https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: “ΟΧΙ” στη Eurovision 2022!

Ο Ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Σλοβακίας RTVS επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την επιστροφή της χώρας στη Eurovision 2022! Σύμφωνα με το Eurocontest.cz το RTVS δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη διοργάνωση που θα γίνει στην Ιταλία ούτε όμως και να συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Eurovision Junior 2021 στο Παρίσι. Έτσι λοιπόν, το 2022 η Σλοβακία θα κλείσει συνολικά μία 10ετία που απέχει από το διαγωνισμό.

Η Σλοβακία στη Eurovision

Η Σλοβακία, παρά τη μη επιτυχημένη προσπάθεια της το 1993, ξεκίνησε να συμμετάσχει στη Eurovision επίσημα το 1994. Από το ντεμπούτο της το 1994 μέχρι και σήμερα, η χώρα έχει συμμετάσχει συνολικά 7 φορές. Το καλύτερο αποτέλεσμα της Σλοβακίας ήταν το 1996, όταν ο Marcel Palonder τερμάτισε 18ος με το τραγούδι “Kým nás máš”. 

Όλες οι συμμετοχές της Σλοβακίας από το 2009 έως το 2012 απέτυχαν να προκριθούν από τους ημιτελικούς. Η συμμετοχή του 2011 “I’m Still Alive” πλησίασε την πρόκριση, καταλαμβάνοντας την 13η θέση και 48 βαθμούς στον ημιτελικό. Ήταν επίσης η πρώτη σλοβακική συμμετοχή που ήταν εξ ολοκλήρου στα αγγλικά. Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός αφορά τη συμμετοχή του 2010 (“Horehronie”). Η Kristina παρόλο που δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό (16η θέση – 24 βαθμοί), το βίντεο με την εμφάνιση της στον ημιτελικό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στο επίσημο κανάλι της Eurovision.

Το χειρότερο αποτέλεσμα για τη χώρα ήρθε στη τελευταία εκπροσώπηση της το 2012. Τότε συμμετείχε ο Max Jason Mai, ο οποίος τερμάτισε τελευταίος με μόλις 22 βαθμούς στον στο δεύτερο ημιτελικό με το “Don’t Close Your Eyes“.

Το RTVS είχε δηλώσει ότι ο λόγος της απόσυρσης τους ήταν το υψηλό κόστος συμμετοχής και όχι τα κακά τους αποτελέσματα στο διαγωνισμό.

Για όλα τα νέα γύρω από τον διαγωνισμό της Eurovision ακολουθείτε σταθερά το www.ogaegreece.com


Μέσα από το επίσημο γκρουπ του OGAE Greece στο Facebook κάθε Σάββατο παρακολουθούμε μαζί, σχολιάζαμε και αναπολούσαμε τους προηγούμενους διαγωνισμούς της Eurovision.

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούςEuroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

[Πηγή: Eurocontest.cz]

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ