Η Stefania είπε το “Ναι” για τη Eurovision 2021!

Η ακύρωση από την EBU και τους Ολλανδούς διοργανωτές του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που θα γινόταν τον προσεχή Μάϊο στο Ρότερνταμ, δημιούργησε νέα δεδομένα για το διαγωνισμό. Το Ρότερνταμ εξακολουθεί και έχει το δικαίωμα της διοργάνωσης και το 2021, ωστόσο οι χώρες που συμμετέχουν έχουν επίσης το δικαίωμα να επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Από χθες αρκετές χώρες από τις 41 που θα συμμετείχαν στη Eurovision 2020 βγάζουν ανακοίνωση σχετικά με το εάν θα λάβουν και πάλι μέρος, καθώς και με ποιον καλλιτέχνη. Για τα τραγούδια είναι ακόμα αδιευκρίνιστο εάν θα μπορούν να παραμείνουν αυτά που είχαν επιλεγεί φέτος ή θα πρέπει (σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό της EBU) να επιλεγούν διαφορετικά. Για αυτό το θέμα καθώς και για άλλες εκκρεμότητες αναμένονται αποφάσεις από το Eurovision Reference Group στο μέλλον.

Η ΕΡΤ εξέδωσε χθες ανακοίνωση σχετικά με την ακύρωση της Eurovision 2020 αλλά και τις προθέσεις της για το διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς. Σύμφωνα με αυτή, η ΕΡΤ θα ήθελε η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί ξανά από την 17χρονη Stefania, μετά και τις θετικές όπως εκτιμά αντιδράσεις που υπήρξαν από την επιλογή της για τη φετινή Eurovision.

Η νεαρή καλλιτέχνιδα σήμερα απάντησε στην πρόταση αυτή του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα μας, αποδεχόμενη με μεγάλη χαρά να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2021! Συγκεκριμένα με ανάρτησή της στο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η Stefania αναφέρει:

Παρά το γεγονός ότι η καρδιά μου ράγισε από την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020, υποστηρίζω πλήρως την απόφαση, καθώς η υγεία και η ασφάλεια είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο.  Θέλω και πρέπει να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους στην ΕΡΤ, όχι μόνο επειδή με επέλεξαν να εκπροσωπώ τη χώρα μας στο ESC 2020, αλλά κυρίως επειδή θέλουν να το κάνω ξανά στο ESC 2021. Το να δείχνετε την υποστήριξή σας δύο φορές σημαίνει τα πάντα για μένα και δεν θα την απαρνηθώ. Τα λέμε λοιπόν στο Ρότερνταμ το 2021 … Και όπως λέει η @marketinggreece: Όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε εκεί για σας! ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

https://www.instagram.com/p/B96onZ4JVsY/?fbclid=IwAR0Mo98GAQEQ7EN01CFVd73NwHXIy_OceWpS88JjnfROIcVv2zWBFS9Aph0

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece να μαθαίνετε με σοβαρότητα και υπεύθυνα όλα τα νέα της Eurovision!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στην ΕΡΤ που αμέσως έδωσε την επιλογή στην Στεφάνια να μας εκπροσώπησει του χρόνου. Όλες οι χώρες πρέπει να κάνουν το ίδιο με τους καλλιτέχνες τους

    • Δεν μπορω να πω οτι στεναχωρηθηκα ιδιαιτερα που δεν θα γινει φετος ο διαγωνισμος καθως δεν υπηρχε ουτε ενα αξιολογο τραγουδι .Τωρα ειχε μια ευκαιρια να διορθωσει το λαθος που πηγε να κανει η Ερτ με την Στεφανια ,κανοντας απευθειας αναθεση σε ενα αξιολογο καλλιτεχνη η κανοντας εθνικο τελικο αλλα δυστηχως δεν βαζουν μυαλο και τελικα θα παμε με την Στεφανια για να πιασουμε παλι πατο

  2. Ισχυει οτι ολες οι χωρες πρεπει να κανουν το ιδιο και καποιες χωρες τυπου σουηδια και εσθονια που το εξεταζουν ειναι απαραδεκτες.. Παρ’ολα αυτα μου φαινεται σχεδον απιθανο να κρατησουν τα ιδια τραγουδια μεχρι τον μαιο του 2021.. (και καλυτερα γιατι πραγματι φετος το επιπεδο ηταν πολυ χαμηλο).

  3. Μπραβο! Και τωρα που γλιτωσαν τα εξοδα του φετινου διαγωνισμου, ας διοργανωσουν εναν εθνικο τελικο με 3-4 τραγουδια γραμμενα για την Στεφανια για να εχουμε και το κοινο μεριδιο ευθυνης για την συμμετοχη μας.

  4. Μιας και εχουμε εκπροσωπο σημερα ηδη ενα χρονο πριν εχουμε και πολυ χρονο να προετιμασουμε κατι καλο….. Του χρονου το 2021 ειναι και η εθνικη επετειος των 200 χρονων οπωτε ελπιζω αυτο να δωσει κινητρο στην ΕΡΤ να κανει κατι καλο, να αρχησει τις διαδικασιες απο τωρα, να απευθυνθει σε δισκογραφικες συνθετες κλπ και να κανει ενα εθνικο τελικο της προκοπης… Επισης μιας και η Στεφανια ειναι και απο την Ολλανδια θα μπορουσε να απευθηνθει και σε Ολλανδους συνθετες και δισκογραφικες…

  5. Ελπίζω να μπει αστερίσκος στους κανονισμούς της EBU, όπου θα εξακολουθεί να απαγορεύεται η ανάθεση σε τραγούδι πρίν τον Σεπτέμβριο 2020, *εκτός αν είναι το περσινό τραγούδι που κατατέθηκε επίσημα στην EBU. Χωρίς να υπεχρεώνεται καμία χώρα θα μπορεί να επιλέξει αν θα το στείλει ή όχι. Θα είχε ενδιαφέρον του χρόνου να δούμε συμμετοχές από το 2020 να διαγωνίζονται με καινούργιες. Ούτως ή άλλως αντιγραφές των περσινών είναι κάθε χρόνο, οπότε κλάιν. Μια καλή ιδέα θα ήταν για μας αφού ήδη έχουμε την Στεφανία, να γίνει επιλογή από το κοινό ανάμεσα πχ σε 3 τραγούδια εκ των οποίων το ένα θα είναι το supergirl. Ολόκληρο χορευτικό/ σκηνοθεσία έφτιαξε ο Φωκάς είναι κρίμα να μην το δούμε ποτέ.

  6. Μια που τώρα ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να ακούσουμε τα φετινά τραγούδια live του χρόνου, αυτή είναι η δική μου κατάταξη για την (άτυχη) κλάση του 2020:

    1. Λιθουανία
    2. Ρωσία
    3. Ιταλία
    4. Βουλγαρία
    5. Ελβετία
    6. Ουκρανία
    7. Βέλγιο
    8. Μάλτα
    9. Αρμενία
    10. Λευκορωσία

    11. Σλοβενία
    12. Ελλάδα
    13. Γερμανία
    14. Ισλανδία
    15. Αζερμπαϊτζάν
    16. Γεωργία
    17. Πορτογαλία
    18. Σερβία
    19. Λετονία
    20. Ρουμανία

    21. Ισραήλ
    22. Αλβανία
    23. Άγιος Μαρίνος
    24. Νορβηγία
    25. Κροατία
    26. Βόρεια Μακ.
    27. Πολωνία
    28. Σουηδία
    29. Δανία
    30. Αυστραλία

    31. Αυστρία
    32. Ολλανδία
    33. Εσθονία
    34. Κύπρος
    35. Ιρλανδία
    36. Ισπανία
    37. Ην. Βασίλειο
    38. Μολδαβία
    39. Φινλανδία
    40. Γαλλία
    41. Τσεχία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ