EUROVISION 2021: 4 σενάρια διεξαγωγής του διαγωνισμού!

Ηακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision τον Μάρτη ήταν ένα γεγονός δυσάρεστο τόσο για τους φίλους του όσο και για τους Ολλανδούς διοργανωτές. Οι τελευταίοι εξετάζουν 4 διαφορετικά σενάρια με σκοπό τη διεξαγωγή με κάθε τρόπο του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού.

1ο ΣΕΝΑΡΙΟ: διαγωνισμός όπως πάντα

Πρόκειται για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ως συνήθως με 9 σόου (ημιτελικοί, τελικός και όλες οι πρόβες), με το στάδιο γεμάτο από κόσμο, με αποστολές και καλλιτέχνες από όλες τις χώρες και πολυάριθμες εκδηλώσεις μέσα και γύρω από το Ρότερνταμ.

Η πραγματοποίηση αυτού του σεναρίου θα εξαρτηθεί από την κυκλοφορία εμβολίου για τον κορωνοϊό (COVID-19) ή τη διαθεσιμότητα αξιόπιστων εξετάσεων.

2ο ΣΕΝΑΡΙΟ: διαγωνισμός με αποστάσεις ασφαλείας 1,5 μέτρου

Με όλους παρόντες στο Ρότερνταμ αλλά με κοινωνική αποστασιοποίηση (social distancing), τουτέστιν 1,5 μέτρο απόσταση ο ένας απ’ τον άλλον.

Τα σόου θα είναι και πάλι 9 σε αριθμό, με κοινό στο στάδιο αλλά με περιορισμένη χωρητικότητα ως αποτέλεσμα της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αυτό σημαίνει και έναν εκ νέου σχεδιασμό των θέσεων. Σ’ αυτή την περίπτωση θα προηγηθεί μια δίκαιη κλήρωση για το ποιοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό. Στους υπόλοιπους θα επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων. Λεπτομέρειες επ’ αυτού θα υπάρξουν τους πρώτους μήνες του 2021.

Οι αποστολές από κάθε χώρα θα ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ αλλά με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων τόσο των αποστολών όσο και των δημοσιογράφων. Οι δραστηριότητες μέσα και γύρω από το Ρότερνταμ θα προσαρμοστούν ανάλογα.

3ο ΣΕΝΑΡΙΟ: διαγωνισμός με περιορισμό μετακινήσεων

Και πάλι ένας διαγωνισμός με αποστάσεις ασφαλείας, με 9 σόου και περιορισμένο αριθμό κοινού στο στάδιο.

Αν κάποιες αποστολές δεν ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ, τότε οι καλλιτέχνες αυτών των χωρών θα τραγουδήσουν από την πατρίδα τους. Όσοι ταξιδέψουν κανονικά, καθώς και η έναρξη και τα interval acts θα είναι ζωντανά. Όλες οι εμφανίσεις πάντως θα προβληθούν από το Ρότερνταμ.

4ο ΣΕΝΑΡΙΟ: διαγωνισμός με lockdown

Σε περίπτωση που η Ολλανδία βρίσκεται σε κατάσταση lockdown, ο διαγωνισμός θα γίνει κανονικά δίχως όμως την παρουσία κοινού και πιθανώς δίχως δραστηριότητες μέσα και γύρω από το Ρότερνταμ.

Όλοι οι καλλιτέχνες θα εμφανιστούν από τις χώρες τους και θα γίνει προβολή από το Ahoy Arena.

Η τελική απόφαση

Σε ποιο σενάριο θα καταλήξουν τελικά οι διοργανωτές, αυτό θα αποφασιστεί στις αρχές του 2021 και ανάλογα φυσικά με την κατάσταση που θα επικρατεί τότε.

Η φιλοδοξία να πραγματοποιηθεί και να κάνουμε τον καλύτερο διαγωνισμό όλων των εποχών σίγουρα υπάρχει.

Τα 4 σενάρια διεξαγωγής της Eurovision 2021. Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.
Εικόνα: eurovision.tv

Λογότυπο, παρουσιαστές και σκηνή

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, το λογότυπο της Eurovision 2021 θα είναι το ίδιο με του 2020: Open Up.

Τίποτα δεν αλλάζει και στους παρουσιαστές, που θα είναι τα ίδια άτομα που επιλέχτηκαν και για το 2020: Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley και Nikkie de Jager (NikkieTutorials).

Το ίδιο θα ισχύσει και για τη σκηνή, το σχέδιο της οποίας θα υλοποιηθεί για τον διαγωνισμό του 2021.

πηγή: eurovision.tv

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οπως και να εχει ο διαγωνισμος θα πραγματοποιηθει και αυτο εχει σημασια για μενα.. Τα παντα ειναι καλυτερα απο μια ακυρωση!!

  2. Ανοησίες… Μόνο τα σενάρια 1 και 2 έχουν κάποια σοβαρότητα και λογική. Εάν δεν μπορέσει να γίνει κανένα από αυτά τα 2 σενάρια, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ο διαγωνισμός.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ