EUROVISION 2021: Απόψε ο Δεύτερος Ημιτελικός!

Χρησιμοποιώντας το σύνθημα “Open up” οι Ολλανδοί θα υποδεχθούν σήμερα, Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, στο Rotterdam Ahoy και συγκεκριμένα στο Ahoy Arena μέλη από δεκαεπτά αποστολές οι οποίες αποτελούν τις διαγωνιζόμενες χώρες του Δεύτερου Ημιτελικού. Δημοσιογράφοι και fans θα είναι στο Press Room ενώ μέσα στο στάδιο – ως κοινό – θα είναι για ακόμη μία φορά περιορισμένος αριθμός Ολλανδών οι οποίοι φυσικά έχουν υποβληθεί ήδη σε εμβολιασμό κατά του Covid-19. Παρουσιαστές και για την αποψινή βραδιά θα είναι οι εξαιρετικοί Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit και NikkieTutorials.

Στον σημερινό, δεύτερο Ημιτελικό διαγωνίζονται και διεκδικούν μία θέση για τον γύρο του Τελικού δεκαεπτά χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα μας! Οι δέκα από αυτές που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη βραδιά του Σαββάτου. Το αποτέλεσμα θα κριθεί όπως κάθε χρόνο κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό πως οι βαθμολογίες των επιτροπών έχουν ήδη συγκεντρωθεί μιας και τα μέλη τους έχουν ήδη ψηφίσει παρακολουθώντας τη χθεσινή γενική πρόβα του ημιτελικού. Το κοινό θα μπορέσει να ψηφίσει κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς. Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό έχουν οι χώρες του τελικού  Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία. 

Κατά την έναρξη της βραδιάς, θα δούμε ένα χορευτικό υπερθέαμα ενώ η τραγουδοποιός Eefje de Visser θα ανέβει στη σκηνή για να ερμηνεύσει το “In a wild foreset wild seasons change”. Για το διάλειμμα, οι Ολλανδοί παραγωγοί έχουν ετοιμάσει μια ιδιαίτερη μίξη bmx και μπαλέτου ενώ πρωταγωνιστές της σκηνής θα είναι ο ποδηλάτης bmx Dez Maarsen, ο χορευτής Ahmad Joudeh και μια ομάδα χορευτών που θα προσφέρουν ένα πολύ όμορφο θέαμα.

Ο Δεύτερος Ημιτελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Διαδικτυακά μπορείτε να δείτε τον διαγωνισμό μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision αλλά και μέσω του WebTv του κρατικού μας καναλιού. Την τηλεοπτική μετάδοση θα κάνουν για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου. 

Οι δεκαεπτά χώρες που διαγωνίζονται στον αποψινό, δεύτερο Ημιτελικό – με σειρά εμφάνισης – είναι:

  1. Άγιος Μαρίνος – “Adrenalina” – Senhit ft. Flo Rida
  2. Εσθονία – “The lucky one” – Uku Suviste
  3. Τσεχία – “Omaga” – Benny Cristo
  4. Ελλάδα – “Last dance” – Stefania
  5. Αυστρία – “Amen” – Vincent Bueno
  6. Πολωνία – “The Ride” – Rafał
  7. Μολδαβία – “Sugar” – Natalia Gordienko
  8. Ισλανδία – “10 Years” – Daði og Gagnamagnið
  9. Σερβία – “Loco Loco” – Hurricane
  10. Γεωργία – “You” – Tornike Kipiani
  11. Αλβανία – “Karma” – Anxhela Peristeri
  12. Πορτογαλία – “Love is on my side” – The Black Mamba
  13. Βουλγαρία – “Growing up is getting old” – Victoria
  14. Φινλανδία – “Dark side” – Blind Channel
  15. Λετονία – “The moon is rising” – Samanta Tina
  16. Ελβετία – “Tout l’Univers” – Gjon’s Tears
  17. Δανία – “Øve os på hinanden” – Fyr & Flamme

Ποιες δέκα χώρες πιστεύετε πως θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του  Σαββάτου;

Γράψτε τις δικές σας προβλέψεις τόσο στα σχόλια κάτω από το άρθρο όσο και στο δικό σας προσωπικό ψηφοδέλτιο κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς!

Πως θα το αποκτήσετε; Κάνοντας ένα click ΕΔΩ και εκτυπώνοντάς το!  

O OGAE Grece εύχεται Καλή Επιτυχία στην Ελληνική αποστολή η οποία συμμετέχει με το τραγούδι “Last Dance” σε ερμηνεία της Stefania!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τα αποτελέσματα του δεύτερου Ημιτελικού της Eurovision 2021! 

Πηγή φωτογραφιών: eurovision.tv 

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευχαριστούμε για το ψηφοδέλτιο,πολύ ωραία ιδέα…!
    Αν μπορείτε ανεβάστε και του τελικού την Παρασκευή..!
    Καλημέρα..

  2. Οι προβλέψεις μου για τον β΄ημιτελικό:
    1) Βουλγαρία
    2) Ελβετία
    3) Ισλανδία
    4) Ελλάδα
    5) Φινλανδία
    6) Σερβία
    7) Πορτογαλία
    8) Αλβανία
    9) Άγιος Μαρίνος
    10) Δανία

  3. Πιστεύω θα είναι
    Άγιος Μαρίνος
    Ελλάδα
    Μολδαβία
    Ισλανδία
    Σερβία
    Πορτογαλία
    Βουλγαρία
    Ελβετία
    Φινλανδία
    Αλβανία (?)
    Στους ημιτελικούς δεν είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις. Στον τελικό είναι το μεγάλο θέμα.

  4. Πρόβλεψη για απόψε:
    Σαν Μαρίνο
    Ελλάδα
    Ισλανδία
    Σερβία
    Αλβανία
    Βουλγαρία
    Φινλανδία
    Ελβετία
    Δανία
    Και για το 10ο εισητήριο κατά την γνώμη μου κοντά βρίσκονται οι Τσεχία, Εσθονία, Πορτογαλία…θα ήθελα Τσεχία αλλά δεν ξέρω πως θα κριθεί..

    Καλή επιτυχία στην Ελλάδα!

    • Βουλγαρία
      Ελβετία
      Ισλανδία
      Ελλάδα
      Φινλανδία
      Λετονία
      Μολδαβία
      Αγιος Μαρίνος
      Σερβία
      Πορτογαλία

      Μην υποτιμάτε τη Λετονία. Θα κάνει την έκπληξη και θα προκριθεί, να μου το θυμηθείτε.

  5. Βουλγαρία, Ελβετία, Ισλανδία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Σερβία, Σαν Μαρίνο πιστεύω έχουν κλειδώσει την πρόκριση. Για τις υπόλοιπες 2 θέσεις θα παλέψουν: Αλβανία, Μολδαβία, Τσεχία, Αυστρία, Λετονία, ίσως και Εσθονία. Πολωνία, Γεωργία και Δανία σίγουρα εκτός.

  6. Καλή επιτυχία Ελλάδα και καλή επιτυχία Stefania!! Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, αν και θεωρώ ότι η πρόκριση είναι σχεδόν σίγουρη! Με τυχαία σειρά πιστεύω θα προκριθούν:

    Φινλανδία (το μόνο ροκ κομμάτι του ημιτελικού, ξεχωρίζει και θα πάει καλά στο νεανικό κοινό)
    Ελλάδα
    Σερβία (θα είναι και τυχεροί οι Σέρβοι αφού στον τελικό δε θα είναι κάποια άλλη χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας άρα θα εκμεταλλευτούν αυτό το προνόμιο στο televoting)
    Ισλανδία (δεν υπάρχει περίπτωση να τη βλάψει το ότι δε θα εμφανιστούν live)
    Ελβετία
    Άγιος Μαρίνος
    Μολδαβία (μανούλα είναι ο Kirkorov, διαβόλου κάλτσα… σιγά μην αφήσει συμμετοχή που μανατζάρει ο ίδιος να μείνει εκτός τελικού… μη σας πω ότι τις SIM από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης τις έχει έτοιμες)
    Αλβανία (τα τελευταία χρόνια βρίσκει τρόπο και τρυπώνει στη δεκάδα και φέτος θα ήταν τρομερά άδικο να μείνει εκτός με μία τόσο χαρισματική ερμηνεύτρια)
    Βουλγαρία
    Αυστρία (εύκολα στη δεκάδα των επιτροπών και πολύ πιθανό να πλασαρίστηκε αρκετά ψηλά χθες… βάσει των υπολοίπων χωρών του ημιτελικού, θεωρώ ότι δε θα είναι από τις τελευταίες θέσεις στο televoting αρα στο σύνολο θα μπορέσει να περάσει)

    Αυτό σημαίνει ότι μένουν εκτός οι:

    Τσεχία (μακάρι να κάνω λάθος και να περάσει, είναι το αγαπημένο μου κομμάτι φέτος)
    Πορτογαλία (πολλοί τη θεωρούν grower και τα στοιχήματα τη δίνουν να βρίσκεται άνετα στη δεκάδα αλλά έχω τους ενδοιασμούς μου, αν και θα μπορούσε να κλέψει τη θέση της Αυστρίας)
    Γεωργία
    Εσθονία
    Λετονία
    Πολωνία
    Δανία (αν και μπορεί ο κόσμος να ψηφίσει αυτή τη συμμετοχή ως κάτι εύθυμο και διασκεδαστικό, θεωρώ ότι οι επιτροπές το έχουν θάψει… αν και τελευταία στη σειρά, ένα αποτέλεσμα τύπου Λετονία 2017 που έκλεινε τον ημιτελικό και κυριολεκτικά πάτωσε μου φαίνεται δυστυχώς πιθανό)

    Όπως και να’χει, καλή επιτυχία σε όλες τις συμμετοχές και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και τη Stefania!! 😀

  7. Ελβετία
    Ισλανδία
    Βουλγαρία
    Φινλανδία
    Ελλάδα
    Μολδαβία
    Άγιος Μαρίνος
    Πορτογαλία
    Αλβανία
    Τσεχία

    Απορώ που κάποιοι έχουν αμφιβολίες για την πρόκριση της Μολδαβίας. Σχεδόν όλο το πρώην ανατολικό μπλοκ έχει μαζευτεί σε αυτό τον ημιτελικό και ο Κιρκοροφ έχει άκρες σε όλες αυτές τις χώρες. Πιστεύετε ότι δεν θα έχει ήδη κινήσει γη και ουρανό για να εξασφαλίσει την πρόκριση και στις επιτροπές και στο televoting; Από τις sexy γυναικείες συμμετοχές πιστεύω ότι η Σερβία θα πάθει… Κροατία και θα αποκλειστεί οριακά.

  8. Basika parolou por í Islandia einai sto top 10 mou sto sunolo tha ithela na mi perasei sto teliko gnwmi mou kai mi me fate please

  9. Κόντρα στη κοινή πεποίθηση που επικρατεί θεωρώ αυτόν τον ημιτελικό πολύ καλύτερο από το πρώτο.
    Σίγουρη πρόκριση για Ελβετία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Φινλανδία, Ελλάδα.
    Η Ελβετία νομίζω ήταν στη δύσκολη θέση το τραγούδι της να μοιάζει με το arcade οπότε γι αυτό νομίζω πήγαν σε ένα πιο χορευτικό staging. Προσωπικά δεν με ενοχλεί το όλο concept με ενοχλεί όμως ο Gjons που δεν μπορεί να το “πουλήσει” κάνοντας την όλη φάση αρκετά άβολη. Βέβαια ακούγοντας τα σχόλια από την χθεσινή πρόβα και την άνοδο στα στοιχήματα και εντάξει το τραγούδι είναι εξαιρετικό νομίζω θα κερδίσει τον ημιτελικό.
    Την Βουλγαρία την θεωρώ την πιο υπερτιμημένη συμμετοχή φέτος. Δηλαδή μου άρεσε πολύ περισσότερο της Λιθουανίας το 2018 που πάνω κατά μοιάζουν αρκετά.
    Με την Ισλανδία περνάω καλά ενώ της Φινλανδίας ενώ είναι στα ακούσματα μου με το dark side δεν τρελαίνομαι.
    Εμείς νομίζω θα είμαστε κάπου στο 4-7. Να πω όμως κάτι εδώ. Αν κάτι βίντεο που διέρρευσαν εχθές είναι από την jury rehearsal τότε επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με τα παιδιά του ogae που σχολίαζαν την χθεσινή πρόβα και οι σκιές που φαίνονται σε καμία περίπτωση δεν είναι πταίσματα.(εννοείται φιλικά και συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε). Αυτό που είδα χτυπάει πολύ άσχημα στο μάτι και σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητο. Επειδή
    έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης το βίντεο από τη δεύτερη πρόβα η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.
    Τώρα θεωρώ ότι σίγουρα δεν περνάνε οι:
    Γεωργία(απογοήτευση σε σύγκριση με το περσινό)
    Εσθονία (ωραίο αλλά forgettable)
    Πολωνία (ευχάριστο τραγούδι με κακό staging και πολύ κακή ερμηνεία)
    Λετονία (έχει αποκλειστεί και με καλύτερες συμμετοχές)
    Τώρα τις υπόλοιπες θέσεις προβλέπω ότι θα τις πάρουν οι: Σαν Μαρίνο, Σερβία, Πορτογαλία, Αλβανία, Αυστρία
    Ο μόνος λόγος που τις τρεις πρώτες δεν τις βάζω στο γκρουπ με τις σίγουρες είναι ότι η Πορτογαλία ποτέ δεν είναι δυνατή στο televoting ενώ αν υπάρξει κάποιος αποκλεισμός έκπληξη αυτός θα είναι ανάμεσα στις 2 πρώτες. Και το Σαν Μαρίνο και η Σερβία έχουν τραγούδια που παραδοσιακά δεν τα πάνε καλά στις επιτροπές ενώ επειδή πάνω κάτω απευθύνονται στο ίδιο κοινό (και κάτι θα πάρει και η Μολδαβία εδώ) δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κάποια τη πατήσει.

  10. Νομίζω ότι αυτός ο ημιτελικός είναι πιο ενδιαφέρων από τον πρώτο και επίσης πιο απρόβλεπτος.
    Θεωρώ θα μείνουν εκτός: Πολωνία Γεωργία Λετονία Τσεχία Εσθονία.
    Στον τελικό-ευκολα ή δύσκολα-θα περάσουν οι: Ελβετία Ισλανδία Βουλγαρία Φιλανδία Ελλάδα
    Ενώ τα άλλα 5 εισιτήρια διεκδικούν με περισσότερες ή λιγότερες αξιώσεις οι: Αλβανία Σερβία Πορτογαλία Δανία Αγιος Μαρίνος Αυστρία και Μολδαβία (αν και θα είναι τεράστια αδικία να προκριθεί αυτό μόνο και μόνο λόγω Κιρκοροφ).
    Θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη για τους δέκα φιναλίστς αν και ενδεχομένως να είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα:
    Φιλανδία Ελλάδα Βουλγαρία Ισλανδία Ελβετία Σερβία Αλβανία Δανία Πορτογαλία και Αυστρία.
    (Ναι θεωρώ πολύ πιθανόν ο άγιος Μαρίνος να μείνει εκτός έστω οριακά αν έχει τερματίσει πολύ χαμηλά σε επιτροπές και έχει βρεθεί οριακά εντός δεκάδας του televoting).
    Όπως και να έχει, εύχομαι να απολαύσουμε και τη σημερινή βραδιά και φυσικά ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή και στην Στεφανία μας!!

  11. Η Λετονία θα είναι η φετινή Βόρεια Μακεδονία. Μπορεί πολλοί να μην την υπολογίζουν αλλά θα προκριθεί και θα βγει πρώτη στις επιτροπές!

    • Καμία σχέση. Η Βόρεια Μακεδονία υπήρχε λόγος που ήταν πρώτη στις επιτροπές (να ακουστεί το νέο όνομα). Η Λετονία ίσως καταφέρει να προκριθεί μόνο και μόνο επειδή έχει μήνυμα για female empowerment, αλλά σίγουρα δεν θα έχει την τύχη της Ταμάρα.

  12. Εγώ πιστεύω ότι περνάνε
    Αγίος Μαρίνος
    Ελλάδα
    Αυστρία
    Ισλανδία
    Σερβία
    Αλβανία
    Πορτογαλία
    Βουλγαρία
    Φινλανδία
    Ελβετία

  13. Καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή! Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος και πιστεύω πως αυτό θα φανεί και σίγουρα θα μας χαρίσει μια θέση στον τελικό. Ανυπομονώ να δω το τελικό αποτέλεσμα!
    Πιστεύω ότι σίγουρα θα προκριθούν οι εξής: Ελλάδα, Σερβία, Φινλανδία, Ισλανδία, Ελβετία και λογικά Βουλγαρία και Άγιος Μαρίνος. Θα ήθελα και την Αλβανία τελικό. Οι εκπλήξεις θα είναι λίγες πιστεύω, κι ελπίζω ευχάριστες.

  14. Απορώ πως οι περισσότεροι ισχυρίζεστε ότι ο πρώτος ημιτελικός ήταν πιο δύσκολος απ’τον δεύτερο. Οκ Υπάρχουν 5 σίγουρες χώρες που μέσα είναι και η Ελλάδα, όμως για τις άλλες 5 θα γίνει χαμός.. τίποτα δεν είναι δεδομένο.
    Η Λετονία π.χ μπορεί χαλαρά να βγει στο τοπ 5 απόψε. Αν και δεν την έχουμε υπολογίσει.
    Ύστερα βλέποντας την Αλβανία διαπιστώνω μια φωνάρα που ίσως κι αυτή πλασαριστει ψηλά από τις επιτροπές.
    Η Σερβια που την θεωρούμε σίγουρες τελικό, μπορεί να χαντακωθουν από τις επιτροπές, διότι το τραγούδι απλά θόρυβος είναι, με καλή παρουσία αυτό.
    Η Ισλανδία όσο σίγουρη φαίνετε για τελικό, και πάλι ποτέ δεν ξέρεις με τις επιτροπές. Παιδικοτατο τραγούδι μου φαίνετε.
    Η Ελλάδα είναι σε καλό level. Μην τρελενεστε με τις λεπτομέριες.
    Η Ελβετία Ναι…είναι πράγματι όμορφο τραγούδι.
    Η Βουλγαρία η πράγματι θα είναι ψηλά η θα περάσει τελικό και δεν θα ακουμπήσει…
    Η Πολωνία είναι υπολογίσιμη.
    Η Μολδαβία δεν με ενθουσιάζει όμως άλλες χρονιές με πιο χάλια τραγούδι έχει βρεθεί στο τοπ 10 τελικό.
    Δικό μου συμπέρασμα…όλα μπορούν να ανατραπούν.

    *Η Ουκρανία αν και δεν μου αρέσει, έδειξε κάτι το διαφορετικό που καμία άλλη φέτος δεν το έχει. Ως τραγούδι μιλάω.. ιιιισως και να κερδίσει. Εάν δεν κερδίσει θα είναι τοπ 3 το Σάββατο.
    Καλή επιτυχία απόψε. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον ημιτελικός.

  15. Για σήμερα πιστεύω θα προκριθούν οι εξής με τυχαία σειρά: Ελβετία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Φινλανδία, Ελλάδα, Σερβία, Άγιος Μαρίνος, Πορτογαλία, Αλβανία.Το τελευταίο εισιτήριο θα το πάρει η Μολδαβία λόγω Κιρκοροβ και televoting αν και θα προτιμούσα να προκριθεί η Αυστρία αντί της Μολδαβίας.Δεν το θεωρώ και απίθανο να συμβεί.

  16. Θα προκριθούν σίγουρα:

    Ελβετία
    Βουλγαρία
    Ισλανδία
    Φινλανδία
    Ελλάδα
    Μολδαβία (ο sugar daddy Kirkorov θα μοιράσει κάρτες σε όλο το ανατολικό μπλοκ)
    Σαν Μαρίνο (λόγω Flo Rida, αλλιώς θα πήγαινε για οριακό αποκλεισμό).

    Από κει και πέρα θα δούμε σίγουρα κάποια “dark horse” και θα είναι μεταξύ των:

    Πορτογαλία
    Αυστρία
    Τσεχία
    Λετονία
    Εσθονία

    Θα αποκλειστούν:

    Αλβανία (όσο καλή και να είναι η ερμηνεία, το τραγούδι απλά δεν τραβάει και δεν θα το σώσουν ούτε οι επιτροπές)
    Σερβία (η Κροατία του β’ ημιτελικού, θα κοπεί οριακά λόγω επιτροπών)
    Δανία (δεν θα βοηθήσει η τελευταία θέση εμφάνισης και ειδικά μετά την Ελβετία θα φανεί σαν joke entry)
    Γεωργία
    Πολωνία

  17. Χαμηλό το επίπεδο του Β Ημιτελικού, σαφώς κατώτερο του πρώτου.
    Περιμένω να περάσουν με περίπατο στον τελικό οι:

    Άγιος Μαρίνος
    Ελλάδα
    Ισλανδία
    Σερβία
    Βουλγαρία
    Φινλανδία
    Ελβετία

    Με καλές πιθανότητες βλέπω να περνάνε οι:
    Αλβανία
    Μολδαβία

    10η θέση μάλλον παίζει για την Πορτογαλία ή την Λετονία, με βραχεία κεφαλή της Πορτογαλίας.

    Γεωργία, Δανία, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία και Εσθονία βλέπω να μένουν έξω.
    Ας είμαστε προετοιμασμένοι για κάποια έκπληξη, είτε θετική είτε αρνητική, όπως μας έχει συνηθίσει ο διαγωνισμός.
    Εύχομαι όλα να κυλήσουν καλά χωρίς σοβαρές τεχνικές δυσκολίες.

  18. Τα μαύρα σημεία εμφανίστηκαν..αλλά δεν ξέρω αν θα επηρεάσει κάτι.

    Προσωπικά το περίμενα πιο εντυπωσιακό σε σχέση πχ με της Ρωσίας του Σεργκέι ήταν κατώτερο…δεν ξέρω…

  19. Ελλάδα
    Φιλανδία
    Ελβετία
    Βουλγαρία
    Αλβανία
    Σαν Μαρίνο
    Ισλανδία
    Σερβια
    Πορτογαλία
    Μολδαβία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ