https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

Eurovision 2021: Τα αποτελέσματα του Α’ Ημιτελικού – Στον τελικό η Κύπρος!

Φωτογραφία; Eurovision Song Contest 2021 / YouTube

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2021! Η Ολλανδία και συγκεκριμένα το πανέμορφο Ρότερνταμ άνοιξαν τις πύλες τους και υποδέχθηκαν όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για ένα φαντασμαγορικό αλλά πάνω απ’ όλα ιδιαίτερο και πρωτότυπο show.

Για την Ολλανδία, είναι η πέμπτη φορά που έχει τον ρόλο της οικοδέσποινας, μετά τις διοργανώσεις των διαγωνισμών το 1958, 1970, 1976 και 1980, ενώ για το Ρότερνταμ είναι μόλις η πρώτη.

Στον αποψινό, πρώτο Ημιτελικό διαγωνίσθηκαν και διεκδίκησαν μία θέση για τον γύρο του Τελικού δεκαέξι χώρεςανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος με την ‘Ελενα Τσαγκρινού και το “El Diablo”! 

Οι δέκα χώρες που κατάφεραν και συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισαν το εισιτήριο για το Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου είναι (σε τυχαία σειρά όπως ανακοινώθηκαν):

1. Νορβηγία – “Fallen angel” – Tix

2. Ισραήλ – “Set me free” – Eden Alene

3. Ρωσία – “Russian woman” – Manizha

4. Αζερμπαϊτζάν – “Mata Hari” – Efendi

5. Μάλτα – “Je me casse” – Destiny

6. Λιθουανία – “Discoteque” – The Roop

7. Κύπρος – “El Diablo” – Έλενα Τσαγκρινού

8. Σουηδία – “Voices” – Tusse

9. Βέλγιο – “The wrong place” – Hooverphonic

10. Ουκρανία – “Shum” – Go_A

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "QUALIFIERS FROM THE FIRST SEMI-FINAL NORWAY ISRAEL RUSSIA AZERBAIJAN MALTA LITHUANIA CYPRUS SWEDEN BELGIUM UKRAINE EurOVision CONTEST ision Ision"
Eurovision Song Contest 2021

Το αποτέλεσμα κρίθηκε όπως κάθε χρόνο κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό πως οι βαθμολογίες των επιτροπών είχαν ήδη συγκεντρωθεί από τη χθεσινή γενική πρόβα του ημιτελικού, ενώ το κοινό ψήφισε κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς. Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό είχαν οι χώρες του τελικού Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία, οι οποίες παρουσίασαν και τα δικά τους τραγούδια μέσα από ένα απόσπασμα.

Κατά την έναρξη της βραδιάς, ο νικητής του διαγωνισμού του 2019, Duncan Laurence ερμήνευσε το “Feel something”. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά single του από το παρθενικό του ολοκληρωμένο album με γενικό τίτλο “Small town boy” που κυκλοφόρησε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες στις 6 Νοεμβρίου 2020. Για τις ανάγκες του τραγουδιού ο Laurence συνεργάστηκε με τον παγκοσμίου φήμης Ολλανδό DJ και μουσικό παραγωγό Armin van Buuren.

Το διάλειμμα του πρώτου ημιτελικού, κατά τη διάρκεια του οποίου δίνεται χρόνος στους τηλεθεατές να ψηφίσουν, οι Davina Michelle και Thekla Reuten (τραγουδίστρια και ηθοποιός αντίστοιχα) παρουσίασαν το “The Power of Water”.

O OGAE Greece δίνει συγχαρητήρια στην Κυπριακή αποστολή για την πρόκριση στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου και για την εξαιρετική ερμηνεία της Έλενας Τσαγκρινού!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Eurovision 2021! 

 

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

69 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε μαζέψτε την μάγισσα από την Ουκρανία αυτή κάνει ξόρκια ρε τι βλέμμα ήταν αυτό είχε κουμπώσει σίγουρα πριν ανεβεί στην σκηνή!!
    Καο θα βγουνε τώρα οι θιγμένοι που ξέρουν από μουσική να μας πούνε ότι αηδία τους κατέβει για το τραγούδι της Ουκρανίας δηλαδή ήμαρτον!!επιασαν τα ξόρκια τουλάχιστον και πέρασε στον τελικό
    Μεγάλο κρίμα για Ρουμανία και κροατια!!!
    Μας δείχνει ποσό στημένος είναι ο διαγωνισμός όταν κάνανε οι Νορβηγία (πως δεν κάνανε αγιασμό στην σκηνή)
    Ισραηλ(μακράν το χειρότερο της βραδιάς)
    Σουηδία επειδή απλά είναι η Σουηδία
    Μαλτα έσκισε τρομερή φωνή
    Αρκετά ευχάριστες παρουσίες Λιθουανία και Κύπρος !
    Ακόμα αδύνατο να πεις πιο είναι ξεκάθαρο φαβορί για φέτος

  2. Αναμενομενα αποτελεσματα. Πανω κατω περασαν αυτοι που περιμενα και αυτοι που ηθελα. Αντε και στα δικα μας!
    Υγ: Το Αζερμπαιτζαν ισως αποτελεσει την εκπληξη στον τελικο, η ολη εμφανιση εμενα προσωπικα με κερδισε

  3. Θεωρώ ότι αξιζε η Κροατία να περάσει. Με φαινεται πολυ περιεργο πως απο Βαλκανια δεν περασε ουτε μια ενω διαγωνιζοντουσαν 4. Δλδ οι 4 απο τις 6 που κοπηκαν ηταν βαλκανικες. Δεν ειχαν τραγουδαρες αλλα περιεργο

    • Επίσης η Ουκρανία θα ανέβει πολύ τις επόμενες ημέρες. Ίσως φτάσει και 5αδα στις προτιμήσεις. Το Αζερμπαϊτζάν ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, ίσως τα πάει πολύ καλύτερα από ότι αναμένεται. Το Βέλγιο για μένα φέτος είναι από τις πιο υποτιμημένες συμμετοχές. Οι επιτροπές πιστεύω θα το έχουν στην δεκάδα στην κατάταξη τους την βραδιά του τελικού. Η Κύπρος δεν με κέρδισε όσο περίμενα. Δεν πιστεύω πλέον πως θα μπει 5αδα, αλλά μια θέση στην δεκάδα την αξίζει. Ο Νορβηγός με κέρδισε πιο πολύ για τον χαρακτήρα του παρά για την όλη του συμμετοχή.

  4. Με αυτά που είδα & άκουσα απόψε μου φάνηκαν αναμενόμενα τα αποτελέσματα.
    Εξαιρετικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα, με μοναδικό μελανό σημείο τα χειροκροτήματα από το app που προσωπικά πέρα από αχρείαστο το βρήκα εως και (τουλαχιστον) φαιδρό!!!

    Συγχαρητήρια στην Κύπρο για την πολύ όμορφη εμφάνισή!!!
    Άντε και στα δικά μας!!! 🙂

  5. Πολλά πολλά συγχαρητήρια στην Κύπρο μας!!! Ήταν φοβερή, της άξιζε η πρόκριση!!!
    Γενικά όλες οι συμμετοχές που προκρίθηκαν το άξιζαν, με εξαίρεση κατά την γνώμη μου η πρόκριση του Ισραήλ. Ευχάριστη έκπληξη η πρόκριση του Βελγίου. Επίσης, με άγγιξε πολύ και η Ρωσία, φοβερή ενέργεια, μου την μετέδωσε 100%!!!
    Πάμε γερά για την Πέμπτη!!!

  6. αναμενόμενα αποτελέσματα απο αυτά που είδαμε και ακούσαμε, δυστυχώς η Ρουμανία δεν μπορούσε να σωθεί, μεγάλη χαρά είχα για το Βέλγιο, ευχαριστούμε τις επιτροπές και θα μάθουμε την Κυριακή άμα βοήθησε και ο κόσμος, η μόνη χώρα που θα ήθελα είναι η Κροατία αλλά ξέραμε ότι θα μείνουν καλά τραγούδια εκτός, επίσης για αυτό λέω να μην μιλάνε οι συνωμοσιολόγοι, μπορείτε να δείτε σε πρωινό άρθρο πολλά σχόλια οτι η ebu θα αφήσει εκτός το Ισραήλ με τα γεγονότα που συμβαίνουν και τι έγινε τελικά και τέλος μπράβο στους Ολλανδούς πραγματικά πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

  7. Γιατί Ισραήλ και όχι Κροατία; Σοβαρά τώρα, υπάρχει άνθρωπος που ξόδεψε λεφτά για να ψηφίσει το Ισραήλ; Τέλος πάντων…
    Ελπίζω στον τελικό όταν ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του κοινού να ακούσουμε “Israel, I’m sorry, zero points!”

    • Θα συμφωνήσω στο οτι η Κροατία ενδεχομένως να είχε καλύτερο τραγούδι απο το ισραηλ αλλα δεν θα συμφωνήσω στο Israel I’m sorry zero points… Γιατί το λες ξεκάθαρα για πολιτικούς λόγους και ο αυτός ο διαγωνισμός έχει να κάνει με μουσική..

  8. Καλή αρχή και επισήμως πια. Ωραία βραδιά(την περίμενα πολύ)! Χαίρομαι που επέστρεψε η Γιουροβίζιον! Οι παρουσιαστές πάντως σε σύγκριση με τους Ισραηλινούς χάνουν κατά κράτος. Όσον αφορά τα αποτελέσματα:
    Η Νορβηγία περίμενα πως θα περνούσε αν και η σκηνική παρουσία θα μπορούσε να ήταν πιο προσεγμένη.
    Το Ισραήλ δεν το περίμενα με τίποτα! Δεν μου άρεσε καθόλου προσωπικά!
    Η Ρωσία φανταστική!
    Το Αζερμπαϊτζάν μου άρεσε παλαιότερα αλλά ξεθώριασε περνώντας ο καιρός. Δεν ξέρω νομίζω το περίμενα.
    Η Μάλτα ήταν σίγουρη αν και θα την ήθελα πιο δυναμική!
    Λιθουανία επίσης αναμενόμενο αν και προσωπικά δεν το συγκαταλέγω ψηλά.
    Η Έλενα ήταν απίστευτη και σαρωτική! Ελπίζω να πλασαριστεί πολύ καλά! Αξία στον τελικό
    Το Βέλγιο περίεργο
    Η Σουηδία οκ είχε ένα ενδιαφέρον
    Ιδιαίτερη η Ουκρανία άξιζε σίγουρα το πέρασμα στον τελικό!
    Περίμενα τη Ρουμανία στη θέση του Ισραήλ! Κρίμα για αυτό το εξαιρετικό τραγούδι.
    Ενώ μαγευτικό ήταν και το τραγούδι της Ιρλανδίας ( το περίμενα στην θέση του Αζερμπαϊτζάν ή του Βελγίου)
    Η Σλοβενία είχε το λάθος τραγούδι με την σωστή καταπληκτική φωνή.
    Η Βόρεια Μακεδονία είχε ένα μάλλον αδιάφορο τραγούδι με μια πολύ καλή φωνή.
    Φυσικά η Αυστραλία και λόγω των συνθηκών προφανώς και αδικήθηκε.
    Ενώ η Κροατία μια μετριοτητα

  9. Δυστυχώς σίγουρη νικήτρια η Μάλτα … σίγουρη όμως γι αυτό και την ρίξανε και στα στοιχήματα μην ξεπαραδιαστούν και οι μπούκις … κρίμα γιατί είναι αντίγραφο της Νέτας το 18 και του Μίκολας πάλι του 18 (όποιος έγραψε το τραγούδι είδε πολύ Γιουροβίζιον το `18) δυστυχώς ούτε φέτος για Γαλλία και Ιταλία … πάμε σίγουρα Μάλτα

  10. Για ακόμη μια φορά φάνηκε πόσο πολιτικός/κοινωνικός και οικονομικός έγινε ο διαγωνισμός.Πέρασε η Σουηδία με τραγούδι σούπα μόνο και μόνο επειδή είναι Σουηδία.Το Diversity θα κυριαρχήσει άνετα για ακόμη μια φορά στη 1η θέση..ο διαγωνισμός έχει ήδη πάει στη Βαλλέτα της Μάλτας και δεν το έχουμε πάρει πρέφα μην βλέπετε τα στοίχηματα ούτε την Ιταλία ούτε και την Γαλλία έχει πάει ήδη Μάλτα..Η προώθηση που έχει φάει αυτή η Destiny ούτε με την Σουηδία να κατέβαινε.Σπουδαία φωνή μέτριο τραγούδι..η Κύπρος μας είναι για TOP3 μπορεί να πάει και για 1η θέση και αυτή την άξιζει πραγματικά.ΥΓ:Όσο για να την Ελλάδα μαςτην μοίρα μας την ξέρουμε.Η θέση μας θα είναι πάλι 18η με 22η θέση που είμαστε από το 2014 μέχρι το 2021 έχουμε φάει και 2 αποκλεισμούς παράλληλα.Η Στεφανία και η ελληνική συμμετοχή για εμένα αξίζει να μπει στο TOP10 όμως όνειρο απατηλό δυστυχώς..Γιατί κάποιοι και συγκεκριμένα η Ευρώπη δεν γουστάρει Ελλάδα και μπορείτε να το διακρίνετε από την διαφορά μεταξύ Juries και Telovoting.Όλο το σύστημα του Voting το τρέχουν τα Juries αυτές βγάζουν νικητές.ΥΓ:Όλα τα βαλκάνια σχεδόν τα πέταξαν έξω σήμερα για να δω ποιοι θα το πιάσουν το νόημα στο τέλος.Peace…

  11. Τελικά εκπλήξεις δεν είχαμε. Η Μάλτα, δηλαδή η ίδια η Destiny, τα πήρε όλα και έφυγε ομολογώ. Τη βλέπω πλέον και νικήτρια.
    Το Αζερμπαϊτζάν μακράν ότι πιο πιασάρικο ακούσαμε απόψε.
    Μια χαρά και η Κύπρος, αλλά για κάποιο λόγο πέφτει στα στοιχήματα.
    Το Βέλγιο ακούστηκε σαν μία όαση κανονικού τραγουδιού σε ένα συνονθύλευμα αλλόκοτων ήχων.

    • Πέφτει η Κύπρος γιατι πολυ απλά ξεφουσκώνει.Καλή εμφάνιση αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, μη τρελαθούμε.Κατάληξη Τάμτας στην καλύτερη περίπτωση. Εγω περιμενα πιο δυναμική εμφάνιση!

  12. Πάντως η Κύπρο με το που τελείωσε το τραγούδι από 5η πέρασε 4η στα στοιχήματα και ξαφνικά μια ώρα μετά έπεσε 8η … κάτι σημαίνει αυτό … θα πάει πολύ καλά .. μάλλον 5ντάδα και οι μπούκιδες δεν θέλουν να πληρώσουν πολλά για όσους έπαιξαν Κύπρο για 5νταδα

  13. Δεν ξέρω αν ξεσυνήθισα τα live shows αλλά κάτι δεν μου κόλλαγε απόψε, ίσως έφταιγε και η συνεχής διακοπή μεταξύ των τραγουδιών για τα σκηνικά. Ούτε η περιγραφή Καπουτζίδη-Κοζάκου μου άρεσε πολύ, μου φαινόταν πολύ κρύα, σαν αγγαρεία, καμία σχέση με παλιότερους διαγωνισμούς, ειδικά το ’13 άφταστη η περιγραφή τους.
    Όσο για τους φιναλίστ, 9/10 πέτυχα, είχα Κροατία εντός, Ισραήλ εκτός, πάντως το Ισραήλ μου άρεσε τηλεοπτικά και μάλιστα απόψε περίμενα να προκριθεί στην θέση του Αζερμπαϊτζάν, αλλά τελικά κατάφερε και τρύπωσε κι αυτό. Η Κροατία μου άρεσε αλλά βγήκε πολύ ψυχρή στη σκηνή, ένιωθες ότι κάτι λείπει. Επίσης σε πολλές χώρες δεν μου άρεσαν τα πλάνα, ειδικά στο Αζερμπαϊτζάν και στην Ουκρανία. Αυτά που μου τράβηξαν πιο πολύ την προσοχή ήταν η Ρωσία, η Σουηδία και η Κύπρος. Η Μάλτα έτσι κι έτσι. Επίσης για μένα η Λιθουανία δεν δούλεψε live, ενώ περίμενα να έχει παλμό, μου φάνηκε κάπως άνευρη (όπως και όλο το show και δεν ξέρω γιατί, ελπίζω τα επόμενα να μου αρέσουν περισσότερο).
    Αίνιγμα πάντως ποιος κέρδισε απόψε, νομίζω κοινό κι επιτροπές θα είχαν διάσταση απόψεων και ίσως βγήκε νικητής από σπόντα.
    Ευελπιστώ τα επόμενα shows να έχουν καλύτερη ροή, περισσότερο ρυθμό, και ελπίζω και καλύτερη περιγραφή. Συγχαρητήρια στους φιναλίστ!

    • Η Κοζάκου και ο Καπουτζίδης καλώς έκαναν και μαζεύτηκαν λίγο γιατί ο σχολιασμός τους είχε καταντήσει ‘ενας διαρκής χαβαλές καφενειακού επιπέδου.

  14. Για ακόμη μια φορά φάνηκε πόσο πολιτικός/κοινωνικός και οικονομικός έγινε ο διαγωνισμός.Πέρασε η Σουηδία με τραγούδι σούπα μόνο και μόνο επειδή είναι Σουηδία.Το Diversity θα κυριαρχήσει άνετα για ακόμη μια φορά στη 1η θέση..ο διαγωνισμός έχει ήδη πάει στη Βαλλέτα της Μάλτας και δεν το έχουμε πάρει πρέφα μην βλέπετε τα στοίχηματα ούτε την Ιταλία ούτε και την Γαλλία έχει πάει ήδη Μάλτα..Η προώθηση που έχει φάει αυτή η Destiny ούτε με την Σουηδία να κατέβαινε.Σπουδαία φωνή μέτριο τραγούδι..η Κύπρος μας είναι για TOP3 μπορεί να πάει και για 1η θέση και αυτή την άξιζει πραγματικά.ΥΓ:Όσο για να την Ελλάδα μαςτην μοίρα μας την ξέρουμε.Η θέση μας θα είναι πάλι 18η με 22η θέση που είμαστε από το 2014 μέχρι το 2021 έχουμε φάει και 2 αποκλεισμούς παράλληλα.Η Στεφανία και η ελληνική συμμετοχή για εμένα αξίζει να μπει στο TOP10 όμως όνειρο απατηλό δυστυχώς..Γιατί κάποιοι και συγκεκριμένα η Ευρώπη δεν γουστάρει Ελλάδα και μπορείτε να το διακρίνετε από την διαφορά μεταξύ Juries και Telovoting.Όλο το σύστημα του Voting το τρέχουν τα Juries αυτές βγάζουν νικητές.ΥΓ:Όλα τα βαλκάνια σχεδόν τα πέταξαν έξω σήμερα για να δω ποιοι θα το πιάσουν το νόημα στο τέλος.Peace..

    • επειδη βγήκαν στην σέντρα όσοι ήταν σίγουροι οτι θα πετάξουν εκτός το Ισραήλ λόγο πολιτικών γεγονότων, θέλεις να σε βάλω στην λίστα για το Σάββατο? να δούμε άμα θα βγούμε τόσο χαμηλά όσο λες με σιγουριά και αμα νικήσει και η Μάλτα.

      • Φίλε Λαμπρό βάλε με στο στοίχημα ή στη λίστα όπως λες εθελοτυφλείς όμως πάνω γράφω ΑΛΗΘΕΙΕΣ η Μάλτα το έχει πάρει ήδη εσύ δε βλέπεις τις λεπτομέρειες οπότε ηρέμησε λίγο.Όσο για την βαθμολογία της Ελλάδας..από το 2014 και μετά το μάθημα του voting δεν το έχεις μελετήσει καλά φαίνεται ε;Στείλαμε μισή Ολλανδέζα σαν την Παπαρίζου μπας και γλιτώσουμε ακόμη μια φορά το στραπάτσο..Θα φανεί τώρα πόσο θα πιάσει

    • Ρε φίλε διαβάζω τα σχόλια σου εδώ και μέρες και θέλω να σου κάνω μια ερώτηση. Γιατί παρακολουθείς τον διαγωνισμό αφού είναι όλα στημένα.
      Επίσης επειδή μάλλον είναι χαζός πως συνδέεται ο αποκλεισμός των Βαλκανίων με την προ αποφασισμένη νίκη της Μάλτας ή με το δικό μας κακό αποτέλεσμα.

      • Κοίταξε Γιώργο από το 2009 και μετά ο διαγωνισμός άλλαξε ρότα.Δημιούργησε 3 δεδομένα για να πηγαίνει μια χώρα καλά στον διαγωνισμό.1)Οικονομική ικανότητα της χώρας να διοργανώσει το θεσμό γιατί τα λεφτά πάνε πρώτα.2)Πολιτική εξέλιξη με βάση τις κρίσεις των εκάστοτε χώρων πχ. Ουκρανία, Ισραήλ – Εγώ ήξερα ότι θα το περάσουν το Ισραήλ γιατί θέλουν να δείξουν ότι είναι κατά της Χαμάς η Ευρώπη στο σύνολο και φυσικό είναι να υποστηρίξει Ισραήλ και φυσικά το..3)Κοινωνικός διαγωνισμός με βάση το Diversity που και εγώ το σέβομαι απόλυτα για να μην παρεξηγηθώ.Μακάρι να το πάρει η Ιταλία γιατί το κυνηγάει καιρό με δική της γλώσσα και έχει δύναμη στην EBU αλλά μάλλον έχει πάει ήδη Μάλτα ούτε βλέπεται τις λεπτομέρειες στα social media για το τι προώθηση πέφτει και από ποιους.ΥΓ:Όσο για την Ελλάδα κάτσε να δεις τι βαθμό παίρνει από τους juries και τι βαθμό παίρνει από το telovoting και έλα κάνε με ξανά τον έξυπνο.Μη χαθείς μετά το Σάββατο εδώ να είσαι να συζητήσουμε..ΥΓ2:Ότι θέλω θα κάνω και ότι θέλω θα βλέπω δημοκρατία δεν έχουμε ρε φίλε.Εγώ τα λέω για.να.μην πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα στην αρχή και πολλοί συμφωνούνε μαζί μου αλλά δεν θέλουν να χαρακτηριστούν από εσάς τους δικαστές και για αυτό δεν παίρνουν θέση.ΥΓ3:Μεγάλο τραγούδι η Σουηδία άξιζε την πρόκριση..ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ – ΑΑ είδαμε και το νέο αφεντικό της Eurovision από που είναι..

    • Φίλε truths είπες όντως truths. Έχουν γραφτεί μέχρι και βιβλία γι αυτά τα θέματα και δεν κάνω πλάκα. Όντως από το 2009 και μετά άλλαξε ρότα, μάλλον λόγω επιτροπών, ή μάλλον και η ίδια η EU άρχισε να αλλάζει ρότα. Είτε κερδίσει πάντως η Destiny είτε όχι θα την φάμε στην μάπα κι αυτήν και το diversity της για πολλά χρόνια ακόμα. Θα γίνει κι αυτή μαϊντανός σαν τον måns και την conchita. Παντού θα φυτρώνει, αντε τυχεροί εσείς οι φάνς της, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να την απολάψετε. Εγώ πάντως όταν έπαιζε σε λούπα πριν δύο εβδομάδες στο γυμναστήριο που πηγαίνω, δεν το ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα. Όσο για μας έχετε δίκιο…μεγάλωσα με την eurovision, μου έδωσε πολλά και πάντα θα είμαι ευγνώμων. Αλλά μάλλον παραμεγάλωσα αρκετά και πλέον όχι μόνο δεν με εκφράζει, αλλά έχει φτάσει πλέον σε σημείο να με καταπιέζει και να με πνίγει. Το μόνο που μου έμεινε χτες είναι ένα δάχτυλο καρφωμένο στο πρόσωπο μου κι ένα “άντε χάσου/ je me casse”. Είχε δίκιο η κοντσίτα πριν κάτι χρόνια που τα λεγε. Είστε όντως unstoppable. Καλά να περάσετε του χρόνου στην Βαλέτα. Όσο για μένα η τελευταία μου καλή και τελευταία γενικά Eurovision θα είναι αυτή του 2020. Αυτή στην ταινία να μου θυμίζει όλα αυτά που είχαμε και όλα αυτά που χάσαμε, ή ακόμα καλύτερα όλα αυτά που βίαια μας πήραν. Στο καλό και να σας γράφω. Υ. Γ. ευτυχώς θα υπάρξει american song contest, ελπίζω να μην το κάνει ο björkman κι αυτό σαν τα μούτρα του.

  15. επίσης βάση στοιχηματικών κινήσεων, όχι οτι βγαίνουν πάντα, να θυμήσω πριν συνεχίσω μια περίπτωση το 2018 με την Ιρλανδία που έκανε την μεγάλη έκπληξη που πέρασε στον τελικό και την ανέβασαν στην 4η θέση και τελικά βγήκε 16η, κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω φυσιολογικά πρέπει να νίκησε με μεγάλη διαφορά η Μάλτα, πρέπει να βγήκε δεύτερη η Ουκρανία και η Κύπρος να κινήθηκε απο 3η θέση και χαμηλότερα, ξαναλέω βάση στοιχηματικών κινήσεων.

  16. 8/10 με όσα προέβλεψα.. (έχασα Αζερμπαϊτζάν και Ισραήλ, τα οποία ίσως προκρίθηκαν οριακά?)
    Πίστευα πως στην θέση τους θα ήταν η Αυστραλία και η Κροατία. Ειδικά για την Κροατία με Σλοβενία και Σκόπια στον ίδιο ημιτελικό δεν περίμενα να μείνει εκτός ( πιθανόν θα τερμάτισε 11η?)
    Τους υπόλοιπους προκριθεντες τους περίμενα!! Χάρηκα πολύ που εκτιμήθηκε το Βέλγιο η Ουκρανία και η Ρωσία και φυσικά χάρηκα για την πρόκριση της Κύπρου και της Λιθουανίας ( η αγαπημένη μου 5αδα για σήμερα) με το Ισραήλ να ακολουθεί.
    Από εκεί και πέρα δεν το πιστεύω ότι θα αναγκαστώ να ακούσω την “μάμαμα ματα χάρη” και το Σάββατο, η Μάλτα δεν μου έδωσε πραγματικά κανένα winner vibes ενώ η Νορβηγία αν και με ενοχλεί σαν εικόνα (κιτς) σαν τραγουδι είναι μια χαρά!
    Κρίμα για τον αποκλεισμό της Ρουμανίας, αν και φαινόταν το πράγμα από τις πρόβες και μετά…
    ΥΓ: Η πρόκριση της Σουηδίας με οοο,τι στέλνει έχει καταντήσει αηδία πλέον.
    ΥΓ2: το απαιτητικό staging-και ιδιαίτερο- της Ιρλανδίας, δεν έπιασε, ελπίζω το δικό μας να πιάσει-πολυ αν έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα μας!!
    (Βέβαια η Ιρλανδή πραγματικά δεν ακουγόταν και το τραγούδι της μέτριο για το είδος του).
    ΥΓ3: πολλά μπράβο στους Ολλανδούς που εν μέσω πανδημίας παρουσίασαν τέτοιο υπερθέαμα, φτάνοντας το πολύ κοντά στα δεδομένα της Eurovision προ κοβιντ!
    ΥΓ4(και τελευταίο ορκίζομαι): περίπτωση “Κροατίας” στον ημιτελικό μας μπορεί να είναι είτε η Σερβία είτε ο Άγιος Μαρίνος.

  17. Συγχαρητήρια σε όλους! Ευτυχώς αρχίσαν να ξεφουσκώνουν τα γιαλαντζί φαβορί οπως η Κυπρος με την Τσαγκρινου.Υπερβολικο hype που δεν αξιζε,κάθετη πτώση στα στοιχηματα, πιθανως συντομα εκτός στοιχηματικης δεκαδας.Φωνητικά απολυτως μετρια, μια μετρημενη εμφανιση με μπουσουλα Φουρειρα ωστε να περασει. Εντυπωσιασμενη ειμαι απο την Ρωσία και η Μάλτα απο σημερα είναι και πάλι φαβορί! Συμπέρασμα, ας αφησουμε τα στοιχηματα και τις φουσκες. Θα τολμησω να πω οτι η Μαλτα βαζει υποψηφιοτητα για νικη.

  18. Μπράβο στην Κύπρο!
    Δεν ήθελα με τίποτα να περάσουν Ισραηλ και Σουηδία, αλλά φυσικά να’ναι καλά οι επιτροπές το έκαναν το θαυμα τους.
    Στεναχωρήθηκα για την Roxen.

    • Δικαια αποτελεσματα.
      Νικητης η Ουκρανια.
      Η Κυπρος καπου στο 5 λογικα. Θα κατρακυλησει και αλλο.
      Νικητης το Σαββατο η Ελβετια ?

  19. Μωρέ γαλλική θα είναι η νίκη αλλά…..μόνο με γαλλικό τίτλο. Συγχαρητήρια σε όλες τις χώρες που πέρασαν. Λάτρεψα Ουκρανία και Βέλγιο που όλους αυτούς τους μήνες δεν τρελαινόμουν καθόλου. Η Τσαγκρινού θεάρα <3

  20. Κρίμα για την Κροατία. Πολύ κρίμα. Δεν ήμουν φαν εξ αρχής αλλά αυτό που παρουσίασαν φωνητικά και σκηνικά ήταν άψογο. Αν ήταν της Σουηδίας θα περνούσε αέρα. Υπέροχο σόου οι Ολλανδοί. Έσκισαν. Ανυπομονώ για τα επόμενα σόου.

    Γελάω με αυτούς που έλεγαν οτι η Σλοβενία θα περνούσε σίγουρα και να θυμήθουμε τα λόγια τους. Λογικά πρέπει να βγήκε τελευταία στον ημιτελικό. Τόσο γνώστες είναι.

  21. Κατι μου λέει πως ισως να κέρδισε τον ημιτελικό η Ουκρανία.Η Μάλτα εχει αυτη την κουκλάρα με την φωνάρα αλλα το τραγούδι δεν ειναι για να πεις”ναι αυτο ειναι νικητήριο κομμάτι”.Η Λιθουανία κάπως βαρετή.Ευχάριστη έκπληξη το Ισραήλ που μαζί με την Ρωσία τα’χα ξεχωρίσει απ την αρχή αλλα.θεωρούσα λόγω συνθηκών δεν θα περνούσε.Οσο για την Κύπρο 1.000 μπράβο για την Ελενα ηταν φοβερή αλλα δυστηχώς δεν με συγκλόνισε όσο θα το ήθελα ή θα τκ ήλπιζα.Δυστηχώς για την Κύπρο το φάντασμα της Φουρέιρα θα πλανάται χρόνια πάνω απο την Κύπρο.Ευχομαί ομως να τα παει πολύ καλα στο τελικό.Πάμε και για τα δικά μας τώρα.Καλή μας επιτυχία.Επισής η άνοδος του San Marino ξαφνικά τι φάση;Επειδη θα εμφανιστεί ο Flo Rida;Ηταν ποτέ τόσο μεγάλο όνομα και δεν το’χα καταλάβει;

  22. Επίσης όσοι άρχισαν πάλι για στημένους διαγβνσιμούς παιδιά αυτός ήταν και αυτός θα είναι ο διαγωνισμός. Ή τον αποδέχεστε και τον παρακολουθείτε ή όχι και σταματάτε να τον βλέπετε.

  23. Πολύ ωραία βραδιά. Μου άρεσε πολύ και ευτυχώς ήταν μία κανονική Eurovision από κάθε άποψη και ελπίζω να συνεχίσει έτσι.
    Τα τραγούδια που πέρασαν ήταν πάνω κάτω αυτά που περίμενα και ήλπιζα. Κυρίως ήθελα Λιθουανία, Κύπρο και Μάλτα, χάρηκα πολύ για το Βέλγιο και θα ήθελα πολύ να μην περνούσε η Σουηδία, αλλά αυτό είναι κανονικό ανέκδοτο. Eurovision χωρίς Σουηδία στον τελικό (και όχι μόνο) δεν γίνεται, τι να λέμε τώρα… Χάρηκα που δεν πέρασε η Αυστραλία, γιατί το τραγούδι ήταν άθλιο και γιατί δεν καταλαβαίνω, ούτε για ποιο λόγο είναι η Αυστραλία στη Eurovision, ούτε για ποιο λόγο έχει στηριχθεί τόσο πολύ από τις επιτροπές τα προηγούμενα χρόνια ενώ δεν έχει στείλει και τίποτα το ιδιαίτερο.
    Κατά τα άλλα θα προτιμούσα να περάσει η Κροατία, η Ρουμανία και η Ιρλανδία, παρά η Νορβηγία, το Ισραήλ και η Ουκρανία.

  24. Meta ton 1 semifinal..oli i Evropi exei meinei kai exei kollisei sto refren tis Cyprus..:
    I fell in love, I fell in love
    I gave my heart to el diablo, el diablo!!!

    Den sou fevgei afto to tragoufi me tipota apo to myalo.
    Stin parea mou apopse imoun o monadikos Ellinas (Colonia-Germania)
    kai meta den bosousame na stamatisoume na to tragoudame..
    I Kypros exei kiolas kerdisei!!

  25. Μπράβο στην Κύπρο αλλά μόνο σ’ εμένα φάνηκε ολίγον άφωνη σε σημεία? Ίσως έφταιγαν οι γρήγορες ανάσες. Ίσως πάλι όχι.

    Για τους υπόλοιπους ΤΙ να πω? Ισραήλ & Αζερμπαϊτζάν… σοβαρά τώρα? Τι το πρωτότυπο είχαν οι ξελογιάστρες? Αν η Ελλάδα έστελνε τέτοια τραγούδια & στήσιμο είχε σίγουρο αποκλεισμό! Ας όψεται το λόμπινγκ…

    Προτιμούσα Αυστραλία. Ευτυχώς πέρασε το Βέλγιο. Κρίμα για το ευφάνταστο στήσιμο της Ιρλανδίας.

    Ας περιμένουμε και τον δεύτερο ημιτελικό τι φρούτα θα βγάλει. Λέτε να αποκλειστούμε? Μακάρι! Να μην ξαναπατήσουμε στο πιο στημένο τηλεοπτικό σόου.

    Καλορίζικος βρε και ο καινούριος -σουηδός- supervisor!

    ΥΓ Η Σουηδία και μια ακίνητη καρέκλα να στήσει χωρίς ήχο, θα περάσει τελικό! Φοβέρο? Μινιμαλιστικό… 👏

    😂

    • Οχι μη ανησυχεις, σε πολλους σημερα ξεθωριασε η Κυπρος. Ουτε φωνητια ηταν ιδιαιτερα καλη και η εμφανιση ηταν καλη μεν, οχι τοσο ξεσηκωτικη δε.Εκτος δεκαδας.

  26. Παιδιά, έχει γίνει ένας πανικός φέτος με τη Σουηδία, έχει φάει απίστευτο κράξιμο και ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τον λόγο. Το τραγούδι τους οκ δεν είναι ρηξικέλευθο, ένα mainstream pop είναι. Αλλά πραγματικά, υπάρχουν άτομα εδώ που τους άρεσε το κομμάτι της Σουηδίας 2019 ή της Σουηδίας 2018 περισσότερο από το φετινό;
    Ρωτάω ειλικρινά, με καμία απολύτως διάθεση χλευασμού ή οτιδήποτε, απλά μου φαίνεται αδιανόητο να είναι όλοι οκ με Σουηδία 2018 και 2019 και το 2021 να μην τους αρέσει, θέλω να δω αν είμαι εγώ ο περίεργος να το πω αλλιώς

    • Εννοειται οτι φετος ειναι πολυ καλυτερη απο τις 2 προηγιυμενες χρονιες. Απλα τις αμαρτιες των προηγούμενων τις πληρώνει ο καημενος φετος.
      Ηταν και η ανακοίνωση σημερα οτι αλλαξε ο supervisor και παλι ο διαγωνισμός παρέμεινε σε Σουηδικά χερια. Τσιγκλισαν αρκετα

    • Θεωρώ πως η Σουηδία φέτος στέλνει μία πολύ όμορφη συμμετοχή. Θα ήταν κρίμα να την πλήρωνε ο Tusse λόγω της τρελής προώθησης της χώρας από τις επιτροπές όλα αυτά τα χρόνια.

    • Το κομμάτι του 2018 ήταν εκπληκτικό και άξιζε τριάδα. Μην το συγκρίνεις με το 19 και το 21.

  27. Η Κύπρος αντικειμενικά έχει κομματάρα. Η σκηνική της παρουσία ήταν πολύ καλή πραγματικά και αξιομνημόνευτη. ΑΛΛΑ η ερμηνεία της Ελενας, ειδικά στα κουπλέ, είχαν ένα ύφος που διαφοροποιόταν από τη στούντιο ερμηνεία της και αυτό μου ξένισε. Και κυρίως γιατί αυτό το ύφος έβγαζε κάτι σνομπ, κάτι ψωνιστικο και κάτι ψεύτικα επιτηδευμένο. Και αν το τραγούδι έχει οντως άλλο επίπεδο και μιλάει για τοξικό σύντροφο, που είναι ο διαβολος ο ίδιος, ε, αυτό το τουπέ και το στυλακι δεν κολλάει, είναι ερμηνευτικά λάθος! Γενικά, η Έλενα βγάζει εδώ ένα τουπέ, που την κάνει ίσως και αντιπαθητική για ψηφοφορία κι αυτό είναι κρίμα, γιατί η προσπάθεια όλων, και της Ελενας της ίδιας φυσικά, είναι τεράστια και το κομμάτι είναι ποπάρα! Όχι ότι θα το διαβάσει αυτό κάποιος από την κυπριακή αποστολή και θα αλλάξει κάτι, αλλά αν η Έλενα δεν έχει αυτό το τόσο έντονο τουπέ στον τελικό (και πάει πχ σαν της Μαλτας, που βγάζει δυναμισμό, αλλά την συμπαθείς, ταυτίζεσαι μαζί της, σε παίρνει, δεν υπάρχει αυτό το συναισθηματικό «τείχος» με το κοινό), θα πάρει περισσότερες πολλές ψήφους, που πραγματικά της αξίζει! Αυτή είναι η εντελώς καλοπροαίρετη άποψή μου, αφού ειλικρινά θέλω να σκίσει η Κύπρος.
    Καλή επιτυχία το Σάββατο!!

  28. Έπεσα 10/10 στα αποτελέσματα μετά την παρακολούθηση του ημιτελικού. Πριν από το show, δεν είχα πουθενά μέσα το Αζερμπαιζαν και το Ισραηλ, αλλά τα πράγματα ξεκαθάρισαν μετά τις εμφανίσεις τους.
    Το Βέλγιο με ανησύχησε λίγο αλλά πέρασαν κι αυτοί και άξια.
    Η Κύπρος αναμενόμενα καλή και πιστεύω ότι πέρασε στον τελικό πολύ άνετα.
    Το πάθημα της Ρουμανίας μου θύμισε τα δικά μας σκηνικά χάλια του 2018.
    Τελικά επιβεβαιώθηκε και απ αυτό τον ημιτελικό ότι το τραγούδι στην Eurovision το “φτιάχνει” το staging.

  29. Για εσάς που λέτε κρίμα για τη Ρουμανία, που προσωπικά μου αρέσει το τραγούδι, στο live δεν ακουγόταν, ήταν φάλτσα σε όλο το τραγούδι…
    Ας έβαζαν τραγουδίστρια που να ξέρει να τραγουδάει και live!

  30. Τα αποτελεσματα του ημιτελικού ανέβηκαν καταλάθος στο wikipedia . Η Κυπρος πέρασε 4η με 178 βαθμους

    • Στην wikipedia γραφει οποιος θελει. Μην τα πιστευετε. Θελει τρελη προσπαθεια για να ανεβασεις κατι “κατα λαθος” εκει περα.

  31. Οτι και να λεμε τα λόγια είναι περιττά. Η Λετονία θα το παρει φέτος ειναι φως φανάρι. Θα κανει την ανοδο που εκανε η Φουρέιρα αποτομα.. ΡΙΓΑ 2022 ΕΡΧΟΜΑΣΓΕ

  32. Βλέποντας για πρώτη φορά ολόκληρες τις εμφανίσεις μπορώ να πω πως ήταν από τους πιο δίκαιους ημιτελικούς των τελευταίων χρόνων βάση αποτελέσματος. Η μόνη έκπληξη είναι το Ισραήλ που να πω την αλήθεια βλέποντας την εμφάνιση της Eden μπορώ να πω πως δίκαια προκρίθηκε.
    Βέβαια αυτή που με κέρδισε περισσότερο ήταν η Μάλτα που για πρώτη φορά με έκανε η Destiny να πω πως αξίζει την νίκη αν έρθει το Σάββατο. Παντός πάμε για ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον τελικό το Σάββατο που την νίκη μέχρι στιγμής δεν την διεκδικούν απλά 3 χώρες αλλά και 3 διαφορετική μουσική κόσμοι.
    Η μοναδική χώρα μετά την Μάλτα που μου έβγαλε έναν αέρα νικητή ήταν η Κύπρος και μου κάνει τεράστια εντύπωση αυτή η μεγάλη πτώση στα στοιχήματα. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι μάλλον η Μάλτα σάρωσε κερδίζοντας και το κοινό με δεύτερη την Ουκρανία και εν τέλει την Κύπρο 3η.
    Τέλος σε επίπεδο συμμαχιών είχαμε την πρόκριση όλων των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ ενώ στον αντίποδα δεν προκρίθηκε καμία από τα Βαλκάνια. Βέβαια κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη θα γίνει το αντίστροφο

  33. Η Κύπρος καλή οκ, αλλά δεν είχε αυτό το κάτι. Περίμενα περισσότερα, δεν ξέρω. Σαν είχε μια θαμπάδα να το πω; Σαν να κρατούσε δυνάμεις να το πω; Το Αζερμπαϊτζάν πχ πολύ καλύτερο. Ουκρανία απλά μάμησε. Σίγουρα top 5 το Σάββατο. Μάλτα είχε winner vibes. Ρωσία πολύ καλή. Αυστραλία πολύ καλή, κρίμα που δεν πέρασε. Ρουμανία υπέροχο κομμάτι αλλά εκτελέστηκε live. Βέλγιο τέλειο.
    Ισραήλ δεν καταλαβαίνω γιατί πέρασε. Νορβηγία οκ. Λιθουανία πολύ καλή. Σουηδία πολύ καλή.
    Πολύ ωραίο σόου. Πάμε για τον δεύτερο ημιτελικό.

  34. Σωστά σε όλα απλά η Αυστραλία προσπάθησα πολύ να βρω κάτι να μου αρέσει επειδή τη συμπάθησα τη συμμετοχή αλλά δεν μπόρεσα καθόλου…μα καθόλου…ήταν χάλια όλο…

  35. Τα αποτελέσματα σωστοτατα.Η μόνη αδικημένη η Κροατία..
    Τώρα το τραγούδι που είναι ένα τρελό αουτσάιντερ ακόμα και για τη νίκη είναι αυτό της Ουκρανίας…
    Μου άρεσε από το πρώτο άκουσμα το Μάρτιο και ξεχωρίζει για την διαφορετικότητα που έχει μουσικά,για την φοβερή περσονα που το τραγουδάει,για το απίστευτο κρεσεντο και την φοβερή ταχύτητα που τελειώνει σε συνδυασμό με το άψογο βίντεο με τους δρομείς.
    Μου αρέσει που το λέει στα Ουκρανικά και ήδη έχει ανέβει 4ο στα στοιχήματα..
    Με δεδομένη την υποστήριξη από το ανατολικό μπλοκ αλλά και με τον απίστευτο ξεσηκωμού του κοινού στην αρένα νομίζω ότι αν κερδίσει δεν θα μου κάνει καθόλου έκπληξη και θα το χαρώ όπως και μια πρωτιά της Ιταλίας ..
    Τώρα Μάλτα και ΣΙΑ ,τυπικά σύγχρονα ποπ κομμάτια που κατά τη γνώμη μου ακόμα και αν κερδίσουν ούτε που θα με συγκινήσουν..
    Τα τρία αγαπημένα μου του τελικού είναι
    Ουκρανία,Ιταλία , Ολλανδία….

  36. Παιδιά,η Γαλλία θα κερδίσει φέτος,και δίκαια.Μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε σαν διαγωνισμός τραγουδιού.Παίξτε τα ρέστα σας στην Μπαρμπαρά,εννοείται βέβαια πολλά θα κριθούν και στις δύο live εμφανίσεις της την Πέμπτη και βέβαια στον τελικό,είδατε σήμερα πόσο μετράει το live,η Ουκρανία το απογείωσε,η Μάλτα ήρθε στα ίσια της και πάλι,η Κύπρος έδειξε ότι το ξεπέταγμα βασίσθηκε σε μια φωτογραφία της στιγμής,το κόκκινο σαγηνεύει αλλά όταν ακούς όλο το πακέτο μαγκώνεσαι

  37. Παιδιά η Μάλτα ήταν καταπληκτική και παρά τις άνευρες πρόβες χθες έλαμψε σκηνικά. Σε αντίθεση με την Κύπρο που ενώ στις πρόβες φαινόταν καταπληκτική, χθες τις έλειπε η σπιρτάδα. Όχι ότι δεν ήταν καλή, απλώς δεν είχε το εκτόπισμα της Μάλτας.

  38. Έναν μικρό απολογισμό για τη χθεσινή βραδιά:
    Σημειωτέον ότι, με εξαίρεση δυο τρία πλάνα από τις πρόβες και κάτι σκόρπιες φωτογραφίες, δεν ήξερα τι θα δω πάνω στη σκηνή από τις συμμετοχές. Εδώ και κάποια χρόνια συνειδητά αποφεύγω να παρακολουθώ τις πρόβες γιατί πιστεύω ότι μέσω αυτών οι στοιχηματικές εταιρείες και το λεγόμενο press center χειραγωγούν τους τηλεθεατές και την κοινή γνώμη.

    Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι οι περισσότερες συμμετοχές είχαν αξιοπρεπείς εμφανίσεις, με κάποιες εξαιρέσεις στα φωνητικά (Κύπρος, Ιρλανδία, Σουηδία, Ισραήλ).
    Η μεγάλη απογοήτευση για μένα ήταν η Ρουμανία. Δυστυχώς η Roxen αποδείχτηκε λίγη για να στηρίξει το συγκεκριμένο τραγούδι. Τόσο σκηνικά και κυρίως φωνητικά. Πιθανολογώ δε (ίσως αυθαίρετο αυτό το συμπέρασμα μου) ότι και πέρυσι, παρόλο που είχε ένα καλύτερο τραγούδι, δε θα περνούσε στον τελικό.

    Ουκρανία, Ρωσία και Βέλγιο, έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους. Κι αν αυτό το ξέραμε ήδη για τους Hooverphonic λόγω της εμπειρίας τους, τόσο η Manizha, όσο κυρίως οι Go_A ήταν εκπληκτικοί.
    Οι The Roop επίσης στο ύψος τους, αν και νομίζω ότι το τραγούδι τους έχει ξεθωριάσει ελαφρώς (ίσως να επηρεάστηκα και από το γεγονός ότι εμφανίστηκαν πρώτοι). Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ καλό τραγούδι από ταλαντούχους μουσικούς.

    Όσο για το μεγάλο φαβορί, τη Μάλτα, πολύ κακό για το τίποτα. Ένα ποπάκι του σωρού το οποίο βασίζεται στο φωνητικό εκτόπισμα της ερμηνεύτριας (άψογη όντως η Destiny) και τίποτα άλλο. Υποτίθεται ότι μιλάμε για διαγωνισμό ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

    Τώρα, για το show, αυτό καθαυτό, ήταν οκ. Ωραία η σκηνή, ωραίες οι καρτ ποστάλ (δεν ξετρελάθηκα βέβαια). Μου άρεσε η ιδέα με τα διαφανή σπιτάκια. Οι παρουσιαστές όμως: απογοήτευση. Ειδικά από τη Nikki περίμενα κάτι παραπάνω. Ο Jan δε, φουλ ξενέρωτος.

    Σαν επίλογο, και περιμένοντας και τις εμφανίσεις του δεύτερου ημιτελικού, έχω να πω ότι φέτος μάλλον είναι η χρονιά της Γαλλίας (και δεν το λέω αυτό σαν πρόβλεψη). Ειδικά έχοντας δει και το αντίπαλον δέος της, τη Μάλτα, δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να χάσει η Γαλλία.

  39. Έναν μικρό απολογισμό για τη χθεσινή βραδιά:
    Σημειωτέον ότι, με εξαίρεση δυο τρία πλάνα από τις πρόβες και κάτι σκόρπιες φωτογραφίες, δεν ήξερα τι θα δω πάνω στη σκηνή από τις συμμετοχές. Εδώ και κάποια χρόνια συνειδητά αποφεύγω να παρακολουθώ τις πρόβες γιατί πιστεύω ότι μέσω αυτών οι στοιχηματικές εταιρείες και το λεγόμενο press center χειραγωγούν τους τηλεθεατές και την κοινή γνώμη.

    Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι οι περισσότερες συμμετοχές είχαν αξιοπρεπείς εμφανίσεις, με κάποιες εξαιρέσεις στα φωνητικά (Κύπρος, Ιρλανδία, Σουηδία, Ισραήλ).
    Η μεγάλη απογοήτευση για μένα ήταν η Ρουμανία. Δυστυχώς η Roxen αποδείχτηκε λίγη για να στηρίξει το συγκεκριμένο τραγούδι. Τόσο σκηνικά και κυρίως φωνητικά. Πιθανολογώ δε (ίσως αυθαίρετο αυτό το συμπέρασμα μου) ότι και πέρυσι, παρόλο που είχε ένα καλύτερο τραγούδι, δε θα περνούσε στον τελικό.

    Ουκρανία, Ρωσία και Βέλγιο, έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους. Κι αν αυτό το ξέραμε ήδη για τους Hooverphonic λόγω της εμπειρίας τους, τόσο η Manizha, όσο κυρίως οι Go_A ήταν εκπληκτικοί.
    Οι The Roop επίσης στο ύψος τους, αν και νομίζω ότι το τραγούδι τους έχει ξεθωριάσει ελαφρώς (ίσως να επηρεάστηκα και από το γεγονός ότι εμφανίστηκαν πρώτοι). Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ καλό τραγούδι από ταλαντούχους μουσικούς.

    Όσο για το μεγάλο φαβορί, τη Μάλτα, πολύ κακό για το τίποτα. Ένα ποπάκι του σωρού το οποίο βασίζεται στο φωνητικό εκτόπισμα της ερμηνεύτριας (άψογη όντως η Destiny) και τίποτα άλλο. Υποτίθεται ότι μιλάμε για διαγωνισμό ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

    Τώρα, για το show, αυτό καθαυτό, ήταν οκ. Ωραία η σκηνή, ωραίες οι καρτ ποστάλ (δεν ξετρελάθηκα βέβαια). Μου άρεσε η ιδέα με τα διαφανή σπιτάκια. Οι παρουσιαστές όμως: απογοήτευση. Ειδικά από τη Nikki περίμενα κάτι παραπάνω. Ο Jan δε, φουλ ξενέρωτος.

    Σαν επίλογο, και περιμένοντας και τις εμφανίσεις του δεύτερου ημιτελικού, έχω να πω ότι φέτος μάλλον είναι η χρονιά της Γαλλίας (και δεν το λέω αυτό σαν πρόβλεψη). Ειδικά έχοντας δει και το αντίπαλον δέος της, τη Μάλτα, δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να χάσει η Γαλλία.

    Προς Ogae,
    αν υπάρχει διπλό ποστάρισμα, παρακαλώ διαγράψτε το δεύτερο σχόλιο μου. Ευχαριστώ 😉

  40. Νομίζω τα αποτελέσματα μετά τις εμφανίσεις ήταν δικαιότατα. Για όσου προκρίθηκαν:
    – Νορβηγία: Νομίζω από τις λίγες εμφανίσεις με τόσα χορευτικά τραγούδια που ήταν αρκετά συναισθηματική. Κάποια πλάνα θα μπορούσαν να ήταν πιο δυναμικά αλλά κατα τα άλλα ήταν πολύ γλυκιά εμφάνιση. Πιστεύω πως τα γυαλιά καλύτερα θα ήταν να τα κρατήσει για το δικό του καλό για να είναι πιο συγκεντρωμένος.
    -Ισραήλ: Πίστευα πως θα επικρατούσε η πολιτική και στο κοινό θα πάτωνε, αλλά χαίρομαι πάρα πολύ που πέρασε γιατί ήταν από τις καλύτερες και πιό κεφάτες εμφανίσεις εχθές και η Eden τραγούδισε πολύ καλά.
    -Ρωσία: Καταπληκτική εμφάνιση η τραγουδίστρια είναι πάρα πολύ χαρισματική και εξαιρετική performer. Φοβόμουν τις επιτροπές και ότι είναι αρκετά νωρίς στη σειρά εμφάνισης αλλά της άξιζε και με το παραπάνω η πρόκριση είναι από τις καλύτερες συμμετοχές φέτος.
    -Αζερμπαϊτζάν: Πριν δω την εμφάνιση θεωρούσα πως είναι στο όριο αλλά ήταν εξαιρετική. Από ότι διάβασα μέσα στο στάδιο πήρε το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Περιμένω να είναι τοπ 5 στο κοινό και οι επιτροπές λογικά το έχουν δεκάδα γιατί ήταν καλή και στο jury show. Καμία σχέση αυτό που είδαμε εχθές με το clip ήταν πολύ καλύτερη και φωνιτικά και είχε τη σωστή ενέργεια.
    -Μάλτα: Νομίζω αυτή η κοπέλα αδικείται με αυτό το τραγούδι. Είναι ένα μέτριο τραγούδι και το ανέβασε 100 πατώματα πιο πάνω με την ερμηνία της. Το πουλάει φοβερά είναι πάρα πολύ χαρισματική και έχει εξαιρετική φωνή. Πιστεύω πως κέρδισε τον ημιτελικό και ίσως τις επιτροπές αλλά όχι το κοινό (ήταν όμως το τοπ 5).
    -Λιθουανία: Αρκετά καλή εμφάνιση αλλά δεν κάτησε το ενδιαφέρον μου. Καλό για opener αλλά μέχρι εκεί. Γύρω στο 6-8 πιστεύω πέρασε.
    -Κύπρος: Ποτέ δεν μου άρεσε το τραγούδι ούτε κατάλαβα το hype για την εμφάνιση αλλά έλεγα ίσως να υπάρχει κάτι που δεν έχω δει ακόμη. Τελικά δεν υπήρχε κάτι φοβερό, νομίζω η περιγραφή ήταν καλύτερη από το αποτέλεσμα. Πάντως μου άρεσε η Έλενα πιστεύω το ερμήνευσε πολύ καλά και φωνητικά ήταν πολύ καλή. Δεν νομίζω ότι είναι στο τοπ 3 του ημιτελικού αλλά κάπου στις θέσεις 4-6.
    -Σουηδία: Σίγουρα ήρθε ψηλότερα στις επιτροπές από ότι στο κοινό και σίγουρα θα προτιμούσα κάποιο άλλο τραγούδι στην θέση του. Ωστόσο ήταν αρκετά καλή εμφάνιση και νομίζω πως ίσως να ήταν στο τοπ 10 και του κοινού αλλά οριακά. Θα δούμε πόσο ψηλά το έχουν οι επιτροπές αλλά νομίζω μία μικρή προώθηση εδώ υπήρξε.
    -Βέλγιο: Πολύ χάρηκα που πέρασε αν και δεν είναι στα αγαπημένα μου. Πολύ καλύτερο από το απόσπασμα που είχαν δείξει και νομίζω ξεχώρισε πάρα πολύ σε σχέση με τους άλλους. Οι επιτροπές πρέπει να το έχουν ψηλά (τοπ 3) γιατί τόσο αξίζει σε αυτό το τραγούδι και να τα πήγε σχετικά καλά στο κοινό.
    -Ουκρανία: Υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα να κέρδισε το κοινό κατά την γνώμη μου. Έχει δύναμη στο κοινό σαν χώρα, η σειρά εμφάνισης ήταν ότι έπρεπε και ξεχώριζε από όλους τους άλλους. Οι επιτροπές πρέπει να το έχουν κάπου στη μέση ωστόσο λογικά είναι γύρω στις θέσεις 2-4 του ημιτελικού.
    Και για όσους δεν πέρασαν:
    -Σλοβενία: Αναμενόμενο να μην προκριθεί νομίζω. Αργό τραγούδι, όχι κάτι αξιομνημόνευτο στην παρουσίαση και πολύ νωρίς στη σειρά εμφάνισης. Δεν θα έλεγα ότι βγήκε τελευταίο όμως.
    -Αυστραλία: Αν και ήταν αρκετά καλή εμφάνιση, δεν περίμενα το κοινό γενικά να τους ψηφίσει και αφού δεν ήταν Live τα πράγματα γίναν χειρότερα. Η ερμηνία την ήταν λίγο περίεργη αλλά φωνητικά ήταν καλή.
    -Βόρεια Μακεδονία: Πολύ κακό staging σε αυτό το τραγούδι κατά τη γνώμη μου. Με κάτι πιο θεατρικό ίσως να είχε προκριθεί. Νομίζω στις επιτροπές μπορεί να πήγε κάπως καλά αλλά από το κοινό ήταν εκτός σίγουρα.
    -Ιρλανδία: Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η εμφάνιση τους αλλά κατάλαβα ότι δεν έκανε μεγάλη εντύπωση. Τραγούδισε μέτρια αλλά τουλάχιστον βγήκε το σκηνικό όπως έπρεπε.
    -Κροατία: Όταν πέρασε και το Ισραήλ και η Σουηδία κατάλαβα ότι θα έμενε έξω. Το τραγούδι είναι καλό, αλλά η εμφάνιση δεν ήταν τίποτα το φοβερό και καθώς υπήρχαν τόσοι άλλοι με σχεδόν ίδια εμφάνιση ήταν αναπόφευκτο να μην μείνει κάποιο έξω. Δεν υπήρχε κάποια μεγάλη κορύφωση στο τραγούδι η στην εμφάνιση για να το βοηθήσει και δεν ξέρω αν ο φωτισμός βοήθησε έτσι όπως ήταν. Βγήκε λίγο βαρέτο για εμένα ειδικά σε σχέδη με όσα ακολούθησαν.
    -Ρουμανία: Αυτό που έγινε με αυτό το τραγούδι μου θυμίζει πολύ την Εσθονία το 2016. Τραγούδι που αρέσει αρκετά στους φαν όταν φτάνει η στιγμή των προβών έχει περίεργη παρουσίαση με κακή αποδοχή και μέτρια φωνητικά. Εχθές ήταν η καλύτερη εμφάνιση της αλλά δεν ήταν αρκετό. Στο recap χανόταν εντελώς και αν και το concept ήταν καλό δεν λειτούργησε έτσι όπως το απέδωσαν

  41. Γιατι πέρασαν Σουηδία & Νορβηγία ? Πάλι καλά που αποκλείστηκαν τα Σκόπια.

    • Σκοπια ειναι η πρεωτευουσα μεγαλε. Η χωρα εχει επισημο ονομα απο το 2018!

  42. χάρηκα για την προκριση του βελγιου διοτι ηταν τραγούδι ποιοτικό.καλό κ ομορφα στημένο…το ισραηλ πολυ καλυτερο απο οτι το περιμένα!ηθελα κ ιρλανδια κ κροατία στον τελικό αλλά…..μάλτα κ λιθουανία δν μ αρεσουν.δν ξερω γιατι βρισκουν τετοια ανταποκριση οι συμμετοχες τους!
    οσον αφορά στον τελικο θελω να δω ψηλά γαλλια κ ισπανία!!
    καλη επιτυχια αυριο στην χωρα μας!!!

  43. καταρχην συγχαρητηρια στουσ ολλανδουσ για τον χθεσινο ημιτελικο πραγματικα φοβερη δουλεια και τρομερη σκηνη
    τωρα για ακομα μια φορα μασ εδειξε ο διαγωνισμοσ ποσο στημενοσ συνεχιζει να ειναι οπωσ τραγουδια τησ νορβηγιασ-σουηδιασ-ισραηλ περασανε..3 τραγικα τραγουδια
    και το 4 το κακο τησ ουκρανιασ η αλλη που εκανε ξορκια επανω στην σκηνη και ειχε παρει χαπακια στανταρ με αυτο το βλεμμα που ειχε..τι να πεις τρ πραγματικα μουσικα και τα 4 για ΓΕΛΙΑ!
    τωρα πιστυω η μαλτα πηγε εξαιρετικα και η κυπροσ μου φανηκε λιγο αγχωμενη η ελενα και δεν απεδωσε τοσο καλα ειχε προβληματα φωνητικα σε καποια σημερα αλλα εμφανιση εξαιρετικη!
    μου φαινεται και εμενα οτι λογ diversity θα σπρωξουν τον διαγωνισμο προσ την μαλτα..μια κουκλα με εξαιρειτκη φωνη τρ οτι και να λεμε αλλα απο τραγουδια και σκηνικη παρουσια δεν λεει πολλα
    ΦΕΤΟΣ Η ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ αξια η μονη χωρα που ανεβαζει μουσικα αυτον το πανηγυρακι φετοσ για αλλη μια φορα μαζι βεβαια με την γαλλια που η γυναιακ εχει απιστευτη φωνη και παθοσ
    προσωπικα θελω νικητη ιταλια και το αξζει τοσα χρονια και φετος ειναι το κατι αλλο πανω στην σκηνη
    αλλα θα το φτιαξουν οπως θελουν και οπως τουσ βολευει φυσικα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ