ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Αποκλειστική συνέντευξη των “The Roop” στον OGAE Greece!

Ήδη από τις Ημιτελικές διαδικασίες του φετινού εθνικού τελικού της Λιθουανίας “Pabandom iš naujo”, οι The Roop είχαν ξεκινήσει να απασχολούν το κοινό με το τραγούδι τους αλλά και με την ιδιαίτερη χορογραφία του. Η θετική ενέργεια ήταν πρωταγωνίστρια σε κάθε εμφάνισή τους και έτσι οι Vaidotas Valiukevičius, Robertas Baranauskas και Mantas Banišauskas, αφού με σχετική ευκολία κατάφεραν να κερδίσουν το εισιτήριο για το Rotterdam και τη Eurovision 2020 άρχισαν να φιγουράρουν ως μεγάλο φαβορί. Πρωτοφανές φαινόμενο για μία χώρα σαν τη Λιθουανία. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το “On Fire” ακουγόταν παντού ενώ η χορογραφία του έγινε viral σε όλα τα social media σε όλο τον κόσμο.

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Παππάς | Επιμέλεια: Κρικόρ Κιφορκιάν
Φωτογραφίες / Video: Paulius Zaborskis | Official “THE ROOP” Site

Ευχαριστούμε θερμά τον Antanas Kamenskas, μέλος της ομάδας management των The Roop για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθειά του για την υλοποίηση της συνέντευξης αυτής. 

OGAE Greece: Αγαπητοί… Roop! Αρχικά, συγχαρητήρια για όλη αυτήν την επιτυχία που βιώνετε και φυσικά ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας γι’ αυτή τη συνέντευξη! 

Mantas: Ευχαριστούμε πολύ για όλα, για τη στήριξη αλλά και για το ενδιαφέρον για τη συνέντευξη! 

OGAE Greece: Τι σημαίνει η Eurovision για εσάς και γιατί θα θέλατε να συμμετάσχετε σε έναν διαγωνισμό σαν αυτόν; Απ’ όσο γνωρίζουμε, φέτος ήταν η δεύτερη απόπειρά σας… 

Vaidotas: Βλέπω τη Eurovision σαν μια μεγάλη πλατφόρμα διάδοσης μουσικής και μηνυμάτων. Για εμάς, που είμαστε ένα συγκρότημα προερχόμενο από μια χώρα, της οποίας η μουσική βιομηχανία δεν είναι και τόσο ανεπτυγμένη συγκριτικά με άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Γερμανία και λοιπά, σημαίνει πολλά. Είναι η μοναδική διεθνής πλατφόρμα την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωρίς να ξοδέψουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Robertas: Η Eurovision είναι ένα show φαινόμενο. Πάντα βρίσκω τον εαυτό μου να είναι ενθουσιασμένος παρακολουθώντας το διαγωνισμό. Και η στιγμή όταν ο καθένας υπολογίζει τους πόντους είναι μαγική. Επειδή ο καθένας θέλει και ελπίζει πάρα πολύ να κερδίσει.

Mantas: Ήμουν επιφυλακτικός με τη Eurovision πριν προσπαθήσουμε στην εθνική επιλογή το 2018. Μετά συνειδητοποίησα πόσες πολλές ευκαιρίες μπορεί να παρέχει ένας τέτοιος διαγωνισμός για ένα συγκρότημα σαν εμάς.

OGAE Greece: Συμμετείχατε στο φετινό “Pabandom iš naujo” και ξεχωρίσατε από τους προκριματικούς γύρους κιόλας. Κερδίσατε τελικά τη πρώτη θέση με περισσότερες από 50.000 ψήφους, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα του εθνικού τελικού. Ποιο θεωρείτε πως ήταν το κλειδί της επιτυχίας; 

Vaidotas: Νομίζω η θετική ενέργεια γενικότερα. Οι άνθρωποι αισθάνονταν ότι δεν προσποιούμαστε.

Robertas: Θεωρώ ότι το μυστικό ήταν ότι δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά και με πολύ πάθος.

Mantas: Από τεχνικής άποψης, νομίζω ότι η συμμετοχή μας είχε ό,τι χρειαζόταν για τη νίκη: πιασάρικο τραγούδι, ελκυστικό χορό και συναρπαστική παρουσίαση.

OGAE Greece: Ποια ήταν η διαφορά μεταξύ αυτής και της προηγούμενης απόπειρας σας το 2018 με το τραγούδι “Yes, I Do”;

Vaidotas: Χμ, Μου αρέσουν και τα δύο τραγούδια. Ίσως αυτή τη φορά ένιωθα πιο ήρεμος και ήμουν πιο συγκεντρωμένος.

Mantas: Ναι, Νομίζω αυτή τη φορά ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένοι και ξέραμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Η πρώτη φορά ήταν λίγο τρομακτική.

OGAE Greece: Από τη νίκη σας στο “Pabandom iš naujo” όλος ο κόσμος ξεκίνησε να χορεύει αυτή την υπέροχη και ιδιαίτερη χορογραφία. Ήταν αυτός ένας από τους στόχους σας όταν γράφατε το “On fire”;

Vaidotas: Ήταν σαν παιχνίδι. Είχα μια ιδέα ότι  οι άνθρωποι όχι μόνο θα τραγουδούσαν αλλά θα μπορούσαν να παρουσιάσουν και οπτικά το τραγούδι. Έτσι εγώ και ο χορογράφος Marijanas Staniulenas δημιουργήσαμε τον  “On Fire” χορό. Και έγινε viral. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=aKAPKc-bEBU

OGAE Greece: Είχατε σκεφτεί την σκηνική παρουσίαση του τραγουδιού σας στο Ρότερνταμ; Θα ήταν παρόμοια με εκείνη στο “Pabandom iš naujo”;

Vaidotas: Θα είχε πολλές ομοιότητες, αλλά θα προσθέτονταν κάποιες νέες γωνίες λήψης.

OGAE Greece: Η Λιθουανία είναι η μόνη χώρα της βαλτικής η οποία δεν έχει κερδίσει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αν και στο παρελθόν έχει στείλει αρκετά ωραία τραγούδια. Φέτος, η πλειοψηφία των fans ένιωθε ότι είχε έρθει η ώρα της. Σε πολλές δημοσκοπήσεις, μεταξύ των οποίων και το chart του www.ogaegreece.com , η Λιθουανία κατέκτησε την πρώτη θέση. Πως νιώθετε για αυτό;

Vaidotas: Είναι κάπως λυπηρό, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό. Αλλά η ζωή συνεχίζεται και προσπαθούμε να επικεντρωθούμε σε νέα πράγματα και νέες ευκαιρίες.

Mantas: Δεν είναι η ακύρωση της Eurovision το μόνο πρόβλημα. Όλος ο κόσμος προσπαθεί να ζήσει με την κρίση. Το αποδεχόμαστε και προχωράμε.

OGAE Greece: Ακόμη μία διάκριση ήταν η νίκη σας στον διαγωνισμό “OGAE EUROVISION FAN CONTEST 2020″. Πως αντιδράσατε στην είδηση αυτή;

The Roop: Αυτή ήταν μεγάλη έκπληξη! Στέλνουμε τεράστιες ευχαριστίες και εκφράζουμε τη μέγιστη εκτίμηση για την αγάπη μας και την υποστήριξη των οπαδών της Eurovision. Μπορούμε πραγματικά να το αισθανθούμε και αυτό μας παρακινεί να κοιτάμε μπροστά, και σας υποσχόμαστε – Αυτό είναι μόνο η αρχή.

OGAE Greece: Βίλνιους ή Κάουνας; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα αναφορικά με τη φιλοξενία του επόμενου διαγωνισμού. Είναι πραγματικά η Λιθουανία έτοιμη για κάτι τέτοιο;

Vaidotas: Η Λιθουανία είναι αναμφισβήτητα έτοιμη!

Robertas: Το ονειρευόμαστε από το 1994. Φυσικά και είμαστε έτοιμοι!

 Mantas: Η πόλη δεν παίζει ρόλο! 

OGAE Greece: Πως νιώσατε όταν μάθατε για την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision για το 2020: Πως σας έχει επηρεάσει η πανδημία του covid-19;

Vaidotas: Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε.

Robertas: Στεναχωρήθηκα. Ακόμα έτσι νιώθω. Αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Λόγω της καραντίνας, δουλεύουμε σε καινούρια τραγούδια από το σπίτι.

Mantas: Ήταν πολύ λυπηρό. Δεν μπορώ να το αρνηθώ, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε.

OGAE Greece: Έχετε ακούσει τα υπόλοιπα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού; Ξεχωρίσατε κάποιο; Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι όλων των εποχών από την ιστορία του διαγωνισμού;

 Vaidotas: Για φέτος θα επιλέξω την Ισλανδία. Ως αγαπημένο όλων των εποχών είναι η συμμετοχή της Πορτογαλίας το 2017 με τον Salvador Sobral.

Robertas: Φέτος μου άρεσαν η Ισλανδία και η Βουλγαρία πάρα πολύ… All-time favorite θα επιλέξω ABBA.

Mantas: Φέτος, αναμφισβήτητα η Ισλανδία.. Το αγαπημένο μου τραγούδι όλων των εποχών είναι το “Satellite” της Lena. Επίσης να πω ότι δηλώνω και fan των Zdob si Zdub τους οποίους ανακάλυψα μέσω της Eurovision.

OGAE Greece: Το LRT ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί νέος εθνικός τελικός για να καθοριστεί ο εκπρόσωπος της Λιθουανίας για το 2021. Εκ μέρους του κρατικού καναλιού σας δόθηκε ένα εισιτήριο για απευθείας πρόκριση στον τελικό.  Θα αποδεχτείτε την πρόσκληση;

Vaidotas: Αν θα συμμετέχουμε στην καινούρια εθνική επιλογή; Δεν ξέρουμε. Έχουμε χρόνο να το σκεφτούμε.

OGAE Greece: Έχετε άλλα μελλοντικά σχέδια;

Vaidotas: Αυτή την περίοδο δουλεύουμε πάνω σε καινούριο υλικό και μπορεί στο μέλλον να ακούσετε το καινούριο μας τραγούδι!

OGAE Greece: Το μήνυμα σας προς τους φίλους του OGAE Greece.

The Roop: Σας ευχόμαστε καλή τύχη και να μείνετε ασφαλείς!

Για περισσότερες συνεντεύξεις από καλλιτέχνες της Eurovision μείνετε συντονισμένοι στη κατηγορία Συνεντεύξεις” στην ιστοσελίδα του OGAE Greece! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ