ΣΕΡΒΙΑ: Χωρίς το Beovizija η επιλογή του εκπροσώπου;

Φωτογραφία: EBU / STIJN SMULDERS

Σύγχυση επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα σχετικά με τη διεξαγωγή του Beovizija μετά από τις δηλώσεις του παραγωγού Saša Mirković, ο οποίος κατέχει τα δικαιώματα του μουσικού φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τον Mirković και την εταιρία παραγωγής Megaton production το μουσικό φεστιβάλ Beovizija θα αλλάξει τηλεοπτική στέγη. Ο λόγος για την απόφαση αυτή φαίνεται να είναι οι κακές σχέσεις μεταξύ Mirković και του επίσημου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, RTS.

Πιο αναλυτικά ο παραγωγός του Beovizija ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του φεστιβάλ με την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των συμμετοχών να είναι η 1η Δεκέμβρη. Να σημειωθεί ότι η 1η Δεκέμβρη είναι η ίδια ημερομηνία που επέλεξε και το RTS ως τελική για την κατάθεση των συμμετοχών για τον εθνικό τελικό.

Σε σχετική ανακοίνωση το RTS δήλωσε ότι μόνο αυτό έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον υποψήφιο για τον διαγωνισμό καθώς είναι μέλος της EBU. Επίσης σημείωσε ότι κανένα άλλο κανάλι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα χωρίς τη συνεργασία με τον επίσημο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Με τους υπεύθυνους του Beovizija να ακολουθούν μια διαφορετική πορεία, φαίνεται πως το RTS φέτος θα χρησιμοποιήσει ένα νέο format για την επιλογή του εκπροσώπου για τη Eurovision 2022.

Η ιστορία της Σερβίας στη Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 13
  • Πρώτη συμμετοχή: 2007 (“Molitva” – Marija Šerifović / 1η)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 10
  • Νίκες: 1
  • Χειρότερη θέση: 11η στον Ημιτελικό (2013 – “Ljubav je svuda” – Moje 3)
  • Περσινή συμμετοχή: “Loco Loco” – Hurricane/15η στον Tελικό

Πηγή: telegraf.rs | alo.rs

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Σερβίας στη Eurovision 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ