Ο Φωκάς Ευαγγελινός στο πλευρό της Stefania και το 2021!

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision μπορεί να ακυρώθηκε, οι ετοιμασίες όμως της ελληνικής αποστολής για το 2021 έχουν ήδη ξεκινήσει. Από την πρώτη στιγμή, η ΕΡΤ δήλωσε πως επιθυμεί η Stefania να είναι η εκπρόσωπός της χώρας μας στο διαγωνισμό του 2021, και φυσικά η Stefania είπε το πολυπόθητο ναι.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός θα είναι στο πλευρό της Στεφανίας

Οι φίλοι του διαγωνισμού, όπως είναι λογικό, ανυπομονούν να δουν τους συντελεστές γύρω από τη συμμετοχή της χώρας μας στο διαγωνισμό του 2021. Σε συνέντευξη του στο “TV Έθνος”, ο Φωκάς Ευαγγελινός ανακοίνωσε πως θα είναι στη δημιουργική ομάδα και θα επιμεληθεί τη χορογραφία του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει και το 2021.

Φυσικά και θα βρίσκομαι στο πλευρό της. Είναι πολύ σωστή και έντιμη η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ, μια και η Στεφανία είναι ένα κορίτσι που έχει όλες τις προδιαγραφές για να πάει καλά στον διαγωνισμό.

Όσο για τη σύντομη εμπειρία του συνεργασίας με τη Stefania, αλλά και το πως υποδέχτηκαν την ακύρωση του διαγωνισμού δήλωσε:

Η συνεργασία μου με τη Στεφανία είναι άψογη. Είναι ένα Supergirl και είναι αξιοθαύμαστο ένα κορίτσι 17 χρόνων πόσο συνειδητοποιημένο και προσηλωμένο είναι στον στόχο του.

Επικοινωνήσαμε μέσα από μηνύματα. Στενοχωρήθηκε όπως και εγώ αλλά και οι δύο ξέρουμε ότι αυτό έπρεπε να γίνει.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός και η σχέση του με τη Eurovision

Στη συνέντευξη ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε και για την εμπειρία του σχετικά με το διαγωνισμό της Eurovision. Η πρώτη του επαφή υπήρξε το 2004 με τη συμμετοχή του Σάκη Ρουβά “Shake it” με το θαυμασμό και τη χαρά να έχουν μείνει έντονα χαραγμένες στη μνήμη του.

Η συμμετοχή που ξεχωρίζει είναι αναμφισβήτητα το “My number one” με την Έλενα Παπαρίζου, η οποία και έφερε το πολυπόθητο βραβείο στη Ελλάδα.

Hταν μια χρονιά διπλής επιτυχίας για τη χώρα μου. Κατέκτησε το Euro και τη Eurovision. Ηρθαν δύο νίκες που έδωσαν χαρά και ανάταση στον κόσμο έπειτα από μια μοναδική Ολυμπιάδα. Ημασταν μια πολύ δυνατή και ενωμένη ομάδα. Η Ελενα στη Eurovision ήταν ένα υπέρλαμπρο πλάσμα, που, όπως λέμε στη γλώσσα της τηλεόρασης, «έσπαγε το γυαλί». Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό μας.

Οι προτάσεις που δέχεται από άλλες χώρες

Ο Φωκάς Ευαγγελινός, μετά τις τόσες επιτυχίες στο διαγωνισμό, δέχεται ετησίως αρκετές προτάσεις για συνεργασίες με ξένες αποστολές. Ο ίδιος, δηλώνει πως ποτέ δε θα πήγαινε σε ένα διαγωνισμό με τραγούδια παρόμοιου ύφους.

Ποτέ δεν θα πήγαινα στον διαγωνισμό με δύο χώρες που έχουν το ίδιο μουσικό στυλ. Για παράδειγμα, όταν πήρα την πρώτη θέση με τον Ντίμα Μπιλάν το τραγούδι του ήταν μπαλάντα και την ίδια χρονιά τη δεύτερη θέση πήρε η Ανι Λόρακ με dance κομμάτι του Δημήτρη Κοντόπουλου.

Φέτος,θα είχε την επιμέλεια της σκηνικής παρουσίασης της Μολδαβίας, η οποία δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί και του χρόνου.

Εν αναμονή των εξελίξεων επομένως για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ. Ήδη αρκετές χώρες έχουν ανακοινώσει τους εκπροσώπους τους για τον επόμενο διαγωνισμό, ενώ κάποιες θα βρεθούν σε αναζήτηση καλλιτέχνη (δείτε εδώ). Να υπενθυμίσουμε ότι τα τραγούδια με τα τα οποία θα διαγωνιστούν οι καλλιτέχνες στον επόμενο διαγωνισμό πρέπει να είναι καινούρια.

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή επιτυχία, λοιπόν, και μ’ ένα κομμάτι που θ’ αναδείξει τις φωνητικές ικανότητες της γλυκύτατης Στεφανίας Λυμπερακάκη!!!

  2. Αν θα γινει esc 2021 με αυτα που γινονται.. Μην προτρεχετε.. Και το esc 2020 θα γινοταν κανονικα και ακυρωθηκε σε μια στιγμη..

  3. Πάλι καλά. Αγαπημένος Φωκάς. Ας ελπίσουμε σε ενα δυνατό τραγούδι.

    Επίσης, θα ήθελα να ζητήσω από την ομάδα του Ogae το εξης: καθώς η Eurovision 2020 ακυρώθηκε, πολλοί eurofans θα ήθελαν να ξέρουν πώς επρόκειτο να στηθεί το κάθε τραγούδι στη σκηνή.
    Θα μπορούσατε να μας παρουσιασετε τα βίντεο με τις stand in πρόβες κάποιων χωρών όπως της Ελλάδας; εφόσον είναι εφικτό θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε κάποιες χώρες που ήταν φαβορί φέτος.

    Σας ευχαριστώ

    • Δεν νομιζω να προλαβαν να καναν stand in προβες αφου ο διαγωνισμος ακυρωθηκε λιγες μερες μετα το συμβουλιο οπου ολες οι συμμετοχες στειλαν τον φακελο για το πως θα στειθουν στην σκηνη. Και κατι που πολυ φοβαμαι, ειναι πως τις καλες ιδεες θα τις κλεψει και θα τις παρουσιασει ως δικες της η Σουηδια στο επομενο Melodifestivalen. Κολλητη με το Jon ola san ειναι αλλωστε. Δεν θα εκπλαγω αν δω του χρονου ενα νεαρο κοριτσι να ελεγχει τα στοιχεια της φυσης σε καποιον ημιτελικο

  4. Ας κλεισει κ η ιδια συνθετική ομαδα να τελειώνουμε! Το αξίζουν αφου εφαγαν ακυρο φετος….. ARCADE + Kontopoulos!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ