https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

?? ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Αποχωρεί από τον διαγωνισμό για το 2020!

© RTCG

Επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Μαυροβουνίου, RTCG, ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020. Τον Σεπτέμβρη το Μαυροβούνιο είχε δηλώσει παρόν στο Ρότερνταμ, όμως αποφάσισε τελικά να απέχει.

Σύμφωνα με το ESCToday, ο RTCG δήλωσε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό στο Ρότερνταμ, όμως η επιθυμία αυτή δεν πραγματοποιήθηκε τελικά. Η EBU είχε δώσει παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχής μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου. Το RTCG δεν κατόρθωσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και τελικά αποφάσισε την αποχώρηση.

Είναι η δεύτερη φορά που το Μαυροβούνιο αποχωρεί από τη Eurovision. Η πρώτη φορά ήταν το 2010, όταν και απουσίασε για 2 συνεχόμενες χρονιές.

Η συμμετοχή του Μαυροβουνίου το 2019 στο Τελ Αβίβ | 16η θέση στον 1ο Ημιτελικό

πηγή: esctoday

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η αληθεια ειναι οτι δε θα μας λείψει και πολυ απο τη στιγμή που οι μόνες καλες συμμετοχές που έχουν στειλει ειναι το 2014 και το 2015 (για μενα και το 2018). Παρ ολα αυτα μήπως η ebu πρεπει να σκεφτεί να μειώσει το κόστος συμμετοχής?? Λεω εγω τωρα… Τόσες χωρες αποχωρούν καθε χρόνο απο financial difficulties… Και επίσης να προσπαθήσει να φέρει πίσω χώρες όπως Σλοβακία και Λουξεμβούργο και να μην κλείνει την πόρτα στο Καζακστάν.. Ημαρτον πια…

    • Η Σλοβακία και το Λουξεμβούργο δεν θέλουν να επιστρέψουν όμως. Χώρες που αποσύρονται λόγω οικονομικών προβλημάτων είναι η Βοσνία & Ερζεγοβίνη και η Ανδόρα.

      • Εννοώ να προσπαθήσει γενικά να φέρει χώρες πισω στο διαγωνισμό όχι μόνο αυτες που αντιμετωπιζουν οικονομικά θέματα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ