ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Ο Jóhann (Gagnamagnið) θετικός στον COVID-19!

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενό μας άρθρο, ένα μέλος της Ισλανδικής αποστολής βρέθηκε θετικό στον COVID-19. Ο λόγος για τον Jóhann, μέλος των Gagnamagnið. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι η Ισλανδία θα συμμετάσχει στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision με το βίντεο από την δεύτερή της πρόβα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στο τελικό πιθανότατα, σε περίπτωση που καταφέρουν να προκριθούν.

Οι δηλώσεις του Daði!

Ο κεντρικός τραγουδιστής, Daði, μαζί με τη γυναίκα του και μέλος των Gagnamagnið, Árný, μίλησαν στο RUV, κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ισλανδίας, για την απόφασή τους να μην εμφανιστούν στη σκηνή χωρίς τον Jóhann. Συγκεκριμένα ο Daði δήλωσε πως “Το τραγούδι είναι σχεδιασμένο με βάση το ότι είμαστε 6 άτομα, και η σκηνική παρουσία δεν λειτουργεί καλά χωρίς αυτούς. Επομένως δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να ανεβούμε στη σκηνή με διαφορετική εκδοχή, καθώς οι Gagnamagnið είναι έξι μέλη”.

Στο ενδεχόμενο δυνατότητας εμφάνισής τους χωρίς τα φωνητικά του Jóhann, ο Daði είπε ότι “ναι, υπήρχε η σκέψη του ότι είναι πιθανό να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια μίξη μεταξύ εμού, της Sigrún και της Hulda, οι οποίες τραγουδούν ζωντανά, και του κομματιού του Jóhann, αλλά πρέπει να διαγωνιστούμε αύριο, επομένως λίγα πράγματα μπορούν να αλλάξουν τώρα”. 

Οι δηλώσεις της Árný!

“Είμαστε μία ομάδα και αν ένα μέλος της λείπει, δεν είμαστε οι Gagnamagnið. Δεν συμμετέχω εγώ στην Eurovision, οι Gagnamagnið συμμετέχουν”.

Η βιντεοσκοπημένη δεύτερη πρόβα των of Daði og Gagnamagnið για το τραγούδι τους, “Ten Years”, θα προβληθεί σήμερα στην Jury Rehearsal, αλλά και αύριο στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision.

Η επίσημη ανακοίνωση της EBU

“Μετά από το θετικό τεστ για COVID-19 ατόμου της Ισλανδικής αποστολής την Κυριακή 16 Μαΐου, ολόκληρη η αποστολή μπήκε σε καραντίνα και έγινε μοριακό τεστ PCR (στις 16 και 19 Μαΐου).

Σήμερα (Τετάρτη 19 Μαΐου) μέλος του Ισλανδικού συγκροτήματος Daði og Gagnamagnið είχε θετικό τεστ COVID-19. Η υπόλοιπη αποστολή είχε αρνητικά τεστ COVID-19.

Σε στενή συνεργασία με την EBU και τους διοργανωτές, οι Daði og Gagnamagnið πήραν τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθούν από τα show της φετινής Eurovision, αφού θέλουν να διαγωνιστούν όλοι τους μαζί σαν γκρουπ”.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισλανδία διαγωνίζεται στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, στην 8η θέση. Ο ημιτελικός θα προβληθεί στις 22:00 ώρα Ελλάδος, από την συχνότητα της ΕΡΤ1.

Η ισλανδική αποστολή παραμένει σε καραντίνα και παρακολουθείται από τις Υγειονομικές Αρχές.

Η ομάδα του OGAE Greece τους εύχεται το καλύτερο.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision 2021, στον OGAE Greece!

Πηγή άρθρου: eurovoix.com

Χρυσούλα Γκανά
Χρυσούλα Γκανά
Κάτοικος Βρυξελλών, δικηγόρος στο επάγγελμα, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στους διεθνείς οργανισμούς. Ούσα στην καρδιά της Ευρώπης, λατρεύω τα ταξίδια, τις βόλτες, τις συναυλίες και το clubbing, ωστόσο στον ελεύθερο μου χρόνο, βλέπω (και μεταφράζω) τουρκικά σήριαλ και Netflix. Με τον διαγωνισμό ασχολούμαι ανελλιπώς από το 2005, καθώς για εμένα η Eurovision είναι η προσωπική μου γιατρειά, με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο και με κάνει να νιώθω υπέροχα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ