?? ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ο λόγος αποχώρησης από τη Eurovision 2020!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, το Μαυροβούνιο αποχώρησε από τον 65ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και έτσι οι απανταχού φίλοι του διαγωνισμού θα χάσουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συμμετοχή της χώρας της Βαλκανικής χερσονήσου στο Ρότερνταμ.

Το αρχικό σοκ της αναπάντεχης αποχώρησης του κρατιδίου (η δεύτερη για φέτος μετά την Ουγγαρία), διαδέχτηκε η αναζήτηση των πραγματικών αιτίων πίσω από αυτή την απόφαση. Φως στα αίτια έδωσε η επίσημη ανακοίνωση του RTCG, του τηλεοπτικού φορέα της χώρας, σύμφωνα με την οποία οι λόγοι της αποχώρησης είναι καθαρά οικονομικοί.Τα φτωχά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με το δυσβάσταχτο για την κρατική τηλεόραση κόστος, οδήγησαν το RTCG να επενδύσει τα χρήματα που προορίζονταν για το διαγωνισμό της Eurovision σε άλλες δαπάνες.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision κοστίζει περίπου 130.000 ευρώ ετησίως. Οι εκπρόσωποί μας έχουν επιτύχει ως επί το πλείστον μέτρια αποτελέσματα, που δύσκολα πληρούν τις προϋποθέσεις για τον Μεγάλο Τελικό.Έτσι φέτος αποφασίσαμε να επενδύσουμε αυτά τα χρήματα στην ανανέωση του στόλου RTCG. Το σχέδιο είναι να αγοραστούν πέντε νέα αυτοκίνητα, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια των πληρωμάτων μας, τα οποία κάνουν περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Πως κρίνετε την απόφαση του Μαυροβουνίου; Πιστεύετε ότι η χώρα θα επιστρέψει στο διαγωνισμό της Eurovision στο μέλλον;

[Πηγή: esctoday]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ