https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

Eurovision 2021: 41 χώρες θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό!

Βρισκόμαστε περίπου έξι μήνες πριν τη διεξαγωγή του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ και οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τις χώρες που θα συμμετάσχουν.

Μετά την αποκάλυψη των 4 σεναρίων διεξαγωγής της Eurovision 2021, πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές ότι 41 χώρες θα συμμετάσχουν τελικά στο διαγωνισμό – μάλιστα οι ίδιες όπως και στη Eurovision 2020 – που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάϊο. Ανάμεσά τους, φυσικά, η Ελλάδα – που θα εκπροσωπηθεί από τη Stefania – και η Κύπρος, που ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση εκπροσώπου.

Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού το 2020, η Eurovision 2021 που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) και τα ολλανδικά μέλη του NPO, NOS και AVROTROS, θα πραγματοποιηθεί στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ στις 18, 20 και 22 Μαΐου 2021.

Ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για τη δήλωση των 41 συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων να μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2021.»

Έχουμε τις ίδιες ακριβώς χώρες που θα είχαν διαγωνιστεί το 2020 και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουν όλοι τον επόμενο χρόνο. Μαζί με τους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς μας συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα 4 διαφορετικά σενάρια και να διατηρούμε έναν διάλογο με όλους τους συμμετέχοντες. Η ομάδα των NPO, NOS και AVROTROS εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα προσφέρει τον ενθουσιασμό και την καινοτομία που αναμένουν περισσότεροι από 180 εκατομμύρια θεατές, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Ο Sietse Bakker, Εκτελεστικός Παραγωγός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2021, δήλωσε:

Είναι φανταστικό το γεγονός ότι οι ίδιες 41 χώρες που θα συμμετείχαν φέτος θέλουν ακόμη να έρθουν στην Ολλανδία τον Μάιο του 2021. Αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στη χώρα μας για να διοργανώσει έναν επιτυχημένο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ τον επόμενο χρόνο, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού το 2020.

Έχουμε θέσει ψηλά τον πήχυ για να δημιουργήσουμε 3 καταπληκτικά ζωντανά show για ένα κοινό 180 εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Για να το επιτύχουμε αυτό, εργαζόμαστε για ένα πρωτόκολλο που εγγυάται όσο δυνατόν περισσότερο την υγεία των εργαζομένων, των συμμετεχόντων, του Τύπου και των επισκεπτών.

 

Όσον αφορά στους καλλιτέχνες που έχουν ήδη επιλεγεί από τις χώρες τους να τις εκπροσωπήσουν στη Eurovision 2021, αυτοί προς το παρόν ανέρχονται σε 19, με τον Ισλανδό Daði Freyr να αποτελεί την πρόσφατη προσθήκη στη σχετική λίστα!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Eurovision 2021!

[Πηγή – Φωτογραφίες: Eurovision.tv]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούςEuroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ