?? ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Έτσι θα βλέπαμε στη σκηνή της Eurovision το ‘Don’t break me’!

Αν η Eurovision 2020 είχε πραγματοποιηθεί, η Αυστραλή εκπρόσωπος Montaigne θα μας παρουσίαζε το ‘Don’t break me’ στη σκηνή με έναν διαφορετικό τρόπο. Η παρουσίαση του stage concept του τραγουδιού έγινε αρχικά στο εναλλακτικό σόου της Αυστραλιανής τηλεόρασης “Eurovision 2020: Big Night In!” το Σάββατο 16/5. Στη συνέχεια, απόσπασμα 30 δευτερολέπτων από την παρουσίαση αυτή είδαμε στο “Eurovision shine a light”, το εναλλακτικό σόου της EBU. Σε αντίθεση με τον εθνικό τελικό, η Montaigne σχεδίαζε να είναι μόνη της στη σκηνή και να αποτυπώσει το κλίμα απόγνωσης του τραγουδιού με τη βοήθεια γραφικών …και μιας βαριοπούλας. Ολόκληρο το τραγούδι μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=PL-CPW70jm8

Η Montaigne δήλωσε σχετικά με την παρουσίαση του τραγουδιού της:

Για να ζωντανέψει ένα τραγούδι στη σκηνή της Eurovision χρειάζεται μια σκληρά εργαζόμενη δημιουργική ομάδα. Αν και δεν θα βρεθούμε στη σκηνή της Eurovision στην πραγματικότητα, είμαι ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να δείξω στο κοινό το μωρό μας – για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Η βασική ομάδα του Blink TV και του SBS έκανε φανταστική δουλειά βρίσκοντας ανθρώπους που κατανοούσαν τις δημιουργικές καταβολές μου: Dungeons & dragons, fantasy, anime & animation. Και μπόρεσαν να τα συνθέσουν όλα αυτά με το συναισθηματικό περιεχόμενο του τραγουδιού αλλά και με μια ποπ αισθητική. Τώρα επιστρέφουμε στον λευκό καμβά. Νιώθω συναρπαστικά που θα φτιάξουμε κάτι φρέσκο και νέο για το 2021!

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ

Εκτός από την Montaigne, στο “Eurovision 2020: Big Night In!” οι Αυστραλοί τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν για το αγαπημένο τους τραγούδι της Eurovision 2020. Τα τρία πρώτα τραγούδια σύμφωνα με τους Αυστραλούς ήταν:

  1. ΙΣΛΑΝΔΙΑ – Daði & Gagnamagnið – Think about things
  2. ΡΩΣΙΑ – Little Big – Uno
  3. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – The Roop – On fire

Το “Eurovision 2020: Big Night In!” περιελάμβανε πολλές ακόμα εκπλήξεις: Βίντεο από πολλούς παλαιότερους συμμετέχοντες στη Eurovision καλλιτέχνες, αλλά και συμμετέχοντες των εθνικών τελικών. Σε μια πολύ όμορφη στιγμή, οι Kate Miller-Heidke, Electric Fields, Courtney Act, Jack Vidgen, Jaguar Jonze, Isaiah, Ella Hooper και Jessica Mauboy τραγούδησαν όλοι μαζί τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2018 “We got love” της Jessica Mauboy. Επίσης, ο Alfie Arcuri βασικός συνθέτης της φετινής Κυπριακής συμμετοχής “Running” μας έδωσε μια πανέμορφη ακουστική εκτέλεση του τραγουδιού που θα έλεγε ο Sandro στο Ρότερνταμ. Η βραδιά στην Αυστραλία έκλεισε με την παρουσίαση του βίντεο κλιπ του τραγουδιού “Volcano man” από τη νέα ταινία του Netflix “Eurovision Song Contest” The story of Fire Saga”, το οποίο σας παρουσιάσαμε αναλυτικά σε άρθρο μας.

H 24χρονη Montaigne, ή κατά κόσμο Jessica Alyssa Cerro,  έχει ρίζες από Αργεντινή, Ισπανία, Φιλιππίνες και Γαλλία. Το Αυστραλιανό κανάλι SBS έχει ήδη ανακοινώσει ότι η Montaigne θα είναι η εκπρόσωπος της Αυστραλίας και στη Eurovision 2021.

[Πηγή: SBS]


Μείνετε συντονισμένοι στον ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις και την πορεία προς τη Eurovision 2021. 

Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Ρήνα Κωνσταντοπούλου
Μοριακή βιολόγος και παρ' ολίγον μουσικός. Ασχολούμαι με τη Eurovision από παιδάκι και τη λατρεύω τόσο για τη μουσική όσο και για όσα πρεσβεύει ο αγαπημένος μας διαγωνισμός: ειρήνη, αποδοχή, κατανόηση, αγάπη. /////// Studied music, only to become a molecular biologist. I have been involved with Eurovision since I was a child and I love it both for the music and for what our beloved contest stands for: peace, acceptance, understanding, love.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ