EUROVISION 2022: Η νέα περίοδος του διαγωνισμού ξεκινά!

Benvenuti in Italia! Η 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους σηματοδοτεί την έναρξη του νέου γιουροβιζιονικού έτους. Από σήμερα οι κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί των χωρών-μελών της EBU έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τη συμμετοχή τους για τη Eurovision 2022 και να ξεκινήσουν την αναζήτηση του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα ταξιδέψει στην Ιταλία.

Θεωρητικά, οποιoδήποτε τραγούδι δημοσιεύεται από σήμερα και στο εξής μπορεί να αποτελέσει τη συμμετοχή κάποιας χώρας στη Eurovision 2022!

Επιμέλεια άρθρου: Δημήτρης Χριστούλιας, Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφία: Δημήτρης Χριστούλιας

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Η νίκη των Måneskin έδωσε τη χαρά και την τιμή στην Ιταλία να διοργανώσει αυτό το μεγάλο γεγονός. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε αναμονή για την ανακοίνωση της πόλης που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του χρόνου τον Μάιο. Από τις 17 πόλεις, που αρχικά κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους για τη διοργάνωση, αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει 5:

  • Μιλάνο
  • Μπολόνια
  • Τορίνο
  • Ρίμινι
  • Πέζαρο

Οι χώρες που θα λάβουν μέρος

Μέχρι στιγμής οι χώρες που επιβεβαιωμένα έχουν ανακοινώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ότι θα συμμετάσχουν είναι:

Οι απουσίες

Οι χώρες που δεν θα λάβουν μέρος στη Eurovision 2022, ενώ είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν είναι η Ανδόρρα, η Σλοβακία, η Λευκορωσία, το Μαρόκο, το Μονακό και το Λουξεμβούργο. Επίσης, το Λίχτενσταϊν για μία ακόμη φορά δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Οι ενδεχόμενες επιστροφές

Τρεις χώρες φαίνεται ότι αφήνουν ανοιχτό ένα παράθυρο για συμμετοχή το 2022: η Αρμενία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Τουρκία.

🇬🇷 Ελλάδα

Από το μέτωπο της Ελλάδας, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η ομάδα της ΕΡΤ που θα ασχοληθεί με το project Eurovision και το 2022 θα παραμένει η ίδια, καθώς ήδη ανανεώθηκε η θητεία της Διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ (και αρμόδιας για τη Eurovision) κας. Δώρας Χειράκη, με Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Head of Delegation την κ. Σοφία Δρανίδου και Head of Press τον κ. Νίκο Βουλαλά.

Όσο αφορά στον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου και τραγουδιού μας, όλα θα εξαρτηθούν από τις υγειονομικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν το φθινόπωρο και χειμώνα, καθώς και από τις προτάσεις που θα υπάρξουν. Πάντως ένας μεγάλος τελικός με πολλούς καλλιτέχνες και τραγούδια είναι λίγο δύσκολο να υπάρξει για την επόμενη επιλογή, αν και δεν έχει αποκλεισθεί. Η εξαιρετική 10η θέση της Stefania στο Ρότερνταμ έθεσε νέες βάσεις για την ελληνική συμμετοχή και σίγουρα κριτήρια όπως μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή συμμετοχή, με μια πολύ καλή φωνή και τραγούδι που θα αρέσει στο ευρωπαϊκό κοινό θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε μια ακόμα πιο μεγάλη επιτυχία!

Ένα από τα ονόματα που ακουγόταν τα τελευταία χρόνια (από το 2018 υπήρχαν σκέψεις όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ) για την επιστροφή του στο διαγωνισμό είναι αυτό της αξιολάτρευτης Καλομοίρας! Σύμφωνα με πληροφορίες του OGAE Greece, η Καλομοίρα ενδιαφέρεται και πάλι για συμμετοχή στη Eurovision. Μάλιστα αναμένεται σύντομα να καταθέσει την πρότασή της στην ΕΡΤ καθώς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις και συνομιλίες της Καλομοίρας με ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί με την ΕΡΤ και με άλλες αποστολές.

Το όνομα της Καλομοίρας έρχεται να προστεθεί στην ονοματολογία που έχει αρχίσει από νωρίς για τους πιθανούς εκπροσώπους της Ελλάδας – μεταξύ αυτών και του 26χρονου νέου και ιδιαίτερα ταλαντούχου καλλιτέχνη good job nicky (Νικόλα Βαρθακούρη) που ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα – και προκαλεί το ενδιαφέρον των fans, χωρίς ωστόσο τίποτα να είναι σίγουρο καθώς έχουμε πολύ χρόνο ακόμα μέχρι να ξεκινήσουν-επίσημα-οι διαδικασίες.

good job nicky – Kalomira

⁠🇨🇾⁠ Κύπρος

Το ΡΙΚ δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία δήλωση και κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τον επόμενο διαγωνισμό. Ωστόσο, τονίζεται ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένο με τις άκρως επαγγελματικές παρουσίες με τις οποίες προβάλλεται η χώρα στον διαγωνισμό όλα αυτά τα χρόνια και με τον ίδιο επαγγελματισμό θα επιδιωχθεί να εκπροσωπηθεί και του χρόνου.

Κορωνοϊός

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη διοργάνωση του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον θα είναι και φέτος η κατάσταση της πανδημίας του Covid-19. Η παρουσία κοινού, δημοσιογράφων, ο αριθμός των μελών κάθε αποστολής, ακόμη και η ύπαρξη προηχογραφημένων φωνητικών θα εξαρτηθούν από το τι θα επιτρέψουν τα δεδομένα την άνοιξη του 2022.

Από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, στην Ιταλία το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή αλλιώς green pass, είναι απαραίτητο για τις μετακινήσεις στη χώρα με τρένα, αεροπλάνα και πλοία από άτομα μέχρι την ηλικία των 12 ετών. Το ίδιο υποχρεωτικό θα είναι και για να εισέλθει κανείς σε σχολεία (ωστόσο όχι για τους μαθητές) και πανεπιστήμια (για όλους).

Μείνετε και αυτή τη σεζόν σταθερά στον OGAE Greece για κάθε εξέλιξη σχετικά με τον επερχόμενο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον!

3 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ