EUROVISION 2021: Διοργάνωση «ανθεκτική» στον κορωνοϊό!

Οι διοργανωτές φαίνεται πως έχουν πάρει πολύ «ζεστά» το θέμα της διοργάνωσης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2021. Έχοντας τη σιγουριά ότι η διοργάνωση παραμένει στην Ολλανδία και το Ρότερνταμ, ο κύριος στόχος είναι να μη ματαιωθεί ξανά.

Εκδηλώσεις στην εποχή του κορωνοϊού

Οι Ολλανδοί διοργανωτές της Eurovision αυτή την εβδομάδα ένωσαν τις δυνάμεις τους με την επονομαζόμενη «Alliance of Event Builders» (Συμμαχία Δημιουργών Εκδηλώσεων). Πρόκειται για μια ομάδα από διοργανωτές συναυλιών, αθλητικών δραστηριοτήτων και άλλων εκδηλώσεων που συλλέγει πληροφορίες και γνώσεις με σκοπό να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως η Eurovision εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο με τρόπο ώστε να προστατεύονται όσοι θα παρευρεθούν.

Συγκεκριμένα, η Συμμαχία αυτή καταστρώνει σχέδια σχετικά με τον τρόπο που προσέρχεται ο κόσμος σε κάποια εκδήλωση, πώς θα καθίσει, πώς θα προμηθευτεί τρόφιμα, ακόμη και πώς θα χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες. Όλα αυτά πάντα με γνώμονα τη διατήρηση ασφαλούς απόστασης του ενός από τον άλλον. Όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν, θα ερωτηθούν από πριν εάν παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος.

Άσχετα αν βρίσκεσαι σε ένα στάδιο, είτε σε ποδοσφαιρικό αγώνα είτε σε συναυλία, η δυναμική είναι ίδια. Θα θέλαμε πάρα πολύ να μιλήσουμε με την κυβέρνηση με μια φωνή σχετικά με το τι θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Jolanda Jansen, Διευθύντρια της Eurovision 2021

Τα σχέδια για τη Eurovision 2021

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας απαγόρευσε κάθε εκδήλωση τουλάχιστον ως τον Σεπτέμβριο, χωρίς να αποκλείεται η περίοδος αυτή να επιμηκυνθεί. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όσον αφορά τη Eurovision 2021, ενδέχεται ο χώρος των ορθίων (standing area) μπροστά από τη σκηνή να γίνει χώρος καθήμενων με ασφαλείς αποστάσεις γύρω από το κάθε άτομο. Αυτό θα σημαίνει και λιγότερα άτομα. Αν και αναφέρεται ότι είναι νωρίς για επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου.

Ο Sietse Bakker, εκτελεστικός επόπτης της Eurovision 2021, τόνισε πως η διοργάνωση του χρόνου θα επηρεαστεί από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Το μεγάλο στοίχημα θα είναι η υγεία των επισκεπτών, των υπαλλήλων και των καλλιτεχνών.

πηγή: wiwibloggs

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια δεύτερη ακύρωση θα ήταν καταστροφική για το μέλλον του διαγωνισμού και αυτο το ξέρουν καλά. Για αυτο και θα πραγματοποιηθεί ακόμα και χωρίς κοινό.

  2. Αν το ακυρώσουν ξανά οι επιπτώσεις θα είναι μεγαλύτερες οπότε ας προσέξουν καλά τι θα κάνουν…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ