EUROVISION 2020: Το “plan Β” που επεξεργάζεται η EBU!

Με το φόβο του κορονοϊού να είναι υπαρκτός και μέρος της καθημερινότητάς μας, η EBU εξέδωσε ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με τη πανδημία από το νέο κορονοϊο covid-19 και την επίδρασή της στη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision τον προσεχή Μάιο.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, η EBU εξετάζει διάφορα σενάρια για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού, με την ακύρωση αυτή τη στιγμή να φαντάζει το πιο μακρινό.

Το “plan Β” που εξετάζεται

Σύμφωνα με δηλώσεις της Natalija Gorscak, γενική διευθύντρια του κρατικού φορέα της Σλοβενίας RTVSLO, η EBU εξετάζει την περίπτωση μη διεξαγωγής του διαγωνισμού στο Ρότερνταμ. Η ίδια ανέφερε:

Η EBU προετοιμάζεται σαν να πρόκειται ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί κανονικά. Είμαι προσωπικά σε επαφή με τη διοίκηση, η οποία διαθέτει ένα σχέδιο Β στο οποίο θα εμπλακούμε περισσότερο [οι εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς]. Στη Σλοβενία, αυτό υποτίθεται ότι αυτό θα γίνει στο στούντιο τηλεόρασης. Εάν πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο, κάθε μέλος της EBU θα παρουσίαζε το δική της απεικόνιση της εμφάνισής τους. Αυτό σκέφτονται. Μιλάνε ακόμα για τα πάντα, αλλά κατ ‘αρχήν ενεργούν σαν να συνέβαινε ο διαγωνισμός της Eurovision στο Ρότερνταμ [όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί].

Έχει προταθεί ξανά αυτό το σενάριο

Η αντίστοιχη εναλλακτική πρόταση είχε προταθεί ξανά το 2017 όταν ο διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας μετά τη νίκη της Τζαμάλα το 2016 με το τραγούδι 1944. Η Ουκρανία τότε βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία και ως εκ τούτου η Ουκρανία είχε απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα της ρωσίδας εκπροσώπου Julia Samoylova.

Η EBU λειτουργώντας σε ρόλο πυροσβέστη πρότεινε η εμφάνιση της Julia να παρουσιαστεί μέσω βίντεο από στούντιο της Ρωσίας, πρόταση η οποία όμως δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα η Ρωσία να αποχωρήσει από το διαγωνισμό.

Οι Ολλανδοί παραγωγοί με το σύνθημα “Open Up” κάλεσαν τον κόσμο να ανοιχτεί σε καινούριες ιδέες και αναμφισβήτητα οι επικεφαλής της EBU το κάνουν ήδη πράξη εξετάζοντας διάφορα εναλλακτικά σενάρια.

Πως σας φαίνεται το εναλλακτικό σενάριο που επεξεργάζεται η EBU; Θεωρείτε ότι μπορεί να λειτουργήσει;

[πηγή: RTVSLO]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όχι, δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση το ίδιο. Καλύτερα να μετακινηθεί σε κάποια άλλη ημερομηνία. Ελπίζω να μην γίνει κάτι τέτοιο.

  2. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα αν γίνουν οι μεταδόσεις από στούντιο τηλεόρασης της κάθε χώρας και ίσως και αδικίες στο τι θα δούμε. π.χ στη σκηνή του Ρότερνταμ θα υπάρχουν κάποια τεχνικά στάνταρ, όπως φώτα, γραφικά κ.τ.λ… όπως επίσης οι κάμερες που θα καλύπτουν την εμφάνιση.
    Κυρίως όμως στο ακουστικό-φωνητικό αποτέλεσμα. Πολλές φορές έχουμε δει όταν δίνεται η ψηφοφορία να υπάρχουν προβλήματα στον ήχο & εικόνα. Τι θα γίνει αν υπάρξει αν σε ένα τραγούδι υπάρξει τεχνικό πρόβλημα;

    Αν είναι αυτό το plan b και γίνει τελικά πράξη, καλύτερα να μη γίνει καθόλου ο διαγωνισμός.

  3. δεν υπαρχει περιπτωση να γινει με κοινο. ας γινει με γυρισμενο βιντεο της καθε χωρας σε σκηνη να τελειωνει το θεμα. δε θα παιξει ο κοσμος την υγεια του. εδω κλεισανε τα παντα στην ελλαδα και εχουμε λογικη να λεμε να παμε σε διαγωνισμο σε αλλη χωρα? ή νομιζετε οτι μεχρι μαιο θα εχουμε ησυχασει απο τον ιο?

  4. Για μένα το πιο πιθανό είναι οι χώρες σταδιακά μια μια να πηγαίνουν στο Ρότερνταμ και να μαγνητοσκοπουν την εμφάνιση τους, και θα δούμε τον διαγωνισμό κονσέρβα.
    Κοινό σίγουρα δεν θα υπάρχει.

  5. Καλυτερα να γινει του χρονου στην Ολλανδια. Ολες οι χωρες να βρισκονται πανω στην ιδια σκηνη με τα ιδια φωτα κλπ. Τελος, δεν ειναι ηθικο να γιορταζουμε τη eurovision, γιατι ειναι μια μουσικη γιορτη πσγκοσμιου βεληνεκους, οταν εχουν χασει τη ζωη τους χιλιαδες συνανθρωποι μας σε ολη την Ευρωπη!!!

  6. Γιατί δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο μετακίνησης του διαγωνισμού το καλοκαίρι;;

  7. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να γίνει στο Ρότερνταμ χωρίς κοινό, αυτό φαντάζει δύσκολο γιατί αν υποθέσουμε 42 χώρες με 15 άτομα αποστολή η κάθε μία μας κάνουν 630 άτομα βάλε τεχνικούς που πρέπει να εργαστούν βάλε το ένα βάλε το άλλο, αν το Μάιο έχει εξασθενισει κάπως ο ιός μπορεί να περπατήσει αυτό το σενάριο ήδη στην Κίνα 3 μήνες μετά την εμφάνιση του έχουν 5 κρούσματα την μέρα σε όλη την Κίνα τίποτα δηλαδή αν βοηθήσει λίγο ο καιρός γίνεται
    Τώρα αν αυτό δεν γίνεται μια χαρά βρίσκω τη λύση το να τραγουδήσουν όλοι οι τραγουδιστές από την χώρα τους και να υπάρχουν οι συντονιστές και οι παρουσιαστές στο Ρότερνταμ, εσείς που λέτε καλύτερα να μην γίνει καθολου μην ασχολείστε παιδιά βρείτε κάτι άλλο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ