https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Δεν πάει στο Ρότερνταμ η Montaigne!

Montaigne (φωτογραφία: Nick Wilson / eurovision.tv)

Μακριά από το Ρότερνταμ και τη σκηνή της Eurovision 2021 αφήνει τελικά η πανδημία τη Montaigne. Με σύντομο βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγο, το κανάλι SBS ανακοίνωσε το δυσάρεστο νέο. Η εκπρόσωπος της Αυστραλίας δεν καταφέρνει τελικά να υπερπηδήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Στην Αυστραλία ισχύει αυστηρή απαγόρευση για τα ταξίδια στο εξωτερικό και για όλους τους πολίτες της μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Αλλά και η Ολλανδία δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης, αφήνοντας όμως το περιθώριο εξαιρέσεων για επαγγελματικούς λόγους. Αυτά τα εμπόδια τελικά δεν μπόρεσαν να ξεπεραστούν.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Η MONTAIGNE

Τεράστια απογοήτευση, όπως είναι φυσικό, εκφράζει η Montaigne μια που δεν θα μπορέσει να παρουσιάσει το ‘Technicolour’ στη σκηνή της Eurovision. Παρ΄ όλα αυτά δηλώνει έτοιμη να διαγωνιστεί, έστω και με το live-on-tape που έχει ήδη ετοιμάσει.

‘Εμείς οι Αυστραλοί καλλιτέχνες είμαστε συνηθισμένοι να χτίζουμε τη βάση θαυμαστών μας από μακριά. Είμαι ΟΚ με το ότι θα διαγωνιστώ με το live-on-tape, αν και χάνω το αβαντάζ της γιγάντιας σκηνής της Eurovision.”

Montaigne

Στην Αυστραλία θα στηθεί κανονικά Green Room από όπου θα παρακολουθήσει τον διαγωνισμό η Montaigne. Μαζί της, όπως δήλωσε, θα είναι ο σύντροφός της Pat, οι γονείς της και οι αδελφή της, δυο-τρεις στενοί της φίλοι και οι μάνατζέρ της. Μπορεί επομένως να μην έχουμε κοντά μας τη Montaigne στο Ρότερνταμ, αλλά ήδη η Αυστραλία βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τον πολυπληθέστερο και πιο ΄πολύχρωμο’ καναπέ του Green Room.

“Φυσικά και είμαι λυπημένη που για δύο συνεχόμενες χρονιές δεν κατάφερα να συμμετάσχω στο ζωντανό event της Eurovision. Ήδη με το αγόρι μου συζητάγαμε τι βιντεοπαιχνίδια θα παίζαμε στη διάρκεια της καραντίνας στο ξενοδοχείο του Ρότερνταμ ανάμεσα στις πρόβες και ήμασταν ενθουσιασμένοι.

Παρά την απογοήτευση, εξακολουθώ να θεωρώ μεγάλο προνόμιο το ότι συμμετέχω. Είμαι για δύο χρόνια εκπρόσωπος της χώρας μου, γνώρισα τον κόσμο του διαγωνισμού, το fandom, τις διαδικασίες του. Μπόρεσα να υποβάλλω δύο τραγούδια για τα οποία είμαι υπερήφανη και που είχαν σημαντικά πράγματα να πουν. Κι ακόμα είμαι απολύτως ενθουσιασμένη που θα παρουσιάσω το Technicolour φέτος. Είναι μια τόσο όμορφη γιορτή που ούτε η πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει! Η Eurovision θα ζει για πάντα!

Montaigne

TO INSTAGRAM LIVE ΤΗΣ MONTAIGNE

Στις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) σήμερα είχε προγραμματιστεί και η ζωντανή αλληλεπίδραση με το κοινό μέσω του επίσημου Instagram της Eurovision. Η Montaigne, φανερά συγκινημένη και στενοχωρημένη, απάντησε στις ερωτήσεις που της υποβλήθηκαν.

Ανάμεσα σε άλλα, η Montaigne μας είπε:

  • Η ομάδα της δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της για τη σκηνική παρουσίαση στο Ρότερνταμ, καθώς πλανιόταν εδώ και καιρό το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να ταξιδέψει. Μας είπε ωστόσο ότι θα κυριαρχούσε το ροζ χρώμα παντού και η αισθητική του καρτούν Sailor moon.
  • Τα αγαπημένα της τραγούδια από τη Eurovision 2021 είναι της Γαλλίας, της Μάλτας, της Ελβετίας, καθώς και “αυτός με τα φτερά αγγέλου που δεν θυμάται το όνομά του”.
  • Περισσότερο από όλες τις συμμετοχές όμως περιμένει να δει το performance της Manizha (Ρωσία), καθώς τη θεωρεί συναρπαστική και ταλαντούχα καλλιτέχνιδα.
  • Η αγαπημένη της συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision είναι το ‘Zero gravity’ (2019).
  • Όταν ξεκινήσουν οι πρόβες, οι διοργανωτές θα δώσουν στη δημοσιότητα αποσπάσματα από τις πρόβες του live-on-tape της Αυστραλίας κατά το διάστημα που θα ήταν προγραμματισμένη η πρόβα της στο Ρότερνταμ.

[Πηγή: SBS, eurovision.tv]


H Αυστραλία θα διαγωνιστεί στον 1ο ημιτελικό της Eurovision 2021, την Τρίτη 18 Μαΐου. Πόσο πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τις πιθανότητες της Αυστραλίας για πρόκριση στον τελικό η εξέλιξη αυτή; Αφήστε μας το σχόλιό σας.

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χάνει το αβαντάζ της τεράστιας σκηνής της Eurovision, κερδίζει το αβαντάζ να μην ακούσουμε τα φάλτσα της, αφού το live on tape που θα έστειλαν θα ήταν η καλύτερη απόδοσή της από τις πολλές που θα δοκιμάστηκαν.
    Για εμένα εφόσον μιλάμε για μία μόνο χώρα θα πρέπει να τραγουδήσει ζωντανά την ώρα του διαγωνισμού στη σκηνή που θα έχει ετοιμάσει η Αυστραλέζικη τηλεόραση.

  2. Πολυ αδικο και κριμα που δεν θα νιώσει ολο αυτο το παρτυ. Ελπιζω να κλεψει της εντυπωσεις εστω και ετσι.
    Τουλαχιστον το 2022 να την καλεσουν ως interval act οποια χωρα νικήσει.

  3. Κρίμα που δεν θα ταξιδέψει η κοπέλα, αλλά το τραγούδι της πραγματικά το σιχαίνομαι. Το τελευταίο μου για φέτος, ελπίζω να μην περάσει. Το θεωρώ ηχορύπανση.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ