OGAE INTERNATIONAL POLL 2024: Πρώτη βαθμολογία από τον OGAE France!

Ένα από τα σημαντικότερα polls που διεξάγονται με συνέπεια σε ετήσια βάση και αφορούν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι αυτό που διοργανώνει ο OGAE International. Περισσότερα από 13.000 μέλη των σωματείων του δικτύου του OGAE International ψηφίζουν και καθορίζουν τη δική τους ψήφο τη σειρά προτίμηση των εκάστοτε συμμετοχών. Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύουν τον δικό τους νικητή για το διαγωνισμό της κάθε χρονιάς.

Πώς ξεκίνησε το OGAE International Poll

Η πρώτη χρονιά που διεξήχθη το OGAE International Poll ήταν το 2007 και μάλιστα ο νικητής του Poll εκείνης της χρονιάς συνέπεσε με το νικητή του ίδιου του διαγωνισμού της Eurovision. Η συμμετοχή της Σερβίας «Molitva» κατάφερε να επικρατήσει στην πρώτη θέση έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 184 βαθμούς. Πέντε ακόμα συμμέτοχες κατάφεραν να πετύχουν το double και να βρεθούν στην πρώτη θέση τόσο του OGAE International Poll όσο και του διαγωνισμού της Eurovision. Αυτές ήταν το το «Fairytale» του Alexander Rybak το 2009, το «Euphoria» της Loreen το 2012, το «Only Teardrops» της Emmelie de Forest το 2013, το «Toy» της Netta Barzilai το 2018 και το «Tattoo» της Loreen το 2023. Το ετήσιο αυτό poll μπορεί να έχει ποσοστό επιτυχίας 35,29% ως προς το νικητή αυτόν καθαυτό, όλες όμως τις χρονιές (με εξαίρεση το 2022) ο νικητής της Eurovision ήταν στην πρώτη δεκάδα των επιλογών των φίλων του διαγωνισμού.

Αναλυτικά οι νικητές των polls από το 2007 μέχρι σήμερα!

  • 2007: Σερβία (Molitva – Marija Šerifović / 184 βαθμοί)
  • 2008: Σουηδία (Hero – Charlotte Perreli / 308 βαθμοί) [Ρωσία: 9η θέση στο Poll]
  • 2009: Νορβηγία (Fairytle – Alexander Rybak / 304 βαθμοί)
  • 2010: Δανία (In a moment like this – Chanée and N’evergreen / 220 βαθμοί) [Γερμανία: 3η θέση στο Poll]
  • 2011: Ουγγαρία (What about my dreams? – Katie Wolf / 277 βαθμοί) [Αζερμπαϊτζάν: 7η θέση στο Poll]
  • 2012: Σουηδία (Euphoria – Loreen / 375 βαθμοί)
  • 2013: Δανία (Only Teardrops – Emmelie de Forest / 374 βαθμοί)
  • 2014: Σουηδία (Undo – Sanna Nielsen / 354 βαθμοί) [Αυστρία: 4η θέση στο Poll]
  • 2015: Ιταλία (Grande Amore – Il Volo / 367 βαθμοί) [Σουηδία: 2η θέση στο Poll]
  • 2016: Γαλλία (J’ai cherché – Amir / 425 βαθμοί) [Ουκρανία: 9η θέση στο Poll]
  • 2017: Ιταλία (Occidentali’s Karma – Francesco Gabbani / 497 βαθμοί) [Πορτογαλία: 6η θέση στο Poll]
  • 2018: Ισραήλ (Toy – Netta Barzilai / 456 βαθμοί)
  • 2019: Ιταλία (Soldi – Mahmood / 411 βαθμοί) [Ολλανδία: 3η θέση στο Poll]
  • 2020: Λιθουανία (On Fire – The Roop / 340 βαθμοί)
  • 2021: Μάλτα (Je me casse – Destiny / 363 βαθμοί) [Ιταλία: 8η θέση στο Poll]
  • 2022: Σουηδία (Hold Me Closer – Cornelia Jakobs / 393 βαθμοί) [Ουκρανία: 11η θέση στο Poll]
  • 2023: Σουηδία (Tattoo – Loreen / 423 βαθμοί)

Η ψηφοφορία ξεκινάει με τον OGAE France

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, το γαλλικό σωματείο είναι το πρώτο που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των μελών του. Μετά την ψηφοφορία των μελών του OGAE France, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • 1 βαθμός: Ισράηλ
  • 2 βαθμοί: Λιθουανία
  • 3 βαθμοί: Ουκρανία
  • 4 βαθμοί: Ολλανδία
  • 5 βαθμοί: Ισπανία
  • 6 βαθμοί: Ιταλία
  • 7 βαθμοί: Αυστρία
  • 8 βαθμοί: Ελβετία
  • 10 βαθμοί: Κροατία
  • 12 βαθμοί: Βέλγιο

Το Βέλγιο ξεκινάει δυναμικά αποσπώντας το πρώτο “12άρι” στο Poll του 2024 από τον OGAE France. Κροατία, Ελβετία και Αυστρία ακολουθούν, ενώ η ελληνική συμμετοχή “ZARI” με τη Μαρίνα Σάττι δεν παίρνει κάποιο βαθμό.

Μετά τη βαθμολογία του πρώτου εκ των 43 σωματείων που ψηφίζουν φέτος στον OGAE International Poll η κατάταξη διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Βέλγιο 12 βαθμοί
  2. Κροατία 10 βαθμοί
  3. Ελβετία 8 βαθμοί
  4. Αυστρία 7 βαθμοί
  5. Ιταλία 6 βαθμοί
  6. Ισπανία 5 βαθμοί
  7. Ολλανδία 4 βαθμοί
  8. Ουκρανία 3 βαθμοί
  9. Λιθουανία 2 βαθμοί
  10. Ισράηλ 1 βαθμός
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως έχει να κάνει Με την περσινή ψηφοφορία. Δεν ξέρω τι τρώνε εκεί στην Γαλλία και να σας γράψω ότι πιστεύω ότι η πλειοψηφία των φανς της Γαλλίας θα έχουν και την Ελλάδα στην Δεκάδα. Όπως θα είναι και τελείως διαφορετική η τελική Δεκάδα.

    • Δυστυχώς δε θα μας ψηφίσουν στο κοινό οι Γάλλοι (εννοώ στο διαγωνισμό) κι ας μας έχουν και πρώτη θέση κάποιοι φανς… Όλο το παίζουν δήθεν ότι τους αρέσει το κομμάτι μας και μετά βλέπεις μονίμως κάτω απ’ την 20η θέση η Ελλάδα στο Γαλλικό κοινό… Αρμενία, Ισραήλ, Ουκρανία και Ιταλία όπως πάντα θα ψηφιστούν, μετά Ελβετία και Βέλγιο όλο και κτ θα πάρουν κι αυτές, όπως και η Πορτογαλία αν περάσει τελικό, αν πάρουμε έστω και 1 θα είναι θαύμα…

  2. Ντάξει, δεν παίζει αυτό, πόσο αντιΕλλάδα παίζει να είναι αυτό το OGAE poll?; Ακόμα και φαβορί να είμαστε δλδ… Η δε ψηφοφορία της Γαλλίας ό,τι να ‘ναι: 12 στο Βέλγιο?; 7 Αυστρία?; 2 Ουκρανία?; 1 Ισραήλ?; 5 ΙΣΠΑΝΙΑ?; Ειδικά Βέλγιο και Ισπανία πόσο βύσματα παίζει να ‘ναι σε αυτή την ψηφοφορία?;

  3. Να μη σχολιάσω ότι είμαστε ΤΟ ΜΟΝΟ φαβορί που δεν πήρε ούτε πόντο, τη στιγμή που η Κροατία πήρε 10, η Ολλανδία 4, η Ελβετία 8 κ.ο.κ. Αν αρχίζουμε έτσι τη σεζόν καληνύχτα…5άδα ούτε το 2100 δε θα μπούμε έτσι που το πάμε…

  4. Ντάξει, δεν παίζει αυτό! Πόσο αντιΕλλάδα πια η ψηφοφορία των OGAE πια?; Ακόμα και γκραν φαβορί να είμαστε δλδ… Η δε ψηφοφορία ό,τι να ‘ναι κυριολεκτικά: 12 στο Βέλγιο?; 7 Αυστρία?; 2 Λιθουανία?; 1 Ισραήλ?; 5 ΙΣΠΑΝΙΑ?;?; Τι σκ… πίνετε και δε μας δίνετε;? Και μετά σου λέει Ελλάς Γαλλία συμμαχία…🤡🤡🤡

  5. Χαίρομαι για Κροατία, Ελβετία, Λιθουανία, Ισπανία και Ολλανδία. Λυπάμαι για εμάς… Μήπως τον έναν βαθμό που έδωσαν στο Ισραήλ να τον δώσουν σε εμάς; Το αξίζουμε και περισσότερο, τουλάχιστον δεν κάνουμε γενοκτονία…

  6. H Ελλάδα ψηφίστηκε 17η με 330 βαθμους ενώ στην 18η θέση ψηφίστηκε η Αρμενία με επίσης έθνικ (και γαλλικό γκρουπ😉) με 309 βαθμούς!
    Απ´ ό,τι φάνηκε το ελληνικό τραγούδι δεν άρεσε τόσο όσο περίμενα αλλά και μέσα στην αίθουσα όταν έπαιζε το ελληνικό βίντεο υπήρχε έντονος θετικός ενθουσιασμός. Αυτός ο ενθουσιασμός δυστυχώς δεν μεταφράστηκε σε αρκετούς ψήφους για να βρίσκεται στην 10άδα. Παρόλ´αυτά το τραγούδι του Βελγίου στην 1η θέση εκτός από γαλλόφωνο 😉 είναι ομολογουμένως από τα πιο αγαπημένα μου. Για να δούμε τις πραγματικές εμφανίσεις στο Μάλμε…

  7. Σημείωση: Βέλγιο γαλλόφωνη χώρα 😉 και τραγούδι αγγλόφωνο. Ευτυχώς που υπήρχαμε εμείς και φίλοι και δώσουμε το 12η μας και να υποστηρίξουμε την Κύπρο που βρέθηκε στις 22η θέση με 226 βαθμούς 🥲

  8. Κλασσικά ποπ και ότι παίζει συνήθως. Βασικά το θέμα είναι αυτά τα polls πόσο μέσα πέφτουν σε σχέση με τα τελικά αποτελέσματα ? Γιατί έχω την αίσθηση καθόλου και τσάμπα ασχολείται κανείς. Απ’ την άλλη ότι και να γίνει το τραγούδι μας τα σπάει και είναι ωραίο να πειραματίζεται οποτε ασ ψηφίσουν ότι θέλουν

  9. Καλά προσωπικά δε με απασχολεί καν το τι θα πει το OGAE voting και θεωρώ πως δε θα έπρεπε να απασχολεί κανέναν. Τα αποτελέσματα πολλές φορές είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τα τελικά και δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με μια ψηφοφορία από την οποία απλά θα δούμε πάνω κάτω ό,τι λένε τα στοιχήματα συν/πλην ορισμένων μικρών εξαιρέσεων. Μην ξεχνάτε ότι η σκηνική παρουσία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και μπορεί εύκολα να βοηθήσει ή να χαντακώσει ένα κομμάτι και αρκετές συμμετοχές (μια εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος) δεν τις έχουμε δει live, άρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι να περιμένουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ