ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αμφίβολο το ταξίδι της Montaigne στο Ρότερνταμ!

Ο Executive Producer του φετινού διαγωνισμού, Sietse Bakker, δήλωσε ότι είναι ευκολότερο οι καλλιτέχνες των χωρών της Ευρώπης να μπορέσουν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ. Εξάλλου, απαγορεύονται τα ταξίδια στην Ολλανδία από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις για επαγγελματικούς λόγους.

Ο Sietse Bakker επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστήμης της Ολλανδίας έχει επιτρέψει στους συμμετέχοντες της Eurovision να ταξιδέψουν στη χώρα. Δήλωσε ότι “Προς το παρόν, περιμένουμε πως όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στη σκηνή του Ρότερνταμ.”

Θα ταξιδέψει η Montaigne στο Ρότερνταμ;

Τα πράγματα, ωστόσο, φαίνεται να είναι πιο δύσκολα για την αποστολή της Αυστραλίας. Από τον Μάρτιο του 2020, η χώρα έχει κλείσει τα διεθνή της σύνορα και οι πολίτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Αυστραλίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε στο πλαίσιο μείωσης της διασποράς του COVID-19. Για το ζήτημα αυτό, ο Sietse Bakker είπε ότι “Για την Αυστραλία είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, λόγω των αυστηρών ταξιδιωτικών μέτρων. Ελπίζουμε να ακούσουμε περισσότερα από αυτούς σύντομα.”

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας μπορεί να χορηγήσει κάποιες εξαιρέσεις, ωστόσο τα κριτήρια χορήγησης είναι αυστηρά. Επίσης, η αποστολή πρέπει να ακολουθήσει πρωτόκολλο καραντίνας για 2 εβδομάδες σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα. Έτσι, τα έξοδα για την αποστολή αυξάνονται σημαντικά.

Παρόλα αυτά, η Αυστραλία θα μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, έστω και χωρίς τη φυσική παρουσία της Montaigne! Όπως όλες οι χώρες που συμμετέχουν, και η Αυστραλία έχει γυρίσει το live-on-tape της, που μπορεί να το χρησιμοποιήσει αν η αποστολή δεν παρευρεθεί στο Ρότερνταμ.

Τον προηγούμενο μήνα η τραγουδίστρια ήταν αισιόδοξη ότι θα μπορέσει να ταξιδέψει στο Ρότερνταμ. Σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας, δήλωσε ότι είναι “99% σίγουρη” ότι η αποστολή της Αυστραλίας θα μπορέσει να παρευρεθεί στην Ολλανδία.

Πιστεύετε ότι η Αυστραλία θα μπορέσει να ταξιδέψει στο Ρότερνταμ; Θεωρείτε ότι η χρήση του live-on-tape θα έχει διαφορά από την φυσική παρουσία της Montaigne; Απαντήστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα του OGAE Greece για όλα τα νεότερα σχετικά με τη συμμετοχή της Αυστραλίας στο διαγωνισμό!

[Πηγή άρθρου: wiwibloggs.com | Πηγή εικόνας: SBS]

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ