ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Παρούσα στην Eurovision 2022!

Πριν από λίγες μέρες, έγινε γνωστό πως η Ουκρανία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022! Μετά την Αυστραλία και την Γερμανία, και η Ουκρανία θα είναι του χρόνου παρούσα στον διαγωνισμό!

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, UA:PBC, επιβεβαίωσε πως η χώρα θα συμμετάσχει κανονικά στην Eurovision 2022! Ο τρόπος επιλογής του καλλιτέχνη και του τραγουδιού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, επομένως δεν είναι σίγουρη και η διεξαγωγή του Vidbir, του εθνικού ουκρανικού τελικού. Το 2020 οι Go_A είχαν στεφθεί νικητές του εθνικού τελικού, με το τραγούδι Solovey. Ωστόσο, λόγω ακύρωσης του διαγωνισμού εξαιτίας της πανδημίας, δεν κατάφεραν να διαγωνιστούν. Το 2021 το ίδιο συγκρότημα επελέγη με απευθείας ανάθεση να εκπροσωπήσει τη χώρα, με το τραγούδι Shum. Κατάφεραν να φτάσουν στην 5η θέση, φέρνοντας στην Ουκρανία μια θέση στην πεντάδα μετά από 5 χρόνια!

Η Ουκρανία στην Eurovision!

Η Ουκρανία συμμετείχε πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 2003, με το τραγούδι Hasta La Vista. Την επόμενη χρονιά κατάφερε να κερδίσει με την Ruslana και το Wild Dances. Η ίδια επιτυχία επαναλήφθηκε και το 2016, με την Jamala και το τραγούδι 1944. Το χειρότερο αποτέλεσμά της είναι η 24η θέση, που κατέλαβε το 2017. Η Ουκρανία είναι η μόνη χώρα στην ιστορία του διαγωνισμού που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τους ημιτελικούς της Eurovision.

Ποιος θα θέλατε να εκπροσωπήσει την Ουκρανία του χρόνου στον διαγωνισμό; Απαντήστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision 2022!

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώFacebook Twitter WhatsApp Viber Pinterest 

[Πηγή άρθρου: eurovoix.com]

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ