ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Από το Primorsko ξεκινά η αναζήτηση τραγουδιού για τo 2022!

Η παραθαλάσσια τουριστική πόλη Primorsko θα είναι ο πρώτος σταθμός αναζήτησης για τη βουλγαρική συμμετοχή στη Eurovision 2022. H δημόσια τηλεόραση της γειτονικής χώρας BNT διοργανώνει και πάλι φέτος εκεί summer camp από τις 12 Αυγούστου και για 2 εβδομάδες.

Έτσι λοιπόν, η μικρή όμορφη πόλη των 3500 κατοίκων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας θα αποτελέσει ένα δημιουργικό κέντρο για τα ταλέντα της Ευρώπης. Το Primorsko Creative Camp 2021 θα υποδεχτεί κυρίως μουσικά ταλέντα από όλη την Ευρώπη. Επίσης, για πρώτη χρονιά θα συμμετέχουν και δημιουργοί από τον χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, του χορού αλλά και των επικοινωνιών. Το ρόλο της οικοδέσποινας ανέλαβε η Victoria, εκπρόσωπος της Βουλγαρίας στη Eurovision 2020 και 2021. H νεαρή καλλιτέχνιδα κατέληξε στις δύο συμμετοχές της στη Eurovision, “Tears getting sober” (2020) και “Growing up is getting old” (2021) μέσω της ίδιας δημιουργικής διαδικασίας. Υπενθυμίζουμε ότι στον φετινό διαγωνισμό του Ρότερνταμ κατέλαβε την αξιοπρεπέστατη 11η θέση στον τελικό.

Αποσπάσματα από όσα διαδραματίστηκαν πέρσι το καλοκαίρι στο Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020

Η Victoria μάλιστα άνοιξε πανηγυρικά την αυλαία του φεστιβάλ με τη συναυλία που έδωσε στην κεντρική σκηνή. Μαζί της εμφανίστηκε ο Vasil, εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision 2021 (“Here I stand”).

Πίσω από την ιδέα αλλά και την οργάνωση του Primorsko Creative Camp βρίσκεται η ταλαντούχα συνθετική ομάδα των Symphonix International. Επικεφαλής της είναι ο συνθέτης και παραγωγός Borislav Milanov, υπεύθυνος για όλες τις Βουλγαρικές συμμετοχές από το 2016, καθώς και για της Μάλτας από το 2019, αλλά και για αυτές άλλων χωρών όπως της Γερμανίας, Αυστρίας, Αζερμπαϊτζάν, Βόρειας Μακεδονίας και Σερβίας.

“Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το Primorsko γίνεται και πάλι ένα δημοφιλές μέρος για τους καλλιτεχνικούς δημιουργούς της Ευρώπης. Πρωτοβουλίες όπως αυτή επιτρέπουν σε νέα ταλέντα της Βουλγαρίας να δουλέψουν με επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη και να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους. Ελπίζουμε το event αυτό να καθιερωθεί και να συνεχίσει να μεγαλώνει.”

Dr. Germanov (Δήμαρχος του Primorsko)

Το διεθνές δημιουργικό camp “Primorsko Creative Camp 2021” υποστηρίζεται από τη Δημαρχία του Primorsko και από την ξενοδοχειακή μονάδα Forest Beach Resort.

Πηγή: BG Radio / ESCPlus


Πώς κρίνετε τη διαδικασία αυτή για τη δημιουργία της βουλγαρικής συμμετοχής; Αφήστε μας τις σκέψεις σας και μείνετε συντονισμένοι στον OGAEGreece.com για ό,τι νεότερο προκύψει σχετικά!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ