ΣΕΡΒΙΑ: Μέχρι την 1η Δεκέμβρη η κατάθεση των υποψήφιων συμμετοχών!

Φωτογραφία: EBU / THOMAS HANSES

Μετά το τέλος της φετινής Eurovision, η Σερβία είχε επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της για τον επόμενο διαγωνισμό. Με την έναρξη της νέας περιόδου οι υπεύθυνοι του κρατικού καναλιού της χώρας, RTS, προέβησαν σε νέες ανακοινώσεις σε σχέση με την κατάθεση των συμμετοχών για τον εθνικό τελικό. Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος θα πρέπει να ακολουθήσουν μια σειρά από κανόνες ώστε να γίνει δεκτό το τραγούδι που θα καταθέσουν.

Και φέτος η Σερβία στοχέυει σε ένα καλό αποτέλεσμα και σε μια θέση στον τελικό για τέταρτη συνεχή χρονιά. Γι’αυτό το λόγο οι συμμετοχές θα κριθούν πρώτα από μια ειδική επιτροπή του RTS η οποία θα επιλέξει ποια κομμάτια θα λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό. Αν ωστόσο καμία από τις συμμετοχές δεν τηρεί τα καλλιτεχνικά κριτήρια ώστε να εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό, η συμμετοχή θα προκύψει μέσω εσωτερικής επιλογής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής εθνικού τελικού λόγω της πανδημίας, η απόφαση για τον εκπρόσωπο και τη συμμετοχή της χώρας θα γίνει πάλι μεσω εσωτερικής επιλογής.

Η φόρμα υποβολής των υποψήφιων συμμετοχών θα είναι ανοιχτή με την 1η Δεκεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα τραγούδια τους ΕΔΩ.

Η ιστορία της Σερβίας στη Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 13
  • Πρώτη συμμετοχή: 2007 (“Molitva” – Marija Šerifović / 1η)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 10
  • Νίκες: 1
  • Χειρότερη θέση: 11η στον Ημιτελικό (2013 – “Ljubav je svuda” – Moje 3)
  • Περσινή συμμετοχή: “Loco Loco” – Hurricane/15η στον Tελικό

Ποιοι καλλιτέχνες θα θέλατε να λάβουν μέρος στον εθνικό τελικό της Σερβίας;

Πηγή: rts.rs

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Σερβίας στη Eurovision 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ