Ποια ονόματα “φλερτάρουν” με την ΕΡΤ για τη Eurovision 2020;

Όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενο άρθρο μας, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός μας φορέας προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπής έργου που θα γνωμοδοτήσει για τον/την καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2020. Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ στη συνέντευξη τύπου του νέου Δ.Σ., έκανε γνωστή την σύνθεση της Επιτροπής αυτής. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι και φέτος ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της συμμετοχής μας στο Τελ Αβίβ “Better Love” με την Katerine Duska.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου πρόθεση της ΕΡΤ είναι να έχει επιλεγεί η Ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision 2020 πριν τα Χριστούγεννα! Η Επιτροπή έργου προς το παρόν δέχεται προτάσεις για καλλιτέχνες και τραγούδια, αλλά όπως όλα δείχνουν θα γίνει απευθείας ανάθεση σε κάποια από τις προτεινόμενες επιλογές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Πουλόπουλου στη σημερινή (13/12) εκπομπή  “Στη φωλιά των Κου-Κου” στο STAR, αλλά και σύμφωνα και με δικές μας πληροφορίες, η ΕΡΤ μέχρι τώρα αμφιταλαντευόταν ανάμεσα στη διεξαγωγή ενός εθνικού τελικού ή στην απευθείας ανάθεση. Πλέον το τοπίο ξεκαθαρίζει και πρόκειται να γίνει απευθείας ανάθεση σε κάποιον καλλιτέχνη, αφού πρώτα μελετήσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις των ενδιαφερόμενων.

Ποια ονόματα, όμως, “φλερτάρουν” με την ΕΡΤ προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision του Ρότερνταμ;

Όπως ήδη σας έχουμε αναφέρει με άρθρο μας, ένα από αυτά τα ονόματα που παίζουν δυνατά στην κούρσα για την Eurovision 2020 είναι αυτό της 17χρονης και ταλαντούχου Στεφανίας  Λυμπερακάκη (Stefania) που είχε εκπροσωπήσει την Ολλανδία στο Junior Eurovision Song Contest το 2016. Επίσης, ο Ίαν Στρατής είναι ένα από τα ονόματα που διαχρονικά ακούγονται για τη Eurovision, καθώς και ο ίδιος δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για το διαγωνισμό, όπως έχουμε αναφέρει εδώ. Ο Ίαν Στρατής, εξάλλου, που το όνομά του είχε ακουστεί και για την Κύπρο, διαθέτει εκείνο το “πακέτο” που θα μπορούσε να ταιριάξει στο διαγωνισμό της Eurovision.

Εκτός από τα δύο αυτά ονόματα, ο Γιάννης Πουλόπουλος αποκάλυψε ότι υπάρχουν άλλα πέντε ονόματα που συζητούνται στην ΕΡΤ ως πιθανές επιλογές. Αυτό που ενδιαφέρει την ΕΡΤ είναι, μέσω της Επιτροπής έργου, να ακούσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις πρώτα, δηλαδή και το τραγούδι που προτείνεται για τον κάθε ενδιαφερόμενο καλλιτέχνη, και στη συνέχεια να καταλήξει στον εκπρόσωπο της Ελλάδας. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις γιορτές (σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ μπορεί να καταλήξουν, αν όχι στο ένα, στα δύο επικρατέστερα ονόματα), αλλά η επίσημη ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί μετά την έλευση του νέου χρόνου.

Επίσης, ο γνωστός δημοσιογράφος προχώρησε και σε μια ακόμα αποκάλυψη, που επιβεβαιώνεται και από δικές μας πηγές: η Μαρίνα Σάττι βολιδοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision. Η ΕΡΤ θα ήθελε φέτος η συμμετοχή μας να έχει και ελληνικό χρώμα και θεώρησε ότι μια επιλογή όπως η Μαρίνα Σάττι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην επιθυμία της αυτή. Όμως, επειδή η ταλαντούχα καλλιτέχνις πρόκειται να κυκλοφορήσει τη νέα της δισκογραφική δουλειά και την περίοδο ειδικά μετά τον Μάρτη θα βρίσκεται στο εξωτερικό, οι συνεργάτες της θεώρησαν ότι δε δύναται να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του διαγωνισμού και δεν προχώρησαν σε περαιτέρω συζητήσεις. Τέλος, στην εκπομπή αναφέρθηκε ξανά το όνομα του Βαγγέλη Κακουριώτη, κυρίως ως διαχρονική πρόταση της Panic Records για συμμετοχή του νεαρού καλλιτέχνη στη Eurovision, είτε με Ελλάδα είτε με Κύπρο.

Για όλα τα νέα της Ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2020 μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Πηγή – Φωτογραφία: STAR – “Στην Φωλιά των Κου-Κου”


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ‘Η ΕΡΤ θα ήθελε φέτος η συμμετοχή μας να έχει και ελληνικό χρώμα…’. Άιντε πάλι τα καλά του `18…

    • Μάριε δηλαδή επειδή το 2018 στείλαμε μία αδύναμη τραγουδίστρια φωνητικά και εμφανισιακά , θα πρέπει να αποκλείσουμε από εδώ και πέρα τις συμμέτοχες με ελληνικό χρώμα;; αχαχα Συγκρίνεται η Σάττι με τη δεύτερη Τερζή;
      Επίσης η Σάττι αν πάε, θα πάει καλά, γιατί είναι multicultural και τέτοιες συμμετοχές στηρίζονται.

      • Δεύτερος είσαι εσύ που θα πεις την Τερζή δεύτερη… επδ δεν πέρασε στο τελικό δεν τη θες… μια χαρά είναι η κοπέλα αλλά άτυχη γτ δεν είχε τη κατάληλη ομάδα. Η συμμετοχή της είναι από τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια… μακάρι να ξανά πάει.

      • Αυτό που λέω είναι ότι η τότε εμμονή της ΕΡΤ για τραγούδι συγκεκριμένων προδιαγραφών οδήγησε σε απαράδεκτες υποψηφιότητες και εν τέλει από τύχη καταλήξαμε στο μόνο αξιοπρεπές.

      • Η Τερζή κατά τη γνώμη μου δεν έχει τα φόντα για να είναι top τραγουδίστρια. Αν δεν ήταν ο μπαμπάς της ούτε που θα την ξέραμε. Το τραγούδι ήταν τέλειο, δε λέω.

  2. Κατάθλιψη με έπιασε με όλα τα ονόματα που διάβασα…για τέτοια κατάντια μιλάμε …να παρακαλάμε τη Σαττι η οποία μια επιτυχία έχει στην “καριέρα” της και είναι αμφίβολο αν μπορεί να σταθεί σε τέτοια σκηνή όπως της Γιούρο.

    Για τους άλλους τους πουθενακηδες δεν θα κάνω σχόλιο καν. Φυσικά ελπίζω τουλάχιστον να βάλουν μυαλό και να κάνουν ανάθεση αφού ακούσουν τραγούδια και όχι όπως κάθε φορά που βιαζόμαστε να κάνουμε ανάθεση χωρίς να ακούσουμε τραγούδι. Όταν μιλάμε για τόσο μικρά ονόματα και τόσο ανύπαρκτες μουσικές οντότητες , μονο αν έχουν κομματάρα κάνεις ανάθεση. Προσωπικά θα έκανα τελικο με 7-8 ονόματα από αυτούς που ενδιαφέρονται. Κρα κάνουν όλοι αυτοί να ακουστούν λίγο και να πάρουν δημοσιότητα . Ή ακόμα καλύτερα εθνικό τελικό με 10 υποψηφιότητες εδώ και τώρα .

    • Μισό λεπτό να βγει ο Michael Jackson απ τον τάφο να μας εκπροσωπείσει αφού αυτοί σας πέφτουν λίγοι. Για μια μικρή αγορά όπως είναι η Ελλάδα μια χαρα μ φαίνονται οι άνθρωποι. Είδος να ο Ιαν. Έχετε κάποια καλύτερη πρόταση;

  3. Στειλτε την Αθηνα Μανουκιαν που σιγουρα καλυτερη ειναι φωνητικα απο αυτες που αναφερθηκαν στο κειμενο. Γραψτε ενα ωραιο ελληνικο τραγουδι με δυναμικα παραδοσιακα στοιχεια και θα ειμαστε στη δεκαδα. Οι Ευρωπαιοι θελουν να ακουνε αυθεντικο ελληνικο ηχο και γλωσσα

  4. Παιδιά έχει κουράσει πλέον το να προδικαζουμε χωρίς να ακούσουμε την πρόταση! Μόνο αυτό τίποτα άλλο! Απλά ας κάνουμε παραγωγικές συζητήσεις οι οποίες θα αποσκοπούν κάπου και όχι απλά ένα “κατάντια, απαξίωση κλπ” για όνομα του θεού! Το 2016 όταν στείλαμε τους Argo διατηρούσα την ελπίδα ότι το τραγούδι ίσως να είναι καλό αλλά όταν το είδα, σιχάθηκα! Έτσι πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο να βγαίνει και το τραγούδι και να σχολιάζουμε, τα προ τραγουδιού δε λένε απολύτως τίποτα!

  5. Μερικοί καλό είναι να ξυπνήσετε, γιατί κοιμάστε όρθιοι και βλέπετε πολλά όνειρα. Μέχρι και τη Marina Diamandis.
    Ποια ακριβώς μεγάλα ονόματα θα πάνε, έστω και με ανάθεση, στην παρούσα φάση; κανένα. Από τον χώρο της ποπ, μόνο οι Μέλισσες θα δικαιολογούσαν ανάθεση, αλλά δεν πολυκαίγονται να μας εκπροσωπήσουν. Ακόμα να το καταλάβετε; πάντως, άλλο “μεγάλο όνομα” στην ποπ δεν έχουμε. Τάμτα και Φουρέιρα πήγαν, τέλος! Εκτός κι αν κάποιοι θεωρούν όνομα τον Κακουριώτη, οπότε πάω πάσο.
    Μας μένει, λοιπόν, ο χώρος του μοντέρνου λαικού. Ότι δηλαδή, θα αφήσει, ας πούμε ο Αργυρός, τα παχυλά νυχτοκάματα, για να τρέχει στα pre-parties και για 2 εβδομάδες στην Γιουροβίζον και να έχει τον κάθε ξερόλα τοξικό Έλληνα φαν να ασκεί κριτική από το αν έπιασε την ψηλή νότα, μέχρι για το ντύσιμο και τον τρόπο που στήνεται στη σκηνή. Για ποιον λόγο; “Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο;” δεν το νομίζω.
    Τρίτη λύση, να κάνουμε ανάθεση σε κάποιον από αυτούς τους trappers, που χαλούν κόσμο, ειδικά στη νεολαία, αλλά στο μυαλό του μέσου γιουροφαν, όλοι αυτοί είναι trash, οπότε πάλι γκρίνια θα είχαμε να τραβήξουμε.
    Η Γιουροβίζιον καλώς ή κακώς είναι διαγωνισμός κυρίως για ανερχόμενους τραγουδιστές. Αυτό που πρέπει να κάνει η ΕΡΤ είναι να ψάχνει και να βρίσκει ταλαντούχους ερμηνευτές, έστω και άσημους σχετικά, και να δουλεύει μαζί τους μεθοδικά πάνω σε όλο το υπόλοιπο. Τραγούδι, παρουσίαση, προώθηση κλπ.

    • απλα να σου υπενθυμισω οτι η γιουροβιζιον ειναι ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ κ οχι νεων ταλέντων…μάλλον τα εχεις μπερδεψει κάπως….

      • Εσένα περίμενα να μου υποδείξεις τι εστί Γιουροβίζιον, λολ.
        Και ναι, ο διαγωνισμός, όπως έχει εξελιχθεί ειδικά, για νέους καλλιτέχνες ενδεικνυται. Πόσους καταξιωμένους στις χώρες τους βλέπουμε να διαγωνίζονται κάθε χρόνο και πόσους ανερχόμενους; οι 3 τελευταίοι νικητές, στην β κατηγορία ανήκουν.
        Το ότι χρειάζεται τραγούδι, παρουσία και δημόσιες σχέσεις το αναφέρω στο τέλος του πρoηγούμενου σχολίου μου, αλλά επέλεξες να το προσπεράσεις.

    • Η Έλενα Τσαγκρινού και η Ζοζεφιν μας χαλάνε ως Ελλάδα; Αλλα τι λεω είναι φθηνές ποπ για την ποιοτική Ελλάδα μας. Γι αυτο θα τις βουτήξει και αυτές η Κύπρος και θα πάθουμε οτι με Φουρέιρα και Ταμτα.

  6. κακουριωτηs εχει το πακετο για την esc και στο κοινο το οποιο απευθυνεται που θελει ομορφο νεαρο ανδρα να χορευει sexy και να τραγουδαει οσο μπορει…

  7. Για ονομα της Παναγιας, ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗ. ΘΑ ΦΡΙΞΕΙ ΤΟ ΣΚΛΙ. Προτιμω Μαρινα Σαττι που εχει και καποιο στυλ στην τελικη. Οι υπολοιποι ξαναζεσταμενο φαγητο, που δεν βγηκε και καλο.

  8. Εγώ προσωπικά ΔΕΝ θέλω να πάει η Στεφανία. Το “φρέσκο-νέο-ποπ-κορίτσι” είναι πολύ safe. Ο Ίαν εάν έχει ως συμμετοχή ένα ποπ-ροκ νομίζω θα πάει καλά.
    Ο Κακουριώτης να μείνει όσο το δυνατόν πιο μακριά από τη Eurovision γίνεται, παρακαλώ.

  9. θα ηθελα την Σαττι αλλα αφου δεν φαινεται να μπορει μεταξυ των υποψηφιων θα προτιμουσα την Stefania η σαν δευτερη επιλογη τον Ιαν.
    Σε καθε περιπτωση το παν θα ειναι το τραγουδι και προσωπικα δεν προδικαζω τιποτα . Καλη μας επιτυχια, εν αναμονει ανακοινωσεων…

  10. Ο Ίαν Στρατής θα ήταν μια χαρά περίπτωση. Εάν ενδιαφέρεται όπως λέγεται κ ο ίδιος, καλά θα κάνει η ΕΡΤ να δει την περίπτωση του σοβαρά. Επίσης δεν θα έλεγα όχι σε έναν ραπερ όπως ο snik

  11. για να δούμε τι θα γινει κ φέτος!!
    απο τα παραπανω ονόματα το μόνο που εχει μια κάποια δυναμικη με ενα καλο συγχρονο ποπ κομμάτι ειναι ο κακουριώτης!ο ιαν οτι ηταν να κάνει το εκανε….η σαττι εχει βγαλει ενα τραγουδι ολο κ ολο…για τους υπολοιπους ουτε καν….

  12. Χάλια μαύρα αν ισχύουν αυτά τα ονόματα. Η Σάτη με ενα τραγούδι ποια νομίζει οτι είναι; Εμ κ Κακουριώτης, Στεφανία και Ιάν Στρατής;;;; χαχαχαχχαχαχαχ!!!! Θα ζήσουμε δόξα και φέτος αν παει κάποιος απο αυτούς. Χίλιες φορές μεγάλος εθνικός τελικός σα της Αλβανίας με πολλά τραγούδια και να επιλέξει ο κόσμος ποιο θέλει. Ελεος κάθε χρόνο με την ΕΡΤ.

  13. Η Στεφανια να μεινει οσο πιο μακρυα γινεται απο την Eurovision παρακαλω.. Ειναι αλλη μια περιπτωση οπως αυτη της Ντουσκα που περασε και δεν αγγιξε… Ιντελεκτουαλ ποπ θελαμε περσυ και πηραμε μη πω τι

    • Η Stefania δεν είναι intellectual pop είναι σκέτο pop δεν έχει καμία σχέση το είδος της με το είδος της Κατερίνας! Για πες μας λίγο ποιους θες έτσι για να ξέρουμε Κάνε κι εσύ τις προτάσεις σου γιατί όλο έτσι γράφεις “μακριά ο ένας…μακριά ο άλλος”

      • Με τα αλλα ονόματα που διαβάσαμε στο αρθρο όπως του κακουριωτη του Ιαν και της σαττι δεν εχω θέμα (γι αυτο και δεν τους ανέφερα).. Απο αυτους θα προτιμούσα την σαττι γιατί πιστεύω έχει κατι το ενδιαφέρον που θα ξεχωριζε… Αλλα εγω προσωπικά αφου με ρωτας θα προτιμούσα μαλού η fy.. Κατι πιασάρικο τέλος πάντων.. Εγω σκεφτομαι απλοϊκά.. Θέλω εναν καλλιτέχνη ο οποίος να ειναι γνωστός στην Ελλάδα και αν ειναι να πάει στον διαγωνισμό να παει με ενα τραγούδι όπως το θέλει αυτος

  14. Νομίζω από όλους αυτούς μόνο Κακουριώτης μπορεί να βγει δυναμικός onstage, το απέδειξε και στα mad που στάθηκε επάξια δίπλα στον Luca, έχει πολύ αυτοπεποίθηση και δεν νομίζω να περάσει απαρατήρητος . Βέβαια φωνή δεν έχει οπότε θα πρέπει να τον στηρίξουν δυνατά φωνητικά από πίσω. Ο Ίαν Στρατής είναι πάλι το αντίθετο έχει φωνή αλλά υστερεί σε όλα τα υπόλοιπα αρκετά αντι-τηλεοπτικος και κρύος, δύσκολο να σε καθηλώσει να τον ψηφίσεις. Η Σαττι πάλι έκανε εκεί μια επιτυχία με αγορασμενα views, με τίποτα δεν θα σταθεί στην σκηνή της esc. Άσε που το μάντισσα είχε διαγωνιστεί από ότι θυμάμαι πριν κάνα δύο χρόνια στο ogae song contest και τα είχε πάει άσχημα. Τελικά στο στυλ της δεν πείθει. Για την Στεφανία τα έχουμε ξαναπεί . Πάντως κανένα από αυτά τα ονόματα δεν διαθέτει όλο το πακέτο.

  15. Συγνώμη, τι λέτε μερικοί εδώ μέσα για τον Ίαν? Δεν δηλώνω φαν αλλά στο X Factor ήταν ΠΟΛΥ καλός φωνητικά (εννοείται) αλλά και σε παρουσία? Γιατί να αποτελεί απογοήτευση η περίπτωσή του?

  16. Μαλλον δεν εχει και πολυ σημασια αλλα αυριο εχει γενεθλια η stefania και το οτι εχει πει η ΕΡΤ οτι θελει να ανακοινωσει καλλητεχνη πριν τα χριστουγεννα την κανει επιπλεον φαβορι σε σχεση με τους υπολλιπους

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ