ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Με το ίδιο φορμάτ η εθνική επιλογή και για τη Eurovision 2022!

Φωτογραφία: EBU / Thomas Hanses

Απολύτως πετυχημένη κρίθηκε η διαδικασία επιλογής μέσω του εθνικού τελικού UMK στη Φινλανδία. Οι Blind Channel κατάφεραν αξιοσημείωτη επίδοση στη Eurovision 2021, κατακτώντας την 6η θέση στον τελικό με 301 βαθμούς (83 από τις επιτροπές και 218 από το κοινό). Υπολογίζοντας τον αριθμό συμμετοχών (39), αυτή είναι διαχρονικά η καλύτερη επίδοση που σημείωσε η χώρα ποτέ στη Eurovision. Με βάση την τελική θέση στην κατάταξη, η 6η θέση είναι η 2η καλύτερη επίδοση. Οι Lordi είχαν κατακτήσει το 2006 στην Αθήνα την 1η θέση με το ‘Hard rock hallelujah’ (37 συμμετοχές), ενώ 6η θέση είχε πάρει και το 1973 η Marion Rung με το Tom Tom Tom (17 συμμετοχές).

Ο παραγωγός του YLE Anssi Autio δήλωσε: “Είναι φανταστικό γιατί αυτό το αποτέλεσμα σκληρής ομαδικής δουλειάς θα παραμείνει επένδυση στην ιστορία της Φινλανδίας στη Eurovision για να μας θυμίζει την επιμονή κόντρα στις αντιξοότητες.”

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022

Την επόμενη μέρα κιόλας από τη διεξαγωγή της Eurovision 2021 το YLE ανακοίνωσε τη διατήρηση του εθνικού τελικού με τη μορφή που διεξήχθη και το 2021. Το UMK 2022 θα είναι και πάλι ανοιχτή διαδικασία. Οι κανονισμοί αναρτήθηκαν ήδη νωρίτερα σήμερα ΕΔΩ. Κάποια σημεία των κανονισμών που αξίζει να σημειωθούν:

  • Το παράθυρο υποβολής τραγουδιών θα είναι από την 1 μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2021
  • Κάθε καλλιτέχνης (κεντρικός τραγουδιστής ή συγκρότημα) μπορεί να στείλει μέχρι 3 τραγούδια, στον τελικό όμως θα μπορεί να συμμετέχει μόνο σε ένα.
  • Για τους δημιουργούς (συνθέτη/στιχουργό) δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετοχών.
  • Ο καλλιτέχνης που ακούγεται στο demo που θα υποβληθεί υποχρεούται να το τραγουδήσει ο ίδιος και στον τελικό του UMK.
  • Δεν επιτρέπεται τραγούδι που θα υποβληθεί να συμμετάσχει ταυτόχρονα και σε άλλη εθνική επιλογή.
  • Τουλάχιστον ένας κεντρικός τραγουδιστής ή συνθέτης της συμμετοχής θα πρέπει να έχει Φινλανδική υπηκοότητα ή να είναι μόνιμος κάτοικος Φινλανδίας.

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ-ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION 2021 ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Πάνω από 2.3 εκατομμύρια τηλεθεατές (ποσοστό 44% του πληθυσμού) παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision 2021 στη Φινλανδία. Ήταν ο 3ος τελικός Eurovision από το 2000 και μετά σε τηλεθέαση, με πρώτο αυτόν του 2007 (όπου είχε διεξαχθεί στο Ελσίνκι) και δεύτερο του 2006 στην Αθήνα (όπου η Φινλανδία νίκησε).

[Πηγή: YLE]


Μείνετε συντονισμένοι στον ogaegreece.com για όλα τα νέα των διαδικασίων επιλογής για τη Eurovision 2022, που ήδη ξεκίνησαν να γίνονται γνωστά!

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ