EUROVISION 2020: Αρκετά τα σενάρια που εξετάζονται σχετικά με τον κορονοϊό!

Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον 65ο διαγωνισμό της Eurovision είναι ο κορονοϊός (COVID-19). Οι ετοιμασίες φυσικά συνεχίζονται με τις εναπομείνασες χώρες να ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τον εκπρόσωπο τους μέχρι τις 9 Μαρτίου, όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων τους.

Η συνάντηση των αρχηγών των εθνικών αποστολών στις 13 Μαρτίου στο Ρότερνταμ ήδη καταγράφει σημαντικές απουσίες και νέοι τρόποι επίτευξης της συνάντησης (πχ. τηλεδιάσκεψη) έχουν προταθεί.

Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού παρακολουθείται στενά και καθημερινά. Το NPO, ένας εκ των φορέων που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2020, έχει προετοιμαστεί για την περίπτωση που ο κορονοϊός απειλήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ο ολλανδικός φορέας είναι σε συνεχείς επαφές με την EBU σχετικά. Εντούτοις, ακόμα δε συντρέχει λόγος συζήτησης πιθανής ακύρωσης του διαγωνισμού της Eurovision.

Αρκετά σενάρια εξετάζονται

Εκπρόσωπος του NPO μίλησε στην ολλανδική εφημερίδα AD για την τρέχουσα κατάσταση. Εκεί, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δήλωσε ότι αρκετά είναι τα σενάρια που εξετάζονται. Είναι, όμως, ακόμη πολύ νωρίς για να αποκαλυφθεί το ακριβές περιεχόμενο κάθε σεναρίου.

Οι Ολλανδοί έχουν αποφασίσει να διοργανώσουν ένα “αξέχαστο διαγωνισμό” ο οποίος θα μείνει στην ιστορία. Πολλά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι είμαστε ένα βήμα από την ακύρωση του διαγωνισμού, κάτι τέτοιο όμως δεν είναι στα άμεσα σχέδια. Μια ακόμα σκέψη είναι η διοργάνωση να πραγματοποιηθεί σε άδειο στάδιο, κάτι όμως το οποίο σίγουρα δε θα συντελέσει στην επιτυχία του. Ανάλογη επίδραση θα έχει και η αναβολή του και η μεταφορά του σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας τάσσεται εναντίον της ακύρωσης

Το RIVM, το Ολλανδικό Βασιλικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον, μόλις χθες ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του COVID-19 στην Ολλανδία έχουν αυξηθεί σε από 38 σε 82 μέσα σε μία μέρα. Παρατηρούμε ότι η εξάπλωση του ιού στις κάτω χώρες ακολουθεί την έξαρση που παρατηρείται σε άλλες χώρες, όπως π.χ. η Ιταλία.

Πολλά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, όπως το Σαλόνι αυτοκινήτου στη Γενεύη, έχουν ακυρωθεί. Στην Ολλανδία δεν έχουμε δει αντίστοιχες κινήσεις. Η μεγαλύτερη έκθεση τέχνης TEFAF στο Μάαστριχ θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο όπως έχει προγραμματιστεί.

Θέση επί του θέματος πήρε και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte, ο οποίος χαρακτήρισε τις αποφάσεις ακυρώσεις αυτών των εκδηλώσεων ως “μη λογικές“.

[Πηγή: escxtra]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η διασπορά μέχρι τον Απρίλιο θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα αποφευχθεί το plan b.

  2. Μετα ερχεται και το euro παιδες… Τι θα γινει τα ιδια θα εχουμε παλι;; Τι πραγμα και αυτο με τον κορονοιο….

  3. Μια χαρα τα λεει ο Πρωθυπουργος. Στην τελικη οποιος φοβαται ας κλειστει σπιτι του. Δε θα σταματησουμε να ζουμε λογω κορωνοιου.

  4. Σίγουρα δεν θα έχει κοινό και πολύ φοβάμαι ότι όλες οι συμμετοχές θα έχουν μαγνητοσκοπηθεί για να αποφευχθει η συνάθροιση κόσμου από όλες τις χώρες ταυτόχρονα.
    Στην ουσία ένα σόου κονσέρβα.

  5. Ας βάλουν ολογράμματα με τους φαν να χτυπιούνται από κάτω από προηγούμενες χρονιές. Έτσι κι αλλιώς κάθε χρόνο οι ίδιοι είναι! Όταν βγει η Ελλάδα μπορεί να πάιξει και κονσέρβα κάποιος να τσιρίζει «Στεφανίααααα» 😀

  6. Eπίσης να πέσουν κονσέρβα και τα γιούχα όταν η Ελλάδα και η Κύπρος ανταλάσσουν 12άρια. Μη χαλάσουμε τις παραδόσεις!

  7. διαβαζα τωρα οτι μεχρι τελος Απριλιου περιμενουν μεγαλη εξαρση του ιου… ειναι ριψοκινδυνο παιδια να πανε τοσοι ανθρωποι εκει. ας μαγνητοσκοπηθει δεν εγινε και κατι. ετσι και αλλιως τηλεοπτικο σοου ειναι. απ το να μην γινει καθολου ας μαγνητοσκοπησουν ολες τις χωρες, ψηφιζουν επιτροπες κοινο και τελος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ