ΓΑΛΛΙΑ: Με τη Barbara Pravi και το “Voilà” στη Eurovision 2021!

Ο εθνικός τελικός της Γαλλίας “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά αναδεικνύοντας τη συμμετοχή της χώρας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021. 

Το show ξεκίνησε στις 22:05 ώρα Ελλάδος με… τραγούδι και κέφι! Σε πρώτη φάση εμφανίστηκαν χορευτές οι οποίοι αλώνισαν τη σκηνή κρατώντας μεγάλες σημαίες της Γαλλίας υπό τους ήχους του “Waterloo”, το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 1974. Στη συνέχεια, οι τραγουδιστές της κριτικής επιτροπής (Marie Myriam, Natasha St Pier, Duncan Laurence, Amir) τραγούδησαν μαζί με ομάδες από τους σημερινούς υποψήφιους δώδεκα καλλιτέχνες αποσπάσματα από τις προσωπικές συμμετοχές τους στη Eurovision!

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη στη σκηνή πήραν οι δύο παρουσιαστές της βραδιάς Stéphane Bern και Laurence Boccolini, οι οποίοι αφού καλώς όρισαν το κοινό* και τους τηλεθεατές στην εκπομπή, παρουσίασαν αναλυτικά τα μέλη της κριτικής επιτροπής!

* Το κοινό ήταν αποκλειστικά μέλη του OGAE France και φορούσαν όλοι τις απαραίτητες μάσκες ενώ οι θέσεις που καθόντουσαν είχαν διαμορφωθεί σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς. 

Με τη βοήθεια της χαριτωμένης Valentina, της νικήτριας της Junior Eurovision 2020 για χάρη της Γαλλίας, άνοιξε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, το οποίο ξεκίνησε με τη πρώτη φάση. 

Στη πρώτη φάση, οι δώδεκα υποψήφιοι με τα ισάριθμα τραγούδια τους, παρουσίασαν στη σκηνή τις συμμετοχές τους δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Πριν από κάθε συμμετοχή προβαλλόταν ένα μικρό video παρουσίασης του υποψήφιου καλλιτέχνη ενώ μετά την εμφάνιση του κάθε διαγωνιζόμενου επί σκηνής, η κριτική επιτροπή εξέφραζε με λίγα λόγια την άποψή της σχετικά με την εμφάνιση. Παράλληλα, τα μέλη της επιτροπής έδιναν κάποιους τυπικούς βαθμούς με βάση το δέκα, χωρίς όμως αυτοί να υπολογίζονται σε κάποιο αποτέλεσμα αφού, στη πρώτη φάση, δικαίωμα ψήφου είχε μόνο το κοινό.

Οι υποψήφιες συμμετοχές εμφανίστηκαν με την εξής σειρά:

  1. Andriamad – “Alléluia”
  2. Juliette Moraine – “Pourvu Qu’on M’Aime”
  3. Cephaz – “On A Mangé Le Soleil”
  4. Amui – “Maeva”
  5. Philippine  – “Bah Non”
  6. Terence James – “Je T’Emmènerai Danser”
  7. Barbara Pravi – “Voilà”
  8. Poney X – “Amour Fou”
  9. Casanova – “Tutti”
  10. LMK – “Magique”
  11. Ali – “Paris Me Dit”
  12. 21 Juin Le Duo – “Peux-Tu Me Dire?”

Αφού ολοκληρώθηκαν οι εμφανίσεις των δώδεκα υποψήφιων συμμετοχών, οι δύο παρουσιαστές έδωσαν το σήμα για να ξεκινήσει το κοινό να ψηφίζει. Δικαίωμα ψήφου είχαν όλοι οι Γάλλοι πολίτες αλλά και όσοι τηλεθεατές εκτός Γαλλικών συνόρων ήθελαν να ψηφίσουν, μιας και δόθηκε γι’ αυτούς ένας ειδικός διεθνής αριθμός. Από τη ψηφοφορία του κοινού, επτά συμμετοχές κατάφεραν να προκριθούν στη δεύτερη φάση του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς ενώ σε αυτές, προστέθηκε μία επιπλέον συμμετοχή η οποία προήλθε από απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Υπενθυμίζουμε ότι η κριτική επιτροπή ήταν δεκαμελής και αποτελούταν από τους:

  1. Amir – Γάλλος τραγουδιστής. Εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision 2016 / Πρόεδρος της Επιτροπής
  2. Marie Myriam – Γαλλίδα τραγουδίστρια. Νικήτρια της Eurovision 1977
  3. Jean-Paul Gaultier – Γάλλος σχεδιαστής μόδας με παγκόσμια αναγνώριση
  4. Natasha St Pier – Τραγουδίστρια Καναδικής καταγωγής με δράση στη Γαλλία. Εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovision 2001
  5. Duncan Laurence – Ολλανδός τραγουδιστής. Νικητής της Eurovision 2019
  6. Chimène Badi – Γαλλίδα τραγουδίστρια. Υποψήφια να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στη Eurovision 2019
  7. André Manoukian – Γάλλος μουσικός, τραγουδοποιός και μαέστρος Αρμενικής καταγωγής
  8. Agustín Galiana – Ηθοποιός και τραγουδιστής Ισπανικής καταγωγής με δράση στη Γαλλία
  9. Michèle Bernier – Γαλλία ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης  
  10. Élodie Gossuin  Πρώην μοντέλο με τίτλο Miss France 2001. Νυν ραδιοφωνική παραγωγός, τηλεοπτική παρουσιάστρια και πολιτικός. Από το 2016 μέχρι και το 2018 ανακοίνωνε τη βαθμολογία της Γαλλικής επιτροπής τη βραδιά της Eurovision. 

Όσο το κοινό ψήφιζε, ο Amir εμφανίστηκε στη σκηνή τραγουδώντας μερικές επιτυχίες του, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της συμμετοχής του στη Eurovision 2016, “J’ai cherché”. Αμέσως μετά, ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα.

Οι επτά συμμετοχές που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση μέσω της ψηφοφορίας του κοινού – με τη σειρά που ανακοινώθηκαν (τυχαία σειρά) – ήταν:

  1. Casanova – “Tutti”
  2. Juliette Moraine – “Pourvu Qu’on M’Aime”
  3. Cephaz – “On A Mangé Le Soleil”
  4. 21 Juin Le Duo – “Peux-Tu Me Dire?”
  5. Amui – “Maeva”
  6. Barbara Pravi – “Voilà”
  7. Poney X – “Amour Fou”

Η wildcard συμμετοχή της επιτροπής για τη δεύτερη φάση του διαγωνιστικού μέρους του “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” ήταν η:

LMK – “Magique”

Ιδιαίτερη έκπληξη προκάλεσε η επιλογή της επιτροπής καθώς εκτός δεύτερης φάσης έμειναν οι Andriamad με τη συμμετοχή “Alléluia” η οποία θεωρούταν φαβορί αλλά και η συμμετοχή της Philippine “Bah Non” η οποία άκουσε αρκετά καλά λόγια στην αξιολόγηση.

Με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, οι παρουσιαστές έδωσαν στο κοινό το σήμα για τον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς οι ψήφοι της πρώτης φάσης μηδενίστηκαν ενώ δικαίωμα ψήφου στη δεύτερη φάση πλέον έχει και η επιτροπή.

Όσο κυλούσε η διαδικασία της ψηφοφορίας στη σκηνή εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά η Valentina η οποία αυτή τη φορά ερμήνευσε τη νικητήρια συμμετοχή της στη Junior Eurovision 2020 “J’imagine” ενώ αμέσως μετά οι 8 καλλιτέχνες που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση, τραγούδησαν μαζί με την Valentina τη νικητήρια συμμετοχή της Ελβετίας στη Eurovision 1988 “Ne partez pas sans moi” (αυθεντική ερμηνεία: Celine Dion). Αφού ολοκληρώθηκαν οι δύο ερμηνείες, οι παρουσιαστές κάλεσαν στη σκηνή τη Marie Myriam ως τη τελευταία Γαλλίδα νικήτρια της Eurovision μέχρι στιγμής να δώσει ένα ιδιαίτερο βραβείο στη μικρή Valentina ως τη νέα Γαλλίδα νικήτρια!

Τα τελικά αποτελέσματα

Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε με βαθμολογία της επιτροπής. Κάθε μέλος, ψήφισε δημόσια δίνοντας 2, 4, 6, 8, 10 και 12 βαθμούς στο τραγούδι της επιθυμίας του. Αν και ξεκίνησε με ένα “2άρι” από τη Marie Myriam κάνοντας μεγάλη μερίδα του κοινού να… αγχωθεί, τελικά η Barbara Pravi κατάφερε να κατακτήσει τη κορυφή με 104 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση, τερμάτισε η Juliette Moraine η οποία έκανε μία συγκλονιστική εμφάνιση. Στη 3η θέση βρέθηκε η συμμετοχή του Pony X ενώ τη πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η wildcard συμμετοχή της LMK και η συμμετοχή του Cephaz. Στη τελευταία θέση με μόλις 8 βαθμούς, βρέθηκαν οι Amui.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού. Οι παρουσιαστές μοίρασαν στα οχτώ τραγούδια 10, 20, 30, 50, 60, 70, 80 και 100 βαθμούς ανάλογα με τις προτιμήσεις του κοινού. Στη πρώτη θέση παρέμεινε και σ’ αυτή τη ψηφοφορία η Barbara Pravi η οποία συνολικά έφτασε τους 204 βαθμούς! Στη 2η θέση παρέμεινε η Juliette Moraine η οποία όμως τερμάτισε 4η στο κοινό. Δεύτερος στο κοινό τερμάτισε ο Casanova ο οποίος στην επιτροπή ήταν έκτος ενώ τρίτοι στο κοινό τερμάτισαν οι Amui! Στη τελευταία θέση της συνολικής κατάταξης βρέθηκαν οι 21 Juin Le Duo με 38 βαθμούς.

Στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, το “Eurovision France – C’est vous qui décidez!” ολοκληρώθηκε. Ύστερα από απόφαση κοινού και επιτροπής, νικήτρια συμμετοχή αναδείχθηκε η σύνθεση “Voilà” με ερμηνεύτρια την Barbara Pravi , η οποία τον ερχόμενο Μάη θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία ως μία εκ των BIG5 χωρών, συμμετέχει κάθε χρόνο απευθείας στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision.

OGAE Greece Poll – Τα αποτελέσματα

Για πέντε ημέρες, από τς 25 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και στις 30 Ιανουαρίου 2021 στις 18:00, οι αναγνώστες της ιστοσελίδας μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο σχετικό poll μας για τον Γαλλικό τελικό. Ψηφίζοντας μόνο ένα (1) τραγούδι της αρεσκείας του ο καθένας, δείτε πως διαμορφώθηκε η δωδεκάδα του Γαλλικού τελικού σύμφωνα με τους αναγνώστες του www.ogaegreece.com

Πως κρίνετε τα αποτελέσματα του Γαλλικού τελικού και συνεπώς τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2021; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Γαλλίας στη Eurovision 2021! 

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Euh bah voilà! Το γαλλικό κοινό ψήφισε επιτέλους σωστά, δικαιωματικά η καλύτερη και προσωπικά περιμένω πολλά στο Ρότερνταμ. Allez Barbara!

  2. Ωραία κλασσική Γαλλική μπαλάντα που σε ταξιδεύει πίσω σε άλλες ρομαντικές δεκαετίες…!!!

    Καλή επιτυχία Γαλλία ✓

  3. “Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε με βαθμολογία της επιτροπής. Κάθε μέλος, ψήφισε δημόσια δίνοντας 2, 4,6, 8 και 12 βαθμούς στο τραγούδι της επιθυμίας του.” Και 10 επίσης!

  4. Winner alert! Πολύ νωρίς ακόμα, αλλά δεν θα εκπλαγώ αν εν τέλει είναι το νικητήριο κομμάτι της Eurovision 2021. Δεδομένου ότι η κόπια του One Last Breath, aka Proud, κέρδισε την πρωτιά στις επιτροπές το 2019, προφανώς και το Voila θα είναι ένα απολύτως άξιο νικητήριο κομμάτι για το jury voting του 2021, αν όχι το συνολικό νικητήριο.
    2 λόγια για το σόου, αν και είχε καλές προθέσεις, και το χάρηκα και πολύ που έστω και με αυτές τις συνθήκες έχουμε εθνικούς τελικούς (πάντως δυνητικά θα μπορούσε να είναι super spreader event, σε κάποιες περιπτώσεις ανύπαρκτα μέτρα κατά του covid) εντούτοις φάνηκε πρόχειρο, με πολλά σκηνοθετικά λάθη. Επίσης, μου κάνει εντύπωση που το νικητήριο δεν άρεσε στην Marie Myriam, και τους 2 πόντους που του ‘δωσε χαριστικά το έκανε πιστεύω. Αλλά άνευ σημασίας πλέον
    Καλή επιτυχία Γαλλία!

      • Κατά τη διάρκεια του σόου ναι, αλλά είχε γίνει λάθος στην ψηφοφορία της λευκορωσικής επιτροπής και ανακοινώθηκε εκ των υστέρων ότι νικήτρια των επιτροπών ήταν η Βόρεια Μακεδονία, αλλά και κάποιες άλλες ανακατατάξεις που επηρέασαν και την συνολική κατάταξη, όπως την κατάταξη της Κύπρου που εν τέλει τερμάτισε 13η. Η Ελλάδα στο σύνολο δεν επηρεάστηκε, αλλά στην ψήφο των επιτροπών ήταν λίγο πιο ψηλά καθώς είχε λάβει κανονικά 3 πόντους από τη ψήφο της Λευκορωσίας και όχι 0. Στο wikipedia η κατάταξη των χωρών είναι με τη σωστή ψήφο από τη Λευκορωσία, μπορείς να τα δεις αναλυτικά

    • Συμφωνώ, δεν της άρεσε και ψήφιζε και πρώτη οπότε ήμουν σε φάση “τι γίνεται”; Βέβαια τα δύο τραγικά ήταν το ότι ψήφισαν το πόνυ τόσο ψηλά σε αντίθεση με το κοινό αν και συνήθως γίνεται το αντίθετο σε τέτοιου είδους τραγούδια και ότι η LMK ενώ πήρε το euro ticket από τους κριτές μετά δεν την τίμησαν ιδιαίτερα. Οι Πολυνήσιοι ξεκάθαρα σάρωσαν στο κοινό και προκρίθηκαν στους 7, πράγμα που δεν περίμενα αλλά μάλλον η Γαλλική Πολυνησία έκανε δουλίτσα στο televoting!

      • Η Γαλλική Πολυνησία σίγουρα έβαλε φωτιά στο televoting αλλά για μένα μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ότι τερμάτισε 2ο το Pourvu qu on m aime, θεωρούσα ότι το Voila θα το ακύρωνε, αλλά η επιτροπή ήθελε 2 μπαλάντες, αν και τα πήγε καλά και στο κοινό. Δεν εξεπλάγην τόσο με το Amour Fou, μου άρεσε κιόλας, αν και περίμενα να πάει καλύτερα στο κοινό πράγματι. Μου έκανε εντύπωση που στον 1ο γύρο δεν ήταν στο top 7 του κοινού το Allelouia που πίστευα ότι θα ήταν το αντίπαλο δέος του Voila (φυσικά εγώ προτιμούσα Voila).

  5. Εξαιρετικό τραγούδι με υπέροχη παρουσίαση στον τελικό της Γαλλίας. Θα είναι από τα πολύ δυνατά τραγούδια της φετινής Eurovision.

  6. Ωραιο το τραγουδι ο τροπος που το ειπε μου θυμησε την Edith Piaf ομως θα πρεπει να περιμενουμε τι τραγουδι θα επιλεξουν και οι αλλες χωρες παντως ευχομαι καλη επιτυχια στην Γαλλια και να παρει μια καλη θεση γιατι οχι και στην 5αδα

    • Τραγουδι με ποιοτητα, ατμοσφαιρικο που σε ταξιδευει σε αλλες υπεροχες εποχες και οχι σαν τα σαχλα του σωρου τραγουδια που ειναι και η πλειοψηφια καθε χρονια.

  7. Μαλλον ειμαι η μειοψηφία μιας και δεν μου αρεσει καθολου αυτο το στυλ τραγουδιου. Ομως διακρίνω στοιχεία που μπορούν να το φέρουν στη δεκάδα.

  8. Με κέρδισε με το πρώτο άκουσμα..το τέλος εξαιρετικό!! καλή επιλογή..σίγουρα στις επιτροπές θα πάει πολύ καλά..με το κοινό δε ξέρω!! ήδη πρώτο στα στοιχήματα, αν και είναι νωρίς ακόμα!! καλή επιτυχία! 🙂

  9. Μπράβο στη Γαλλία! Εύχομαι καλή επιτυχία! Και επίσης ένα μεγάλο μπράβο στο κανάλι δεν έκανε ούτε μια διακοπή για διαφημίσεις εδώ θα το είχαν διακόψει 15 φορές.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ