ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Ίδια πλάνα με τις live συμμετοχές εξασφάλισαν οι Daði og Gagnamagnið!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενό μας άρθρο, ένα από τα μέλη της Ισλανδικής αποστολής στο Ρότερνταμ βρέθηκε θετικός στον COVID-19. Ο λόγος για τον Jóhann, μέλος των Gagnamagnið. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Daði og Gagnamagnið να μην μπορέσουν να διαγωνιστούν με φυσική παρουσία στον χθεσινό ημιτελικό, αλλά να προβληθεί το βίντεο από την δεύτερή τους πρόβα! Το αποτέλεσμα ήταν ευτυχές για εκείνους, αφού η Ισλανδία κατάφερε να προκριθεί στον αυριανό τελικό του Σαββάτου!

Κατάφεραν να αφαιρέσουν τα επίμαχα πλάνα οι Ισλανδοί!

Ο επικεφαλής της Ισλανδικής αποστολής δήλωσε ότι πάλεψε για να εξασφαλίσει τα ίδια πλάνα με τις συμμετοχές που χθες διαγωνίστηκαν κανονικά! Μιλώντας στο RUV, εξήγησε ότι επεδίωξε η Ισλανδική συμμετοχή να μοιάζει με μια live συμμετοχή, ώστε να μην γίνει αντιληπτή η χρήση βίντεο. Ο Felix Bergsson είπε ότι “υπήρχε ένα πλάνο στο τέλος που μας έδειχναν στην τηλεόραση μέσω της οθόνης που βρίσκεται πάνω στη σκηνή. Το ίδιο έκαναν και με την Αυστραλία, για παράδειγμα. Ζητήσαμε να αφαιρεθεί αυτό το πλάνο, απλά γιατί θα μας έκανε να φαινόμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους”.

Όπως φαίνεται από την χθεσινή εμφάνιση των Ισλανδών, δεν γίνεται κανένα μακρινό πλάνο. Επομένως, δεν γίνεται καθόλου αντιληπτό πως χρησιμοποιείται το βίντεο της δεύτερης πρόβας! Στην περίπτωση που οι Ισλανδοί κατάφερναν να εμφανιστούν live, δεν θα υπήρχε καμία απολύτως διαφορά από αυτό που είχαμε χθες!

Οι δηλώσεις των Daði og Gagnamagnið!

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Daði  και η Árný (Gagnamagnið) είχαν κάνει δηλώσεις στο RUV, λέγοντας ότι “Το τραγούδι είναι σχεδιασμένο με βάση το ότι είμαστε 6 άτομα, και η σκηνική παρουσία δεν λειτουργεί καλά χωρίς αυτούς. Επομένως δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να ανεβούμε στη σκηνή με διαφορετική εκδοχή, καθώς οι Gagnamagnið είναι έξι μέλη”. Στο ενδεχόμενο εμφάνισής τους χωρίς τον Jóhann, όπως τους προτάθηκε από την ίδια την διοργάνωση, απάντησαν πως “Είμαστε μία ομάδα και αν ένα μέλος της λείπει, δεν είμαστε οι Gagnamagnið. Δεν συμμετέχω εγώ στην Eurovision, οι Gagnamagnið συμμετέχουν”.

Η Ισλανδία αύριο θα διαγωνιστεί με το ίδιο βίντεο από την δεύτερη πρόβα τους. Έχουν κληρωθεί να εμφανιστούν στην 12η θέση του μεγάλου τελικού. Ο τελικός θα προβληθεί στις 22:00 ώρα Ελλάδος, από την συχνότητα της ΕΡΤ1.

Η ισλανδική αποστολή παραμένει σε καραντίνα και παρακολουθείται από τις Υγειονομικές Αρχές.

Η ομάδα του OGAE Greece τους εύχεται το καλύτερο.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision 2021, στον OGAE Greece!

Πηγή άρθρου: eurovoix.com

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ