EUROVISION 2021: Απόψε ο Πρώτος Ημιτελικός!

Δύο χρόνια μετά από τη τελευταία διοργάνωση που παρακολουθήσαμε και ένα χρόνο μετά χωρίς καθόλου Eurovision live, ήρθε η στιγμή που οι περισσότεροι περιμέναμε: τη διεξαγωγή του Πρώτου Ημιτελικού!

Η Ολλανδία και συγκεκριμένα το πανέμορφο Ρότερνταμ επιτέλους ανοίγουν τις πύλες τους και υποδέχονται όλη την Ευρώπη και όχι μόνο για ένα φαντασμαγορικό αλλά πάνω απ’ όλα ιδιαίτερο και πρωτότυπο show. Για την Ολλανδία, είναι η πέμπτη φορά που έχει τον ρόλο της οικοδέσποινας, μετά τις διοργανώσεις των διαγωνισμών το 1958, 1970, 1976 και 1980 ενώ για το Ρότερνταμ είναι μόλις η πρώτη.

Με το σύνθημα “Open up” οι Ολλανδοί υποδέχονται φέτος στο Rotterdam Ahoy και συγκεκριμένα στο Ahoy Arena μέλη από τις 39 φετινές αποστολές – επί της ουσίας 38, μιας και  η αποστολή της Αυστραλίας δεν κατάφερε να ταξιδέψει λόγω των μέτρων της πανδημίας του Covid-19 – καθώς και δημοσιογράφους αλλά και περιορισμένο αριθμό θεατών. Κεντρικοί παρουσιαστές του διαγωνισμού επιλέχθηκαν η Edsilia Rombley, η Chantal Janzen, ο Jan Smit και η NikkieTutorials.

Στον σημερινό, πρώτο Ημιτελικό διαγωνίζονται και διεκδικούν μία θέση για τον γύρο του Τελικού δεκαέξι χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος! Οι δέκα από αυτές που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη βραδιά του Σαββάτου. Το αποτέλεσμα θα κριθεί όπως κάθε χρόνο κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Υπενθυμίζουμε στο σημείο αυτό πως οι βαθμολογίες των επιτροπών έχουν ήδη συγκεντρωθεί μιας και τα μέλη τους έχουν ήδη ψηφίσει παρακολουθώντας τη χθεσινή γενική πρόβα του ημιτελικού. Το κοινό θα μπορέσει να ψηφίσει κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς. Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό έχουν οι χώρες του τελικού Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία.

Κατά την έναρξη της βραδιάς, ο νικητής του διαγωνισμού του 2019, Duncan Laurence θα ερμηνεύσει το “Feel something”. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά single του από το παρθενικό του ολοκληρωμένο album με γενικό τίτλο “Small town boy” που κυκλοφόρησε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες στις 6 Νοεμβρίου 2020. Για τις ανάγκες του τραγουδιού ο Laurence συνεργάστηκε με τον παγκοσμίου φήμης Ολλανδό DJ και μουσικό παραγωγό Armin van Buuren. Το διάλειμμα του πρώτου ημιτελικού, κατά τη διάρκεια του οποίου δίνεται χρόνος στους τηλεθεατές να ψηφίσουν, θα το αναλάβουν οι Davina Michelle και Thekla Reuten (τραγουδίστρια και ηθοποιός αντίστοιχα) οι οποίες θα παρουσιάσουν το “The Power of Water”.

Ο Πρώτος Ημιτελικός θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00 ώρα Ελλάδος. Διαδικτυακά μπορείτε να δείτε τον διαγωνισμό μέσω του επίσημου καναλιού της Eurovision αλλά και μέσω του WebTv του κρατικού μας καναλιού. Την τηλεοπτική μετάδοση θα κάνουν για λογαριασμό της ΕΡΤ ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου. 

Οι δεκαέξι χώρες που διαγωνίζονται στον αποψινό, πρώτο Ημιτελικό – με σειρά εμφάνισης – είναι:

  1. Λιθουανία – “Discoteque” – The Roop
  2. Σλοβενία – “Amen” – Ana Soklič
  3. Ρωσία – “Russian woman” – Manizha
  4. Σουηδία – “Voices” – Tusse
  5. Αυστραλία – “Technicolour – Montaigne
  6. Βόρεια Μακεδονία – “Here I Stand” – Vasil
  7. Ιρλανδία – “Maps” – Lesley Roy
  8. Κύπρος – “El Diablo” – Έλενα Τσαγκρινού
  9. Νορβηγία – “Fallen angel” – Tix
  10. Κροατία – “Tick-Tock” – Albina
  11. Βέλγιο – “The wrong place” – Hooverphonic
  12. Ισραήλ – “Set me free” – Eden Alene
  13. Ρουμανία – “Amnesia” – Roxen
  14. Αζερμπαϊτζάν – “Mata Hari” – Efendi
  15. Ουκρανία – “Shum” – Go_A
  16. Μάλτα – “Je me casse” – Destiny

Ποιες δέκα χώρες πιστεύετε πως θα προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό του  Σαββάτου;

Γράψτε τις δικές σας προβλέψεις τόσο στα σχόλια κάτω από το άρθρο όσο και στο δικό σας προσωπικό ψηφοδέλτιο κατά τη διάρκεια της αποψινής βραδιάς!

Πως θα το αποκτήσετε; Κάνοντας ένα click ΕΔΩ και εκτυπώνοντάς το!  

O OGAE Grece εύχεται Καλή Επιτυχία στην Κυπριακή αποστολή η οποία συμμετέχει με το τραγούδι “El diablo” σε ερμηνεία της Έλενας Τσαγκρινού!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τα αποτελέσματα του πρώτου Ημιτελικού της Eurovision 2021! 

Πηγή φωτογραφιών: eurovision.tv 

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλημέρα σας και καλή αρχή.Πρώτα απ’όλα καλή επιτυχία στην Κύπρο σήμερα.Σίγουρη πρόκριση για τον τελικό και μάλιστα σε πολύ υψηλή θέση προβλέπω και για TOP10.Κάτι άλλο που μπορούν να παρατηρήσουν όλοι οι fans αλλά και οι άνθρωποι που είναι στον Ogae Greece είναι ότι προωθούν ΤΡΕΛΑ 100% και μέσα από τα social media της Eurovision αλλά και από το lobby των ΜΜΕ που καλύπτουν τον διαγωνισμό την συμμετοχή της Μάλτας.Και μετά με λέτε δεν είναι οικονομικός και πολιτικός-κοινωνικός ο διαγωνισμός αυτός.Ναι υποστηρίζουμε την διαφορετικότητα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..αλλά αλίμονο κάθε χρόνο να βγάζουμε τραγούδια σούπας πχ Μάλτα μόνο και μόνο λόγω Diversity.Ναι έχει καλή φωνή αλλά ρε παιδιά σιγά το τραγούδι μη τρελαθούμε κιόλας.Το τραγούδι της Κύπρου έχει winning vibes όμως.ΥΓ:Όσο για την Ελλάδα τα σπουδαιότερα την Πέμπτη αλλά από ότι φαίνεται πάλι θα μας τσακίσουν στο voting και θα δείτε τραγούδια από πάνω μας που δεν θα πίστεύετε.

  2. Καλημέρα σας και καλή αρχή.Πρώτα απ’όλα καλή επιτυχία στην Κύπρο σήμερα.Σίγουρη πρόκριση για τον τελικό και μάλιστα σε πολύ υψηλή θέση προβλέπω και για TOP10.Κάτι άλλο που μπορούν να παρατηρήσουν όλοι οι fans αλλά και οι άνθρωποι που είναι στον Ogae Greece είναι ότι προωθούν ΤΡΕΛΑ 100% και μέσα από τα social media της Eurovision αλλά και από το lobby των ΜΜΕ που καλύπτουν τον διαγωνισμό την συμμετοχή της Μάλτας.Και μετά με λέτε δεν είναι οικονομικός και πολιτικός-κοινωνικός ο διαγωνισμός αυτός.Ναι υποστηρίζουμε την διαφορετικότητα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..αλλά αλίμονο κάθε χρόνο να βγάζουμε τραγούδια σούπας πχ Μάλτα μόνο και μόνο λόγω Diversity.Ναι έχει καλή φωνή αλλά ρε παιδιά σιγά το τραγούδι μη τρελαθούμε κιόλας.Το τραγούδι της Κύπρου έχει winning vibes όμως.ΥΓ:Όσο για την Ελλάδα τα σπουδαιότερα την Πέμπτη αλλά από ότι φαίνεται πάλι θα μας τσακίσουν στο voting και θα δείτε τραγούδια από πάνω μας που δεν θα πίστεύετε.Καλή επιτυχία όπως και να έχει.

  3. Η “μεγάλη” μέρα έφτασε! η eurovision επιστρέφει και είναι γεγονός! Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει ο αποψινός τελικός και σαφώς θα είναι πολύ δύσκολος όχι λόγω πολλών καλών τραγουδιών (όπως το ’18) αλλά λόγω πολλών μετρίων που αναγκαστικά πρέπει να βρεθούν 10 φιναλιστς…
    Προσωπικά όλες οι χώρες πιστεύω διεκδικούν την πρόκριση εκτός της Βόρειας Μακεδονίας, δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά…
    Δύο σχόλια για την κάθε συμμετοχή
    Λιθουανία: τραγούδι πιασάρικο εύθυμο και το συγκρότημα χαρισματικό αλλά η σκηνική παρουσία μου φαίνεται λίγη, μια χαρά για εθνικό τελικό αλλά για τη “μεγάλη σκηνή” κάπως άδειο κάνει το αποτέλεσμα.
    Σλοβενία: οκ τραγούδι που ίσως όμως να χαθεί στο πλήθος, εξαιρετική φωνή και προσεγμένη σκηνική παρουσία
    Ρωσία: ο ορισμός του πιασάρικου τραγουδιού. Δυναμικό, περνάει άμεσα το μήνυμα του και η Manizha φοβερή περφορμερ.
    Σουηδία: μια από τις πιο αδύναμες σουηδικές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια από πολλές απόψεις
    Αυστραλία: το αποτέλεσμα (ειδικά για lot είναι πολύ καλύτερο απ’όσο περίμενα)
    Βόρεια Μακεδονία: ωραία φωνή και τίποτα άλλο. Σκηνική παρουσία και τραγούδι θα τα χαρακτήριζα κάπως αδιάφορα.
    Ιρλανδία: ένα οκ τραγούδι, ίσως κάπως αδύναμο για το είδος του, ωραία όμως στημένο αλλά μέτρια ερμηνευμένο
    Κύπρος: δυναμικό σαν κομμάτι που σκηνικά απογειώνεται αφού είναι εξαιρετικά στημένο.(σαφώς και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά)
    Νορβηγία: αν κλείσω τα μάτια το τραγούδι μου αρέσει αρκετά, η σκηνική παρουσία το χαλάει πολύ.
    Κροατία: Δεν μου αρέσει όπως έχει στηθεί αλλά σαν τραγούδι σου μένει.
    Βέλγιο: εξαιρετικό, κατ’εμέ από όλες τις απόψεις αν αποκλειστεί θα είναι κρίμα
    Ισραήλ: το προτιμώ από το παρεμφερές της Κροατίας, αν και αυτό έχει στηθεί λάθος(ειδικά αυτό το πράγμα με την αλλαγή ρούχων αλά 2008). Σαν κομμάτι όμως μου είναι ευχάριστο και η edene έχει καλή φωνή
    Ρουμανία: αχ αχ αχ… Ένα πολύ όμορφο κομμάτι που δυστυχώς καταστράφηκε σκηνικά και ερμηνευτικά. Λες και βλέπω το “όνειρο μου” ή το “matter of time” του 2018….
    Αζερμπαιτζάν: ποτέ δεν μου άρεσε σαν κομμάτι, και σκηνικά και ερμηνευτικά με ενοχλεί ακόμα περισσότερο.
    Ουκρανία: αυτό που λέμε dark horse, εξαιρετικό στήσιμο, ενέργεια και τρομερά πιασάρικο συν ότι είναι μια “πρόταση”
    Μάλτα: σαν τραγούδι το έχω σιγοτραγουδήσει, αλλά το ότι παίζει ακόμα 3ο στα στοιχήματα με πολύ ατυχή σκηνική παρουσία και ντύσιμο πραγματικά με τρελαίνει… Η Destiny φωνάρα αλλά σαφώς το περσινό της πήγαινε καλύτερα.
    Μια πρόβλεψη για το ποιες χώρες μπορεί να προκριθούν σήμερα:
    Σε τυχαία σειρά: Μάλτα, Ουκρανία, Ρωσία, Κύπρος, Λιθουανία, Σουηδία θεωρώ δεδομένο ότι θα προκριθούν
    Χώρες με καλές πιθανότητες νομίζω πως είναι: το Βέλγιο και η Νορβηγία
    Και τα 2 τελευταία εισιτήρια μπορούν να τα πάρουν οποιεσδήποτε (σχεδόν) χώρες, εγώ θα πω: Αυστραλία και Κροατία.
    Οι αποκληθείσες χώρες: 11. Αζερμπαιτζάν 12. Σλοβενία 13. Ισραήλ (γιατί κακά τα ψέματα ο διαγωνισμός έχει πλέον έντονα πολιτικό χρώμα) 14. Ρουμανία 15. Ιρλανδία 16. Βόρεια Μακεδονία.
    ΥΓ: Εγώ θα ευχηθώ καλή επιτυχία σήμερα στην Κύπρο μας, που φαίνεται να καλπάζει στα στοιχήματα σε αντίθεση με εμάς(μια αισθητή πτώση υπάρχει το τελευταίο διήμερο) καθώς για την ώρα δεν έχει πείσει το αποτέλεσμα μας-τουλάχιστον όσο αναμενόταν- κάτι που φυσικά εύχομαι μήπως και ανατραπεί μετά τον ημιτελικό μας (αν φυσικά έχουν λυθεί τα θέματα μας, background σκιές αμηχανία Στεφανίας κ.λπ). Τέλος, καλή θέαση να έχουμε και ας το απολαύσουμε αφού από όσο είδαμε το τελευταίο χρόνο τίποτα δεν είναι δεδομένο…

  4. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολος ημιτελικός για πρόβλεψη, προσωπικά θεωρώ μόνο 5 χώρες κλειδωμένες για πρόκριση και οριακά καμία δεν θεωρώ ότι είναι εντελώς έξω απ’ την διεκδίκηση. Προς το παρόν είμαι στην παρακάτω δεκάδα:
    Μάλτα
    Κύπρος
    Ρωσία
    Ουκρανία
    Λιθουανία
    –Οι 5 που έχουν “κλειδώσει” την πρόκριση
    Νορβηγία
    –Την θεωρώ λίγο πιο σίγουρη απ’ ότι ακολουθεί
    Βέλγιο
    Αζερμπαϊτζάν
    Κροατία
    Ιρλανδία

    –Οι τελευταίες τέσσερις εξαιρετικά επίφοβες. Τις έχω δώσει με φθίνουσα σειρά πιθανότητας πρόκρισης.
    -Μέχρι χθες είχα μέσα Σουηδία και Ισραηλ αντί για Κροατία και Ιρλανδία. Την Σουηδία την παίρνω ως ρίσκο γιατί θεωρώ ότι θα πατώσει στο televoting και ακόμα και οι επιτροπές δεν θα την ωφελήσουν τόσο. Μην ξεχνάμε ότι παρ’ότι η Σουηδία προφανώς ευνοείται πάντα, όλες οι προηγούμενες συμμετοχές της είχαν κάποια κλάση όπως και να το κάνεις.
    –Το Ισραήλ, αν και οι επιτροπές θεωρώ θα το έχουν ψηλότερα από Κροατία πχ, θεωρώ θα τα πάει πολύ κακά στο televoting και λόγω των γεγονότων στη Γαζα οπότε δεν το βλέπω να περνάει.

  5. 1. Κύπρος
    2. Μάλτα
    3. Ουκρανία
    4. Ρωσία
    5. Λιθουανία
    6. Βέλγιο
    7. Σουηδία (λόγω επιτροπών)
    8. Νορβηγία
    10. (Παίζεται)

    Προβλέπω πρωτιά της Κύπρου τουλάχιστον στο televoting. Όπως και να χει καλή επιτυχία στην Έλενα, την αξίζει!

      • Παιδια μια ερωτηση γιατι μπερδευτηκα πολυ με κατι που διαβασα.Στο χθεσινο αρθρο για την jury rehearsal του πρωτου ημιτελικου λεει οτι ανακοινωθηκαν οι 10 φιναλιστ με τυχαια σειρα απο αυτο συμπερανα οτι θελει να πει τις χωρες που προκριθηκαν με βαση την κριτικη επιτροπη ομως δεν παιζει να εγινε κατι τετιο γιατι Μαλτα ,Ρωσια ,Ουκρανια δεν ηταν μεσα .Μπορει να μου εξηγησει καποιος ;

      • Αυτοί που πέρασαν εχθές ήταν τυχαίες χώρες το έκαναν σαν πρόβα για σήμερα δεν είναι τα αποτελέσματα των επιτροπών, αυτά δεν τα αποκαλύπτουν μέχρι την Κυριακή.

  6. Καλή επιτυχία στην Κύπρο, που φέτος παραδίδει μαθήματα επαγγελματικής συμμετοχής στην Eurovision. Το επίπεδο των περισσότερων συμμετοχών φέτος κινείται μεταξύ ερασιτεχνισμού, μετριότητας και ακραίου εθνοκιτσαριού, οπότε η Κύπρος θα δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακή.

  7. Καλή επιτυχία σε όλες τις συμμετοχές απόψε, και ιδιαίτερα στην Κύπρο! Μακάρι η Έλενα να περάσει άνετα στον τελικό και γιατί όχι να αγγίξει την κορυφή;

    Η προσωπική μου πρόβλεψη για απόψε είναι ότι τελικό θα περάσουν, με τυχαία σειρά πάντα:

    Σουηδία (παίζει να μη χρειάζεται καν να διαγωνιστεί απόψε, εξάλλου οι επιτροπές ως συνήθως θα την έχουν στην κορυφή, αν και ελπίζω σε κανένα θαύμα απόψε)
    Ουκρανία
    Κύπρος
    Μάλτα
    Λιθουανία
    Ρωσία
    Κροατία
    Βέλγιο (θα σωθεί από τις επιτροπές και θεωρώ ότι μπορεί και να κάνει την έκπληξη στο televoting)
    Ρουμανία (παρά τις αντιξοότητες, θα βρει τρόπο να τρυπώσει στη δεκάδα)
    Σλοβενία (ρίσκο αλλά το βλέπω να γίνεται, κυρίως λόγω επιτροπών, αλλά και λόγω του ότι η Ana είναι συγκλονιστική ερμηνεύτρια και μπορεί να πάρει οριακά την πρόκριση)

    Αυτό σημαίνει ότι μένουν εκτός οι εξής:

    Ιρλανδία (αν και μπορεί οι επιτροπές να προσπαθήσουν να τη σπρώξουν, δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό και ο κόσμος γενικά δεν είναι τόσο θερμός απέναντι στην Ιρλανδία)
    Νορβηγία (ίσως το fan favorite που θα μείνει εκτός; Δεν ξέρω γιατί αλλά έχω αυτό το προαίσθημα, αν και αγαπώ αυτό το κομμάτι)
    Ισραήλ (επειδή Eurovision χωρίς πολιτικό χρώμα δεν είναι Eurovision…)
    Βόρεια Μακεδονία
    Αυστραλία (μπορώ να φανταστώ τις επιτροπές να δίνουν ‘ψήφους συμπάθειας’ λόγω του ότι η Montaigne δεν είναι στο Rotterdam, εξάλλου δε θέλουν και πολύ για χώρες όπως η Αυστραλία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα είναι αρκετό)
    Αζερμπαϊτζάν (ακόμη ένα ρίσκο θεωρώ, από τη στιγμή που Ρωσία και Ουκρανία είναι, μεταξύ άλλων, στο συγκεκριμένο ημιτελικό, αλλά δε θα εκπλαγώ αν οι επιτροπές το κατατάξουν αρκετά χάμηλα ώστε να του στερηθεί η πρόκριση)

    Όπως και να’χει, είναι ένας τρομερά δύσκολος ημιτελικός για να μπορέσει κάποιος να κάνει μία σίγουρη πρόβλεψη και σίγουρα θα δούμε διάφορες εκπλήξεις!

    Καλή επιτυχία και ας απολαύσουμε το show! 🙂

  8. Κάποιες σκέψεις/προβλέψεις για τον σημερινό ημιτελικό.
    Σίγουρη πρόκριση: Μάλτα, Κύπρος, Ουκρανία, Λιθουανία, Ρωσία, Σουηδία.
    Αρχικά πιστεύω πως με τη σειρά που τις ανέφερα έτσι θα είναι και η κατάταξη του ημιτελικού. Η Μάλτα δεν νομίζω να μην έχει κερδίσει τις επιτροπές ενώ προβλέπω πως θα είναι top 3 και στο κοινό. Η Κύπρος είναι η εύκολη ψήφος ενώ και οι επιτροπές δεν βάζουν χαμηλά τέτοιου είδος τραγούδια ειδικά άμα έχουν καλό staging που στην προκειμένη περίπτωση η Κύπρος τα έχει κάνει όλα τέλεια. Η Ουκρανία μάλλον θα πάρει το televoting, η Λιθουανία θα είναι top 6 και στις 2 ενώ η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει και top 3 στο κοινό ενώ δεν πιστεύω πως θα θαφτεί από τις επιτροπές. Η Σουηδία θα είναι ψηλά στις επιτροπές αλλά στο κοινό πιστεύω θα είναι οριακά στη δεκάδα. Γενικά δεν θυμάμαι πότε ήταν τελευταία φορά που η Σουηδία στα στοιχήματα του τελικού ήταν τόσο χαμηλά.
    Τώρα η μόνη χώρα που δεν έχει καμία πιθανότητα πρόκρισης είναι η Βόρεια Μακεδονία ενώ θα μου κάνει τεράστια έκπληξη να προκριθεί Ιρλανδία και το Ισραήλ.
    Για την πρώτη νομίζω πως Leslie κάνει το staging αρκετά άβολο και το τραγούδι είναι forgetable ενώ το Ισραήλ βλέποντας και τα διάφορα σχόλια γενικά για τις πρόβες νομίζω πως υστερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα dance pop τραγούδια του ημιτελικού.
    Μένουν 7 για 4 θέσεις και δεν θα μου κάνει καμία έκπληξη για το ποιοι θα είναι. Βέβαια νομίζω πως τις 2 από τις 4 θα τις πάρουν η Νορβηγία και το Βέλγιο. Η πρώτη γιατί είναι παραδοσιακά δυνατή στο televoting το τραγούδι το λες ξεπερασμένο αλλά ακούγεται ευχάριστα και το κιτς staging δεν νομίζω να επηρεάσει και ιδιαίτερα. Για το Βέλγιο σε αντίθεση με τον τίτλο του τραγουδιού έχουν καταπληκτική σειρά εμφάνισης και νομίζω πως στο κοινό θα αποτελέσει αποκούμπι σε πολλή κόσμο που δεν γουστάρει τα ποπ τραγούδια που έχει γύρω του.
    Για τις υπόλοιπες 2 θέσεις θα κάνω μια τολμηρή πρόβλεψη και θα πω Αζερμπαϊτζάν και Σλοβενία. Καλά η πρώτη δεν είναι τόσο τολμηρή καθώς είναι το μόνο ethnic pop τραγούδι του ημιτελικού και έχει και ισχυρούς συμμάχους. Όσον αφορά την Σλοβενία είναι η μόνη γυναικεία μπαλάντα του ημιτελικού και παραδοσιακά οι δυναμικές γυναικιες μπαλάντες τα πάνε αρκετά καλά στις επιτροπές ενώ ψηφίζονται και από το κοινό. Γενικά αυτά που διαβάζω από τις πρόβες της μου βγάζει vibes Γεωργίας 2017 οπότε και να μείνει έξω πιστεύω θα είναι οριακά. Τελος να πω και κάτι για τις χώρες που δεν ανέφερα. Στην Αυστραλία δίνω κάποιες ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης γιατί διαβάζω καλά σχόλια για το live on tape και τα πάει αρκετά καλά στις επιτροπές. Η Ρουμανία έπαθε Ελλάδα 2018 οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει έξω. Τέλος για την Κροατία πιστεύω θα την φάει η Κύπρος καθώς οι ομοιότητες στο staging είναι αρκετές και νομίζω πως της Κροατίας λειτουργεί σαν κακή απομίμηση.
    Καλή διασκέδαση σε όλους

  9. Κύπρος Ελλάδα Ιταλία!!!
    Με τυχαία σειρά τρεις πολύ καλοί λόγοι θα να δεις Γιουροβίζιον 2021! Καλό πλασάρισμα στις δυο πρώτες, το καλύτερο δυνατό και νίκη για την Ιταλία με ένα τραγούδι που το ερωτεύεσαι πάραυτα! Καλό πάρτυ <3

  10. Today is the day! Επιτέλους μετά από τόσο καιρό έφτασε η στιγμή που όλοι περιμέναμε!
    Θεωρώ δεδομένη την πρόκριση των εξής: Μάλτα, Κύπρος, Λιθουανία, Ουκρανία, Ρωσία, Σουηδία. Από εκεί και πέρα όλα παίζονται. Σίγουρα πιστεύω θα γίνει και κάποια ανατροπή, όπως γίνεται συνήθως.
    Προσωπικά αν προκριθούν η Κύπρος, η Λιθουανία, και Ουκρανία- Ρωσία (συμμετοχές με εθνικ στοιχεία που αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν) θα είμαι καλυμμένη. Όλα τα υπόλοιπα για μένα κυμαίνονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο, με εξαιρέσεις τη Ρουμανία, τη Νορβηγία και το Βέλγιο που υπερτερούν μόνο ως τραγούδια, όχι σκηνικά.
    Όπως και να’χει ας χαλαρώσουμε, ας απολαύσουμε το αγαπημένο μας σόου κι ας το ευχαριστηθούμε όλοι με την ψυχή μας! Αναμένουμε χωρίς άγχος την πρόκριση της Κύπρου μας! Καλή επιτυχία σε όλες τις αποστολές!

  11. Με τυχαια σειρα πιστευω θα περασουν:
    1.Κυπρος
    2.Μαλτα
    3.Λιθουανια
    4.Ρωσία
    5.Σουηδια(μακαρι να μεινει εκτος αλλα δεν το βλεπω)
    6.Ουκρανια(weird αλλα αυτη ειναι η γιουροβιζιον κ πολυ συχνα τετοια τραγουδια “πουλανε”)
    Απο κει και περα το χαος! Με εξαιρεση τα σκοπια, οι υπολοιποι 9 εχουν ελπιδες. Νορβηγια, Βελγιο πολυ jury friendly, το ιδιο και το Ισραήλ το οποιο θεωρω θα πατωσει στο τελεβοτινγκ λογω των γεγονότων των τελευταιων ημερων. Ιρλανδια, Αυστραλια μπορουν ανετα και αυτες να παρουν το jury vote αλλα στο κοινο θα πατωσουν. Ρουμανια ισως για το χθεσινο γεγονος να ναι ψηλα.
    Το Αζερμπαϊτζαν ως εθνικ ισως βρει κοινο αλλα στις επιτροπες με τπτ. Η σλοβενια ευκολα μπορει να κανει την εκπληξη απλα το οτι εμφανιζεται νωρις ισως παιξει καθοριστικο ρολο. Τελος η κροατια πραγματικα ειναι 50-50 τοσο σε επιτροπες οσο και σε κοινο.
    Συνοψιζοντας καταλαβαινουμε οτι μιλαμε για τον πιο αμφιρροπο ημιτελικο των τελευταιων ετων. Ισως υπαρξει και κάποιος shocking non qualifier ποτε δεν ξερεις… Τελικη λιστα λοιπον με τους σιγουρους+ αυτους που πιστευω οτι θα μπουν(τυχαια σειρα)
    1. Κυπρος
    2. Μαλτα
    3. Ουκρανια
    4. Ρωσια
    5. Σουηδια
    6. Λιθουανια
    7. Αζερμπαιτζαν
    8. Νορβηγια
    9. Κροατια
    10. Βελγιο

  12. Σίγουρα ένας από τους πιο δύσκολους ημιτελικούς (το 2018 ήταν ακόμα πιο δύσκολος). Πιστεύω 6 χώρες έχουν κλειδώσει την πρόκριση.
    1. Μάλτα
    2. Λιθουανία
    3. Ρωσία
    4. Κύπρος
    5. Ουκρανία
    6. Σουηδία (επιτροπές)
    Για τις άλλες 4 θέσεις θα γίνει σφαγή
    Τα Σκόπια και η Σλοβενία είναι οι μόνες χώρες που δεν έχουν ελπίδες.
    Πιστεύω θα περάσει η Νορβηγία (κακά τα ψέματα το τραγούδι έχει τεράστια προώθηση), ίσως το Αζερμπαϊτζάν. Αν δεν επιρεάσει η πολιτική, θα περάσει και το Ισραήλ και αν τα πάει καλά η Roxen και η Ρουμανία.
    Το προσωπικο μου τοπ 10:
    1. Ρουμανία (εφόσον είναι καλή live)
    2. Μάλτα
    3. Κύπρος
    4. Ισραήλ
    5. Κροατία
    6. Αζερμπαϊτζάν
    7. Σουηδία
    8. Ουκρανία
    9. Βέλγιο
    10. Νορβηγία

  13. Το τραγούδι της Ρουμανιας είναι υπέροχο. Και απ τα λίγα με σημαντικό νόημα φέτος στον διαγωνισμό. Θα είναι κρίμα να μείνει εκτός και να περάσουν τόσα τραγουδάκια της σειράς.

  14. Ο φετινός νικητής έχει πλέον κλειδώσει… η Ιταλία θα κερδίσει πανηγυρικά

    • το λατρευω αλλά είμαι πολύ απογοητευμένη αμφιβάλλω και για φέτος μακάρι να βγώ ψεύτρα

  15. Ρε παιδιά για ποιο λόγο δεν θα μπορούμε να το δούμε στο youtube ολόκληρο χωρίς διαφημίσεις και σχολιασμό;

  16. ξέρει κανείς αν θα μπορούμε εδώ στο εξωτερικό να δούμε την μετάδοση της ΕΡΤ μέσω του webtv ?? γτ θυμάμαι δν το έδειχνε άλλες χρονιές.

  17. Προβλεψη:
    Κυπρος
    Μαλτα
    Λιθουανια
    Ρωσια
    Αζερμπαιτζαν
    Βέλγιο
    Ισραηλ (κραταω πισινες)
    Κροατία (κραταω πισινες)
    Ουκρανια
    Σουηδια (κραταω πισινες)

    Στην θεση Κροατιας, Σουηδιας, Ρωσιας θα ηθελα με τα 1000 Ρουμανια αλλα δεν… δυστυχως..απο τα πιο ομορφα τραγουδια και χαντακωθηκε..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ