Eurovision 2021: Τα αποτελέσματα του Δεύτερου Ημιτελικού – Στον Τελικό η Ελλάδα!

EBU / ANDRES PUTTING

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ ο Δεύτερος Ημιτελικός της Eurovision 2021! Ο διαγωνισμός διεξήχθει με ένα περιορισμένο αριθμό Ολλανδών μέσα στο στάδιο οι οποίοι φυσικά έχουν υποβληθεί ήδη σε εμβολιασμό κατά του Covid-19. Παρουσιαστές και για την αποψινή βραδιά ήταν  οι εξαιρετικοί Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit και NikkieTutorials.

Στον αποψινό Ημιτελικό διαγωνίσθηκαν και διεκδίκησαν μία θέση στον Μεγάλο Τελικό δεκαεπτά χώρεςανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα μας με τη Stefania και το τραγούδι “Last Dance” των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn ! 

Οι δέκα χώρες που κατάφεραν και συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισαν το εισιτήριο για τη βραδιά του Σαββάτου είναι (με τυχαία σειρά όπως ανακοινώθηκαν):

1. Αλβανία – “Karma” – Anxhela Peristeri

2. Σερβία – “Loco Loco” – Hurricane

3. Βουλγαρία – “Growing up is getting old” – Victoria

4. Μολδαβία – “Sugar” – Natalia Gordienko

5. Πορτογαλία – “Love is on my side” – The Black Mamba

6 Ισλανδία – “10 Years” – Daði og Gagnamagnið

7 Άγιος Μαρίνος – “Adrenalina” – Senhit ft. Flo Rida

8 Ελβετία – “Tout l’Univers” – Gjon’s Tears

9. Ελλάδα – “Last dance” – Stefania

10. Φινλανδία – “Dark side” – Blind Channel

Η Ελλάδα μας με την εξαιρετική εμφάνιση της 18χρονης Stefania και των τεσσάρων χορευτών της Γιώργο Παπαδόπουλο, Νίκο Κουκάκη, Κώστα Παυλόπουλο και Μάρκο Γιακουμόγλου κέρδισε επάξια την πρόκριση για το μεγάλο τελικό! Η σκηνική παρουσία του “Last Dance” που περιελάμβανε ειδικά visual effects προσέφερε ένα μοναδικό τηλεοπτικό θέαμα που εμπνεύστηκε ο μετρ του είδους Φωκάς Ευαγγελινός. Η Stefania φορούσε ένα εντυπωσιακό φόρεμα δημιουργία του διεθνώς γνωστού σχεδιαστή μόδας Βρεττού Βρεττάκου και έκλεψε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της.

Οι δέκα αυτές χώρες θα διαγωνισθούν μαζί με τις άλλες δέκα χώρες που προκρίθηκαν από τον Πρώτο Ημιτελικό της περασμένης Τρίτης, καθώς και με τις λεγόμενες BIG 5 (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία) και τη διοργανώτρια χώρα Ολλανδία που συμμετέχουν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε όπως κάθε χρόνο κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό πως οι βαθμολογίες των επιτροπών είχαν ήδη συγκεντρωθεί μιας και τα μέλη τους είχαν ήδη ψηφίσει παρακολουθώντας τη χθεσινή γενική πρόβα του ημιτελικού, ενώ το κοινό ψήφισε κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς μέσω televoting. Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό είχαν και 3 από τις χώρες του τελικού Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία

Κατά την έναρξη της βραδιάς, παρακολουθήσαμε ένα χορευτικό υπερθέαμα, ενώ η τραγουδοποιός Eefje de Visser ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει το “In a wild foreset wild seasons change”. Για το διάλειμμα, οι Ολλανδοί παραγωγοί είχαν ετοιμάσει μια ιδιαίτερη μίξη bmx και μπαλέτου, ενώ πρωταγωνιστές της σκηνής ήταν ο ποδηλάτης bmx Dez Maarsen, ο χορευτής Ahmad Joudeh και μια ομάδα χορευτών που προσέφεραν ένα πολύ όμορφο θέαμα!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ STEFANIA ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ!

O OGAE Greece θα είναι δίπλα στην Ελληνική Συμμετοχή και τη βραδιά του Σαββάτου και εύχεται καλή επιτυχία στην εκπρόσωπό μας!

Μείνετε σταθερά στο ogaegreece.com για όλα τα νέα της Eurovision 2021!

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

54 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετικά φωνητικά, μετριότατη εμφάνιση. Σίγουρα προκριθηκαμε οριακά. Απ’ του χρόνου ας αρχίσουμε να βλέπουμε τον διαγωνισμό πιο σοβαρά.

  2. Α στο καλο οι βλαμενοι με την ανακοινωση. Τετοιο χουνερι…που να μην ηταν και δικια τους η στεφανια δηλαδη

  3. 10/10 μέσα στις προβλέψεις που είχα γράψει εδω και χαίρομαι γιατί αυτές οι χώρες άξιζαν την πρόκριση.
    Μπράβο στην Στεφανία και σ όλο το team που κατάφερε όχι απλά να ξεπεράσει τις τεχνικές δυσκολίες αλλά να κλέψει την παράσταση.
    Η Ελλάδα μετά από αυτήν την εμφάνιση είναι καθαρά φαβορί για την πεντάδα του τελικού!
    Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!

  4. Η Στεφανία ήταν καλή, αλλά το εφέ ανούσιο και φθηνό ως αποτέλεσμα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αντικαταστήσει μία εμφάνιση με την κανονική σκηνή και την οθόνη LED, με μία σαφώς καλύτερη χορογραφία από το πλαδαρό πράγμα που είδαμε. Πολλή φασαρία χωρίς να προσφέρει κάτι.
    Κατά τα άλλα, τα αποτελέσματα αναμενόμενα και σήμερα.

    • +1
      η πρόκριση οφείλεται αποκλειστικά στη Στεφανία. Τα εφέ με άφησαν ασυγκίνητο. Καλύτερο απ’όλα ήταν το ξεκίνημα και το τέλος

  5. ΕΛΒΕΤΙΑ !!!! Ένα οπτικοακουστικο υπερθέαμα!!! Πλέον βάζει πλώρη για την κούπα…..

    • Σίγουρα πάει για την κούπα η Ελβετία. Είναι συνολικά με διαφορά το καλύτερο πακέτο !!!!

  6. Ελλάδα και Φινλανδία που τις περίμενα τις είπαν τελευταίες. Καλή επιτυχία στη Στεφανία. Πιστεύω πως έχει πολλές πιθανότητες να μπει δεκαπενταδα και με διαφορά. Η Πορτογαλία με μάγεψε. Οι επιτροπές θα το έχουν στις δέκα πρώτες στο τελικό. Δικαίως το αξίζει.

  7. Συγχαρητήρια για την πρόκριση για την χώρα μας.Πάμε στην ουσία..την συμμετοχή μας φέτος την στηρίζω 3 πράγματα πρέπει να δούμε όμως.1)Λίγο το άγχος της Στεφανίας να ελεγχθεί βέβαια η φωνή της εκτός από 1-2 στοναρίσματα ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ αλλά λίγο παγωμένη στιςε κινήσεις της.2)Οι χορευτές λίγο πιο συγκεντρωμένοι είχαμε μια ατυχή στιγμή με το γάντι θα το δουν τεχνικά στη σκηνοθεσία στα παιδιά.3)Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει μεγάλη εμπειρία ΟΜΩΣ δεν μπορεί να κάνει πατάτες και τρικ με μεγάλο ρίσκο μόνο στην Ελλάδα χωρίς ουσιώδες αποτέλεσμα να δουν το θέμα με τις σκιές και να κοιτάξουν πως μπορούν να το διορθώσουν.Πρόβλεψη για τον τελικό του Σαββάτου:Η Ελλάδα θα τερματίσει δυστυχώς ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στις θέσεις 15-20 .Καλή επιτυχία όπως και να έχει.

  8. Αναμενομενα ολα, εκτος απο την μολδαβια που δεν την ειχα σιγουρη, αλλα νταξ δεν γινοταν να μενε εκτος. Η Στεφανια εκανε μια πολυ ωραια εμφανιση, αν οχι 10αδα τοτε στην αριστερη πλευρα του πινακα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ειμαστε παιδια, κακα τα ψεμματα. Πηγα και ξαναειδα την εμφανιση στο YT μετα χωρις αγχος και πραγματικα αποκλείεται ο μεσος τηλεθεατης να εστιασει στις σκιες.
    Φινλανδια και Πορτογαλια πολυ ωραιες, το ιδιο και η Σερβια και η Αλβανια. Καλη μας επιτυχια!

  9. Όμως το εφέ μας δεν μας βγήκε 100%. Φάνηκε μια μαυρίλα στην οθονη. Ας ελπισουμε να το φτιαξουν. Καλη μας επιτυχια στον τελικο!

  10. Μπράβο στην Ελλάδα αλλά νομίζω η σκηνική παρουσία έχει περισσότερο ενδιαφέρον για το τεχνολογικό κομμάτι παρά για το συναισθηματικό. Στο τέλος της ελληνικής συμμετοχής ήμουν “παγωμένος” ενώ στο τέλος της πορτογαλικής ή της βουλγαρικής ήμουν συγκινημένος. Παρ΄όλα αυτά, κάθε καλή επιτυχία στην Ελλάδα το Σαββάτο!

  11. Μπράβο στη Στεφανία -παρά το νεαρό της ηλικίας της και το άγχος- για την ερμηνευτική & κινησιολογική της απόδοση. Απλά την επόμενη φορά να συνεργαστεί με άλλο team. Πιο εμπνευσμένο. Μην πάθει Demy.

    Η Eurovision είναι ερμηνεία, αμεσότητα και δυναμισμός πλέον. Τα πολλά τρικ, κολπάκια και λοιπά είναι πλέον περιττά. Θεωρώ στον τελικό θα πλασαριστούμε στις θέσεις 15-20.

    Μου άρεσαν Πορτογαλία & Βουλγαρία. Παραδόξως και η Ισλανδία. Στην Ελβετία δε μου άρεσαν οι ραπ κινήσεις του αλλά τον έσωσαν οι γρήγορες εναλλαγές και τα κοντινά στη σκηνοθεσία.
    Μετά το χάος… τα μπουζούκια ή η λαχανιασμένη σούγκαρ? 😂
    Εν τω μεταξύ η Τερζή ήθελε μια τέτοια σκηνή με LED, όπως σήμερα η Αλβανία.

    Λέτε του χρόνου Ρεϋκιαβικ? Στη Eurovision όλα να τα περιμένουμε. Αν και προτιμώ Γαλλία.

  12. Η Στεφάνια αν και καλή φωνητικά, το άγχος της φαίνεται έντονα. Δεν ξέρει να χορεύει και να περπατάει στα τακούνια. Ο Ευαγγελινος θεωρώ ότι την έκανε να κομπλαρει περισσότερο με όλο αυτό το σκηνικό.

  13. Μπράβο μπράβο μπράβο στην Στεφανία και σε όλους που θα δουμε το Σαββατο τον τελικό με περισσότερο ενδιαφέρον. Σημερα αυτό που είδα και άκουσα από τις αποστολές με έκαναν να αναθεωρήσω τις προτιμήσεις μου που είχα πριν τον ημιτελικό. Τα αγαπημένα μου σήμερα με σειρά προτίμησης:

    1. Φινλανδία
    2. Ελβετία
    3. Σερβία
    4. Πορτογαλία
    5. Ισλανδία
    6. Ελλάδα
    7. Δανία
    8. Τσεχία
    9. Βουλγαρία
    10. Αλβανία

    11. Σαν Μαρίνο
    12. Εσθονία
    13. Αυστρία
    14. Λετονία
    15. Μολδαβία
    16. Γεωργία
    17. Πολωνία

    Πάμε γερά το Σάββατο. Καλή επιτυχία σε όλα τα αγαπημένα μου. Μακάρι ο καλύτερος να κερδίσει.

  14. Θα σχολιάσω το ίδιο που σχολίασα και για την Κύπρο-το κομμάτι δεν έχει κάποιο σημείο που θα πεις wow…η Στεφανία πανέμορφη και πολύ καλή φωνητικά.Τουλάχιστον δεν έχουμε άγχος για την φωνή όπως στο πρόσφατο παρελθόν
    Θεωρώ πως εμείς και η Κύπρος θα είμαστε μεταξύ 12-15
    Του χρόνου θεωρώ πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε Φουρέϊρα (τώρα που είναι ακόμη στα πάνω της) ή Παπαρίζου που το θέλει
    Μην δω καμια Josephine με χαζοποπ
    Και μετά ας το πάρουμε απόφαση κι ας επιστρέψουμε στις έθνικ ή και λαϊκές επιλογές μας-όποτε προσπαθήσαμε να στείλουμε κάτι διαφορετικό αποτύχαμε! Και μην σας πιάνουν τα κόμπλεξ, καλώς ή κακώς η μουσική ταυτότητα της χώρας μαα είναι το λαϊκό και το έθνικ-όπως πχ της Σουηδίας είναι το Ποπ
    Ας παρουσιάζει ο καθένας αυτό που πρέπει.
    Και επιτέλους-φτάνει ο Κοντόπουλος-ας ψαχτούμε!
    Επομένως για του χρόνου προτείνω
    -Φουρέϊρα ή Παπαρίζου με απευθείας ανάθεση
    Και μετά εθνικούς τελικούς με συμμετοχή όλων των δισκογραφικών.
    Στήριζα και στηρίζω κάθε ελληνική συμμετοχή! Καλή επιτυχία για το Σάββατο
    Όποιο αποτέλεσμα και αν έχουμε-αφού περάσαμε είναι θεμιτό! Αν πάμε καλά θα χαρώ-αν δεν πάμε θα χαρώ και πάλι και η μόνη που δεν θα κατηγορήσω είναι η Στεφανία
    Καλή επιτυχία

    • Η Στεφανία ήταν τέλεια!
      Το τραγούδι καλό…
      Η παρουσία όχι κακή, αλλά θα την έλεγα παράξενη…Νομίζω είναι και ο λόγος που δεν αρέσει σε όλους…
      Εμένα μου άρεσε κάπως, θα ήταν τέλειο φυσικά αν δεν φαινόντουσαν οι σκιές από πίσω, αλλά καταλαβαίνω οτι είναι δύσκολο να γίνει αυτό live…
      Καλή επιτυχία Στεφανάκι το Σάββατο!

  15. Χαίρομαι που προκρίθηκε η Ελλάδα, όπως χαίρομαι πάντα. Ομολογώ όμως πως ούτε το τραγούδι μας μου άρεσε εξ αρχής, αλλά ούτε και η σκηνική παρουσία που είδα σήμερα. Περίμενα περισσότερα. Αυτό που είδα μου φάνηκε παλιακό, τεχνικά ατελές, παιδαριώδες και σχεδόν χιουμοριστικό. Η Στεφανία καλή φωνητικά, όμως έδειχνε κάπως τρομαγμένη και χωρίς ενθουσιασμό. Εύχομαι τα καλύτερα για το Σάββατο. Πιστεύω μια θέση κοντά στη 13η-16η είναι αναμενόμενη.

  16. 10/10 στις προβλέψεις μου!
    Ελλάδα:Συγχαρητήρια πολλά στην Στεφανία! Περάσαμε και το αξίζαμε! Φωνητικά ήταν άψογη η Στεφανία! Λίγο περισσότερο ενέργεια περίμενα αλλά όλα οκ!
    Ισλανδία: Παρά την φρενίτιδα που επικρατεί με το συγκεκριμένο τραγούδι εγώ δεν μπορώ να πω πως ξετρελάθηκα μάλλον αδιάφορο μου περνούσε. Βέβαια το περίμενα γιατί ήταν φαβορί.
    Φιλανδία: Ωραίο ροκ κομμάτι με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Χαίρομαι που πέρασε και ήμουν απόλυτα σίγουρος πως θα γινόταν.
    Μολδαβία: Ακόμη ένα τραγούδι που θα το χαρακτήριζα μέτριο αλλά με φουλ ενέργεια. Το περίμενα ήταν και το μοναδικό τραγούδι του πρώην ανατολικού μπλοκ από τον εν λόγω ημιτελικό που προκρίθηκε.
    Σερβια: Δυναμικές καλλίφωνος και γενικότερα καταπληκτικές. Η μοναδική χώρα που εκπροσωπεί την πρώην Γιουγκοσλαβία. Σίγουρα κι.
    Αλβανία: Σαρωτική η Άντζελα μας κατέπληξε με την φωνάρα της σε ένα πολύ όμορφο και δυναμικό τραγούδι!
    Βουλγαρία: Ένα ιδιαίτερο τραγούδι από μια σπουδαία ερμηνεύτρια! Πραγματικά με άγγιξε στην καρδιά.
    Σαν Μαρίνο: Αν και ούτε σε αυτό το τραγούδι κατάλαβα ποτέ το hype του. Ήταν φυσικά στα φαβορί και η ερμηνεία της τραγουδίστριας πολύ καλή αλλά μέχρι εκεί. Φαβορί βέβαια
    Ελβετία: Καταπληκτική φωνή άψογο τραγούδι λιτή σκηνική παρουσία! Όλα αυτά συνθέτουν ένα πορτραίτο πραγματικού νικητή.

    Πορτογαλία: Το καλύτερο τραγούδι της βραδιάς! Χαίρομαι που πέρασε δεν είχα βέβαια και ιδιαιτερες αμφιβολίες μιας και η ερμηνεία που έδωσε ήταν τουλάχιστον καθηλωτικη.

  17. Ευτυχώς περάσαμε! Μπράβο στη Στεφανία! Αλλά μας έβγαλαν την ψυχή μέχρι να το ανακοινώσουν! Όταν ανακοίνωσαν τους 8 πρώτους φιναλίστ και έμειναν 2 θέσεις, ήταν προφανές ότι 1 από τις 2 θα ήταν η Φινλανδία. Προς στιγμήν φοβήθηκα μήπως περάσει καμιά Αυστρία/Τσεχία/Δανία αντί για Ελλάδα αλλά ευτυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο. Γενικά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα τα αποτελέσματα, πέρασαν αυτοί που ήταν να περάσουν. Εκτός από Αλβανία και Πορτογαλία δεν υπήρξε κάποιο άλλο outsider-dark horse που να κάνει την έκπληξη. (Αλήθεια, τι έχετε να πείτε τώρα όλοι εσείς που μας είχατε ζαλίσει με τη Λετονία;)

    • Η Λετονία αν και από τα αγαπημέναου ήταν πολύ χάλια τόσο φωνητικά όσο και σαν θέαμα.

  18. Καταρχην μπράβο στην Ελλάδα και την στεφάνια για την εξαιρετική φωνή που διαθέτει είναι φανταστική
    Τώρα η εμφάνιση μας τραγική ανούσια και με μεγάλη ρίσκο που δεν μας βγήκε!! Φαινόντουσαν σκιές καη άτυχη στιγμή με το γάντι Που βγήκε σε έναν από τους χορευτές !
    Εν έτη 2021 και με μια φανταστική σκηνή υπερσύγχρονη με τεράστια LED οθόνη πάει ο αθεόφοβος και βάζει green screen γυρίζει δηλαδή 20 χρόνια πίσω συγνώμη αλλά αυτή φαίνεται φτηνή κι πολύ κακό στο μάτι λυπάμαι όλες οι χώρες πραγματικά είχαν καλύτερη παρουσία από την δικιά μας
    Τώρα εντυπωσίασαν Ισλανδοί ! Ενώ στην αρχή τους έκραζα έχουν πολύ fun συμμετοχή δεν θα με πειράζε και αν ακόμη κέρδιζαν
    Φινλανδία και σαν μαρινο πολύ καλή
    Ελβετία απογοήτευση όπως και η Βουλγαρία φτηνή απομίμηση billie eilish
    Και η νίκη ακόμη παίζεται ανάμεσα σε 4-5 χώρες ειλικρινά μια από τις πιο αμφιλεγόμενες χρονιές που ειν αδύνατο να πει κάποιος με σίγουρια τον νικητή
    Καθαρα προσωπική πρόβλεψη για τον τελικό
    Κύπρος θα μπει οριακά 10αδα
    Εμείς δυστυχώς 15-20οι

  19. Θεωρω κατα 99,9% σιγουρο οτι του χρόνου θα παμε στο Κισιναου. Η Μολδαβια κερδισε τον δεύτερο ημιτελικό και πιστευω οτι θα κερδίσει και τον μεγαλο τελικο. Τι να φτουρισει η μαλτα και η Ελβετία μπροστά στο αριστούργημα της Μολδαβιας? Οσον αφορα την Ελλαδα και την Κυπρο θεωρω ότι πρέπει να παρουμε το παραδειγμα της Μολδαβιας για να μπορεσουμε καποια στιγμη να φτασουμε στην κορυφη. 12 points from Menidi go to Moldova

  20. 9/10 απόψε, υπολόγιζα εντός Τσεχία αν και από τις πρόβες φάνηκε ότι θα ήταν φιναλιστ η Πορτογαλία.
    Στο δια ταυτα, νομίζω μου άρεσε πιο πολυ αυτος ο ημιτελικός από τον 1ο. Η συμμετοχή μας ήταν καλή, η Στεφανία ήταν λίγο μαγγωμένη νομίζω απόψε αλλά της αξίζουν φυσικά πολλά συγχαρητήρια!! Γενικά στο α μισό δεν ειχαμε και τρελό ανταγωνισμό, το Σαν Μαρίνο ήταν ένας αχταρμάς, με πόνεσε το κεφάλι μου, μόνο λόγω Flo Rida πέρασε, να πάνε στον Άγιο Μαρίνο να ανάψουν μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι του Flo Rida. Η Εσθονία μου άρεσε αλλά η εικονική βουτιά του Suviste δεν φάνηκε καλά (εκτός αν φταίει η tv μου). Την Τσεχία την ήθελα γενικά τελικό αλλά δίκαια αποκλείστηκε, ένας αχταρμάς κι αυτή (μεγαλύτερος του Σαν Μαρίνο). Η Αυστρία ψιλοαδιάφορη και δεν μου άρεσαν κάτι μακρινά, η Πολωνία αχταρμάς, κι αυτή πονοκέφαλος. Η Μολδαβία καλή αλλά φτωχό staging, η Ισλανδία οκ για το είδος της (δεν ήμουν και ποτέ φαν για να πω την αλήθεια), Σερβια και Αλβανία φωτιά επί σκηνής, μπράβο στις κοπέλες (η Σερβία μου άρεσε λίγο περισσότερο), η Γεωργία το προσπάθησε αρκετά αλλά πώς να σώσεις ένα τέτοιο κομμάτι, η Πορτογαλία πολύ καλή (αν και δεν την είδα όλη), κατάφεραν να κάνουν ένα NQ φιναλίστ, πολλά μπράβο, η Βουλγαρία εξαιρετική, η Φινλανδία καλή (καλύτερη από τον εθνικό τους τελικο αλλά και πάλι κάτι μου λείπει), η Λετονία δυστυχώς δεν είχε τραγούδι, η Ελβετία πολύ καλή (αν και δεν μου έβγαλε προσωπικά winning vibes), η Δανία μου άρεσε αποψε και πίστεψα πως μπορει να κάνει την εκπληξη αλλά δεν εξεπλάγην που δεν πέρασε γιατί κι εμένα δεν μου άρεσε γενικά πριν την δω απόψε. Αν έβγαζα νικητή γι απόψε θα έλεγα Σερβία, με 2η Βουλγαρία, και πάντως να πω ότι η Βουλγαρία μου έβγαλε πιο πολύ winning vibes, παρά η Ελβετία. Τώρα το ποιος όντως κέρδισε, Βουλγαρία ή Ελβετία
    Καλή μας επιτυχία για το Σάββατο να πω και μπράβο και πάλι στην Στεφανία, 18 χρονών και πήγε μια ολόκληρη χώρα τελικό, δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι 18αρηδες, οπότε ας μείνουμε σε αυτό και τα άλλα τα συζητάμε μετά, τώρα ό,τι είνσι να γίνει στον τελικό θα γίνει

  21. Πέρασε η Ελλάδα στον τελικό. Ωστόσο μαυριλες υπήρχαν αλλά δεν τις εντοπίζει ο μέσος τηλεθεατής…
    Από την άλλη το περίμενα τηλεοπτικά περισσότερο εντυπωσιακό.
    Δεν ξέρω…θα δείξει.

  22. Η Πορτογαλία πρέπει να τα πήγε περίφημα σήμερα . Έχει τρομερή άνοδο στα στοιχήματα

  23. Η Ελβετία δεν μου άρεσε…βασικά η εμφάνιση καταστρέφει το τραγούδι, αυτά τα κιτσς ρούχα σε αποτρεπουν και το θεωρείς φθηνό ενώ δεν είναι.

    Κρίμα ..γιατί το σκηνικό καλό αλλά αυτά τα ρούχα ειδικά το πουκάμισο…τσίρκο

  24. Συγχαρητήρια στην ελληνική αποστολή και κυρίως στην Στεφανία.Πάντα θα στηριζώ την χώρα μου ειτε μ’αρέσει η συμμετοχή μας ειτε οχι αλλα για να είμαι ειλικρινής δεν είδα κατί που με καθήλωσε και μ’ολα αυτά που συμβαίνουν επι σκηνής η Σταφανία φαίνεται να έχει ιδιαίτερο αγχος και να βγαίνει κάπως μαγκωμένη.Μου κόπηκαν λιγο τα φτερά μετα το αποψινό εύχομαι ομως να πάνε ολα καλα και να πάρουμε μια αξιοπρεπή θέση τουλάχιστον για την προσπάθεια που κάναμε.Το 1ο μισό επίσς ήταν μαχαιριά αλλα δεν πειράζει.Καλή μας επιτυχία.

  25. Η Στεφανία σήμερα ήταν εκθαμβωτική! Τα κοντινά της ήταν όνειρο, πραγματικά. Θεωρώ η καλύτερη εμφάνιση μας σήμερα, δούλεψαν σχεδόν όλα ρολόι.
    Όμως, δεν έπρεπε να κινηθούμε έτσι. Το video clip είχε dark vibes και θεωρώ ότι έπρεπε να επιμεινουμε σε αυτά. Όλη η κατάσταση με το green screen το κάνει πολύ παιδικό, σε κανέναν ενήλικα δε θα κάνει θετική εντύπωση. Η αρχή του εξαιρετική, κλασάτη και μετά χαλάει προσωπικά. Σαν ιδέα είναι πραγματικά ωραία αλλά δεν υλοποιείται σωστά.
    Τα στοιχήματα φέτος είναι ένας χαμός, συνεχώς ανεβοκατεβαίνουν χώρες χωρίς ιδιαίτερο λόγο και μας έχουν τρελάνει. Είναι πολύ αμφίρροπη χρονιά
    Η Κύπρος στο televoting θα σκίσει πιστεύω, είναι 10η στο παγκόσμια top50 viral του Spotify και έχει μπει ήδη στις περισσότερες λίστες ( το ίδιο είχε γίνει και με Νορβηγία 2019, που βγήκε 1η)
    Μεγάλη απορία έχω για το πως θα ψηφίσουν οι επιτροπές, εκεί θα δούμε πολλά…

  26. Δεν ξέρω τι θα γίνει το Σάββατο στον τελικό, αλλά εγώ απόψε βρήκα εξαιρετική και τη Στεφανία και όλη τη σκηνική παρουσία με τα εφέ και ελπίζω ότι τη 10άδα την έχει σίγουρη. Μου άρεσαν πάρα πολύ και ήταν πραγματικά εντυπωσιακά και πρωτοποριακά. Εάν αυτό που είδαμε ήταν με τη Σουηδία, όλοι θα λέγατε τι υπέροχα πράγματα είναι αυτά και ότι η Σουηδία ξέρει από Eurovision και εμείς είμαστε πολύ πίσω και όλα αυτά τα κλασσικά κομπλεξικά και μίζερα που λέτε πολλοί. Ενώ τώρα που είναι με την Ελλάδα τα βρίσκετε φθηνά και ανούσια, δηλαδή δεν σας πιάνει ποτέ κανείς και πουθενά.
    Κατά τα άλλα, ούτε κρύο ούτε ζέστη οι περισσότερες από τις υπόλοιπες χώρες. Μόνο Άγιος Μαρίνος και Ισλανδία. Με ξεπερνάει ότι πέρασε η Πορτογαλία, θα προτιμούσα Εσθονία ή Δανία και όσο για την Ελβετία, μου επιβεβαίωσε ότι είναι φοβερά υπερτιμημένη.
    Για νικητή θέλω ή Λιθουανία ή Μάλτα και κυρίως Γαλλία.

  27. Πορτογαλια pure class. Το πιο γηινο, old school, μελωδικο τραγουδι! Τραγουδι κανονικο οχι over produced θορυβος οπως τα περισσοτερα τραγουδια φετος. Μαγεια σε εναν αχταρμα απο τσιρκο, 3D, augmented reality (το κακο με τα εφε εχει παραγινε κι αν κι εντυπωσιακα καταντουν κουραστικα, απωθητικα και σε φερνουν στα ορια επιλιπτικης κρισης. Καλα ειχε κανει η Πορτογαλια και ειχε καταργησει τα LED και πολλα πολλα τοτε!.

    Ελβετια pure class. Τα ιδια εκανε βεβαια πριν 20 χρονια η Πρωτοψαλτη σε σκηνοθεσια Παπαιωαννου στο Δημοτικο Θεατρο Πειραια. Αλλα φωναρα, κι ενα υπεροχο τραγουδι.

  28. Πολλά συγχαρητήρια στην αποστολή μας για την πρόκριση στον τελικό και κυρίως στην Στεφάνια!!! Μας άγχωσαν λιγο αλλά ευτυχώς είχαμε το αποτέλεσμα που αναμενόταν!
    Πολύ καλή και αξιοπρεπής η εμφάνιση μας ωστόσο για να είμαι απόλυτα ειλικρινής στο τέλος δεν πήρα το feeling που ήθελα. Σαν να περίμενα και κάτι ακόμα. Επίσης οι χορογραφικές κινήσεις μου φάνηκαν κάπως αμήχανες, ήθελα να εισπράξω περισσότερη ενέργεια. Όσο για τα εφέ οκ, σίγουρα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όσο ήταν του Lazarev… Αν και το απεύχομαι, πιστεύω ότι με το ζόρι θα μπούμε δεκάδα για άλλη μια χρονιά δυστυχώς..
    Τελικά ότι και να λέμε για μια συμμετοχή πριν, μόνο στο λαιβ φαίνεται η αξία της.. ή που θα καταστραφεί ή που θα απογειωθεί ή που θα είναι απλά οκ..
    Όσον αφορά τις υπόλοιπες συμμετοχές αυτές που ξεχώρισα ήταν η Φινλανδία, η Σερβία και η Ελβετία. Βουλγαρία και Ισλανδια προσωπικά δε με άγγιξαν, παρότι φαίνεται πως θα τα πάνε πολύ καλά στον τελικό.. αλλά όπως και να χει άξιζαν την πρόκριση ειδικά αν συγκριθούν με τις συμμετοχές που δεν προκρίθηκαν.
    Όπως και να χει πάμε γερά στον τελικό με Ελλάδα και Κύπρο κι ας ελπίσουμε για το καλύτερο δυνατό!!!

  29. Ο πυρήνας του διαγωνισμού της γιουροβιζιον, είναι το τραγούδι.
    Αν το εκάστοτε τραγούδι, το ερμηνεύσει και ένας αξιόλογος φωνητικά τραγουδιστής , τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις αυτό που χρειάζεται, για να κερδίσεις.
    Τα περίπλοκα και φουσκωμένα απο κατασκευές σκηνικά, η εμμονή να χτίζεις μια συμμετοχή στηριζόμενος στο αμιγώς οπτικό κομμάτι, και μάλιστα σε σημείο που ο τραγουδιστής να τα χάνει πάνω στην σκηνή, καθώς έχει δεκαπέντε πράγματα που πρέπει να έχει την προσοχή του να μην στραβώσουν, και όπου όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί εν τέλη να τραγουδισει, είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τακτική.Ακριβώς αυτό που συνέβη σήμερα δηλαδή, και που έχει συμβεί και άλλες φορές……….
    Πρέπει να καταλάβουμε, ότι είναι ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ που στόχο έχει το έπαθλο(αν φυσικά στέλνουμε αποστολή για αυτόν τον σκοπό, και όχι για χαβαλέ),μέσω παρουσίασης ενός τραγουδιού ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΊ 3 ΛΕΠΤΑ. Δεν είναι ατομική συναυλία όπου η Lady Gaga θα ντυθεί γαλοπούλα, θα χοροπηδάει με άλλους 5 μαζί ενα τρίωρο, θα γλυστρισει, θα πέσει, θα κάνει τα φαλτσα της,θα κάνει τον χαβαλέ με το κοινό, και δεν τρέχει τίποτα γιατί στο τέλος ότι και να έχει παρουσιάσει,ο θεατής και να μην του αρέσουν τα πρώτα δέκα λεπτά,ή η πρώτη ώρα, εν τέλη θα αποζημιωθει καθώς λόγω διάρκειας του solo show, εκτός ότι επέρχεται ο κορεσμός, κατι θα δει απο τον καλλιτέχνη που θα τον ευχαριστήσει..
    Συνεπώς, κατά την άποψή μου, μιλώντας πάντα με γνώμονα το ποια τακτική πρέπει να ακολουθηθεί για να έρθει η νίκη, και όχι ως προς το γενικότερο συναίσθημα χαράς που προσφέρει ο διαγωνισμός όπου είναι και το ζητούμενο, θεωρώ πως πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην δημιουργια ποιοτικών τραγουδιών, στα αγγλικά, με δυνατούς νεαρούς ερμηνευτές.
    Κατα τα άλλα, ασχέτως επιτυχίας, ή σχετικής “αποτυχίας”, ο πυρήνας του διαγωνισμού είναι το τραγούδι, αρα μόνο καλές στιγμές και μνήμες δημιουργεί.
    Χεβ φαν.

  30. Καλημέρα σκέφτομαι να μην ξαναγραψω αλλά γράφω για τελευταία φορά η Ελλάδα μέ τήν Σουπερ Στάρ Στεφανία θά είναι σίγουρα μες’τη πεντάδα όσο για εσάς που περιμένατε στην γωνία μέ τήν χολή στά γραπτά σάς ξέρετε κατά βάθος και δεν μπορείτε να το χωνέψετε ότι ή Ελλάδα παρουσίασε μέ τήν Σουπερ Στάρ Στεφανία ένα φανταστικό μουσικό Σόου μέ έμπνευση από την αρχή έως το τέλος είχε την ποιο ολοκληρωμένη Εθνική Συμμετοχή Μπράβο Μπράβο Μπράβο Καλή επιτυχία το Σάββατο το βράδυ Μπράβο Ελλάδα 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

  31. Επίσης το Αποτέλεσμα μετράει και Η Ελλάδα κατάφερε να δείξει στην φετινή Γιουροβίζιον αυτό που ήθελε να δει η Επιτροπή και η Γιουροφανς από τίς χώρες που μπορουσαν να ψηφίσουν στον δικό μας ημιτελικό μήν κάνετε την τρίχα τριχεια δεχτείτε ότι ήμαστε στον τελικό το Σάββατο Σας ευχαριστούμε Γιουροφανς 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇪🇺🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

  32. Πολλά συγχαρητήρια στη Στεφανία μας βέβαια μέχρι να ακούσουμε το πολυπόθητο Greece μας έβγαλαν την πίστη. Η παρουσία ήταν μια χαρά αν και το τραγούδι πότε δεν με τρέλαινε και δεν νομίζω για τοπ 10 ούτε για φέτος. Λάτρεψα Πορτογαλία, Σερβία και Φινλανδία. Το Σαν Μαρίνο αν και άκουγα το τραγούδι όλον αυτόν τον καιρό η εμφάνιση πολύ κιτς. Παρόλα αυτά άξιζε να περάσει.
    Πιστεύω πως αν η Ελλάδα θέλει να ξαναθυμηθεί τις παλιές της δόξες θα πρέπει να στείλει κάτι που να έχει το ελληνικό στοιχείο μέσα. Αυτό που είχαν κάνει π.χ. οι Koza Mostra που είχαν αυτό το balkan ska ναι θα ήταν μία πάρα πολύ καλή πρόταση. Επίσης έχοντας δει όλες τις συμμετοχές συν και την εμφάνιση της Γαλλίας είμαι κατά 95% σίγουρη (μη σας πω και 100) ότι η φετινή νίκη θα έχει κάτι από Γαλλία. Εύχομαι να το πάρει η ίδια η Γαλλία αν και τώρα που είδα την Ελβετία δεν με χαλάει πλέον. Μάλτα δεν θα ήθελα τόσο μιας και είδα τις δύο προηγούμενες χώρες και δεν μπορεί να συγκριθεί. Μην περιμένουν κάποιοι για Ιταλία γιατί δυστυχώς θα απογοητευτούν. Επιτέλους, ο μεγάλος τελικός θα γίνει μετά από δύο ολόκληρα χρόνια και σήμερα συνειδητοποίησα πόσο πού μου έλειψαν αυτές οι στιγμές της αγωνίας που έχω κάθε χρόνο για τον διαγωνισμό.

    Υ.Σ 1 Λογικά στον ημιτελικό αυτόν πρώτο στις επιτροπές θα ήταν η Ελβετία αλλά στο κοινό κλείνω προς Σερβία ή Φινλανδία.
    Υ.Σ 2 Αν κερδίσει η Γαλλία για παρουσιαστή του χρόνου θα ήθελα τον Νίκο Αλιάγα 😛

  33. Η Στεφανία άξιζε καλύτερη χορογραφία. Το αποτέλεσμα στο green screen φαινεται φθηνό. Δεν έπρεπε να το χρησιμοποιήσουν. Τα Led αρκούσαν για να γινει θεαματική η εμφάνιση. Η χορογραφία ειναι παλαιομοδιτικη για ενα νεο κορίτσι και ήταν τόσο περίπλοκη που την αγχωσε παρα πολύ. Η Στεφανία θα έπρεπε να λάμψει και να ειναι αυτή η πρωταγωνίστρια και οχι τα σκηνικά, αλλα πως να λαμψει αφού έπρεπε να σκεφτεί να μην πέσει από το βουνό στο οποιο ανέβηκε. Κρίμα αλλα η ολη χορογραφία της στερησε τη δυνατοτητα να δειξει ολο το ταλεντο της και εχει πολυ ταλεντο η κοπελα. 10/10 η Στεφανία, 3/10 η σκηνική παρουσία

    • Δεν την έβαλαν να κάνει και τίποτα φοβερά περίπλοκο, μία σκάλα ανέβηκε και μετά την κατέβασαν στα χέρια με αρκετά άχαρο τρόπο. Απλώς δεν το έχει πολύ με τον χορό, οπότε χρειαζόταν αυτό που έκανε το Ισραήλ, 4-5 πολύ νεαρά αγόρια γύρω της (όχι χορευτές που μοιάζουν με θείοι της) με εντυπωσιακή χορογραφία και η ίδια απλώς να ερμηνεύει στη μέση. Όχι πως και το Ισραήλ θα καταφέρει τίποτα φοβερό, αν το τραγούδι είναι μέτριο δεν σώζεται.

      • Προφανώς δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει εκτελώ μια χορογραφία και παράλληλα τραγουδάω και παράλληλα να έχω και σωστή εκφραστικότητα στην κάμερα και χίλιες άλλες λεπτομέρειες που απαιτούνται κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εμφάνισης. Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να τραγουδάς και να ανεβαίνεις επάνω και να στέκεσαι σε ένα βάθρο που κουνιέται λόγω της χορογραφίας των χορευτών; Αν το πιστεύετε ότι είναι εύκολο τότε κάνετε λάθος. Μια χαρά ξέρει να χορεύει και να σταθεί σε μια σκηνή η Στεφανία. Το λάθος ήταν όλη η χορογραφία και η σκηνική παρουσίαση του τραγουδιού. Ίσα ίσα την εμφάνιση της Ελλάδας τη σώζει μόνο η Στεφανία με την ομορφιά της και το ταλέντο της. Και οι χορευτές που κάνουν μεγάλη προσπαθεια να εκτελέσουν μια μπερδεμένη χορογραφία. Όταν ένας χορευτής ξεχνάει το γάντι ή δεν προλαβαίνει να το βάλει, σημαίνει ότι η χορογραφία είναι πολύ απαιτητική για τα χρονικά περιθώρια της παρουσίασης. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι ρομπότ. Την ευθύνη για τυχόν κακό αποτέλεσμα της παρουσίασης έχει ξεκάθαρα ο χορογράφος.

  34. Πρωτη φορα που οι ελληνες δεν ξερουν ποιος τους εκπροσωπει,να ειναι καλα ο πουλοπουλος με την καινουργιου.

  35. Στθς τελευταιες θεσεις θα καταληξει,βλεπω πολλα χρονια διαγωνισμο κ ειναι 100% σιγουρος.το τραγουδι δεν.

  36. Κάθε χρόνο τα ίδια δίποδα όντα με μπολικη κακία και χολή Καλή όρεξη και για αυριο ενα ποτηρι ξιδάκι καθαρίζει και το αίμα η Ελλάδα εχτές ήταν συγκλονιστική το ξέρετε και σάς πονάει ξουτ από την Γιουροβίζιον δεν αντέχω άλλη ξινίλα χολή και κακία Μπράβο Ελλάδα Μπράβο Στεφανία 🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    • Στήριξη στη συμμετοχή μας δεν σημαινει να παραγνωρίζουμε τα αρνητικά σημεία. Η Στεφανία ήταν για τοπ 5. Αν είχε άλλη χοροφραφία χωρίς το ανουσιο green screen η κοπέλα θα απογειωνόταν. Μου θυμίζει την περιπτωση Ρουβά το 2009 με διάφορες ανουσιες κατασκευες και κολπα. Η κοπελα εχει πολλα να σκεφτει σε 3 λεπτα για να μπορει να κινηθεί χωρις άγχος. Εμενα δεν με ενδιαφερει να δω τα κολπα που σκεφτηκε ο χορογραφος. Με ενδιαφερει να δω τη Στεφανία να λαμπει και να ακουσω το τραγούδι.

  37. Συγχαρητηρια στην Stefania που περασε στον τελικο εγω ειχα 8/10 προβλεψεις ειχα πει οτι θα περναγαν Αλβανια Μολδαβια και Σερβια ευχομαι σε ολες τις χωρες καλη επιτυχια και πιο πολυ σε Ελλαδα και Κυπρο

  38. Είναι θετικό που κάποιοι βλέπουν τα πολλά προβλήματα με την φετινή συμμετοχή- μάλλον είναι πλέον σε όλους πολύ δύσκολο να μη τα αντιμετωπίσουν.

    Η παρουσίαση δεν έχει τίποτε το ενδιαφέρον, τίποτε που δε θα μπορούσε να γίνει καλύτερα κ όχι τόσο φθηνά με άλλους τρόπους. Ακομα κ τα γραφικά είναι τελείως φλατ, καμία αξιοποίηση όπως πχ με Ρωσία 2016 που ήταν σα να πέφτει στο κενό. Είναι επίσης προφανες πως το περίπλοκο στήσιμο κ τα προβλήματα που έχει φέρει κάθε φορά στις πρόβες μπλοκάρει την Στεφάνια – οι κινήσεις ξύλινες και τις περισσότερες φορές η ματιά της ήταν εκτός φακού. Είναι στενάχωρο που είναι τόσο νέα καλλιτέχνης κ φαίνεται ότι έχει κάνει το παν κ επενδύσει στη συμμετοχή. Ελπίζω να ξανακατέβει αλλά με άλλο τιμ. Και εύχομαι η ΕΡΤ να πάρει διδάγματα από φέτος, αν κ δε κρατάω μεγάλο καλάθι. Άλλωστε παρόμοια πατάτα έγινε κ το 2017, ας μην ξεχνάμε (όσο κι αν θέλουμε) την αναδιωμενη Ντεμυ.

  39. οπως και να εχει χάρηκα για ελλάδα,πορτογαλία κ ελβετια!ηθελα και δανία τελικο…τωρα με ποια λογικη πηραν εισητηριο για τελικο μολδαβια κ αλβανια ειναι αποριας αξιο..

    • Απορίας άξιο αποτελεί το γεγονός ότι κάθε φορά που περνά η Αλβανία στον τελικό εσένα σου ξινίζει, δεν πειράζει θα σου περάσει!

  40. Το ταγούδι της Ελλάδας ήταν μέτριο εξαρχής και το ξέραμε… είναι ένα τραγούδι επίσης που θα ξεχαστεί γρήγορα κατά τη γνώμη μου. Μάς φούσκωσαν όμως τα μυαλά που ο Φωκάς Ευαγγενιλινός έστησε ένα υπερθέαμα που θα μπορούσε να σώσει το μέτριο τραγούδι. Δυστηχώς εγώ δεν είδα κανένα υπερθέαμα. Το γεγονός ότι η σκάλα είναι αόρατη ή δε φαίνονται τα κεφάλια των χορευτών εσείς το εκλαμβάνεται ως υπερθέαμα; Ζώντας στο εξωτερικό οι περισσότερες κριτικές που άκουσα για την σκηνική παρουσία της Ελλάδας είναι πως ήταν κιτς… Φυσικά και άξιζε να περάσει στο τελικό και πέρασε. Ήταν ένας πολύ αδύναμος ημιτελικός ούτως ή άλλως. Τώρα αύριο όλοι ξέρουμε πάνω κάτω τι θα συμβεί αλλά ως μη τα ρίξουμε στους ευρωπαίους… γιατί και τραγούδι και σκηνική παρουσία είναι μέτρια αρα είναι λογικό να πάρει και μια μέτρια θέση.

  41. Μια χαρά ήταν η στεφάνια εχθές. Σταθερή φωνή και όμορφη πολύ. Το τραγούδι απλά δεν αρέσει πολύ. Δε φταίει κάτι άλλο. Δεν είναι κακό, αλλά ούτε αρέσει πολύ. Άνετα θα μπει 15αδα. 10αδα δύσκολα. Η Κύπρος μπορεί πιο εύκολα να πάρει έστω τη 10η θέση αλλά θα είναι κοντά με Ελλάδα. Γαλλια Ιταλία βλεπω για νίκη 1 από τις 2. Ανάλογα τι θα κάνουν οι επιτροπές. Οι μόνες σίγουρες για τοπ 10 είναι Ιταλία Γαλλία Ελβετία Μάλτα Ουκρανία. Και οι μόνες σίγουρες για τοπ 5 είναι Γαλλία κ Ιταλία ιιισως και Ελβετια που λογικά κέρδισε εχθες. Αυτά..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ