Europe Shine a Light: Η ελληνική “πινελιά” στη βραδιά της Eurovision!

Απόψε η EBU μετέδωσε μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς 44 χωρών (ανάμεσα τους και η ΕΡΤ) ένα ειδικό πρόγραμμα στη θέση της Eurovision 2020 που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. To πρόγραμμα με τίτλο “Europe Shine a Light“, εμπνευσμένο από το νικητήριο τραγούδι της Μεγάλης Βρετανίας και της Katrina «Love Shine A Light»  στη Eurovision του 1997, έγινε για να τιμήσει τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες των 41 εθνικών αποστολών που θα συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό. Μάλιστα και οι 41 φετινοί καλλιτέχνες ερμήνευσαν το συγκεκριμένο κομμάτι.

Το Europe Shine a Light  θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ενότητας στους Ευρωπαίους πολίτες μέσα από τη μουσική, να εμψυχώσει τους ήρωες της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του SARS-CoV-2  και να δώσει κουράγιο όχι μόνο στους λάτρεις του Διαγωνισμού, αλλά σε όλους εκείνους που έχουν μείνει σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα καλούνται να παραμείνουν ασφαλείς στη νέα πραγματικότητα. Το τηλεοπτικό αυτό πρόγραμμα δεν είχε διαγωνιστικό μέρος και βαθμολογία.

Οι Ολλανδοί παρουσιαστές  της  φετινής Eurovision, Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit, από το Studio 21 του Hilversum παρουσίασαν  αποσπάσματα από τα  41 video clips, ενώ προβλήθηκαν και μηνύματα ελπίδας  από όλους τους φετινούς συμμετέχοντες.

Η αποψινή βραδιά φυσικά είχε και έντονη Ελληνική “πινελιά”! Η χώρα μας έστειλε το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας μέσα από την νεαρή ταλαντούχα καλλιτέχνιδα Stefania, που φέτος μας εκπροσωπούσε με το τραγούδι των Δημήτρη Κοντόπουλου, ARCADE και Sharon VaughnSUPERG!RL“.

Στη θεματική ενότητα της βραδιάς Europe shine a landmark είδαμε 41 ευρωπαϊκά μνημεία να φωταγωγούνται. Και από αυτή τη στιγμή της βραδιάς δεν μπορούσε να λείψει η Ελλάδα μας φωτίζοντας τους τηλεθεατές με τη λάμψη του μοναδικού παγκόσμιας εμβέλειας μνημείου, της Ακρόπολης με τον Παρθενώνα! Ο σκηνοθέτης Γιάννης Γεωργιουδάκης ανέλαβε να κινηματογραφήσει τη φωταγώγηση της Ακρόπολης σε 4 διαφορετικές εκδοχές, από τις οποίες προβλήθηκε η μία. Οι Ολλανδοί διοργανωτές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα. Το Υπουργείο Πολιτισμού μάλιστα έδωσε ειδική άδεια για τον σκοπό αυτό.

Τέλος, η Ελλάδα συμπλήρωσε την παρουσία της στην αποψινή βραδιά της Ευρώπης με την εμφάνιση της μοναδικής Έλενας Παπαρίζου, που μας χάρισε τη νίκη το 2005 με το “My Number One”!  Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Ελληνίδα αγαπημένη των eurofans καλλιτέχνιδα με ένα βίντεο έστειλε το δικό της μήνυμα προς τους τηλεθεατές, τραγουδώντας λίγο από τη νικητήρια συμμετοχή της Ελλάδας, και είπε πως πέρασε τις ημέρες αυτές της καραντίνας.

Δεν έλειψαν φυσικά και οι εκπλήξεις από διάσημους eurostars, όπως ο Johnny Logan, η Marija Serifovic, η Netta, ο Duncan Laurence και πολλούς άλλους ακόμα.

Ολόκληρη την αποψινή βραδιά μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο:

Μείνετε συντονισμένοι στο OGAE Greece για όλα τα νέα αναφορικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Αν θέλετε να μη χάνετε οτιδήποτε συμβαίνει στον αγαπημένο μας Διαγωνισμό σας έχουμε τη λύση! Ένα group ανοιχτό, για όλους όσους αγαπούν τον θεσμό της Eurovision! Ελάτε να γίνουμε μία μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquizπαιχνίδια και διάφορα Eurobattles! Όσοι έχετε Facebook επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE Greece Eurovision Group με ένα μόνο κλικ εδώ!

OGAE Greece Team

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ