ΔΑΝΙΑ: Θεματάκια στην ψηφοφορία του 2021, αλλά παρούσα στη Eurovision 2022!

Επιβεβαίωσε και η Δανία τη συμμετοχή της στη Eurovision 2021 σήμερα. Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας DR, μιλώντας σε εκπρόσωπο της ιστοσελίδας ESCToday, κατέστησε σαφές ότι η χώρα θα διαγωνιστεί στην Ιταλία την επόμενη χρονιά. Αυτή θα είναι η 50η συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision.

Δεν δόθηκε για την ώρα καμία άλλη πληροφορία για τον τρόπο επιλογής του καλλιτέχνη και τραγουδιού. Δεδομένου όμως ότι ο εθνικός τελικός Dansk Melodi Grand Prix έχει λειτουργήσει για τον σκοπό αυτό ανελλιπώς από το 1957, αυτό είναι και το επικρατέστερο σενάριο για το 2022.

Οι τελευταίοι εκπρόσωποι της Δανίας στη Eurovision Fyr Og Flamme δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, με το τραγούδι τους “Øve Os På Hinanden”. Πριν τη συμμετοχή του 2021, πρέπει να ταξιδέψουμε πίσω στο 1997 για να συναντήσουμε συμμετοχή εξ’ ολοκλήρου στα δανέζικα. Να σημειώσουμε ότι οι Fyr Og Flamme έχασαν οριακά την πρόκριση, αφού ήταν 11οι στον 2ο ημιτελικό.

TO DR ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Το κανάλι DR παραδέχθηκε χθες (1/7) με ανακοίνωσή του ότι ένας αριθμός ψήφων τηλεθεατών δεν προσμετρήθηκαν κατά την ψηφοφορία της βραδιάς του Μεγάλου Τελικού.

Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό επειδή οι τηλεθεατές λάμβαναν το λανθασμένο μήνυμα ότι έχουν ήδη ψηφίσει και δεν μπορούν να ξαναψηφίσουν. Το DR ξεκίνησε έρευνα μαζί με την εταιρία πληροφοριακών συστημάτων Sinch, η οποία είχε αναλάβει την ψηφοφορία. Τελικά εντοπίστηκε η ρίζα του κακού: Η Sinch είχε εγκαταστήσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, το οποίο δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων. Έτσι, απέρριψε έναν μικρό (όπως ισχυρίστηκαν) αριθμό ψήφων.

Η εταιρεία ζήτησε επίσημα συγνώμη από το κανάλι DR. Όμως το κανάλι συνέχισε την έρευνα για να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο επηρεάστηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από το λάθος. Το DR τελικά ανακοίνωσε ότι “το λάθος δεν άλλαξε το αποτέλεσμα για τον νικητή της Eurovision 2021”. Άγνωστο παραμένει εάν και ποια άλλα αποτελέσματα επηρεάστηκαν.

Προηγουμένως, προβλήματα στην τηλεψηφοφορία του φετινού διαγωνισμού είχε παραδεχτεί και η Ολλανδία.

[Πηγή: ESCToday / DR]


Μείνετε συντονισμένοι στον ogaegreece.com για να μάθετε πρώτοι ό,τι νεότερο υπάρξει για τη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2022!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ