε ότι θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελβετίας και για το 2021.

https://www.instagram.com/p/B996cJhjcH_/?utm_source=ig_web_copy_link

ΒΕΛΓΙΟ

Οι Hooverphonic θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν του χρόνου στο γειτονικό Ρότερνταμ για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στο διαγωνισμό της Eurovision. Ο τηλεοπτικός φορέας του Βελγίου RTBF ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision συμφώνησε με το VRT, τον τηλεοπτικό φορέα που επέλεξε τους Hooverphonic και έτσι το αγαπημένο συγκρότημα θα έχει μια ακόμα ευκαιρία.

ΙΣΡΑΗΛ

Η Eden Alene θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στη Eurovision 2021. Το ευχάριστο νέο τής ανακοινώθηκε στις ειδήσεις τηλεοπτικού καναλιού ΚΑΝ 11. Η χαρά της και η συγκίνησή της ήταν πολύ μεγάλη, όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο. Χαρακτηριστικά είπε: «Θα κλάψω κι αυτήν τη φορά. Θα κερδίσουμε και το τραγούδι θα είναι ακόμη καλύτερο».

ΑΥΣΤΡΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ORF, του τηλεοπτικού φορέα της χώρας, ο Vincent Bueno θα έχει τη ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Αυστρία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2021. Το νέο τραγούδι θα ετοιμαστεί εν καιρώ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Η συνεργασία μεταξύ TVR και Global Records θα συνεχιστεί και το 2021. Ως εκ τούτου η Roxen θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Σύμφωνα με δηλώσεις της Liana Stanciu, επικεφαλής της αποστολής της Ρουμανίας, η Roxen είναι ικανή να εντυπωσιάσει την Ευρώπη με τη στάση της, τις φωνητικές ιδιότητες της και τη σκηνική της παρουσία. Παράλληλα, εμφανίζεται βέβαιη ότι θα βρεθεί ένα κατάλληλο τραγούδι για εκείνη όπως το “Alcohol you”.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το SBS ανακοίνωσε σήμερα ότι η Montaigne θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2021. Η νεαρή καλλιτέχνις θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στη Eurovision και δηλώνει πολύ χαρούμενη που έμαθε τα ευχάριστα νέα. Να σημειώσουμε ότι η επιστροφή της Dami Im (Sound of Silence, 2016- 2η θέση) στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για το διαγωνισμό της Eurovision, την οποία είχε προαναγγείλει στον τελικό του «Eurovision: Australia Decides 2020» θα καθυστερήσει τουλάχιστον μια χρονιά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

https://www.facebook.com/SBSEurovision/videos/640127656777741/

Οι χώρες που θα βρεθούν σε αναζήτηση καλλιτέχνη για το 2021

 

 ΣΟΥΗΔΙΑ

Οι The Mamas δεν θα εκπροσωπήσουν του χρόνου τη Σουηδία καθώς η χώρα θα καταφύγει και πάλι στην επιλογή εκπροσώπου μέσω του Melodifestivalen 2021!

ΕΣΘΟΝΙΑ

Το κρατικό κανάλι αποφάσισε ότι η Εσθονία θα επιλέξει εκ νέου εκπρόσωπο για τον διαγωνισμό του 2021 μέσω του εθνικού τελικού Eesti Laul. Ο νικητής θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την χώρα στη Eurovision 2021.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Elisa, σύμφωνα με μήνυμα της στα social media, δε θα είναι η εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στο διαγωνισμό της Eurovision το 2021. Μένει να δούμε αν η Πορτογαλία θα χρησιμοποιήσει εκ νέου το Festival Da Canção για την ανάδειξη του εκπροσώπου της και αν η Elisa θα λάβει ξανά μέρος στην πορτογαλική επιλογή.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Μια χώρα που θα βρεθεί σε αναζήτηση καλλιτέχνη για το 2021 είναι η Φινλανδία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του YLE, του τηλεοπτικού φορέα της χώρας, το UMK 2021 θα διεξαχθεί κανονικά και μάλιστα είναι σε αναζήτηση συμμετεχόντων απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους όσους επιθυμούν.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Daði Freyr σε ραδιοφωνικό σταθμό, δε θα τον δούμε το 2021 στη σκηνή της Eurovision καθώς ο ίδιος δε θα είναι είναι υποψήφιος εκ νέου στο Söngvakeppnin 2021, το οποίο όπως φαίνεται θα είναι ο τρόπος επιλογής του εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision 2021.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Οι Σκανδιναβικές χώρες αποφάσισαν ότι οι εθνικοί τελικοί επιλογής καλλιτέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι από τη γιουροβιζιονική χρονιά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Νορβηγία. Το Melodi Grand Prix θα είναι και την επόμενη χρονιά ο τρόπος επιλογή του εκπροσώπου της χώρας  στο διαγωνισμό της Eurovision. Οι διοργανωτές πρότειναν στην Ulrikke μια απευθείας θέση στον τελικό, η ίδια όμως αρνήθηκε την τιμητική πρόταση. Αντ’ αυτού, θα ερμηνεύσει το “Attention” και ένα καινούριο της τραγούδι σαν interval act στον τελικό.

https://www.instagram.com/p/B-MczvVHp0z/?utm_source=ig_web_copy_link

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του LRT, του τηλεοπτικού φορέα της Λιθουανίας, η χώρα της Βαλτικής παραμένει πιστή στην επιλογή καλλιτέχνη μέσα από τη διαδικασία του εθνικού τελικού που εφαρμόζει απαρεγκλίτως από το 1994 όταν και έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό της Eurovision. Παράλληλα, το LRT έδωσε το δικαίωμα στο συγκρότημα The Roop να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον επόμενο διαγωνισμό έχοντας εξασφαλισμένη μια θέση στον τελικό.

https://www.facebook.com/theroopband/posts/2854063244689291

ΔΑΝΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του DR, του τηλεοπτικού φορέα της Δανίας, η χώρα θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της στο διαγωνισμό της Eurovision 2021 μέσω του Dansk Melodi Grand Prix, του εθνικού τελικού της χώρας. Κατ’ επέκταση, οι BEN & TAN δε θα έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τη χώρα, αλλά ούτε και εγγυημένη θέση στον τελικό.

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ πάντως θα ήθελα ξανά την Στεφανια σε έναν εθνικό τελικό με τρία τραγούδια! Πιστευω ότι αν επιτρέψει η EBU να κρατήσει μια χώρα το ίδιο τραγούδι πιστεύω ότι δεν θα είναι καλό γιατί το τραγούδι θα γίνει βαρετό!!

      • Μπορεί να είναι τα ίδια σε περίπτωση που η EBU επανεξετάσει αυτον τον κανόνα για την διοργάνωση του 2021 λογω της ιδιάζουσας κατάστασης. Ας ελπίσουμε να δωθεί αυτη η δυνατότητα.

      • Δεν γίνεται υπό τον τωρινό κανονισμό ότι τα τραγούδια δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιοποιηθεί πριν τον τελευταίο Σεπτέμβριο. Προφανώς αυτή η ρήτρα πρέπει να αλλάξει για του χρόνου λόγω έκτακτης και μοναδικής περίπτωσης.

  2. Η Στεφανία είναι καλή επιλογή Με νέο τραγούδι Καλό θα ήταν να γίνει επιλογή μέσα από τρία ώστε να έχει συμμετοχή και το κοινό

  3. Χαχαχχαχα τα νούμερα οι Σουηδοί μόλις είδαν ότι οι αφρατουλες θα πατωσουν καλά τους έκατσε η ακύρωση όπως και της Εσθονίας

  4. Ντροπή και της Σουηδίας και της Εσθονίας. Οι άνθρωποι αυτοί κέρδισαν το δικαίωμα τους να πάμε στην γιουροβιζιον και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τους το παίρνουν έτσι. Ας δώσουν χρηματικό έπαθλο σε αυτούς τους δύο τελικούς για μια φορά κυρίως για την Σουηδία δλδ που το κάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και η Εσθονία ας το ακυρώσει για μια χρονιά αν νομίζει ότι δεν θα έχει προσέλευση

    • Μια χαρά δικαίωμα έχουν να τους απαγορεύσουν να πάνε, το λένε και οι κανονισμοί. Το κανάλι της κάθε χώρας αποφασίζει αν θα πάνε και μπορούν να αλλάξουν γνώμη ανά πάσα στιγμή. Ανήθικο ίσως, νόμιμο 100%.

      • Δεν είπα ότι είναι παράνομο είπα ότι είναι ντροπή. Φέτος έβαλαν στη Σουηδία το hall of fame ας κάνουν μια επετειακή διοργάνωση με αυτούς και ας τις αφήσουν να πάνε. Μόνο τα λεφτά τους νοιάζουν

  5. Παιδια πιο πολυ απ ολους λυπαμαι την καημενη την ουκρανια. Δευτερη φορα συνεχομενη ακυρωνεται η συμμετοχη τους. Ευχομαι να μην τριτωσει το κακο

  6. Μέσα έπεσα σε διοργανώσεις τύπου Melodifestivalen κλπ..Θα ήταν too much να ακυρώσουν μια ολόκληρη διοργάνωση μόνο και μόνο για να πάνε οι Mamas…

  7. Η Γιουροβίζιον του χρόνου θα πρέπει να επιβάλει να σταλούν καινούρια τραγούδια.

    Πέραν του ότι θα είναι τρομερά βαρετό να περιμένουμε να δούμε ποιο τραγούδι θα κερδίσει ενάμιση χρόνο από σήμερα, οι φανς θα τα έχουμε σιχαθεί. Κανέναν δεν θα αφορά μετά από τόσο καιρό ποιο τραγούδι είναι το καλύτερο από τα υφιστάμενα.

    Ναι, να πάνε οι ίδιοι καλλιτέχνες γιατί είναι άδικο μετά από τόση προεργασία να αντικατασταθούν για κάτι που οι ίδιοι δεν ευθύνονται. Αλλά με άλλα τραγούδια!

    Χώρια που κάποιες χώρες ανακοίνωσαν ήδη ότι του χρόνου θα πάνε με άλλο τραγούδι. Δηλαδή η Εσθονία βλέποντας τη χαμηλή απόδοση του τραγουδιού που επίλεξε παίζει πλέον επίθεση, η Σουηδία επίσης. Οι υπόλοιποι γιατί να πρέπει να διαγωνιστούν με τραγούδια των οποίων η απόδοση έχει ήδη αξιολογηθεί χαμηλή από τα πρακτορεία;

    Είναι μπερδεμένο το πράγμα. Εγώ βαριέμαι να περιμένω το 2021 για να ακούσω ξανά αυτές τις αηδίες. Έτσι κι αλλιώς από τα 40 τόσα τραγούδια, μόνο το Ιταλικό ακούω ευχάριστα. Όλα τα άλλα…

  8. Αν δεν κάνω λάθος και η ΕΡΤ δεν επιβεβαίωσε ότι θα μας εκπροσωπήσει η Στεφανία στη Eurovision 2021; Η επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision ανακοίνωσε τους καλλιτέχνες χωρών με απευθείας ανάθεση που ανακοινώθηκαν έως τώρα από τις κρατικές τηλεοράσεις και μέσα σε αυτούς συμπεριέλαβε και τη Στεφανία! Λάθος;

  9. Άρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μη δούμε τους roop του χρόνου για τη Λιθουανία. Αυτό ομολογώ “πόνεσε”!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ