ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Με τους Daði & Gagnamagnið στη Eurovision 2021!

 

Τελικά, ο Daði Freyr και το συγκρότημά του Gagnamagnið θα είναι οι εκπρόσωποι της Ισλανδίας στον διαγωνισμό της Eurovision 2021. Η Ισλανδία ήταν μέχρι σήμερα η μόνη από τις Σκανδιναβικές χώρες που δεν είχε ανακοινώσει λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή εθνικού τελικού. Και, όπως προκύπτει, θα είναι η μόνη από τις Σκανδιναβικές χώρες που θα κρατήσει τον επιλεγμένο εκπρόσωπο του 2020 και για την επόμενη χρονιά. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Daði Freyr μέσα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/dadimakesmusic/posts/1470874569773134

Eurovision 2021 – Επιστρέφω του χρόνου και μαζί μου θα είναι  οι Gagnamagnið! Οπότε, θα πρέπει να γράψω ακόμα ένα τραγούδι για τη Eurovision. Επίσης, κλείνω το κεφάλαιο της ζωής μου “Think about things” με τη σημερινή κυκλοφορία κάποιων remix. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας. Σύντομα νέα μουσική!

Μπορείτε να ακούσετε ΕΔΩ τα 3 νέα remix του “Think about things”, του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την Ισλανδία στη Eurovision 2020.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Η ΙΣΛΑΝΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το ισλανδικό κρατικό κανάλι RÚV επιβεβαίωσε επίσημα τα λεγόμενα του Dadi.  Ο διεθυντής προγράμματος Skarphéðinn Guðmundsson δήλωσε:

Ο Daði κέρδισε το Söngvakeppnin 2020 πανηγυρικά και η θερμή υποδοχή του τραγουδιού ανά την Ευρώπη ήταν πρωτοφανής. Γι αυτό και είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που θα στείλουμε αυτόν τον σπουδαίο μουσικό στη Eurovision, όπως σχεδιάζαμε και το 2020. Φυσικά, έπρεπε να λάβουμε υπόψη πολλούς παράγοντες πριν καταλήξουμε σε αυτήν την απόφαση. Αλλά τελικά αισθανθήκαμε ότι αυτή ήταν και η μόνη σωστή, ιδιαίτερα μετά την πρωτοφανή ακύρωση της Eurovision. To θεωρήσαμε ταυτόχρονα σωστό και δίκαιο.

Ο Daði Freyr ρωτήθηκε αν έχει ήδη έτοιμο το τραγούδι του:

Έχω σκεφτεί κάποια στοιχεία αλλά χωρίς να έχω καταλήξει. Ξέρω πώς θέλω να είναι το βίντεο κλιπ, επίσης έχω καταλήξει στα βασικά στοιχεία-κλειδιά για τη σκηνική παρουσία. Επομένως το τραγούδι θα χτιστεί γύρω από αυτά.

Η απόφαση επανεπιλογής του Daði Freyr ήταν αναμενόμενη. Από τη μία, ο Daði γνώρισε τη χρονιά που διανύουμε ανέλπιστη επιτυχία με το τραγούδι του. Το “Think about things” έγινε viral στο διαδίκτυο και σκαρφάλωσε στα βρετανικά charts (και όχι μόνο). Επιπλέον, αναδείχτηκε ως το επικρατέστερο φαβορί για τη νίκη στη Eurovision 2020 μέσα από πολλές οργανωμένες ψηφοφορίες φίλων του διαγωνισμού. Από την άλλη, η δεινή οικονομική θέση που έχει περιέλθει το RUV, κυρίως λόγω του Covid-19, κατέστησε λιγότερο επιθυμητή τη διοργάνωση του εθνικού τελικού Söngvakeppnin για το 2021.

[Πηγή: Daði Freyr, RUV, eurovision.tv]


Πώς σχολιάζετε την επιλογή της ισλανδικής τηλεόρασης; Αναμένετε από τον καλλιτέχνη μια επανάληψη του στυλ της μεγάλης του επιτυχίας ή κάτι διαφορετικό; Αφήστε μας τα σχόλιά σας παρακάτω.

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δίκοπο μαχαίρι η απόφαση. Το καλό σενάριο είναι ότι εκμεταλλεύονται το momentum που έχουν και με ένα καλό τραγούδι παίρνουν την νίκη τον Μάη στο Ρότερνταμ, και έτσι η ταινία για την Eurovision που έκανε λόγο για την 1η ισλανδική νίκη γίνεται κάποιο είδος εκπληρούμενης προφητείας.
    Υπάρχει όμως και το 2ο σενάριο, το οποίο προσωπικά ανησυχώ πως θα επικρατήσει. Προσπαθούν πολύ να δημιουργήσουν ένα Think About Things 2.0 και εν τέλει παρουσιάζεται ένα κακέκτυπό του, το οποίο δεν τραβάει. Εξάλλου την τελευταια φορά που πήγαν με απευθείας ανάθεση (2005) έμειναν στον ημιτελικό.
    Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι φαν του όλου κόνσεπτ, αλλά αν έχουν ένα καλό τραγούδι, τότε σίγουρα θα ήθελα να κερδίσει η Ισλανδία, είναι από τις χώρες που αγαπάνε πολύ τον διαγωνισμό, αξίζει να κερδίσει. Αλλά δεν θα ήθελα ένα κακό νικητήριο κομμάτι απλά και μόνο για να νικήσει η Ισλανδία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ