QUIZ: Πόσο καλά γνωρίζετε τους στίχους Ελληνικών συμμετοχών στη Eurovision;

Ο διαγωνισμός της Eurovision 2020 ακυρώθηκε εξαιτίας τη πανδημίας του κορονοϊού covid-19. Πολλές χώρες έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι οι ίδιοι καλλιτέχνες θα τις εκπροσωπήσουν τον επόμενο χρόνο, ενώ υπήρχαν και αυτές που θα διαλέξουν εκ νέου τον εκπρόσωπό τους (δείτε εδώ). Η ΕΡΤ ήταν από τους πρώτους κρατικούς τηλεοπτικούς φορεία που ανακοίνωσε την πρόθεση της να είναι η Stefania η καλλιτέχνις που θα μας εκπροσωπήσει το 2021 και η Stefania φυσικά και δέχτηκε. Περιμένοντας, λοιπόν να ακούσουμε τα νέα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο επόμενο διαγωνισμό της Eurovision και ανάμεσα σε αυτά και την ελληνική συμμετοχή.

Όπως σε κάθε διαγωνισμό δε θα μπορούσαν να λείπουν τα trivia quiz που το συνοδεύουν. Η ομάδα του OGAE Greece σας έχει ετοιμάσει ένα τέτοιο quiz, ώστε να τεστάρετε τις γνώσεις να αναμετρηθείτε με τους φίλους σας και να επιβεβαιώσετε πόσοι ειδήμονες είστε σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό. Καλείστε λοιπόν να συμπληρώσετε το στίχο σε δέκα ελληνικές συμμετοχές! Σε αυτό το quiz θα βρείτε συμμετοχές μας με ελληνικό στίχο. 

 

Τι score πετύχατε; Αναμένουμε τις επιδόσεις σας!

Πολλά ακόμα quiz για την Eurovision μπορείτε να παίξετε εδώ:

  • Πόσο καλά γνωρίζετε τα video clip των Ελληνικών συμμετοχών στη Eurovision; (2006 – 2019) ΠΑΙΞΕ!
  • Πόσο καλά γνωρίζετε τα video clip των Ελληνικών συμμετοχών στη Eurovision; (1990 – 2005) ΠΑΙΞΕ!
  • Πόσο καλά γνωρίζετε τα video clip των Ελληνικών συμμετοχών στη Eurovision; (1974 – 1989) ΠΑΙΞΕ!
  • Πόσο καλά γνωρίζεις τις Ελληνικές συμμετοχές στη Eurovision (1974-2000); ΠΑΙΞΕ!
  • Πόσο καλά γνωρίζεις τις Ελληνικές συμμετοχές στη Eurovision (2001-2019); ΠΑΙΞΕ!
  • Πόσα ξέρετε για τους παρουσιαστές της Eurovision; ΠΑΙΞΕ!
  • Πόσο καλά θυμάστε τις σκηνές της Eurovision? (ESC 1956 – 1989) ΠΑΙΞΕ!
  • Πόσο καλά θυμάστε τις σκηνές της Eurovision? (ESC 1990 – 2019) ΠΑΙΞΕ!
  • Πόσο καλά γνωρίζεις τα slogan της Eurovision; ΠΑΙΞΕ!

Μείνετε με τον OGAE Greece όχι μόνο για τα νέα της Eurovision αλλά και για πολλά ακόμα Quiz του αγαπημένου μας διαγωνισμού!

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 7/10.
    Mα να χασω το Ποια προσευχη; και ειναι απο τ αγαπημένα μου.
    Δεν πέτυχα της Ζορμπα το 97 -ομορφο τραγούδι.
    Μια κρυφή ευαισθησία 98 . Δεν μου αρεσε τοτε και τωρα.

  2. Τελικά πρέπει να είμαι από τους λίγους Ελληνες Eurofans που ουδέποτε θεώρησα τόσο κακό το “Μια κρυφή ευαισθησία”, ούτε επίσης και τη φωνή της Διονυσίας Καρόκη. Νομίζω πως ήταν ένα ΟΚ τραγούδι που με κάποιες άλλες δημόσιες σχέσεις και κάποια άλλη παρουσίαση επί σκηνής, θα είχε καταφέρει κάτι καλύτερο. Πάντα αγαπούσα επίσης το “Χόρεψε” της Μαριάννας Ζορμπά, αλλά και το “Ποια Προσευχή”, το οποίο εάν το τραγουδούσε κάποια άλλη τραγουδίστρια και όχι η Ελίνα (δε νομίζω ότι της πήγαινε φωνητικά το συγκεκριμένο τραγούδι) ίσως να είχε φτάσει στο TOP5 (όπως το “Ολου κόσμου η ελπίδα”). Γενικά πιστεύω ότι η χώρα μας στα 90s έστειλε κάποια “διαμαντάκια” τα οποία δυστυχώς δεν έτυχαν της αναγνώρισης που έπρεπε και από το εγχώριο μουσικό γίγνεσθαι. Και μάλιστα συγκρίνοντάς τα με κάποια τραγούδια που στείλαμε στη δεκαετία του 2010, αυτά τα διαμαντάκια προσωπικά μου φαίνονται και ιδιαιτέρως λαμπερά. Το μόνο κακό πραγματικά κακό τραγούδι των 90s πιστεύω πως ήταν το “Ντίρι ντίρι” του Μπίγαλη και δευτερευόντως το “Χωρίς σκοπό” του Κάλλοου

  3. Γεια σου Θάνο.
    Συμφωνώ στο σύνολο με την άποψη σου, ιδιαίτερα για την “κρυφή ευαισθησία”.Αν μάθεις όμως κάποια πράγματα από το παρασκήνιο, δηλ. τι έγινε στις πρόβες θα καταλάβεις γιατί πάτωσε το τραγούδι μας.
    Λατρεύω “Άνοιξη”,”Χόρεψε”,”whats my dance”.
    Κακιστα “klown”,”afrodisiac”.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ