Η επιτροπή της ΕΡΤ για τη συμμετοχή μας στη Eurovision 2020!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο μας, πληροφορίες που εξασφάλισε ο OGAE Greece ανέφεραν ότι η ΕΡΤ επρόκειτο να προχωρήσει στη συγκρότηση Επιτροπής έργου που θα γνωμοδοτήσει για τον/την καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2020.

Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου του νέου Δ.Σ., έκανε γνωστή την σύνθεση της Επιτροπής αυτής. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι και φέτος ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι:

  • Μαρία Κουφοπούλου (Διευθύντρια Τμήματος Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ, Αρχηγός Ελληνικής αποστολής το 2019)
  • Πέτρος Αδάμ (Μουσικός παραγωγός)
  • Γιώργος Μαρκάκης (Δημοσιογράφος)
  • Γιάννης Πετρίδης (Μουσικός παραγωγός)

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε ότι πρόθεση της ΕΡΤ είναι να έχει επιλεγεί η Ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision 2020 πριν τα Χριστούγεννα! Η Επιτροπή έργου προς το παρόν δέχεται προτάσεις για καλλιτέχνες και τραγούδια, αλλά όπως όλα δείχνουν θα γίνει απευθείας ανάθεση σε κάποια από τις προτεινόμενες επιλογές.

Όπως έχουμε αναφέρει, 41 χώρες θα λάβουν μέρος στη Eurovision 2020 οι οποίες προετοιμάζονται πυρετωδώς για να βρουν τόσο το τραγούδι όσο και τον καλλιτέχνη που θα το ερμηνεύσει στη σκηνή του Alhoy Arena, ενώ τέσσερις από αυτές έχουν ήδη καταλήξει και ανακοινώσει επισήμως τους εκπροσώπους τους. Ο λόγος για το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Κύπρο.

Εσείς, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Eurovision αλλά και για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Ελληνική συμμετοχή! 

Πηγή-Φωτογραφία: Πρώτο Θέμα

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 3 από αυτούς που θα ήθελα να δω στον διαγωνισμό και νομίζω ενδιαφέρονται είναι ο Νίκος Γκάνος(ποπ), η Μαρίνα Σάττι(ελληνικό/έντεχνο) και η Τζωρτζίνα Καραχάλιου(έθνικ με αμανέ)

  2. Δεν θα ισχύσει το φορματ απευθείας ανάθεσης του καλλιτέχνη και επιλογή τραγουδιού από τον κόσμο?

  3. μάλιστα…δν θέλω να προδικάζω!αναμένω να ακουσω την αποφαση τους!!εγω ελπίζω να δω εναν δημοφιλη ελληνα καλλιτέχνη με εμπειρια επι σκηνης να ερμηνευει ενα αξιοπρεπες τραγούδι!!οχι αλλες αναθεσεις τυπου αργκο κ ντουσκα!

    • Καταλαβαίνεις ότι επειδή είναι διάσημοι δεν σημαίνει ότι είναι οι μόνοι καλοί τραγουδιστές ε? Και σε πληροφορώ ότι η Ντούσκα έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και ήταν πολύ πιο αξιοπρεπής σε σχέση με Καλομοίρα, Ελευθερίου, Ντέμη (οι οποίες… τυχαίνει να είναι διάσημες lol), η θέση δεν παίζει κανένα αποτέλεσμα

      • +++100 ? ακριβώς αυτό και το καλύτερο τραγούδι ? ever …..
        Δύσκολο τραγούδι στο live κι όμως τα κατάφερε. Ήταν ξεχωριστή επί σκηνής και σε πολλά σημεία στα σόλο της μέσα στο τραγούδι, μια υπέροχη Ντίβα!
        Τέλος θέλω να πω πως η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός που μπορείς να πειραματιστεις στο τι θα στείλεις. Πέρσι ο Παπαδημητρίου και η Κουφοπουλου ξεκίνησαν κάτι οπότε μένει να δούμε που το πάνε. Το περσινό είπαμε μοναδικά υπέροχο, ένα δώρο. Όσο για τις βαθμολογίες και ψήφο του κοινού, μετά το περσινό με τη Βόρεια Μακεδονία που μία 90ς μπαλάντα έφερε αυτό το αποτέλεσμα.. Πλέον δεν μ ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι πια του διαγωνισμού, αν μας έρθει ένα καλό αποτέλεσμα καλοδεχούμενο. Αλλιώς δεν με ενδιαφέρει. Κακό αποτέλεσμα για μια συμμετοχή μπορεί να έρθει από το να σε ξεχάσουν να σε ψηφίσουν θεωρώντας πως θα το κάνουν άλλοι οπότε εγώ ας ψηφίσω αλλά αγαπημένα. Τόσο απλά. Και τύχη!
        Ευχαριστούμε πολύ και πάλι Katerine Duska and Leon of Athens! ? ❤️ ? ??

  4. Αναμενόμενο ότι θα πηγαίναμε με απευθείας ανάθεση . Άντε να δούμε ποιον θα διαλέξουν . Πάντως εφόσον έχουν προτάσεις για καλλιτέχνες και τραγούδια το πιο πιθανόν είναι να μάθουμε τον καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει μαζί με το τραγούδι.

  5. Nα περιμένουμε πάλι εναλλακτικό καλλιτέχνη με μηδενική εμπειρία, που παρά τις καλές προθέσεις και τραγούδι θα βαλτώσει στο live?

  6. Η Marina and the Diamonds (Μαρίνα Διαμαντίδη) που είναι η μοναδική ποπ καλλιτέχνης με φωνάρα που έκανε παγκόσμιο χιτ και φέτος ( το “baby” με τους clean Bandit και τον Luis του despacito), και παρακαλαει σε Συνεντεύξεις της στην Αγγλία να πάει με Ελλάδα στη Eurovision, ούτε που την έχουν σκεφτεί!!! Έλεος. Και κάθονται και συζητάνε για κάτι άγνωστες και ατάλαντες πιτσιρίκες… Μ’αρέσει που άλλαξε κυβέρνηση αλλά τα ίδια άτομα που έφεραν απανωτές αποτυχίες στη θέση τους. Καλά Πάμε.

  7. Προσωπικα ειμαι ικανοποιημενος απο τα ονοματα που και φετος θα παρουν την αποφαση για την συμμετοχη μας. Ιδανικα θα ηθελα να γινει εθνικος τελικος η εστω απευθειας αναθεση μονο στον καλλιτεχνη και το τραγουδι να το αποφασισει ο κοσμος εστω και σε μια διαδικτυακη ψηφοφορια(βλ. Τσεχια) δεν χρειαζονται φαμφαρες…
    Θα ηθελα και φετος να επιμεινουμε σε κατι αξιολογο σαν την περυσινη μας συμμετοχη,ετσι κατι μοντερνο και καλοδουλεμενο,απλως ισως να πρεπει να αλλαξουμε σκηνικη προσεγγιση-χρειαζεται κατι απλο αλλα συγχρονο και επι σκηνης!
    Αν κρινω με βαση τα περυσινα ενδεχομενως να δουμε και τον leon of athens στο ροτερνταμ η τους marina and the diamonds…
    Ωστοσο συνηθως οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια και ισως στειλουν την νεαρη stefania. Αν επιλεγει εκεινη, θα ειμαι πολυ περιεργος να δω πως θα εξελιχθει το ολο εγχειρημα…
    οψομεθα λοιπον!

  8. Eυτυχως που έπεσα έξω και τελικά η ΕΡΤ ξύπνησε πιο νωρίς από πέρσι τελικά και ανακοίνωσε την επιτροπή με λίγες μέρες καθυστέρηση μόνο από την ημερομηνία που είχε δώσει!

    Για την απευθείας ανάθεση ήμουν σίγουρος! Μακάρι να έχουμε και καλλιτέχνη ανακοινώσιμο πριν φύγει η χρονιά!

    Οπότε εκεί θα ξέρουμε και πως θα κινηθεί όλο το εγχείρημα…για να ανάψουν τα αίματα!

  9. Σε ποιο ουράνιο και τόξο παρακαλάει ρε παιδιά; Μη λέμε ο,τι θέλουμε. Άλλη έννοια δεν είχε, να τρέχει Γιουροβίζιον και δη με την Ελλάδα.

  10. θα επιλέξουν εναλλακτική, κουλτουριάρικη συμμετοχή με μπόλικη δόση αριστερής αμπελοφιλοσοφίας. θα το δείτε. εδώ θα είμαστε και μαζί θα το σχολιάσουμε

  11. αχχαχαχαχαχαχχα τα ιδια με πέρυσι δηλαδή; Παλι ο Παπαδημητριου με την επιλογάρα του περυσι θα επιλέξει και φέτος μαζί με άλλους 2 3 της ερτ ποιος θα παει; παλι χωρις ανοιχτο διαγωνισμο καινα ψηφισει ο κοσμος; μπραβο ΕΡΤ. Καλο αποκλεισμο και φέτος ή καμια απ τις τελευταιες θεσεις. κριμα και καταντια. να αποσυρθουμε καλυτερα.

    • 2017 ή 2018 είδες πρώτη φορά το διαγωνισμό?? Να σου πω πες μια το τηλ σου να μου πεις και τον καφέ μιας και τα βλέπεις ρε παιδί μου!

  12. Η επιτροπή είναι άρτια από άποψη ονομάτων.

    Από κει και περα δεν θα πω κάτι άλλο (για την φετινή συμμετοχή μας) γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κάτι να σχολιαστεί.
    Προσωπικά κρατώ μικρό καλάθι για φέτος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…
    Για να δούμε…

  13. Θέλουν ελληνικό στίχο γιατί πέρυσι το better love που ήταν στα αγγλικά βγήκε 21ο… το 2016 και το 2018 που είχαμε ελληνικά αποκλειστήκαμε… αν είναι πάλι να στείλουμε έναν έλληνα που μονο στους γονείς του έχει δώσει συναυλία και περιμένει ακόμη τα εφέ για την παρουσίαση, θα ψάχνουμε 1-2 βαθμούς στον ημιτελικό..

    Οσο για τα ονόματα… θα μας φαίνονται ο SAGAPO πολύ καλύτεροι από δαύτους

    http://www.agriniotimes.gr/eurovision-2020-megales-allages-e-r-t/

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ