ΒΕΛΓΙΟ: Η απουσία των Hooverphonic από το Love Shine A Light!

Ο διαγωνισμός της Eurovision για το 2020 αποτελεί και επίσημα από χθες παρελθόν. Μετά την πανδημία του covid-19 που έπληξε όλο τον κόσμο και οδήγησε μεταξύ άλλων και τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision σε ακύρωση, η EBU σε συνεργασία με την ολλανδική τηλεόραση παρουσίασε χθες το Europe Shine a Light, την εναλλακτική εκπομπή η οποία ήταν αφιερωμένη στις φετινές συμμετοχές (δείτε εδώ)

Love Shine A Light !

Η ομορφότερη στιγμή της βραδιάς ήταν η ερμηνεία του Love shine a light, της νικητήριας συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου με την Katrina and the waves το 1997. Ο τίτλος του τραγουδιού ήταν μάλιστα και η έμπνευση του ονόματος της χθεσινοβραδινής εκπομπής.

Οι συμμετέχοντες του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ένωσαν τις φωνές τους ερμηνεύοντας μοναδικά το Love shine a light, δίνοντας με το δικό τους τρόπο ένα μήνυμα ομόνοιας και συμφιλίωσης των λαών αλλά και την ελπίδα ότι τα όνειρα μας θα γίνουν πραγματικότητα και ο διαγωνισμός θα επιστρέψει πιο δυνατός το 2021.

Οι Hooverphonic απέχουν!

Σε αυτή τη όμορφη συμμετοχή συμμετείχαν οι 40 από τους 41 συμμετέχοντες του φετινού διαγωνισμού. Μοναδική απουσία εκείνη των Hooverphonic. Το τριμελές συγκρότημα το οποίο θα συμμετέχει εκ νέου στο διαγωνισμό της Eurovision το 2021 απείχε από τη συγκεκριμένη δράση.

Ο Alex Callier, δημιουργός του συγκροτήματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη Πέμπτη στην εκπομπή ‘Gert Late Night’ εξήγησε την απόφαση του αυτή. Σε ερώτηση του James Cooke γιατί δε θα συμμετέχει απάντησε:

Επειδή είναι τραγούδι για “χαζογκομενάκια”. Το κάνω αυτό για 25 χρόνια και δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα ενάντια στα θέλω μου. Δήλωσα συμμετοχή γιατί μπορούσα να καθορίσω την παραγωγή και την εμφάνιση μόνος μου.

Το αμαρτωλό παρελθόν

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Alex Callier προκαλεί με τις τοποθετήσεις του. Πρόσφατες είναι οι δηλώσεις του περί “τσίρκου κακογουστιάς” για το διαγωνισμό της Eurvoision.

https://ogaegreece.com/archives/76912

Οι Hooverphonic θα συμμετείχαν στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020 με το τραγούδι “Release me“, ενώ είναι από τους καλλιτέχνες που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του για τη Eurovision 2021.

Πως σας φαίνεται η στάση των Hooverphonic;

[Πηγή/ Φωτογραφία: hln.be/ Hooverphonic fb]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρίμα που θα δούμε ανθρώπους που υποτιμούν τον διαγωνισμό λόγω της δήθεν “παιδείας” και “ανωτερότητάς” τους και του χρόνου, ενώ υπάρχουν τόσοι αξιόλογοι καλλιτέχνες που θέλουν να πάνε και θα χάσουν την ευκαιρία. Πρέπει να τους κόψουν μετά από όλες αυτές τις δηλώσεις.

  2. Γελοίοι, το λιγότερο. Από χθες όλοι μα όλοι τους κράζουν! Θα υπήρχαν σίγουρα και συμμετέχοντες που δε τους άρεσε το συγκεκριμένο τραγούδι αλλά το τραγούδησαν για να εμψυχώσουν τον κόσμο και να δώσουν δύναμη! Αντ’ αυτού ο κύριος – που δε θυμάμαι καν πως τον λένε – με ένα τουπέ του τύπου εγώ είμαι κάτι πολύ σπουδαίο , έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση. Έχε χάρη που ακυρώθηκε ο φετινός διαγωνισμός, το κομματακι τους που ούτε για νανούρισμα δε κάνει, απατο θα πήγαινε! Αφού κύριε Μαθουσαλιξ δε σου αρέσει ο διαγωνισμός τι παίρνεις μέρος? Για να φέρεις λίγη δημοσιότητα στο ξεχασμένο γκρουπακι σου?

  3. Κούρασαν. Ας καταλάβουν ότι οι ίδιοι είναι ξεπερασμένοι και όχι ο διαγωνισμός και του χρόνου με το καλό ας μας κάνουν τη χάρη να μην συμμετέχουν.

  4. Αχ και δεν μας ενοιαξε καθόλου.Το love shine a light ηταν η καλύτερη στιγμή της χθεσινής βραδιάς.Χαίρομαι λοιπόν που ενας δήθεν κουλτουριάρης δεν συμμετείχε μόνο και μόνο για να βγεί αργότερα να πει πως το έκανε με το ζόρι και να μας το χαλάσει.Θα τα πούμε του χρόνου..

  5. Θα τραγουδούσαν το τραγούδι για τον συμβολισμό της ομαδικής ερμηνείας τη δεδομένη στιγμή και όχι για να δηλώσουν ότι είναι το αριστούργημα τους αιώνα.
    Μικροπρεπείς και κατώτεροι των περιστάσεων.

  6. Τραγικοί τουλάχιστον. Φαντασμένοι και υπερόπτες, αλαζόνες σε σημείο αηδιας. Φαίνεται ότι σνομπαρουν το διαγωνισμό και ειλικρινά κρίμα που θα τους δούμε και του χρόνου,σαν να κάνουν αγγαρεία! Ωστόσο διαισθάνομαι ότι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει…

  7. Αυτό το πράγμα να μην συμμετάσχει η μπάντα είναι αξιοθρήνητο. 40 χώρες τραγούδησαν ένα ιστορικό τραγούδι κι μας έδωσε κουράγιο κι νοσταλγία. Όμως οι Hooverphonic πιστεύουν ότι αυτό είναι για “χαζογκομενακια” κι κυρίως ο Alex Callier πιστεύει ότι ο διαγωνισμός είναι τσίρκο. Ντροπή! Να δούμε τι θα κάνουν του χρόνου

  8. Αχ Ν αγιάσει το στόμα σας… Οι hooverphonic είναι συγκρότημα αξίας, δε λένε χαζοτραγουδα ελπίδας. Τέλος μη φάτε έχουμε γλαροσουπα, η μπάντα έχει μεγάλο φαν κλαμπ στην Ελλάδα που δεν ασχολείται με Γιουροβιζιον αλλά του χρόνου τη βραδιά του τελικού θα τους ψηφίσουν. Οπότε τα Τοπ που βγάζετε και οι βαθμολογίες θα είναι τελείως διαφορετικά. Που μου χετε την αηδία αδιάφορη μπαλάντα της Νορβηγίας πρώτη που δεν έχουμε δει ούτε ψήφο τα τελευταία 20 χρόνια απ αυτούς. Άσε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία που σας αρέσουν κιόλας. Ότι να ναι από γούστο και ακούσματα είστε.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ