ΓΑΛΛΙΑ: Άρχισε η υποβολή συμμετοχών για το “Eurovision France: C’est vous qui décidez” 2022!

EBU / ANDRES PUTTING

Η HoD της Γαλλίας κατά την τελευταία συνέντευξη τύπου της Γαλλικής αποστολής λίγο πριν αναχωρήσει για το Ρότερνταμ, επιβεβαίωσε ότι το “Eurovision France: C’est vous qui décidez” θα επιστρέψει το 2022. Η δήλωση αυτή επαληθεύτηκε άμεσα από τη Γαλλική τηλεόραση, ξεκινώντας την επίσημη διαδικασία υποβολής υποψηφίων τραγουδιών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τις 21 Ιουνίου έως 24 Οκτωβρίου 2021. Όλες τις οδηγίες αλλά και τη δήλωση μπορείτε να τα κάνετε ΕΔΩ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Γαλλική τηλεόραση ζήτησε μεταξύ άλλων τα τραγούδια να είναι κυρίως στη Γαλλική Γλώσσα.

https://ogaegreece.com/archives/92454

Μπορείτε να διαβάσετε τι ακριβώς συνέβη στον περσινό τελικό και πως κέρδισε η Barbara Pravi τον Εθνικό τελικό του 2021 ΕΔΩ!

Η Γαλλία στη Eurovision

Η Γαλλία έκανε το ντεμπούτο της στη Eurovision το 1956 έχοντας διπλή εκπροσώπηση από τους Dany Dauberson και Mathé Altéry. Μέχρι στιγμής μετρά συνολικά 63 συμμετοχές. Η Γαλλία έχει απουσιάσει από τον διαγωνισμό μόλις δύο φορές το 1974 και το 1982.

Η Γαλλία έχει καταφέρει να κερδίσει τη πρώτη θέση συνολικά πέντε φορές. Η πρώτη της νίκη ήρθε το 1958 από τον André Claveau και το “Dors, mon amour”. Ακολούθησαν η νίκη της Jacqueline Boyer το 1960 με το “Tom Pillibi”, η νίκη της Isabelle Aubret το 1962 με το “Un premier amour” , η νίκη της Danielle Frida Hélène Boccara το 1969 μετά από 4πλη ισοβαθμία με το “Un jour, un enfant” και τέλος η νίκη της Marie Myriam το 1977 με το “L’oiseau et l’enfant”. Συνολικά κατέχει την τρίτη θέση στον πίνακα με τις χώρες που έχουν κερδίσει το διαγωνισμό μαζί με την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και το Ην. Βασίλειο (5 νίκες). Την πρώτη θέση με επτά νίκες κατέχει από το 1966 η Βασίλισσα Ιρλανδία και σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Σουηδία με έξι νίκες.

Η Γαλλία έχει φιλοξενήσει το διαγωνισμό τρεις φορές. Το 1959 και 1961 στις Κάννες ενώ η πρωτεύουσα της χώρας φιλοξένησε το διαγωνισμό το 1978 (Παρίσι).

Στο Ρότερνταμ, τη χώρα εκπροσώπησε η Barbara Pravi με το τραγούδι “Voila“. Η Barbara κατάφερε να επαναφέρει τη Γαλλία στην πρώτη 5αδα του διαγωνισμού μετά από το 2002 αφού κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 499 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εθνική επιλογή “Eurovision France: C’est vous qui décidez”.

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ