https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Μήνυση στην EBU για τις ψήφους!

Σάλος με τη βαθμολογία της επιτροπής της Λευκορωσίας στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2019, η οποία κατανεμήθηκε και ανακοινώθηκε σε χώρες διαφορετικές από αυτές που ψηφίστηκαν στο top 10!

Ο παραγωγός της συμμετοχής της Λευκορωσίας με τη ΖΕΝΑ και το τραγούδι «Like it», Viktor Drobysh, πρόκειται να καταθέσει μήνυση εναντίον της EBU για το λάθος που έκανε στη βαθμολογία της επιτροπής:

Η EBU προκάλεσε τεράστια ζημιά στις σχέσεις Ρωσίας και Λευκορωσίας, τόσο στον κόσμο και ειδικότερα σε μένα ξεχωριστά, που ξαφνικά γίναμε εχθροί του ρωσικού λαού μη παίρνοντας κανέναν βαθμό. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο κατέστησαν αδύνατη την ψηφοφορία, αλλά την τελευταία στιγμή έδωσαν έναν φάκελο και ανάγκασαν την επιτροπή να ανακοινώσει αποτελέσματα που τα έβγαλαν από το μυαλό τους. Δεν έχουν καμία σχέση με την απόφαση της επιτροπής και του κόσμου.

Το απόγευμα του Σαββάτου η EBU επιβεβαίωσε ότι η επιτροπή της Λευκορωσίας αποκλείστηκε από τον Τελικό για τον λόγο ότι αποκάλυψε τη βαθμολογία του 1ου Ημιτελικού. Από εκείνη τη στιγμή υπάρχουν αμφισβητήσεις σχετικά με το πώς υπολογίστηκαν οι βαθμοί της επιτροπής το βράδυ του Σαββάτου. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η βαθμολογία υπολογίστηκε μέσα από έναν συνδυασμό των βαθμολογιών της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Ρωσίας και της Γεωργίας. Με βάση αυτόν τον υπολογισμό, το top 10 ήταν το εξής:

  • Μάλτα – 12 βαθμοί
  • Βόρεια Μακεδονία – 10 βαθμοί
  • Κύπρος – 8 βαθμοί
  • Ιταλία – 7 βαθμοί
  • Ολλανδία – 6 βαθμοί
  • Αζερμπαϊτζάν – 5 βαθμοί
  • Ελβετία – 4 βαθμοί
  • Ελλάδα – 3 βαθμοί
  • Σουηδία – 2 βαθμοί
  • Ρωσία – 1 βαθμός

Αντ’ αυτών όμως, οι βαθμοί που ανακοινώθηκαν αφορούσαν τις χώρες που κατετάγησαν στις θέσεις 17 ως 26 με βάση τον συνδυασμό ψήφων, με την τελευταία χώρα, το Ισραήλ, να παίρνει τους 12 βαθμούς!

  1. Ισραήλ – 12 βαθμοί
  2. Εσθονία – 10 βαθμοί
  3. Γερμανία – 8 βαθμοί
  4. Νορβηγία – 7 βαθμοί
  5. Ισπανία – 6 βαθμοί
  6. Ηνωμένο Βασίλειο – 5 βαθμοί
  7. Άγιος Μαρίνος – 4 βαθμοί
  8. Σερβία – 3 βαθμοί
  9. Ισλανδία – 2 βαθμοί
  10. Αυστραλία – 1 βαθμός

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άλλος ένας τρόπος να είναι σίγουροι ότι και να κέρδιζε το televoting ο Sergey δεν πρόκειται να νικαγε.

    • Δυστυχώς έχασε και στο televoting Η αλήθεια ειναι οτι η μεγαλύτερη αδικημένη είναι η Νορβηγία
      ΥΓ Πάντως το σίγουρο ειναι οτι και να εστελνε η Ρωσία δε θα κερδιζε

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ