Europe Shine A Light: Συμβολική φωταγώγηση μνημείων των 41 χωρών!

Η EBU μετά την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision λόγω της πανδημίας του covid-19 ανακοίνωσε την διεξαγωγή ενός εναλλακτικού σόου για φέτος. Έτσι λοιπόν, το Europe shine a light θα μας κρατήσει συντροφιά το βράδυ της 16ης Μαίου.

Europe Shine a Landmark!

Στην ειδική εκπομπή αυτή, εκτός από τον απαιτούμενο φόρο τιμής που θα αποδώσει η EBU στους φετινούς συμμετέχοντες, έχει ετοιμάσει και άλλες θεματικές κατηγορίες.

Μια από αυτές είναι το Europe Shine a Landmark! Σε αυτή την ενότητα θα φωτιστούν κάποια ιδιαίτερα εμβληματικά μνημεία, ορόσημα της Ευρώπης σε διαφορετικές χώρες.

Η Λιθουανία επέλεξε το Εθνικό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου!

Η Λιθουανία είναι η πρώτη χώρα που ανακοινώνει το μνημείο που επέλεξε να φωταγωγήσει τη βραδιά του Europe shine a light και δεν είναι άλλο από το Εθνικό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου.

“Οι διοργανωτές της ειδικής εκπομπής της Eurovision πιστεύουν ότι θα ήταν ωραίο για κάθε μέλος του διαγωνισμού να ανάψει ένα αναγνωρίσιμο αντικείμενο στο σκοτάδι της πρωτεύουσας. Πιστεύουμε ότι το Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου είναι πολύ όμορφα συνδεδεμένο με αυτήν την ιδέα – από το σκοτάδι στο φως. Σε τελική ανάλυση, είναι μια πολιτιστική εστία όπου η μουσική παίζεται συνεχώς, αλλά όταν ξέσπασε η πανδημία, το θέατρο έκλεισε και όλα έμειναν σιωπηλά, καθώς η φετινή Eurovision έμεινε επίσης σιωπηλή”, δήλωσε ο Audrius Gyirad.

Να θυμίσουμε ότι στο Europe shine a light θα έχετε τη δυνατότητα να το δείτε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, θα κάνουν την εμφάνιση τους η Έλενα Παπαρίζου και η Ελένη Φουρέιρα.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα από την Eurovision!

[Πηγή/Φωτογραφία: LRT]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βεβαια θα μπορούσε ο φετινός διαγωνισμός να γίνει μόνο ραδιοφωνικά, να ακουστούν τα τραγούδια ακόμη και όχι live, . Θα πει κάποιος μα…πόσοι θα άκουγαν το ραδιόφωνο και θα ψήφιζαν….λίγοι. Αλλά δεν πειράζει…ας ψήφιζαν μόνο επιτροπές (ευκαιρία να βγάλουν επιτέλους την Σουηδία πρώτη θα πει κάποιος…οκ έστω και έτσι)
    Οκ δεν θα είχε αποτέλεσμα τόσο επίσημο σαν την κανονική διοργάνωση αλλά κατά κάποιο τρόπο θα γινόταν έστω και ραδιοφωνικά ο διαγωνισμός θα ακουγόταν τα τραγούδια.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ