?? ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Με τη Lesley Roy και πάλι στη Eurovision 2021?

Ireland 2020 Lesley Roy

Δεν εγκαταλείπει τις ελπίδες της η Lesley Roy, η οποία θα εκπροσωπούσε την Ιρλανδία στην ακυρωμένη Eurovision 2020. Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία της για την επόμενη χρονιά, μετά τις ενθαρρυντικές συζητήσεις που είχε με εκπρόσωπο του ιρλανδικού καναλιού RTÉ. Η Lesley δεν έχει πάρει ακόμα επίσημα το χρίσμα της εκπροσώπου της χώρας για το 2021. Όμως φαίνεται ότι υπάρχει θέληση και των δύο πλευρών για να βρεθεί τελικά η Lesley στη σκηνή της Eurovision. Η ίδια δηλώνει:

Είχα μερικές πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις στο RTÉ με τον Michael Kealy, τον αρχηγό της ιρλανδικής αποστολής. Μεταφέρω ακριβώς τα λόγια του για να μη βρω τον μπελά μου: Πιστεύει ότι αποτελεί εθνική δικαιοσύνη για μένα η επιστροφή μου του χρόνου, από τη στιγμή που φέτος δεν μου δόθηκε η ευκαιρία.

Παρ’ όλα αυτά συμφωνούμε και οι δύο ότι χρειάζεται να υπάρχει ένα τραγούδι. Θα πρέπει να είναι το ίδιο μεγάλο, για να μην πω μεγαλύτερο, από το “Story of my life”. Ώστε η επανεπιλογή μου να δικαιολογείται και να δίνει στη χώρα τις πιθανότητες που αξίζει, όσον αφορά μια διεθνή εκπροσώπηση. Θα βάλω τα δυνατά μου. Θα μπω κατευθείαν στο στούντιο μόλις λήξουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Θα ξεκινήσω να δουλεύω πάνω στο κόνσεπτ του πραγουδιού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Το κρίσιμο σημείο λοιπόν για την επιλογή του εκπροσώπου της Ιρλανδίας από το RTÉ είναι το τραγούδι. Φαίνεται πως η Lesley Roy έχει δικαιωματικά το προβάδισμα αλλά και την ηθική αποδοχή, αλλά όλα μπορούν να ανατραπούν αν δεν παρουσιάσει ένα δυνατό τραγούδι. Το στούντιο όπου θα μεταφερθεί η Lesley για να δουλέψει τη συμμετοχή της για το 2021 είναι στη Σουηδία. Από τη Στοκχόλμη, λοιπόν, η καλλιτέχνις θα δουλέψει σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους του RTÉ στο Δουβλίνο αλλά και τη δημιουργική ομάδα του “Story of my life” στο Nashville. Το σχέδιο είναι να συνδυάσει τις δικές της δυνάμεις με αυτές Σουηδών συναδέλφων της που έχουν σημειώσει επιτυχίες στον διαγωνισμό.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΤΑΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟ “STORY OF MY LIFE”

Η Lesley αποκάλυψε επίσης κάποιες από τις πτυχές του κόνσεπτ της σκηνικής παρουσίασης του τραγουδιού. Η πρωτοποριακή δημιουργική ομάδα ThisIsPopBaby είχε αναλάβει το staging, το οποίο αναμενόταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ανατρεπτικό. Μάλιστα, η ιρλανδική αποστολή ήταν από τις πιο προχωρημένες στην απόδοση του staging τη χρονική στιγμή της ακύρωσης του διαγωνισμού. Είχαν ήδη έτοιμο το πλάνο φωτισμού και κάποια αρχικά γυρίσματα της ροής φωτισμού. Η Lesley χαρακτηρίζει αυτό που προγραμματιζόταν “φαντασμαγορικό”.

https://www.instagram.com/p/CAtBTJEJ-RL/?utm_source=ig_web_copy_link

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, η Lesley μας αποκαλύπτει καρέ και πλάνα από τα γυρίσματα αυτά για το staging της στο Ρότερνταμ. Βλέπουμε εικόνες ενός παραμυθένιου κόσμου, με κρύσταλλα, πάγο και ημιπολύτιμους λίθους και μέταλλα. Όλα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν υφέ υψηλής μόδας.

Πραγματικά εύχομαι να μπορέσω να χρησιμοποιήσω κάποια από αυτά τα πλάνα ή τις ιδέες του χρόνου. Ευχηθείτε να μπορέσουμε να δουλέψουμε μαζί πάλι!

https://www.instagram.com/p/CAsfNx6nklp/?utm_source=ig_web_copy_link

Μέχρι στιγμής το RTÉ δεν έχει σχολιάσει επίσημα τις δηλώσεις της Lesley Roy. Έχουν επιβεβαιώσει μόνο ότι η Ιρλανδία θα συμμετάσχει κανονικά στη Eurovision 2021.

[Πηγή: wiwibloggs, Lesley Roy / Photo: eurovision.tv]


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η LESLEY ROY

H Lesley γεννήθηκε στο Δουβλίνο, αλλά εδώ και χρόνια κατοικεί μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Αν και έχει στο ενεργητικό της αρκετά προσωπικά άλμπουμ, είναι περισσότερο γνωστή ως συνθέτις. Έχει γράψει τραγούδια, μεταξύ άλλων, για τους Adam Lambert, Katy Perry, Miss Montreal, Medina, Marlee Scott, Deorro και Jana Kramer. Δηλώνει φαν της Eurovision από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Μας εκμυστηρεύεται ότι δούλεψε απίστευτα σκληρά για το τραγούδι με το οποίo θα συμμετείχε στη Eurovision 2020. Επίσης δήλωσε ότι με τη συμμετοχή της στη Eurovision θα εκπληρώσει έναν στόχο ζωής.

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγνώμη δηλαδή θεωρούσαν το Story of my life “μεγάλο” τραγούδι που δινει στην χώρα τις πιθανότητες που τις αξιζει?? Τραγικη ειρωνια…. Ειναι το μονο τραγουδι του 1ου ημιτελικου που θα εμενε 100% εκτος τελικου.

    • Προσωπικά το τραγούδι το λάτρεψα γτ έχει φοβερη ενέργεια και πιστεύω ότι είχε αρκετές πιθανότητες να πετάξει έξω Ουκρανία ή Αυστραλία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ