EBU: Με νέα τραγούδια η Eurovision 2021!

φωτογραφία: rtklive.com

Με σημερινή ανακοίνωσή της η EBU μας προϊδεάζει για κάποια σχέδια που έχει σχετικά με τις φετινές συμμετοχές της Eurovision που, ως γνωστόν, δεν θα διαγωνιστούν λόγω της ακύρωσης του διαγωνισμού για το 2020. Η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέει:

Μας έχει συγκινήσει η αγάπη, την οποία η οικογένεια του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC) έχει δείξει από την ημέρα της δύσκολης απόφασης να ακυρώσουμε το γεγονός για το 2020.

Η EBU γνωρίζει πόσο πολύ θα λείψει φέτος ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Οι αξίες του Διαγωνισμού της οικουμενικότητας και συμμετοχικότητας και η περήφανη παράδοση του εορτασμού της διαφορετικότητας μέσω της μουσικής χρειάζονται τώρα πιο πολύ από ποτέ.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η EBU και τα μέλη της ψάχνουν αυτήν τη στιγμή ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, αλλά όχι διαγωνισμό, ώστε να βοηθήσουν να ενωθεί και να διασκεδάσει το κοινό σε όλη την Ευρώπη στη διάρκεια αυτών των δύσκολων εποχών.

Πρόθεσή μας μ’ αυτό το πρόγραμμα και στις διαδικτυακές πλατφόρμες μας τους ερχόμενους μήνες είναι να τιμήσουμε τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που επιλέχτηκαν για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020.

Έχοντας αυτό στο νου μας, η Ομάδα Αναφοράς (Reference Group), το διοικητικό συμβούλιο του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αποφάσισε ότι, σύμφωνα με τους κανόνες του Διαγωνισμού, τα φετινά τραγούδια δεν θα μπορέσουν να διαγωνιστούν όταν επιστρέψει ο Διαγωνισμός το 2021.

Οι συμμετέχοντες κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί θα αποφασίσουν, κατά την κρίση τους, ποιον καλλιτέχνη/ποιους καλλιτέχνες θα στείλουν το 2021, είτε τον φετινό/τους φετινούς είτε νέους επιλεγμένους.

Ζητούμε την υπομονή σας όσο επεξεργαζόμαστε ιδέες τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Bild könnte enthalten: Text könnte möglicherweise lauten: „overwhelmed the Eurovision Contest (ESC) family shared difficult decision cancel event. the the EBU much the Eurovision Contest missed Contest's values universality inclusivity, proud celebrating diversity through music, needed than right now. Members therefore currently exploring alternative programming, but competition, to help audiences around Europe during these challenging times. It is intention programming, on platforms coming months, honour the online and Eurovision Song Contest 2020. mind, Reference Group, ESC's governing board, accordance the Eurovision Contest, songs eligible to compete when the Contest returns 2021. discretion, Participating Broadcasters decide artist(s) 2021, this year's or newly chosen for coming days weeks.“

Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας ενημερώσαμε ότι μια αντίστοιχη πρόταση έγινε και από τη γερμανική τηλεόραση. Η ιδέα είναι να προβληθεί ένα εναλλακτικό σόου την ημέρα που θα διεξαγόταν ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2020, το Σάββατο 16 Μαΐου.

πηγή: EBU/Eurovision Song Contest

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βλακώδης απόφαση. Για τις περιπτώσεις που ο ίδιος καλλιτέχνης θα είναι και του χρόνου, θα πρεπε να αφήνεται σε κάθε χώρα και καλλιτέχνη το δικαίωμα να αλλάξει ή όχι το τραγούδι του. 1ον. Οι καλλιτέχνες επελέγησαν με τα συγκεκριμένα τραγούδια, δεν ξέρουμε αν θα είχαν επιλεγεί με κάποιο άλλο. 2ον. Πιθανότατα πολλοί από τους φετινούς συμμετέχοντες να μην έχουν κάτι εξίσου καλό για του χρόνου ή να μην θέλουν να συμμετέχουν με κάτι άλλο.
    Φοβάμαι ότι πολλοί είτε τελικά θα αποσυρθούν, είτε θα καταλήξουν με μια υποδεέστερη συμμετοχή από τη φετινή.

      • Δεν νομίζω ότι ο Ελβετός ή η Νορβηγίδα θα καταλήξουν με κάτι καλύτερο. Και έπειτα, θα είναι τουλάχιστο περιεργο να προωθηθουν οι καλλιτέχνες από την EBU φέτος -όπως λέει ότι θα κάνει- και κάποιους μήνες μετά να δει ο κόσμος παλι τους ίδιους καλλιτέχνες με άλλα τραγούδια.

    • Μαριος Αμαν με τοση αρνητικοτητα.. Δεν ειναι καθολου βλακωδης η αποφαση.. Δεν το καταλαβαινεις οτι τα τραγουδια θα εχουν παλιωσει μεχρι τον Μαϊο του 2021?? Επισης ευτυχως που ηρθαν ετσι τα πραγματα γιατι το επιπεδο των τραγουδιων φετος ηταν πολυ χαμηλο…

      • 1ον. Ποιος κρίνει τί έχει παλιώσει και πότε; Και για ποιο κοινό τα τραγούδια θα είναι “παλιά” σε ένα χρόνο; Για τραγούδια της Eurovision μιλάμε, το 99% των τηλεθεατών του διαγωνισμού το 2021 ούτε θα τα έχει ποτέ, εκτός από αυτό της χώρας του.
        2ον. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το επίπεδο του φετινού διαγωνισμού χωρίς να έχουμε δει τα τραγούδια επί σκηνής. Εκεί μπορείς να κάνεις την αποτίμηση. Ποιος θα είχε ασχοληθεί με το Fuego αν είχαμε μείνει στο video και δεν είχαμε δει ποτέ τη ζωντανή εμφάνιση;

  2. Θα μας πάρει καιρό να το χωνέψουμε αυτό το φετινό με τη γιουροβίζιον.
    Όλες οι πλευρές είχαν τα επιχειρήματα τους σχετικά με την τύχη του φετινού διαγωνισμού.
    Όμως πιστεύω ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν τουλάχιστον βιαστική.
    Θα μπορούσαν απλά να ανακοινώσουν σ’ αυτή τη φάση ότι απλά ο διαγωνισμός δε θα γίνει το Μάϊο (και αργότερα ας τον ματαιώνανε).
    Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια εξαιρετικά ιδιαίτερη συγκυρία και η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα.

  3. Μπορεί να μην ήταν και πολύ δυνατή η φετινή Eurovision,αλλά κρίμα να πάει χαμένη όλη η προσπάθεια της κάθε χώρας
    Απο την άλλη κάθε νέα χρονιά φέρνει καινούργια τραγούδια οπότε εν τέλει βρίσκω λογική αυτή την απόφαση
    Και ποιός ξέρει μπορεί του χρόνου να έχουμε ακόμη καλύτερα τραγούδια!!!

  4. Τραγική και βλακωδης απόφαση. Μπορεί φέτος να υπήρχαν πολλά άθλια τραγούδια αλλά τα καλά τραγούδια ήταν απλά ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Είναι τρομερά άδικο για χώρες φαβορί όπως Ελβετία και Λιθουανία που για μένα έστειλαν αριστουργήματα να υποχρεούνται να αλλάξουν τα τραγούδια τους.

    Η EBU να αλλάξει αμέσως την απόφαση της καθώς προσβάλλει τους καλλιτέχνες τους στιχουργούς και τους συνθέτες.

  5. Τελικα δεν μαθουμε ποτε αν η Στεφανια θα εμενε στα ημιτελικα η αν θα επαιρνε στο καλυτερο δυνατον σεναριο την 15 θεση στον τελικο.Μην απελπιζεστε ομως γιατι θα μαθουμε του χρονου με ενα νεο τραγουδι αν θα τα παμε απλα ασχημα η φριχτα.

    • Μπορεί μέχρι του χρόνου να πάει ξανά ο Σεργκέι και να πάρει ξανά την Τρίτη θέση οπότε θα δούμε!

  6. Θεωρώ χαζό το σκεπτικό του “σύμφωνα με τον κανόνα…” Ποιους κανόνες; Πάνε οι κανόνες, άλλαξαν τα δεδομένα όταν πήραν την απόφαση να τον ακυρώσουν για φέτος. Η φετινή και η επόμενη χρονιά είναι πολύ ιδιαίτερες για τον θεσμό, επομένως έπρεπε να υπάρχουν και οι ανάλογες τροποποιήσεις. Συνεπώς η κάθε χώρα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να επαναχρησιμοποιήσει και το τραγούδι αν το επιθυμεί. Στο κάτω κάτω δικό της κακό θα κάνει η κάθε χώρα αν πάει με κάτι το οποίο θα έχει βαρεθεί ο κόσμος. Αλλά η επιλογή έπρεπε να υπάρχει. Δεν είναι δίκαιο για αυτούς που έβγαλαν τα τραγούδια με το σκεπτικό να τα προωθήσουν εκεί, μπορεί από άλλες περιπτώσεις να τα έβγαζαν σε άλλη περίοδο.

    • Ο ίδιος κανόνας πρέπει να ισχύει για όλους. Δεν είναι δυνατό κάποιες χώρες όπως η Λιθουανία και η Ελβετία που θεωρούνται φαβορί να πάνε εκ του ασφαλούς με τα ίδια τραγουδια ενώ κάποιες άλλες όπως η Γαλλία που το τραγουδι τους ήταν στον πάτο να έχουν τη δυνατότητα να το αλλάξουν για να στείλουν κάτι πιθανώς καλυτερο. Ισοι όροι για όλους.

      • Πως δεν είναι ίσοι όροι το να αφήσουν σε όλους να διαλέξουν αν θα πάνε με το ίδιο ή όχι; Και η Γαλλία και η Ελβετία το ίδιο δικαίωμα θα έχουν. Άλλωστε σε καμιά περίπτωση δεν είναι ασφαλές να το πας με το ίδιο καθώς δεν έγιναν τα live και δεν ξέρουν αν τα στοιχήματα θα έβγαιναν αληθινά και φυσικά δεν ξέρουν αν μετά από ένα χρόνο θα έχουν την ίδια απήχηση. ΄Άσε που θεωρώ χαζό η δικαιολογία του όρου που έφεραν και όχι τόσο την απόφαση. Οι όροι είναι για να αλλάζουν, ειδικά σε τέτοιες ειδικές περιπτώσεις.

      • Απο τη στιγμη που η Γαλλια εστειλε αυτο το τραγουδι στον διαγωνισμο του 2020,σημαινει πως το θεωρει καταλληλο και ικανο για μια αξια θεση.Το οτι δεν αρεσει σε μενα και σε σενα δεν εχει σχεση με την επιλογη του συγκεκριμενου τραγουδιου.Και μενα δεν μου αρεσει η συμμετοχη της Νορβηγιας,πρεπει να το αλλαξουν;

  7. Πολύ χαζή απόφαση. Τι θα πει έτσι είναι οι κανόνες μιλάμε για μια ειδική περίπτωση ας αλλάξουν τους κανόνες για μια φορά. Αλλά φυσικά αν στα στοιχήματα προηγείται η Βουλγαρία, η Λιθουανία και η Ρουμανία ας πετάξουμε τα τραγούδια. Πολύ αμφιβάλλω αν θα ήταν η ίδια απόφαση αν στα στοιχήματα ήταν πρώτες η Σουηδία, η Νορβηγία και η Ολλανδία πχ. Μεγάλη ξευτίλα αυτό που έκαναν, όχι ότι περίμενα κάτι καλύτερο από αυτούς αλλά έλεγα μπας και λόγο της κατάστασης το δουν λίγο πιο συναισθηματικά

  8. Η απόφαση είναι απολύτως σωστή. Εκτός απο το ότι ο διαγωνισμός έχει συγκεκριμένους κανόνες αν κάποιες χώρες είχαν τα ίδια και κάποιες άλλες διαφορετικά τραγούδια ολο αυτό δεν θα λειτουργούσε καθόλου σωστά. Επίσης τον Μάιο του 2021 αυτα τα τραγούδια θα είναι ξεπερασμένα και θα τα έχουμε βαρεθεί. Η μαγεία αυτού του διαγωνισμού είναι κάθε χρόνο να έρχεσαι σε επαφή πολιτισμικά μέσω της τέχνης με τις αλλες ευρωπαϊκές χώρες με πολλά νέα τραγούδια και θα ηταν κριμα αυτό να μας στερηθεί το 2021. Αυτό θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και όχι αν κάποιες χώρες έχασαν την ευκαιρία για νίκη . Ούτως ή άλλως πλεον οι αποστολές έχουν πανω από ένα χρόνο για να συνθέσουν αριστουργήματα για την επόμενη διοργάνωση . Και χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ελβετία που είχαν αριστουργήματα το 2020, το 2021 μπορεί να έχουν πιο ωραία τραγούδια . Όλη αυτη η αρνητικότητα που εκφράζεται απο πολλούς δεν είναι σωστός τρόπος αντιμετώπισης της τέχνης. Οι διοργανωτές πήραν την πιο σωστή απόφαση με γνώμονα την δημόσια υγεία. Ας περιμένουμε λοιπόν γιατι το 2021 ο διαγωνισμός μπορεί να επιστρέψει πιο δυναμικός από ποτέ.

    • Διαφωνώ με την ebu..έπρεπε να δώσει τη δυνατότητα στις χώρες να αποφασίσουν για το αν θα κρατήσουν το ίδιο τραγούδι ..εξάλλου τον διαγωνισμό τον βλέπουν 200.000.000 μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς θα έχει ακούσει τα τραγούδια του 2020..

  9. Σωστή η απόφαση.. Ναι μεν αδικο για χώρες που ίσως πετύχαιναν το καλύτερο τους αποτέλεσμα (οπως Λιθουανία η Βουλγαρία) αλλα απο την αλλη δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενα τραγουδι που εχει βγει στις αρχές του 2020 για τον Μάιο του 2021.. Θα εχει γίνει φρικτά βαρετο.. Παράλληλα, περα απο ελάχιστα συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν χάνουμε και τα αριστουργήματα.. Με το καλο το 2021..

  10. Μια χαρά σωστή απόφαση.

    Shit happens people. Ο διαγωνισμός φέτος δεν θα γίνει, θα γίνει του χρόνου από την αρχή.
    Γλιτώνουμε από 30+ μέτριες συμμετοχές και ελπίζουμε ότι του χρόνου θα έχουμε καλύτερες. Μπορεί να είναι και χειρότερες, αλλά δύσκολο το κόβω. Δεν ξέρω πόσο χειρότερα τραγούδια θα μπορούσαν να επιλεχθούν από τα φετινά.

    Μέχρι το 2021 ακόμη και οι ίδιοι οι τραγουδιστές θα είχαν σκυλοβαρεθεί τα τραγούδια τους. Ευκαιρία και για Ελλάδα και Κύπρο που δεν αφορούσαν ουσιαστικά κανέναν πλην των φανατισμένων οπαδών αμφότερων φαν κλαμπ, να κάνουν σοφότερη επιλογή των τραγουδιών τους.

  11. Εγώ πάντως θα πρότεινα του χρόνου, σαν φόρο τιμής των φετινών συμμετοχών, ένα ποσοστό στην συνολική βαθμολογία κάθε συμμετοχής, να μετρήσουν και τα φετινά αποκλεισμένα τραγούδια. Έτσι και οι συντελεστές τιμούνται για την φετινή ατυχία και θα υπάρχει και μια συνεκτικότητα στη χρονιά 2020 και ή 2021. Η βαθμολογία θα μπορούσε να γίνει συνδυαστικά απο κριτικές επιτροπές και διαδικτυακά από τον κόσμο φέτος και τα αποτελέσματα να κρατηθούν για να μετρήσουν του χρόνου σε ένα ποσοστό 10% με 20%

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ