EUROVISION 2015: 2η πρόβα Ιταλίας!

Το τραγούδι ξεκινά με κοντινά πλάνα στους τραγουδιστές, οι οποίοι φορούν μαύρα κοστούμια και άσπρα πουκάμισα με λεπτές πιέτες. Στο φόντο παραμένουν οι κίονες και τα αρχαία αγάλματα, όπως η Αφροδίτη της Μήλου, σε λίγο υπερβολικό σημείο, θα λέγαμε. Τα χρώματα εναλλάσσονται σε μπλε, κόκκινο και καταλήγουν σε χρυσό. Οι Il Volo άψογοι φωνητικά, δε διαψεύδουν για άλλη μία φορά όσους τους θέλουν να έχουν έρθει στη Βιέννη με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για τη νίκη.

 

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

48 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μου αρέσει η ιδέα τους με τα αγάλματα μονο που είναι λίγο υπερβολικό ,φωνητικα μπορούν ακόμα καλύτερα αν και τραγούδησαν πολύ καλα πριν λίγο είδα σε ενα σάιτ τα στοιχήματα και η Ιταλία έπεσε στην τρίτη θέση και δεύτερη ήρθε η Ρωσία μπορεί να είναι πρόσκαιρο όμως η Ρωσία ίσως είναι η νικητρια όχι οτι με συγκλονίζει προσωπικά και πολύ ,παντως η Τωσία θα παίξει στην Πεντάδα στανταρ

  2. η ιταλια για μενα θα το σηκωσει.νομιζω οτι στην τηλεοραση θα ειναι καλυτερο πολυ καλυτερο.η σουηδια δεν μωρε πολυ βιντεοκλιπ μου φενεται,πολυ γιουροβιζιον τραγουδι.οσο για την ρωσια τι να πω δεν θα εκπλαγω αν μπει πενταδα η ακομα και πρωτη θεση εχει πολλες συμμαχιες,ειδαμε περυσι με ενα πολυ μα πολυ μετριο τραγουδακι κατεκτησε την 6 θεση.δεν νομιζω να νικησει ομως ακομη κιαν ολες οι βαλκανικες χωρες να την ψηφισουν η δυτικη ευρωπη δεν και καλα που θα κανει.

  3. Κάτι μου λέει ότι η Ιταλία θα τερματίσει 1η και μάλιστα με διαφορά. Η Σουηδία πέρα από μία πολύ ωραία παρουσίαση του τραγουδιού δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει σε κοινό και επιτροπές.(κυρίως στις επιτροπές). Κατά τη γνώμη μου η Ιταλία και η Λετονία φέτος παρουσιάζουν κάτι το διαφορετικό στην Eurovision. Τα υπόλοιπα είναι μια από τα ίδια. Οπότε… 2016 Ρώμη!

  4. Παρα πολύ ωραιο τραγουδι από τα αγαπημενα μου φετος…..εξαιρετικοι φωνητικα αλλα η εικονα μου φανηκε λιγο εως πολύ βαρετη!!!!

  5. Υπερτιμημένο, κιτς τραγούδι με κιτσάτους ερμηνευτές που μου θυμίζουν καμάκια της Ομόνοιας της δεκαετίας ’80-‘ 90.

    • Οι κιτσάτοι αυτοί καλλιτέχνες ή τα καμάκια που βλέπεις κάνουν διεθνή καριέρα, έχουν τραγουδήσει με την Barbra Streisand, έχουν μπει στη δεκάδα του Αμερικάνικου Billboard, ήταν υποψήφιοι για δύο Grammy και έχουν διεθνή αναγνώριση.
      Προφανώς και δεν σε ενδιαφέρει αλλά να μη γράφουμε και ότι παπαριά μας κατεβαίνει στο κεφάλι!

  6. Υπερεκτιμημενο συμφωνο αλλα δεν ξερω μπορει και να βγει και πρωτο αν και εγω θελω αυστραλια η νορβηγια…

  7. Αν θα μπορούσα να διακρίνω κάποιες γαμάτες -οκ, φαβορί θα τις πω- συμμετοχές for this year, είναι η Εσθονία, η Ιταλία και θα πω και το Βέλγιο που νομίζω θα κάνει τη διαφορά. Όσον αφορά την Ρωσία, προσωπικά χθες από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι και το τελευταίο ήμουν κάπως χαμένος στο καναπέ με σκέψεις του τύπου “χριστούλη μου, πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο ; ” . Βέβαια, επειδή είναι Ρωσία, of course και θα μπει στη δεκάδα γιατί ΑΡΧΙΖΩΚΑΙΤΑΠΑΙΡΝΩ ΑΝ ΘΥΜΗΘΩ ΤΟ 2008 ΠΩΣΟΑΤΑΛΑΝΤΟΣΡΩΣΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ VICTORY ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΚΙ -που ‘ναι οκ, έφταιγε ο σκηνοθέτης για τη τρίτη μας θέση αφού δεν τράβηξε σωστά το πλανο με το βιβλίο που άνοιγε-.
    Η Ιταλία πάντως παιδιά, πέρα από το ότι είναι κάπως ΟΥΑΟΥ, καλέ τσιρίζω τι βλέπουν τα ματάκια μου, ανάμεσα σε αδιάφορες και νυσταγμένες συμμετοχές θα κάνει τη διαφορά. Άλλωστε, η Ιταλία χρόνια τώρα προσπαθεί να πάρει τη διάκριση. ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΖΕΨΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΡΑΥΣΗ.

  8. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν νομίζω ότι η Ιταλία είναι ικανή να κερδίσει! Θα πάει πολύ καλά στις επιτροπές(πιθανότατα θα είναι πρώτη) αλλά δεν νομίζω ότι θα λάβουν τα απαιτούμενα στο televoting! Η Ιταλία έχει πάει με εξαιρετικά κομμάτια κατα καιρούς που θεωρούνταν φαβορί αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο 1 ήταν η φορά που μπήκε στην δεκάδα του televoing και αυτή με την 10η θέση το 2013 με το “L’essnziable”!! Πέρσυ βγήκε 19η!!! Το 2012 με το τρομερό φαβορί Nina Zillia 17η!!!! Και το 2011 πήρε την δεύτερη θέση ενώ βγήκε 11η στο κοινό!!!

    Γενικά νομίζω ότι οι Ευρωπαίοιι βαριούνται τις ιταλικές μπαλάντες! Οι πιθανότητες νίκης έχουν ως εξής (απ’ τις περισσότερες στις λιγότερες):
    1.)Σουηδία
    2.)Εσθονία
    3.)Ιταλία
    4.)Ρωσία
    5.)Αυστραλία
    6.)Βέλγιο

  9. Νομίζω σίγουρα top 3 και δεν αποκλείω και νίκη, αρκεί να “βγει” καλά τηλεοπτικά.

  10. Είτε είχαν μαύρο φόντο,είτε έχουν αγάλματα είτε είχαν κάτι άλλο σ’αυτή τη συμμετοχή προσέχεις τις φωνές την ερμηνεία, την σύνθεση.
    Φωνητικά θα είναι ακόμα πιο εξαιρετικοί στον τελικό και σκηνοθετικά πιστεύω τα πλάνα στα πρόσωπα τους θα τραβήξουν τον μέσο τηλεθεατή.
    Αν και είναι αυτό που θα πάρει την ψήφο μου στον τελικό (μαζικά όλη η παρέα Ιταλία θα ψηφίσει) εξακολουθώ να μην έχω τη σιγουριά της νίκης.Θα πάρει υψηλούς βαθμούς από τις περισσότερες μεσογειακές χώρες και τις γειτονικές της χώρες στην κεντρική Ευρώπη αλλά δεν ξέρω τι απήχηση θα έχει στις βόρειες και τις ανατολικές. Διότι το βόρειο έχει μια Σουηδία και μάλλον Νορβηγία να στηρίξει και το ανατολικό μπλοκ τη μαμά Ρωσία αλλά και άλλες δυνατές συμμετοχές.Η εσθονία ανήκει και τα δύο μπλοκς.Ίσως μοιραστούν οι ψήφοι και επωφεληθεί η Ιταλία.
    Όπως και να έχει καλή επιτυχία ρε παλικάρια!

    • Καταλαβαίνω τα point σου αλλά, όπως προανέφερα, η Ιταλία τα τελευταία 4 χρόνια που συμμετείχε, δεν έχει φτασει ποτέ πάνω απ’ την δέκατη θέση στο κοινό με τραγούδια τα οποία πάντα είναι καλοφτιαγμένα και με εξαιρετικούς καλλιτέχνες! Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όλη η Ευρώπη θα γυρισει να ψηφίσει ξαφνικά την Ιταλία! Οκ, είναι φαβορί, αλλά η Ιταλία κάθε χρονιά (με εξαίρεση πέρσυ) παίζονταν ψηλά, (το 2012 μάλιστα, ήταν 2η όπως και τώρα).
      Γενικά και εμένα μ’αρέσει το τραγούδι αλλά νομίζω ότι η Ευρώπη έχει δείξει ότι βαριέται την ποιότητα και δε τις μπαλάντες αλά ιταλικά!

      Υ.Γ.: ΟΚ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ!

      • Φίλε μου έιμαι της άποψης πως τα στατιστικά είναι για να σπάνε. Και η eurovision έχει σπάσει πολλά κατεστημένα και στατιστικά.Άλλωστε μόνο από το 2011 δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για την Ιταλία. Δηλαδή πως η Γερμανία το 2010 έσπασε όλα τα στατιστικά και ξαφνικά όλη η Ευρώπη ψήφισε ένα ξεκούρδιστο κορίτσι! Από κει και πέρα φυσικά και ποτέ εγώ προσωπικά δεν μιλάω με σιγουριά. Ίσως και να μη πάνε καλά αλλά να πάρουν μια θέση στη δεκάδα και να μη παλέψουν για νίκη. Αλλά σίγουρα δεν την ξεγράφω απο το παιχνίδι.

      • Σίγουρα η Ιτάλια παίζει για πρωτιά! Αλλα η πρωσοπική μου πρόβλεψη είναι ότι χώρες όπως η Σουηδία και η Εσθονία που έχουν τραγούδια που είναι πιο πιασάρικα και σου μένουν εύκολα με την πρώτη φορά μπορούν πιο εύκολα να θεωρηθούν σιγουράκια για την πεντάδα! Η Ιταλία θα είναι σίγουρα πρώτη στις επιτροπές και γενικότερα στην δεκάδα αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει εν τέλει να πιάσει την κορυφή. Είναι απλώς πολύ καλό κομμάτι για να κερδίσει… Τουλάχιστον από την δική μου παρέα (παιδιά που δεν ασχολήθηκαν 5 μήνες με τη eurovision), στο πρώτο άκουσμα έμεινε πολύ η Εσθονία αλλά και το Βέλγιο ενώ μετά της εμφανίσης ξεχώρισαν την Ρωσία και την Σουηδία!!!

        Τέλος, έχω σοβαρές ενστάσεις για την σκηνική παρουσία που πρωσοπικά μου κάνει αρκετά μουντη και καταθλιπτική…

        Ας κερδίσει ο καλύτερος!!!

  11. Ιταλία Σουηδία Αυστραλία
    Εκεί θα παιχτεί η Εσθονια έτσι όπως τραγουδάει ο stig ……..

    • *Ιταλια Σουηδία Αυστραλία θα παιχτεί για νίκη
      Εσθονια έτσι όπως τραγουδάει ο stig…..

  12. Δυνατο τραγουδι..κανει την διαφορα απο τα υπολοιπα που ειναι περιπου στο ιδιο στυλ..Πιθανως το τραγουδι που θα ερθει πρωτο…

  13. Προσωπικα Βαρεθηκα!!!!..Σε περιπτωση νικης της Ιταλιας(που συνεχιζω να μην το πιστευω),ο διαγωνισμος θα γυρισει πολυ πισω..Επισης..στα στοιχηματα ειναι σταθερα 2η…Αυτο για οσους την πλασαρουν στη 1η θεση!

    • Ε καλά και για την Κοντσίτα τα ίδια ακριβώς έλεγες πέρσι.Copy paste!
      Ότι δεν έχει καμια πιθανότητα να κερδίσει και πως αν γίνει θα είναι πλήγμα για τον διαγωνισμό που θα παρακμάσει και θα πάει πίσω τη eurovision! Κάποιοι μάλιστα έλεγαν πως φέτος θα γεμίζαμε Κοντσίτες.
      Το έχω ξαναγράψει.Επειδή δεν μας αρέσει το τραγούδι που κερδιζει και δεν είναι το αγαπημένο μας δεν σημαίνει πως ο νικητής είναι μέτριος ή θα πάει τη eurovision πίσω και άλλες τέτοιες αστειότητες.
      Καμία συμμετοχή είτε κιτς,ειτε με τραβέλια είτε εξεζητημένη,είτε μπανάλ δεν θα κόψει την δημοφιλία της eurovision.Εδώ ο διαγωνισμός δεν πήγε πίσω με Drag queens, με τρανσεξουαλς, με Βέρκες Σεντουτσκες, με τραγούδια του σωρού, με κιτσαριά που βλέπουμε κάθε χρόνο, οι Il volo θα την πάνε πίσω?
      Φτάνει με αυτές τις βαρύγδουπες δηλώσεις που απλά δεν στέκουν.

      • Συγγνωμη που στο χαλαω..αλλα περυσι δεν ασχοληθηκα με την Conchita….γιατι για μενα ηταν μια αδιαφορη συμμετοχη,που κερδισε για τους λογους που κερδισε..οποτε μαλλον με μπερδευεις με αλλον!…Και εννοειτε..φαντασου ο διαγωνισμος να γινει στην Ιταλια..Αυτοι ουτε background θα εχουν..μιλαμε θα γινει της κλασσικουρας..οποτε μακρια!

      • Μα προφανώς δεν ασχολήθηκες.Όπως και με την Ιταλία δεν ασχολείσαι. Λογικό.Αλλά αυτά που είναι να πεις θα τα πεις.’Οπως λες για την Ιταλία αυτά που είπες, ακριβώς τα ίδια είπες για την Αυστρία πέρσι.Ότι δεν πρόκειται να νικήσει γιατί αν γίνει αυτό ο διαγωνισμός θα πάει πίσω.
        Δεν είναι κακό να το παραδεχτείς.Δεν τρέχει και τίποτα.
        Όσο αυτό για το backround άσχετο. Τρομερό επιχείρημα.Και η Νορβηγία το 2010 είχε φτιάξει μια απλούστατη σκηνή χωρίς backround.Και?

  14. Το τραγουδι μου αρεσει αρκετα και ειναι αψογοι ως performers. Το φοντο δεν με τρελαινει και ειναι αρκετα στατικο, αλλα λογικα θα εχει και αρκετα κοντινα. Διατηρει πιθανοτητες νικης, αλλα οχι πολλες κατ’εμε.

  15. Giannismits συμφωνώ απόλυτα μαζι σου!!! Ελπιζω να κερδίσουν!!!! εγω προσωπικά τν Ιταλία κ το Βέλγιο θα ψηφίσω!!!

  16. Παιδιά μην γελιόμαστε! Τα παλικάρια έχουν αέρα νικητή! Πολύ απλά είναι φωνάρες με ένα απίστευτο τραγούδι! Θα βγουν άνετα πρώτοι και με διαφορά από τον δεύτερο! ΡΩΜΗ 2016 <3

  17. δεν καταλαβαινω γιατι τοσοσς ντορος γιαυτο το κομματι..
    ειναι απλα ενα θαμπο τραγουδι χωρις κατι να σε τρελλαινει. Κατα την γνωμη που οι ερμηνειες τους ειναι πολυ υπερβολικες… Θα μπορουσε να ακουστει απλα σε μια οπερα…

  18. Σιγά τις φωνές… Αν εξαιρέσεις αυτόν με τα γυαλιά οι άλλοι δύο έχουν αρκετά μέτριες φωνές. Το τραγούδι από την άλλη αν και με καλούτσικη μελωδία καταντάει βαρετό (ίσως να φταιν και οι ερμηνευτές γι’ αυτό). Αν και θα πάει ψηλά,δύσκολο το βλέπω να μπαίνει πεντάδα. Για πρώτη θέση ούτε λόγος φυσικά.
    Τους Έλληνες μπορεί να τους ενθουσιάζει ένα τέτοιο τραγούδι αλλά στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη αυτό το είδος μουσικής είναι πολύ συνηθισμένο και στα αυτιά τους ακούγεται κάτι πολύ μέτριο. οπότε δεν νομίζω πως θα ψηφιστεί ιδιαίτερα από το κοινό.

    • Εισαι απλα αλανθαστος!!!!Και στο παρελθον,εχουμε ακουσει καλυτερες φωνες στο συγκεκριμενο ειδος που δεν κερδισαν…Αλλα εμεις αμεσως να τους Θεοποιησουμε!

  19. Τραγουδάρα και τα παλικάρια ΦΩΝΑΡΕΣ! Το background επιβλητικό, αν και στατικό και “κολλάει” περισσότερο στο ύφος, αλλά οριακά στο περιεχόμενο του τραγουδιού, ελπίζω να μην προβληθεί πολύ το φόντο αλλά πιο πολύ οι ερμηνευτές… Φινετσάτη παρουσία στο σύνολο, αποπνέει ιταλικό αέρα από τα παλιά παντρεμένο με το σήμερα από ενορχηστρωτικής άποψης. Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρωτιά (και όχι αδίκως!), το θέμα είναι, επίσης, πόσο πολύ το θέλει η Ιταλία… ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

  20. To καλυτερο τραγουδι του διαγωνισμου κατ εμε αλλα αν για καποιο λογο χασει την πρωτια, θα την χασει απο Αυστραλια αν και απο χθες πιστευω πολυ στη δυναμικη της Ρωσιας. Ο Σουηδος παει ισως για 5αδα αν και δεν το πιστευω.Καποιο τραγουδι θα μπει σφηνα…..και θα εχουμε εκπληξεις!!!

  21. Απορώ με κάποιους που το έχουν υπερτιμημένο…το κομμάτι είναι απλά αριστούργημα!!! Αυτό θα ψηφίσω το Σάββατο κι εύχομαι να κερδίσει!! Καλή επιτυχία!!!

  22. Μαλλον οι νικητες αν δεν ειναι στημμενα μου αρεσε απο την πρωτη στιγμη.Συγχαρητηρια Ιταλια.

  23. Γεια σας παιδια και απο μενα..Παρακολουθω την συζητηση χωρις να συμμετεχω,αλλα πριν τον τελικο,θελω να πω την γνωμη μου..Ειμαι 28 και παρακολουθω τον διαγωνισμο απο το 2003,δηλαδη σχεδον 12 χρονια.Αν και δεν ειμαι ο τρελος οπαδος του θεσμου,και δεν πολυασχολουμαι,εκτος την νυχτα του τελικου που συνηθως τον παρακολουθω,ειναι η πρωτη χρονια μετα απο αρκετα χρονια που μου αρεσει ενα τραγουδι αρκετα.Αυτο της Ιταλιας.
    Δεν θα κουρασω,αλλα θα διατυπωσω με σειρα,το πως πιστευω οτι θα διαμορφωθει η 5αδα στον τελικο.
    1)Ιταλια
    2)Ρωσια
    3)Σουηδια
    4)Εσθονια
    5)Δεν εχω ιδεα.Πιθανως ισπανια.
    Αυτο που εχω να δηλωσω ειναι οτι:Οι il volo,ειναι πολυ γνωστοι,με φωναρες,και μπολικες διακρισεις…
    Η Σουηδια τωρα..Οι Σουηδοι,οπως και να το κανουμε,ειναι εξυπνοι..Γεμιζουν την σκηνη με ενα ατομο.Κινουμενα σχεδια στην σκηνη,με εναν ξανθο νεο,που πολλα 12-13χρονα κοριτσακια(και μεγαλυτερα)που πλεον ολα εχουν android,θα τον ψηφισουν.Μην εκπλαγειτε αν τον δειτε και 1ο..Αν και δυσκολο..
    Της εσθονιας το τραγουδακι,αν και το θεωρω αστειο,ο ηχος ειναι πολυ γνωριμος,μαλακος,και πιασαρικος.Ο Stig φαινεται σαν να κοιμαται πανω στην σκηνη και να μην τον ενδιαφερει το που βρισκεται.Παρ’ολα αυτα,φαβορι.Αλλα οχι για πρωτια.
    Η Ελλαδα πιστευω θα ειναι 15αδα.

  24. Εμένα πάλι, δεν μου λέει και πολλά αυτό το τραγούδι. Άσε που μου θυμίζουν τους il divo σε ..κακή έκδοση….
    Τέλος πάντων, θα δούμε στον τελικό.

  25. Δες,δεν κοβω το κεφαλι μου οτι οι il volo θα κερδισουν.Παντως οι πιθανοτητες ειναι τεραστιες.Και αυτο γιατι,θεωρω δυσκολο να ξαναπαει ο διαγωνισμος στην σουηδια,η στην ρωσια τοσο γρηγορα.Η ιταλια εχει χρονια να κερδισει τον διαγωνισμο,και πιστευω οτι απο επιτροπες,θα στηριχτει τα μεγιστα.Και οπως ειπα,οι il volo δεν ειναι τυχαιοι..

  26. σηκωσε το ….δεν μπορω να περιμενω….!!!!!

    η ιταλια θα παρουσιαστει στο δευτερο μισο και εντελως τυχαια….θα ειναι 23η 24…χαχαχαχα πως γινεται παντα μα παντα σχεδον το φαβορι να ειναι με εξαιρεση την αυστρια μετα το 15??

    το 2010 το πηρε η γερμανια με την ξεκουρδιστη απλα γιατι επρεπε να το παρει…το 2011 το αζερμπαιτζαν επισης…φετος ειναι η σειρα της ιταλιας μονο που φετος το αξιζουν κι ολας….αυτα……τα λεμε σαββατο κατα τις 01.00…CIAO

  27. Γειά σας κι από μένα! Ανάμεσα σε τόσες μπαλάντες που μερικές είναι βαρετές χωρίς έμπνευση, έχει δυναμική το τραγούδι αυτό….. Η καλύτερη τριάδα για μένα είναι: Εσθονία- Ιταλία- Βέλγιο… Επίσης καλό είναι της Σουηδίας αλλά εντελώς κλεμμένη μελωδία [lovers of the sun- Davind Queta],της Αυστρίας και της Αυστραλίας. Όσο για της Ρωσίας μια από τα ίδια, υπερτιμημένο…..

  28. Πιστευω η Ιταλια θα παλεψει μαζι με Νορβηγια και Σουηδια για την πρωτια.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ