Η ΕΡΤ θέλει τη Στεφανία και για τη Eurovision 2021!

Πριν από λίγο ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός μας φορέας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση σχετικά τόσο με την απόφαση της EBU για ακύρωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ όσο και για την πρόθεσή της να συμμετάσχει η ΕΡΤ και η Ελλάδα στη Eurovision 2021 και με ποιον εκπρόσωπο!

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει:

Με απόφαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ.

Στην επιστολή του προς τα μέλη της EBU, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού Jon Ola Sand, αναφέρει – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Αγαπητοί μας συνεργάτες και φίλοι, Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη ματαίωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ. Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, όμως η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη διασπορά του COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί τόσο από τις αρχές της Ολλανδίας, όσο και τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν, οδήγησαν την EBU στη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή της Eurovision 2020 όπως σχεδιαζόταν. Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021. Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεώτερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Η ΕΡΤ έχει ήδη αξιολογήσει ως πολύ θετικό τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτή από το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό η φετινή επιλογή της ταλαντούχου Στεφανίας Λυμπερακάκη, όπως βέβαια και τη συνεργασία που είχε μαζί της. Πρόθεσή της ΕΡΤ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχισθεί και του χρόνου, αφού βέβαια γίνουν γνωστές και οι οριστικές αποφάσεις της EBU

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ, η νεαρή τραγουδίστρια Stefania έστειλε το δικό της ευχαριστήριο μήνυμα προς την ΕΡΤ και τους fans του διαγωνισμού:

https://www.facebook.com/eurovisionert/videos/212487353179393/

Μείνετε με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε σοβαρά και υπεύθυνα όλα τα νέα για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δικαιότατη απόφαση όπως ήδη κάνει η πλειοψηφία των κρατικών φορέων! Εξάλλου και η ίδια έχει πει ότι είναι όνειρο της να βρεθεί στη Eurovision,το το ’20 τι το 21?
    Προσωπικά θα ήθελα να υπάρξει ανοιχτή επιστολή προς διάφορους συνθέτες και να μην περιοριστεί στον Κοντόπουλο μόνο! Ας υπάρχουν 4-5 κομμάτια και ας επιλέξει ο κόσμος με live τελικό (βλ. Ρουμανία)

  2. Και πολύ καλά κάνει η ΕΡΤ! Ανεξάρτητα απ τα γούστα του καθενός αυτό είναι το δίκαιο.

  3. Εύχομαι να υπάρξει ανάλογο τραγούδι όπως ήταν το “SUPERG!RL” να μας εκπροσωπήσει του χρόνου. Φυσικά με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές!

  4. ΚΟΙΝΟΠΟΙΉΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ Eurovision

    I hope you receive this message

    Once the contest has been canceled and unfortunately we will not hear from you in my favorite competition. However, I have a suggestion for you: if you talk withsome of this year’s contestants in order to have a live youtube contest with your video clip and become something like a contest without necessarily voting or voting with online voting through an app. You could also have a live chat with this year’s Eurostar. Please Read This Message However I Will Send It To All Of Your Entries And Convince You !!!

  5. Αναμενόμενη η ακύρωση. Δίκαιη η επιλογή της Σταφανιας και πάλι. Πρέπει αυτή να μας εκπροσωπήσει και του χρόνου. Με υγεία. Μακάρι να τελειώσει σύντομα η πανδημία και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας.

  6. Η ΕΡΤ να κάνει -επιτέλους- ΕΘΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ.

    Δε γίνεται χώρες όπως οι Βαλτικές, η Σλοβενία κλπ με μικρότερο προϋπολογισμό να διοργανώνουν live εγχώριους τελικούς και η ΕΡΤ να σπαταλά εκατομμύρια σε αθλητικούς αγώνες ή ξένο πρόγραμμα που κανείς δεν παρακολουθεί!!!

    Κάτι δε γίνεται σωστά όσον αφορά την αντιμετώπιση της EUROVISION.

    Αν θέλει την Stefania για του χρόνου καλώς. ΑΛΛΑ να προχωρήσει σε ΤΕΛΙΚΟ με 3-5 τραγούδια διαφορετικού στυλ με το κοινό ν’ αποφασίζει ποιο θέλει, όπως έκανε φέτος η Ρουμανία. Live σε σκηνή με εφέ.

    Επίσης θα μπορεί να διεθνοποιήσει το event μέσω internet και να βρει χορηγούς με διαφημίσεις στ’ ΑΓΓΛΙΚΑ όπως ο ΕΟΤ, τουριστικές διευθύνσεις Δήμων ή Περιφερειών, τοπικές επιχειρήσεις πχ ξενοδοχεία, αγροτικά προϊόντα κλπ κλπ Εκατοντάδες χιλιάδες εκτός Σουηδίας παρακολουθούν το melodifestivalen…

    ΆΑΑΑΑϊντεεεεεεεε κουνηθείτεεεεε….

  7. Ευτυχώς δεν γίνεται καμία αναφορά στο τραγούδι και τους συντελεστές του. Διαπίστωσε και η ΕΡΤ ότι η αποδοχή δεν ήταν αυτή που νόμιζε. Ανοιχτός διαγωνισμός για ανεύρεση τραγουδιού για του χρόνου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται απευθείας ανάθεση και στον συνθέτη.

  8. Γλυτωσαμε απο αλλη μια 15-20 θεση!
    Παρολο που το supergirl δεν ηταν καλο και η αποδοχη ηταν σχετικα καλη, το τραγουδι θα χανοταν φετος στον διαγωνισμο, αναμεσα σε τρελα fun συμμετοχες αλλα και σε καλυτερα του ειδους ( Azerbaijan )
    Απαιτουμε να γραφουν το 21 τεσσερα τραγουδια για την Στεφανια απο διαφορετικους συνθετες και να γινει Ελληνικος τελικος!
    Οχι αλλο καρβουνο!

    • Από εσένα και τον άλλο τον “ΕΥΕΙΔΗ από πάνω δεν ξέρω πότε θα “γλιτώσουμε”
      ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ “ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ”!!! ΑΗΔΕΙΑΣΤΙΚΟΙ ΓΙΝΑΤΕ!!!

  9. Απαιτουμε να γραφτουν τεσσερα τραγουδια για την Στεφανια απο διαφορετικους συνθετες και να γινει Ελληνικος τελικος!
    Οχι αλλο καρβουνο! Ας καταλαβει η ΕΡΤ επιτελους οτι απο τη στιγμη που κατηργησε τους εθνικος τελικους εχουμε πατωσει στον διαγωνισμο.
    Σε πιανει καταθλιψη αν θυμηθεις ποσο καλοι ημασταν καποτε.
    Θα διαλεγε ποτε η ΕΡΤ ενα τραγουδι σαν το Alcohol is free? H σαν τον ΩΠΑ? Η σαν το watch my dance? Ηταν τελεια, τα διαλεξε ο κοσμος. Ολα τα ξενερωτα που επελεξε η ΕΡΤ πηγαν απατα.

    • Ότι τώρα το Οπα ήταν τέλειο; Από τα πιο αδύναμα που έχουμε στείλει, απλά ήταν αυτό που περιμένουν από μας οι Ευρωπαίοι. Έχουν την εντύπωση ότι όλοι μέρα στα σπίτια μας γλεντάμε και φωνάζουμε οπα και με αυτό το τραγούδι ήταν σαν τους επιβεβαιώνουμε τον μύθο που έχουν χτίσει στο μυαλό τους. Μια καλή θέση μην μας κάνει να χάνουμε τα λογικά μας, αν το στέλναμε φέτος αυτό τρας και τσιφτετέλι θα το λέγατε μέχρι να δούμε την βαθμολογία. Όπως επίσης μην ξεχνάμε ότι και την Ελευθερίου εμείς την διαλέξαμε, όπως επίσης και την Κυριακού και τους freaky fortune. Συμφωνώ στο να γίνει εθνικός τελικός αλλά να λέμε τα πράγματα όπως είναι.

      • Οσοι ανεφερες, ολοι ομως, κι η Κυριακου και η Ελευθεριου και οι Freaky καλυτερα πηγαν απο αυτα που διαλεγει η Ερτ! Ουτε αποκλειστηκαν ( Argo, Terzi ), ουτε οριακα περασαν στον τελικο ( Demy )

  10. Δυστυχώς αναμενόμενη η ακύρωση της φετινής ΕV! Όλοι μας έχουμε καταλάβει, οτι η πανδημία δεν θα τελειώσει σε δυο ή τρεις βδομάδες! Υπομονή και δύναμη σε όλους μας να ευχηθώ!

    Στα της ΕV τωρα, σωστη κρινω την απόφαση της ΕΡΤ να παραμείνει η Stefania στο τιμόνι της εκπροσώπησης μας και το 2021!
    Θεωρώ πάντως λίγο δύσκολο να αλλάξουν οι συντελεστές, γιατί νομίζω οτι όλοι δούλεψαν πάνω της! Το τραγούδι και η παρουσίαση επι σκηνής στήθηκαν πάνω της! Ως έτοιμη πρόταση πήγαν όλα στη ΕΡΤ νομίζω! Τώρα, αν επιλεγούν άλλοι σύνθετες και ομάδα, θα πρέπει να αλλάξουν όλα από την αρχή! Θα το κάνει αυτό η ΕΡΤ, όταν τους έχει έτοιμους απο φέτος?

    Και τα τραγούδια θα είναι και πάλι στα Αγγλικά στο 100% μάλλον, γιατι τα Ελληνικά της δεν θα ειναι πολύ καλά γαι αν τραγουδήσει ελληνικούς στίχους Mπορει και να κάνω λάθος βέβαια στην εκτίμηση μου για τα Ελληνικά της!

    Θα ήθελα και εγώ όμως 3-4 τραγούδια και να επιλέξουμε εμείς! Και ας γράψει και πάλι ο Κοντοπουλος (σιγά μην δεν το κάνει) αλλά και άλλοι! Πάντως την ίδια ομάδα βλέπω και του χρόνου!

  11. Μπραβο στην ΕΡΤ για το οτι παραμενει η ΣΤεφανια μας, στη θεση της οσον αφορα την εκπροσωπο μας στο Διαγωνισμο της Γιουροβιζιον 2021.

  12. ξανα τη στεφανια δλδ??μυαλο δεν φαινεται να βαζει η ερτ…δν φτανει που εκαναν αναθεση σε μια αγνωστη κοπελα στο ευρυ κοινο..δν φτανει που το τραγούδι ηταν απλά άθλιο τη θελουν και του χρόνου….η επιστημη σηκωνει τα χέρια ψηλά

  13. Ναι, έτσι κλείστε την και για του χρόνου μη χάσουμε το κελεπούρι! Είναι σοβαρά τα πράγματα, σφάζονται χώρες στην ποδιά της ποια θα την εκπροσωπήσει. Μην τη χάσουμε τέτοια καλλιτεχναρα! Lol μαρή ?

  14. Αν γίνει στην Ολλανδία η Στεφανία είναι η καλύτερη επιλογή…ωραίο το Superg!rl τώρα έχουν πολύ χρόνο για να κάνουν ακόμη πιο μεγάλα πράγματα, Να μαστε όλοι καλά πρώτα και τα καλύτερα έρχονται.

  15. παιδια αν ειναι δυνατον να καθεστε να ειρωνευεστε που την επιλεξαν. κανονικα αυτο θα επρεπε να κανουν ολοι γιατι και οι 41 τραγουδιστες φετος κερδισαν το δικαιωμα τους να διαγωνιστουν και τους το πηραν χωρις να φταινε και εσεις καθεστε και λετε αχ οχι ας στειλουμε καναν αλλον γιατι δεν σας αρεσει

    • Συμφωνώ με αυτά που λες και πιστεύω Και θέλω να γίνει αυτό° ότι του χρόνου θα διεξαχθεί πάλι στο Ρότερνταμ με τους ίδιους παρουσιαστές και με τις ίδιες συμμετοχές!

  16. h ert μπορει ν Θέλει αλλα ο κοσμος εχει αλλη αποψη αν κρινω απο τα σχόλια στα σοσιαλ μιντια…η ερτ καλα θα ειναι να κανει εθνικο τελικο κ να αποφασισει ο κοσμος κ να αφησει τις σκανδαλωδεις αναθεσεις σε αγνωστους καλλιτεχνες …….ελεος πια

    • Τα σόσιαλ είναι μόνο ένα μέρος του κοινού, το τραγούδι γενικώς είχε θετικές αντιδράσεις, ακόμα και τα likes ήταν πολύ καλά. Το δίκαιο για την κοπέλα(όπως και για κάθε καλλιτέχνη) είναι να πάει του χρόνου κανονικά. Οι μόνοι εθνικοί τελικοί που πρέπει να γίνουν είναι για την διαλογή του τραγουδιού και όχι του καλλιτέχνη.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ