ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Απόψε ο τελικός του Melodi Grand Prix 2021!

Λίγες μόνο ώρες μας χωρίζουν από τον τελικό του Melodi Grand Prix 2021. H Νορβηγία χρησιμοποιεί το διαγωνισμό για περισσότερα από 60 χρόνια, και το ίδιο πράττει και φέτος για την επιλογή του εκπρόσωπού της στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision. Στην H3 Arena του Όσλο, το χώρο που φιλοξένησε τους 5 ημιτελικούς που προηγήθηκαν πέφτει η αυλαία του πολύ όμορφου νορβηγικού ταξιδιού που μας χάρισε φέτος τόσες συγκινήσεις.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς

Photo: JULIA MARIE NAGLESTAD

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Kåre Magnus Bergh, η Silje Nordnes και ο Ronny Brede Aase. Για τους 2 άνδρες, αυτοί θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που παρουσιάζουν μαζί τον τελικό του MGP, καθώς ήταν και πέρσι στην παρουσίαση μαζί με την Ingrid Gjessing Linhave. Αρχικά, το πλάνο ήταν η ίδια τριάδα να μας κρατήσει συντροφιά μέχρι και τον τελικό, προβλήματα όμως υγείας της τελευταίας, την ανάγκασαν να αποσυρθεί μετά τον τέταρτο ημιτελικό και τη θέση της να λάβει η Silje Nordnes. Επιμένοντας στην περσινή άκρως επιτυχημένη συνταγή, οι Νορβηγοί μας προσφέρουν ένα σόου γεμάτο ζωντάνια, χιούμορ και καλή μουσική.

Ο δρόμος προς το Μεγάλο Τελικό

Το NRK, ο τηλεοπτικός φορέας της Νορβηγίας, αποφάσισε φέτος, όχι μόνο να κρατήσει την περσινή διάρθρωση του Melodi Frand Prix με την επαναφορά των ημιτελικών, αλλά να την επεκτείνει κιόλας. 26 συνολικά καλλιτέχνες ξεκίνησαν στο φετινό MGP, και 12 από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Οι μίσοι,6 δηλαδή, συμμετέχουν απευθείας στο Μεγάλο Τελικό, όπως αποφάσισε η ειδική κριτική επιτροπή, ενώ 5 προκρίθηκαν νικώντας τους αντίστοιχους ημιτελικούς. Το τελευταίο εισιτήριο δόθηκε στις 15 Φεβρουαρίου μέσω μιας ειδικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αποκλεισμένοι καλλιτέχνες των ημιτελικών.

Μπορείτε να δείτε πώς φτάσαμε μέχρι εδώ παρακάτω.

Τι θα δούμε απόψε στο Μεγάλο Τελικό

♦ Η σειρά εμφάνισης των δώδεκα φιναλίστ

Οι ιθύνοντες του NRK αποφάσισαν μέσα στη βδομάδα τη σειρά εμφάνισης των 12 καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στη σκηνή της H3 Arena απόψε το βράδυ. Η βραδιά ανοίγει με τη συμμετοχή του Atle Pettersen “World On Fire”, ο οποίος ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που είχαν απευθείας πρόκριση στον τελικό. Το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς κλείνει με το Jorn και το “Faith Bloody Faith”, ο οποίος κέρδισε το τελευταίο εισιτήριο για το Μεγάλο Τελικό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νορβηγικής αποστολής, Stig Karlsen, η σειρά με την οποία τοποθετήθηκαν οι καλλιτέχνες επηρεάστηκε από πολλούς παράγοντες, διαγωνιστικούς ώστε να μην αδικηθεί καμιά συμμετοχή, αλλά και τηλεοπτικούς. Ο ίδιος δηλώνει σίγουρος ότι κάθε τραγούδι του τελικού θα ξεχωρίσει, ενώ το σόου θα έχει ποικιλία και πολύ καλό επίπεδο.

  1. Atle Pettersen – «World on Fire»
  2. Raylee – «Hero»
  3. Stavangerkameratene – «Who I Am»
  4. KIIM – «My Lonely Voice»
  5. Blåsemafian feat. Hazel – «Let Loose»
  6. Emmy – «Witch Woods»
  7. TIX – «Fallen Angel»
  8. Kaja Rode – «Feel Again»
  9. Rein Alexander – «Eyes Wide Open»
  10. IMERIKA – «I Can’t Escape»
  11. KEiiNO – «Monument»
  12. Jorn – «Faith Bloody Faith»
https://www.youtube.com/watch?v=F9FjK_ia5dk
https://www.youtube.com/watch?v=Ufrn9bULQ4A
https://www.youtube.com/watch?v=zkJl5YaX4Zg
https://www.youtube.com/watch?v=Blv3BdzeiRE

* Οι Stavangerkameratene και ο TIX αποφάσισαν στον τελικό του Melodi Grand Prix να ερμηνεύσουν τις συμμετοχές τους στα αγγλικά, ενώ και η Raylee υποσχέθηκε αλλαγές στην εμφάνισή της. Δυστυχώς η τελευταία, στην πρόβα της Παρασκευής τραυμάτισε το πόδι της στη σκηνή του μπάνιου, όταν και γλίστρησε με τις γόβες στιλέτο που φορούσε.

♦ Το σύστημα ψηφοφορίας του τελικού

Όπως και την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος, η ανάδειξη του νικητή θα γίνει αποκλειστικά και μόνο μέσα από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού. Όσοι επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργήσει το NRK (δείτε εδώ) και να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή μέχρι τρεις φορές σε κάθε φάση. Να επισημάνουμε ότι πρόσβαση στη σελίδα του NRK όπου και θα μπορείτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας συμμετοχή θα έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι τηλεθεατές ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία ζουν. Κάθε χρήστης με την εγγραφή του στην ειδική υπηρεσία, θα δηλώνει εκ μέρους ποιας περιοχής από τις πέντε περιοχές της Νορβηγίας (Βόρεια, Κεντρική, Ανατολική, Δυτική, Νότια) ψηφίζει.

♦ Πρώτος γύρος ψηφοφορίας

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των συμμετοχών από τους φιναλίστ του τελικού, θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα της ψηφοφορίας. Κάθε χρήστης με την εγγραφή του στην ειδική υπηρεσία θα έχει το δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι τρεις φορές την αγαπημένη του συμμετοχή. Οι τέσσερις καλλιτέχνες με τις περισσότερες ψήφους περνούν στην επόμενη φάση.

♦ Ημιτελικός γύρος ψηφοφορίας

Στην ημιτελική φάση της ψηφοφορίας θα δούμε εκ νέου αποσπάσματα από τις εμφανίσεις των τεσσάρων καλλιτεχνών. Η ειδική υπηρεσία θα ανοίξει εκ νέου, ενώ οι ψήφοι που είχαν συγκεντρώσει οι προκριθέντες καλλιτέχνες μηδενίζονται. Κάθε χρήστης έχει στη διάθεση του, όπως και στον πρώτο γύρο, τρεις ψήφους για να στηρίξει την αγαπημένη του συμμετοχή. Η ψηφοφορία είναι συγκεντρωτική και δε θα διαγωνιστούν οι καλλιτέχνες σε ζευγάρια όπως είχαμε συνηθίσει στους ημιτελικούς. Οι δύο καλλιτέχνες με τις περισσότερες ψήφους περνούν στην τελική φάση. 

♦ Τελικός γύρος ψηφοφορίας

Στον τελικό, οι δύο μονομάχοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ξανά τη συμμετοχή τους στο τηλεοπτικό κοινό. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων των δύο συμμετοχών, η ειδική υπηρεσία θα ανοίξει εκ νέου και κάθε χρήστης θα έχει στη διάθεση του, όπως και στους προηγούμενους γύρους, τρεις ψήφους για να στηρίξει την αγαπημένη του συμμετοχή. Οι ψήφοι των δύο φιναλίστ θα έχουν μηδενιστεί για ακόμα μια φορά. Ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες ψήφους θα εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ρότερνταμ. 

Ένα σημείο που βασανίζει τους ιθύνοντες του NRK είναι η ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Όλοι θυμόμαστε πέρσι την κατάρρευση του συστήματος ψηφοφορίας στον πρώτο γύρο και την ένταση που είχε δημιουργηθεί. Την 30μελή επιτροπή που χρησιμοποιήθηκε πέρσι, φέτος την αντικαθιστούν κοντά στα 1000 άτομα τα οποία έχουν δει όλους τους ημιτελικούς και έχουν δημιουργήσει μια αποκρυσταλλωμένη άποψη για όλους τους καλλιτέχνες. Η ψηφοφορία τους θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση κατάρρευσης του συστήματος. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και σε περίπτωση που παρουσιαστούν μαζικές ψήφοι με σκοπό να διαβάλουν τα αποτελέσματα. Όλες αυτές οι ψήφοι δε θα μετρήσουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η Ulrikke θα εμφανιστεί στον τελικό

Μετά την ακύρωση του περσινού διαγωνισμού της Eurovision, πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να ξαναδούν την Ulrikke Brandstorp να εκπροσωπεί τη Νορβηγία στο Ρότερνταμ και το 2021. Η παράδοση της χώρας, όμως επιβάλλει, ο εκπρόσωπος να αναδεικνύεται μέσα από το Melodi Grand Prix. Το NRK πρότεινε, έτσι στην Ulrikke να διαγωνιστεί εκ νέου- έχοντας μάλιστα εξασφαλισμένη θέση στον τελικό- η ίδια όμως αρνήθηκε. Παρόλα αυτά, θα έχουμε την ευκαιρία απόψε το βράδυ να την απολαύσουμε στη σκηνή της H3 Arena. Η νεαρή τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει φυσικά το Attention, αλλά και το Falling Apart από το καινούριο της single που κυκλοφόρησε μόλις χθες.

Τα αποτελέσματα του poll του www.ogaegreece.com

Η ομάδα του OGAE Greece είχε ετοιμάσει ένα poll αναφορικά με τους φιναλίστ του τελικού δίνοντας τη δυνατότητα στους αναγνώστες του www.ogaegreece.com να αναδείξουν το δικό τους νικητή. Η συμμετοχή ήταν αθρόα και σας ευχαριστούμε όλους για αυτό.

Νικητές στο poll με μεγάλη διαφορά αναδείχτηκαν οι KEiiNO με το τραγούδι “Monument“.

Τι δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά

Λίγες ώρες πριν το Μεγάλο Τελικό, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχήματα και οι αποδόσεις για το νικητή όπως έχουν διαμορφωθεί. Στην πρώτη θέση ξεχωρίζουν οι KEiiNO, οι οποίοι είναι το μεγάλο όνομα της νορβηγικής επιλογής. Δεύτερος βρίσκεται ο TIX, ο οποίος έχει σημειώσει με το τραγούδι του ρεκόρ στο spotify της χώρας. Σε απόσταση, αλλά με μικρές διαφορές μεταξύ τους, ακολουθούν οι συμμετοχές των IMERIKA, Blåsemafian feat. Hazel και Raylee. Σε κάθε περίπτωση όλοι αναμένουμε ένα συναρπαστικό σόου γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές.

➡ Το show ξεκινάει στις 20:55 ώρα Ελλάδας και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ!

Για τα αποτελέσματα του MGP 2021, αλλά και όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Νορβηγίας στον διαγωνισμό της Eurovision μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com

Ποιος θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Νορβηγίας στο Διαγωνισμό της Eurovision;


Η ιστορία της Νορβηγίας στη Eurovision με μια ματιά:

  • Αριθμός συμμετοχών ως 2019: 58.
  • Παρούσα στον Τελικό: 55 φορές.
  • Πρώτη συμμετοχή: 1960 «Voi voi» Nora Brockstedt (4η θέση, 11 βαθμοί).
  • Νίκες: (1985, 1995, 2009)
  • Τελευταία θέση: 11 (1963, 1969, 1974, 1976, 1978, 1981, 1990, 1997, 2001, 2004, 2012)

Η Νορβηγία θα συμμετείχε στη Eurovision 2020 με την Ulrikke Brandstorp και το τραγούδι «Attention».

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ζήτω οι Masterplan ζήτω ο ΜΕΓΑΣ Γιορν. Πάμε για την νίκη απέναντι στο κατεστημένο του ΚΕΙΙΝΟ και λοιπών.

  2. Το φαβορί είναι οι KEiiNO (όπως όλα δείχνουν). Παρόλο που μου αρέσει το τραγούδι τους και οι φωνές του (εννοείται!), θα ήθελα να γίνει η “έκπληξη” και να κερδίσει η Raylee. Ενα 80s τραγούδι που είναι και η αγαπημένη μου περίοδος μουσικά και με μια όμορφη παρουσίαση που έχει.
    Όποιο και από τα 2 ( Monument / Hero ) και αν “ταξιδέψει” στην Ολλανδία, θα είμαι ικανοποιημένος.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ