EUROVISION 2019: Η τοποθέτηση της EBU για τη βαθμολογία των επιτροπών στον τελικό!

Μετά το σάλο που προέκυψε σχετικά με την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας(δείτε εδώ και εδώ), η EBU, προέβη σε επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το θέμα.

“Η κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας αποβλήθηκε μετά την αποκάλυψη των ψήφων των μελών της στον πρώτο ημιτελικό, κάτι το οποίο είναι αντίθετο με τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με την Digame επί της ψηφοφορίας για να προκύψει ένα συγκεντρωτικό αποτέλεσμα που θα υποκαθιστούσε το προηγούμενο( υπολογισμένο βάσει των αποτελεσμάτων άλλων χωρών με παρόμοια αποτελέσματα ψηφοφορίας), το οποίο εγκρίθηκε και από την Ernst & Young.

Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι, ακολουθώντας τυποποιημένες πρακτικές αναθεώρησης, ανακαλύφτηκε ότι λόγω ανθρώπινου σφάλματος χρησιμοποιήθηκε εσφαλμένο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν είχε αντίκτυπο στον υπολογισμό των βαθμών που προέκυψαν από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού για τις 41 συμμετέχουσες χώρες και ο νικητής καθώς και τα πρώτα τέσσερα τραγούδια του Διαγωνισμού παραμένουν ίδια.

Για να σεβαστούμε τόσο τους καλλιτέχνες όσο και τα μέλη της EBU που συμμετείχαν, θέλουμε να διορθώσουμε τα τελικά αποτελέσματα σύμφωνα με τους κανόνες. Οι σωστοί βαθμοί της κριτικής επιτροπής έχουν πλέον προστεθεί στον πίνακα αποτελεσμάτων και τα αναθεωρημένα σύνολα για κάθε χώρα έχουν δημοσιευθεί στο eurovision.tv.

Η EBU, ο συνεργάτης της επί της ψηφοφορίας Digame και η Ernst & Young εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για το γεγονός ότι το λάθος αυτό δεν εντοπίστηκε νωρίτερα και δεσμεύονται να επανεξετάσουν τις διαδικασίες και τους ελέγχους που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του συμβάντος.”

Η ορθή βαθμολογία

[Πηγή/ Φωτογραφία: eurovision.tv]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Tί εννοούν “ανθρώπινο λάθος”; Δεν είναι όλο το σύστημα μέσω υπολογιστών; Δεν είχαν μία ολόκληρη μέρα να το εντοπίσουν πριν ανακοινωθεί η βαθμολογία το βράδυ του Σαββάτου;
    Πολλές αλλαγές βαθμών και θέσεων από τη διόρθωση στη ψηφοφορία μίας επιτροπής και μόνο.
    Η πιο ευνοημένη είναι η Σουηδία, αφού εμφανίστηκε ως νικήτρια των επιτροπών το βράδυ του Σαββάτου ενώ δεν θα έπρεπε (με τη σωστή βαθμολογία τα Σκόπια θα είχαν κερδίσει) και κερδίζει μία θέση και στο σύνολο αφήνοντας 6η τη Νορβηγία.
    Η Τάμτα τσίμπησε δύο θεσούλες. Η Ελλάδα κερδίζει 3 βαθμούς χωρίς όμως αποτέλεσμα στην κατάταξη.

    • A, και το Σαν Μαρίνο κέρδισε ακόμα μία θέση (δεν μας λυπάται θεός τελικά).

      • Και η αγαπημένη μου Μάλτα τσίμπησε 2 θεσουλες κ 12 βαθμούς έξτρα παρακαλώ (κ θα είχε εννοείται φτάσει πολύ πολύ ψηλότερα εαν δεν την έθαβαν με το να ανοίξει το διαγωνισμό

  2. Άρα αυτό σημαίνει ότι η Βόρεια ( Ο Θεός να την κάνει) Μακεδονία κέρδισε στις επιτροπές! Εεε άντε γαμ…τε!

  3. Από ότι κατάλαβα τελικά έγινε το εξής: Η επιτροπή της Λευκορωσίας ακυρώθηκε γιατί στον ημιτελικό ανακοίνωσαν τους βαθμούς που είχαν δώσει (γιατί δεν αντικαταστάθηκε από καινούρια άραγε?). Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν υπάρχει βαθμολογία επιτροπής για να δοθεί, το σύστημα βγάζει έναν μέσο όρο από τις βαθμολογίες που έδωσαν χώρες που ψηφίζουν με παρόμοιο τρόπο με τη Λευκορωσία (προφανώς αυτές που ήταν στην ίδια ομάδα κατά την κλήρωση των ημιτελικών, δηλαδή η Ρωσία, η Γεωργία, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν). Μόνο που και αυτή η νέα βαθμολογία κατά λάθος διαβάστηκε ανάποδα, με αποτέλεσμα το Ισραήλ που ήταν στην πραγματικότητα τελευταίο στην κατάταξη να θεωρηθεί πρώτο και να πάρει τους 12 βαθμούς, η Εσθονία αν και προτελευταία 10 κλπ.

    Αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει αν αυτό το λάθος είχε βγάλει λάθος νικητή.

    • Εδώ φαίνεται το ποιοι θα έπρεπε να ήταν οι πραγματικοί βαθμοί της Λευκορωσίας (δηλαδή οι μέσοι όροι των βαθμών των 4 άλλων χωρών που διαμόρφωσαν τη βαθμολογία της) και ποιοι ήταν οι λάθος βαθμοί που δόθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

      https://pbs.twimg.com/media/D68rDEeWwAEptD6.jpg

      • 24 μας είχε η Αρμενικη επιτροπή, άλλοτε φιλική χώρα, αλλά είδαν κι αποειδαν που δεν τους ψηφιζαμε και μας έβαλαν στον πάτο. Αν αυτό το 24 ήταν 11 π.χ. ίσως να είχαμε τους 3 πόντους που θέλαμε για να πάμε παραπάνω!

  4. Και εντωμεταξύ η Βόρεια Μακεδονία θα έβγαινε νίκητρια βάση αυτών των αποτελεσμάτων στις επιτροπές… Εντάξει παιδιά κρίμα μια χώρα που ποτέ δεν νίκησε,να χάσει μια τέτοια διάκριση…
    Επίσης η Κύπρος θα φαινόταν στα αριστερά του πίνακα σαν επιτυχημένη και όχι δεξιά…

    • Πολύ κρίμα, τι να σου πω, έχω σκάσει. Δηλαδή οι «επαγγελματίες» των επιτροπών μας λένε ότι σε μια χρονιά με αρκετά δυνατά τραγούδια, το καλύτερο ήταν μια πομπώδης γυνακεία μπαλάντα περασμένων δεκαετιών. Καλύτερο από το τραγούδι της Ολλανδίας, καλύτερο από το τραγούδι της Ιταλίας! Μόνο και μόνο επειδή ήθελαν ντε και καλά να τους χώσουν στη δεκάδα. Η γελοιότητα δεν έχει όρια.

      Στεναχωριέμαι μόνο για τη Νορβηγία που ήταν αδιαμφισβήτητος νικητής της τηλεψηφοφορίας και έχασε μια θέση στην πεντάδα από μία ακόμα άχρωμη και αδιάφορη σουηδική συμμετοχή…

  5. Άλλους 4 βαθμούς και θα ήμασταν 19οι λοιπόν. Αν δεν κάνω λάθος, μια γκάφα έγινε και με την βαθμολογία των Τσέχων και η Πολωνία έμεινε εκτός τελικού. Και ποιος ξέρει και πόσα ακόμα λάθη έγιναν από τις επιτροπές. Απλά τραγικό.

  6. Η Eurovision έχει ανθρώπους που την καταστρέφουν. Επιτρέπουν να πάει στο Κίεβο με χίλια προβλήματα και την απαγόρευση συμμετοχής της Ρωσίας, μετά στη Λισαβόνα δεν έχουμε led, ευτυχισμένο το 1980 και μετά η διοργάνωση πάει στο Ισραήλ με ενεργό πόλεμο. Σκάνδαλα όπως η νίκη της Σουηδίας το 2015 και η ‘ήττα’ της Ιταλίας ή η νίκη της Ουκρανίας την επόμενη χρονιά δημιουργούν σοβαρά θέματα αξιοπιστίας… Τελικά, κακώς οι Έλληνες κατηγορούμαστε για διαφθορά ευρωπαϊκά, δε βλέπουν τα αίσχη τους οι ΤΙΜΙΟΙ Ευρωπαίοι…

  7. οτι δανια και τσεχια ειναι πανω απ την κυπρο με ξεπερνα. τι να πω δηλαδη. ελεος.

  8. Πιο πολύ στενοχωριέμαι για τη Νορβηγία που από 5η ήρθε 6η κι ενώ ήταν πρώτη στο televoting! Τελικά τα κατάφεραν η Σουηδία να πάει πεντάδα… Κρίμα στις χαμένες ψήφους του televoting…

  9. Βαρέθηκα τη Σουηδία και τις Σκανδιναβικές χώρας γενικότερα. Να δείτε που η Σουηδία του χρόνου θα το πάρει. 2020 θα είναι σημαδιακή χρόνια για όποιον νικήσει! Νορβηγία και Δανία έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες 1 χρόνο πριν… αυτές οι χώρας έχουν λεφτά και τη δύναμη δυστηχως. Η Σουηδία τοπ 5 χωρίς καμία ιδιαίτερη σκηνική παρουσία φέτος . Του χρόνου θα κάνει σίγουρα κάποια υπερπαραγωγή γιατί έχουν πετάει λίγα χρόνια χωρίς να κερδίσει.

  10. 3 βαθμούς ακόμα και η Κατερίνα θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα με Demy και Μαρία Έλενα. Πολύ κρίμα για την Νορβηγία έπρεπε να είναι στην πεντάδα και όχι το άνοστο, συνηθισμένο τραγούδι της Σουηδίας. Και συγχαρητήρια στην Κύπρο της άξιζε η 13η θέση.

  11. Απορώ γιατί ασχολούμαστε ακόμα, ενώ έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας στον διαγωνισμό. Πραγματικά, θα συνεχίσω εννοείται να τον παρακολουθώ, αλλα προσωπικά θεωρώ χαμένα χρήματα όσα διαθέτει η ΕΡΤ, ας τα διαθέσει καλύτερα σε άλλα προγράμματα. Τόσες χώρες να πληρώνουν το πανάκριβο τέλος, για να κάνουν, η Σουηδία και άλλα «καλά παιδιά της EBU” , το κομμάτι τους. Πλέον κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

  12. Εγω δεν θα ψηφίσω ποτέ όσο υπάρχουν επιτροπές.
    Τα λεφτά μου δεν θα μου τα ακυρώσουν μια χουφτα άνθρωποι που έχουν αποφασίσει από νωρίς που θα πάει το βραβείο.
    Φέτος ήταν αγαπημένη η Ολλανδία, αλλά στον κοσμο κέρδισε η Νορβηγία.
    Οι πολλοί νεν είναι βλακες, οι λιγοι θέλουν να τους πείσουν ότι είναι.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ